-
Το πρόβλημα με το immobilizer εμφανίστηκε ως εξής:
Το πρωί της ίδιας ημέρας πηγαίνοντας στη δουλειά μου άναψε ξαφνικά η πλαφονιέρα, ενώ την είχα στη μεσαία θέση. Προσπάθησα με άνοιγμα και κλείσιμο να δω αν διορθώνεται αλλά μάταια και το πιο τρελλό έγινε όταν χρησιμοποίησα τα φλας όπότε άρχισε και αυτή να αναβοσβήνει με τη συχνότητά τους. Πάρκαρα το αυτοκίνητο, ευτυχώς συμπτωματικά 200m από την αντιπροσωπεία και όταν πήγα να το ανοίξω το μεσημέρι συνειδητοποίησα ότι δεν λειτουργούσε ο τηλεχειρισμός. Τα υπόλοιπα τα ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα (τηλ. στην οδική - καμία απάντηση και ευτυχώς που τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία, η οποία λειτουργούσε για καλή μου τύχη και έστειλαν να μου το βάλουν σε λειτουργία και να το πάω να τους το αφήσω. Σημειωτέων είχα ήδη κλείσει ραντεβού για να το πάω την επομένη, αλλά το αυτοκίνητο είχε άλλη γνώμη.
Όσο για την οδική δεν την είχα ξαναχρησιμοποιήσει, αλλά μετά από αυτό δεν σκοπεύω να το κάνω και στο μέλλον αν χρειαστεί. Παρόλα τα προβλήματα, το ηθικό μου δεν είχε πέσει μέχρι που ήρθαν τα νερά και σκέφτομαι μέχρι και να την πουλήσω.
Ξέχασα βέβαια να αναφέρω το πρόβλημα με το κούμπωμα της 3ης (γρατζουνάει) ειδικά σε αλλαγή προς τα επάνω ή προς τα κάτω σε ψηλές στροφές, το οποίο θεωρώ συνηθισμένο για το κιβώτιο της 147. -
Φίλε και συνάδελφε kosavr,
Πραγματικά δεν είχα ακούσει τέτοιου βαθμού προβλήματα σε 147.
Εγώ την έχω από 27 Φλεβάρη 2001, (3D, 120Hp, Dinstictive, 16'', νομίζω από τις πρώτες...) έχω κάνει 26.000 χλμ. Πέρα από τα τριξίματα που έρχονται από παντού (έχω και δερμάτινα βάλει τρομάρα μου, και πλαστικό με δέρμα τρίζει σα τρελλό!!), άλλα Προβλήματάκια που είχα είναι:
Τι μου θύμισες με τα νερά...Ειμουνα εκδρομή Ναυπακτο, και μετά από φοβερή καταιγίδα, επειδή θα εφευγα για Αθήνα λέω να κάνω τσεκ στη Μηχανή. Κάνω να πιασω τον διακόπτη, που ανήγει το Καπώ από μέσα, και ήταν μουσκεμα μεσα στο νερό Αμάν λέω έμπασε νερά ! Τρελάθηκα Δεν την είχα ούτε 2 μήνες, είχα δώσει και 7.200.000 μου ήρθε κόλπος.
Ευτυχώς δεν ηταν τίποτα είχε βουλώσει η υδροροή από φύλλα εκεί πάνω από το μπροστινό αμορτισερ.Προβλήματα είχα με το R/CD, (το γνωστό πρόβλημα που είχαν πολλοι με τις πρώτες 147)
Ενα βασικό πρόβλημα που το κάνει ακόμη καμιά φορά, είναι η οθόνη του Cοmputer, μετα απο σβήσιμο και μετά από λίγο αναμα, γίνεται όλη κόκκινη
σα....Φανάρι.
Τις προάλες πάλι σε ταξίδι, ειχαν πέσει απειρες πέτρες απο κατολίσθηση, και παρόλο που απέφυγα πολλές καβάλησα μια. Συνέπεια: Αναβοσβηνε σαν...φλας ο Ηλεκτρ. Χιλιομ/δείκτης ! με σβησιμο-αναμα εστρωσε.
Τι να πεις. Είναι και η Δρομοι μας σε αθλια κατάσταση. μόνο ...Τανκς αντέχει.Ελπίζω όλα να σου διορθωθούν με το λιγότερο δυνατο Κόστος.
Καλό θα ήταν να μας ενημέρωνες για το πόσα έδωσες και γενικά τι σου έκαναν στο Συνεργείο. (Σε ποιο το πήγες;;;)
Και κάτι άλλο. ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ !!! Είναι να μην σου τύχει. -
Guys θα επαναφερω παλιοτερη προταση μου για μια συναντηση ολων των Alfisti και ιδιαιτερα αυτων που εχουν 147. Το χειροτερο πραγμα οταν σου παρουσιαζει προβληματα το αμαξι σου ειναι η αισθηση οτι εισαι ο μοναδικος που τα εχει. Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μαζευτουμε και να τα πουμε (τα καλα και τα κακα). Και βεβαια να ομορφηνουμε τους δρομους με την παρουσια μας.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Guys θα επαναφερω παλιοτερη προταση μου για μια συναντηση ολων των Alfisti και ιδιαιτερα αυτων που εχουν 147. Το χειροτερο πραγμα οταν σου παρουσιαζει προβληματα το αμαξι σου ειναι η αισθηση οτι εισαι ο μοναδικος που τα εχει. Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μαζευτουμε και να τα πουμε (τα καλα και τα κακα). Και βεβαια να ομορφηνουμε τους δρομους με την παρουσια μας.Συμφωνώ και επαυξάνω.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι οι Alfa, όχι μόνο τώρα αλλά και από παλιά, δεν βγάζουν περισσότερα προβλήματα από άλλα αυτοκίνητα, και ούτε κατά διάνοια πιο σοβαρά. Επειδή όμως, με παλιότερα μοντέλα, είχε πέσει πολύ θάψιμο, ειδικά από Γερμανικά έντυπα (γιατί άραγε... ) πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι Ιταλικό=αναξιόπιστο.
Μην ξεχνάμε ότι η 147 είναι ακόμα καινούργιο μοντέλο και οι παιδικές ασθένειες πρέπει να είναι αναμενόμενες, ως ένα βαθμό.
-
Φίλε Αλέκο, θα απαντήσω έστω και (πολύ) καθυστερημένα για να μη θεωρηθεί ότι απέφυγα να το κάνω. Απλά δεν είδα το post.
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
- αναφέρεις στο κείμενο σου κάτι για vdc και οτι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο όριο με πολλά χιλιόμετρα επηρεάζεται από αυτό (βλέπε στιγμιαίες εναλλαγές υποστροφή-υπερστροφή-διόρθωσε με εαν θεωρείς ότι παραφράζω κάτι από αυτά που λές). από όσο ξέρω η 1.6 120 δεν είναι εξοπλισμένη με VDC αλλά μόνο με ASR(τουλάχιστον η δική μου και όσων ξέρω). η δικιά σου είναι δίλιτρη ή απλά έκανες λάθος στη χρήση του όρου;
Δεν έκανα λάθος, η 1.6 (η Distinctive τουλάχιστον) ΕΧΕΙ VDC. Οι στιγμιαίες εναλλαγές ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΟ VDC (δεν είδα λαμπάκι να ανάβει στον πίνακα) αλλά υποθέτω στην αλλαγή της γεωμετρίας της (σοφά σχεδιασμένης) ανάρτησης λόγω φόρτισης.
- πλαγιολίσθηση με 140 δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένο; ελπίζω όταν συνέβει αυτό σε σένα να ‘‘πήγαινες γυρεύοντας’’ ΄γιατί εαν κάτι τέτοιο μου συμβεί απλά σε μια παρατεταμένη στροφή με απλό άφημα του γκαζιού δε θα είναι και ότι καλύτερο (...και να φανταστείς ότι παράλληλα με την Alfa οδηγάω και ένα 206 1.6 16v του οποίου το πίσω μέρος είναι πάνω του μετρίου ευαίσθητο στο άφημα του γκαζιού ή στο φρένο πάνω στη στροφή)
Δεν ήταν εσκεμμένο και να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι δεν έγινε στο 'πέταλο' αλλά σε ανοικτή καμπή, συγκεκριμμένα στη Χαμοστέρνας στην 2η αριστερή στροφή μετά τη γέφυρα της Συγγρού, η οποία στην αριστερή λωρίδα έχει μικροανωμαλίες στην κορυφή. Έτσι εξηγείται και η 'απότομη' αντίδραση του πίσω μέρους στο άφημα του γκαζιού γιατί κανονικά η ουρά της 147 φεύγει πολύ-πολύ γλυκά.
- Τα λάστιχα που φοράς πιστεύεις ότι αξίζουν τα λεφτά τους; μου έβαλες το μικρόβιο τώρα και σκέφτομαι σοβαρά να τα φορεσω όταν τα firestone παραδώσουν το πνέυμα τους (εαν θες πες και καμία ενδεικτική τιμή)
Ελπίζω να είσαι κάπου 'εκεί έξω' και να μη γράφω τσάμπα! Την εποχή της 'πλαγιολίσθησης' είχα ακόμα τα Firestone. Ναι, τα Nero αξίζουν τα λεφτά τους κυρίως για την αίσθηση που δίνουν στο τιμόνι, καμμία σχέση με τα Firestone.
-
kosavr σε ποιο συνεργείο το πας γαιτί εγώ έχω τσαντιστεί με τον Φουράκη που το πάω(της κοπέλας μου) και λέω να αλλάξω το συντομότερο ??
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φίλε Αλέκο, θα απαντήσω έστω και (πολύ) καθυστερημένα για να μη θεωρηθεί ότι απέφυγα να το κάνω. Απλά δεν είδα το post.- αναφέρεις στο κείμενο σου κάτι για vdc και οτι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο όριο με πολλά χιλιόμετρα επηρεάζεται από αυτό (βλέπε στιγμιαίες εναλλαγές υποστροφή-υπερστροφή-διόρθωσε με εαν θεωρείς ότι παραφράζω κάτι από αυτά που λές). από όσο ξέρω η 1.6 120 δεν είναι εξοπλισμένη με VDC αλλά μόνο με ASR(τουλάχιστον η δική μου και όσων ξέρω). η δικιά σου είναι δίλιτρη ή απλά έκανες λάθος στη χρήση του όρου;
Δεν έκανα λάθος, η 1.6 (η Distinctive τουλάχιστον) ΕΧΕΙ VDC. Οι στιγμιαίες εναλλαγές ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΟ VDC (δεν είδα λαμπάκι να ανάβει στον πίνακα) αλλά υποθέτω στην αλλαγή της γεωμετρίας της (σοφά σχεδιασμένης) ανάρτησης λόγω φόρτισης.
- πλαγιολίσθηση με 140 δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένο; ελπίζω όταν συνέβει αυτό σε σένα να ‘‘πήγαινες γυρεύοντας’’ ΄γιατί εαν κάτι τέτοιο μου συμβεί απλά σε μια παρατεταμένη στροφή με απλό άφημα του γκαζιού δε θα είναι και ότι καλύτερο (...και να φανταστείς ότι παράλληλα με την Alfa οδηγάω και ένα 206 1.6 16v του οποίου το πίσω μέρος είναι πάνω του μετρίου ευαίσθητο στο άφημα του γκαζιού ή στο φρένο πάνω στη στροφή)
Δεν ήταν εσκεμμένο και να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι δεν έγινε στο 'πέταλο' αλλά σε ανοικτή καμπή, συγκεκριμμένα στη Χαμοστέρνας στην 2η αριστερή στροφή μετά τη γέφυρα της Συγγρού, η οποία στην αριστερή λωρίδα έχει μικροανωμαλίες στην κορυφή. Έτσι εξηγείται και η 'απότομη' αντίδραση του πίσω μέρους στο άφημα του γκαζιού γιατί κανονικά η ουρά της 147 φεύγει πολύ-πολύ γλυκά.
- Τα λάστιχα που φοράς πιστεύεις ότι αξίζουν τα λεφτά τους; μου έβαλες το μικρόβιο τώρα και σκέφτομαι σοβαρά να τα φορεσω όταν τα firestone παραδώσουν το πνέυμα τους (εαν θες πες και καμία ενδεικτική τιμή)
Ελπίζω να είσαι κάπου 'εκεί έξω' και να μη γράφω τσάμπα! Την εποχή της 'πλαγιολίσθησης' είχα ακόμα τα Firestone. Ναι, τα Nero αξίζουν τα λεφτά τους κυρίως για την αίσθηση που δίνουν στο τιμόνι, καμμία σχέση με τα Firestone.
EISE SIGOYROS GIA TO VDC KYAN ?
TO BIBLIO TIS ALFA 147 LEEI OTI OTAN BAZEI TO KLEIDI STI THES MAR
ANABEI TO TO LAMPAKI TOY VDC(ENA TRIGONO MESA SE KYKLO)
EGO POY EXO TIN 1,6-120 (DISTINCTIVE ) 6/2001 DEN MOY EXEI TETIO LAMPAKI
ESENA EXEI? -
Παιδιά το συνεργείο είναι η αντιπροσωπεία της Θεσ/νίκης (ΕΜΙΚΟ). Όλες οι επισκευές μέχρι τώρα δεν μου κόστισαν αφού όλα έγιναν εντός εγγύησης. Η ανησυχία μου είναι τί θα γίνει μετά από 14 μήνες που λήγει.
-
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο εξουσιοδοτημένο service στην Αττική που να σε αντιμετωπίζουνε επαγγελματικά και υπεύθυνα?(εφόσον είστε οι ίδιοι ευχαριστημένοι και όχι οτι έχετε ακούσει οτι 'κάνει καλή δουλειά'
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Τις προάλες πάλι σε ταξίδι, ειχαν πέσει απειρες πέτρες απο κατολίσθηση, και παρόλο που απέφυγα πολλές καβάλησα μια. Συνέπεια: Αναβοσβηνε σαν...φλας ο Ηλεκτρ. Χιλιομ/δείκτης ! με σβησιμο-αναμα εστρωσε.
Τι να πεις. Είναι και η Δρομοι μας σε αθλια κατάσταση. μόνο ...Τανκς αντέχει.Αυτό το έχω πάθει κι εγώ 2 φορές και δεν έχω εντοπίσει το λόγο ακόμη...
VCD δεν έχει η 1.6 (120) Dis. Είναι στα έξτρα με 940 EUR
Εξουσιοδοτημένα έχω δοκιμάσει:
- Τόλιας (Γέρακα). Έτσι κι έτσι, μου έπεφτε μακριά και γι αυτό άλλαξα
- Κοντέλλης (Κηφισού και Καβάλας). Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει παρόλο που εκεί έφτιαξα μόνο το airbag που μου άναβε συνέχεια.
- Λαμδα (Γαλατσίου ψηλά). Ψιλοαπαράδεκτοι δεν δίνουν πολύ σημασία.
Τέλος, θέλω να ρωτήσω αν ξέρετε κανένα φαναρτζή αξιοπρεπή με καλή δουλειά. Βρήκα προφυλακτήρα (μεγάλη κα πλατιά γρατζουνιά) και ελάχιστο φτερό, πίσω δεξιά, στο πάρκινγκ καθώς έβγαινα, και η αντιπροσωπία (η Λάμδα), μου ζητάει 338 Euro για όλο το θέμα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
VCD δεν έχει η 1.6 (120) Dis. Είναι στα έξτρα με 940 EURΠαιδιά, με βάλατε σε σκέψεις! Έχω δει με την άκρη του ματιού μου να ανάβει λαμπάκι σε στεγνό σε υψηλές ταχύτητες (άρα, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να είναι το ASR). Λοιπόν να τι θα κάνω: Θα απενεργοποιήσω το ASR και θα πλακωθώ στις 'ανωριμότητες' για να δω αν θα ανάψει τίποτα στο ταμπλό. Πάντως μακάρι να έχετε δίκιο γιατί ...προτιμώ να μην έχω VDC.
-
Κώστα, αν δεν έχεις παραγγείλει και πληρώσει το VCD σίγουρα δεν το έχεις. Δες στο http://www.alfaromeo.gr στον τιμοκατάλογο της 147, που το έχει στα έξτρα. Άλλωστε το είχα ρωτήσει και ξεκαθαρίσει πριν ένα χρόνο που την αγόρασα.
-
Παιδιά είμαι νέος χρήστης του forum και έχω κι εγώ μία Alfa 147 1.6 120ΗP. Aπλά θέλω και εγώ να επιβεβαιώσω τον θόρυβο από τον μπροστινό αεραγωγό και το κάθισμα του συνοδηγού και να σας ρωτήσω αν ακούτε κάποιο ανεπαίσθητο θόρυβο από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όταν ξεκινάτε με πρώτη ταχύτητα και μόνο αφού το αυτοκίνητο προηγουμένως ήταν σβηστό (Ο θόρυβος ακούγεται μόνο μία φορά). Από το συνεργείο πάντως μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Παιδιά είμαι νέος χρήστης του forum και έχω κι εγώ μία Alfa 147 1.6 120ΗP. Aπλά θέλω και εγώ να επιβεβαιώσω τον θόρυβο από τον μπροστινό αεραγωγό και το κάθισμα του συνοδηγού και να σας ρωτήσω αν ακούτε κάποιο ανεπαίσθητο θόρυβο από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όταν ξεκινάτε με πρώτη ταχύτητα και μόνο αφού το αυτοκίνητο προηγουμένως ήταν σβηστό (Ο θόρυβος ακούγεται μόνο μία φορά). Από το συνεργείο πάντως μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα.aleng καλωσόρισες στο φόρουμ. Περιέγραψε λίγο τον θόρυβο που λές. Πως ακούγεται?
-
Ο θόρυβος έχει διάρκεια μισό δευτερόλεπτο και ακούγεται όπως όταν περνάει ένα λάστιχο πάνω από χώμα ή λάσπη. Ξέρω ότι αυτό που γράφω ακούγεται περίεργα αλλά εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Δεν ξέρω ίσως να είμαι ακόμα λίγο 'σπαστικός' με το αυτοκίνητο επειδή είναι ακόμ καινούργιο (το έχω μόλις τρεις μήνες)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κώστα, αν δεν έχεις παραγγείλει και πληρώσει το VCD σίγουρα δεν το έχεις. Δες στο http://www.alfaromeo.gr στον τιμοκατάλογο της 147, που το έχει στα έξτρα. Άλλωστε το είχα ρωτήσει και ξεκαθαρίσει πριν ένα χρόνο που την αγόρασα.Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι όταν αγόρασε ο Κώστας την 147 (πριν 2 χρόνια) το VDC το δίνανε stantard στην Distinctive.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ο θόρυβος έχει διάρκεια μισό δευτερόλεπτο και ακούγεται όπως όταν περνάει ένα λάστιχο πάνω από χώμα ή λάσπη. Ξέρω ότι αυτό που γράφω ακούγεται περίεργα αλλά εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Δεν ξέρω ίσως να είμαι ακόμα λίγο 'σπαστικός' με το αυτοκίνητο επειδή είναι ακόμ καινούργιο (το έχω μόλις τρεις μήνες)Φιλε aleng καλοριζικη η Alfa σου, καλες βολτες. Θα σου πω την ακολουθη λαικη ρηση 'εκει που ησουν ημουνα και εδω που ειμαι θα εισαι'. Ιδιοκτητης και εγω μιας 147 (εδω και ενα χρονο) περασα και εγω το σταδιο του 'αγχωνομαι για καθε θορυβο που ακουω' και για να ειμαι ειλικρινης ακομα το ψιλοπερναω. Οσον αφορα τους 'περιεργους' θορυβους θα ακους ολο και περισσοτερους. Διαβασε αυτο το topic απο την αρχη και θα δεις. Μην ανησυχεις (ιδιαιτερα) και μην προσπαθεις παντα ν αβρεις λογικη εξηγηση για το που οφειλονται. Θα παρεις συχνα απαντησεος οπως: 'δεν ειναι τιποτα, ειναι τα πλαστικα clips, φταει η τρυπα του οζοντος, η αλαζονεια των Αμερικανων κοκ) Ασχολησου με πιο σοβαρα προβληματα (που σου ευχομαι να μην παρουσιαστουν), καλη ωρα σαν το καινουργιο δικο μου που στην πρωτη και κυριως την οπισθεν ακουγεται πολυ συχνα ενα εντονο πατιναρισμα οταν ξεκιναω. Αντε να δουμε
Να την χαιρεσαι και παλι και καλες βολτες (και αν χρειαστεις κατι εδω ειμαστε) -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Κώστα, αν δεν έχεις παραγγείλει και πληρώσει το VCD σίγουρα δεν το έχεις. Δες στο http://www.alfaromeo.gr στον τιμοκατάλογο της 147, που το έχει στα έξτρα. Άλλωστε το είχα ρωτήσει και ξεκαθαρίσει πριν ένα χρόνο που την αγόρασα.
Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι όταν αγόρασε ο Κώστας την 147 (πριν 2 χρόνια) το VDC το δίνανε stantard στην Distinctive.
Αυτό μπορεί να εξηγεί και τη μείωση της τιμής της 147.
Όπως και να'χει, αύριο θα πάω για το 'μικρό' σέρβις των 30000χλμ οπότε θα ρωτήσω το μηχανικό μου και θα σας πω σίγουρα.
-
Φίλοι ekvus και cmarin σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον σας.
-
για να βοηθήσω στην λύση της απορίας μας σχετικά με το vdc (εξακολουθώ να πιστεύω ότι καμία 1.6 δεν το έχει ή είχε στο βασικό εξοπλισμό) έχω να επισημάνω το εξής: δίπλα από το κουμπάκι του asr υπάρχει χώρος για έναν ακόμη διακόπτη του ίδιου τύπου, δηλαδή είναι ό χώρος που τοποθετείται το κουμπάκι απενεργοποίησης του vdc.συνεπώς όσες 147 έχουν vdc έχουν και το ανάλογο διακοπτάκι...σωστός;πάντως αγαπητέ φίλε kyan νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολο να διακρίνεις στο δρόμο εαν το αυτοκινητάκι σου διαθέτει αυτό το μαραφέτι...ή ακόμα καλύτερα ψάξε να βρείς την ασφάλεια του vdc στο ασφαλειοθήκη του αυτοκινήτου(κάτι μου λέει ότι δε θα βρείς)
όσον αφορά την πλαγιολίσθηση εαν διαβάσεις παλιότερη μου δημοσίευση θα δεις ότι ’ημουν ο πρώτος που διευκρίνησα ότι δεν αναφέρεσαι στο πέταλο.
κάτι ακόμα...πες μου αυτή τη τιμή για τα λάστιχα...περιμένω
Alfa 147 forum