Jun 22, 2017, 7:41 PM

Eίχα την fl 1.6 120hp 5θ exclusive (me navi,cruise,μπεζ εσωτερικό) μοντ. 2007 για ~ 4μησι χρόνια.Τώρα την έχει ο αδελφός του γαμπρού μου.Όπως περίπου τα λέει ο νονός είναι.Πολύ καλό αμάξι για την εποχή της-αλλά και από μερικά σύγχρονα-με εξαιρετικό τιμόνι (δεν έχω οδηγήσει αμάξι με καλύτερο σύστημα διεύθυνσης),πολύστροφος με όμορφη χροιά ο TS (αλλά γι αυτό και βενζινοβόρος,έβλεπα 8,5-9lt/100km χαλαρά,σε σβέλτη οδήγηση -που όμως,όπως και κάθε Alfa,σε προκαλούσε η άτιμη-και 14+lt/100km).
Από προβλήματα σε μένα έβγαλε 1) βλάβη στο cruise (με μικρό κόστος,ήταν μια ασφάλεια κάτω από το τιμόνι) 2)πρόβλημα στη μίζα (τον τελευταίο χρόνο,δεν έπαιρνε μπρος με την πρώτη φορά-τελικά,επειδή την έχει όπως είπα ο αδερφός του γαμπρού μου,έμαθα πως λύθηκε και ήταν η αντλία βενζίνης) 3)σπάσιμο στο χερούλι απ΄το ντουλαπάκι του συνοδηγού.Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και ψιλοδέθηκα με το αμάξι.
Πάντως από βλάβες,ιδίως μετά από τόσα χρόνια και χλμ.,έχω διαβάσει πως μπορεί να βγάλει μεταβλητό (ιδίως στα προfl,σαν αυτό που κοιτάς),θα πρέπει να έχει αλλάξει αναρτήσεις-ψαλίδια και σε μερικές βγάζει και βλάβη μονάδα ΑBS,VDC.
Γενικά, ήταν -και είναι-ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα οδηγικά στην κατηγορία του,αλλά θέλει και μια προσοχή στο πως θα το οδηγείς. Π.χ. ανεβάσματα σε πεζοδρόμια και απροσεξία σε χωματόδρομους,λακκούβες,κ@λ@δρομους,θα του δημιουργήσουν προβλήματα και κουσούρια.Γι αυτό ψάξε το αμάξι που θα βρεις πολύ καλά κι αν μπορείς μάθε και το ιστορικό των ή του ιδιοκτήτη της.