-
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
για να βοηθήσω στην λύση της απορίας μας σχετικά με το vdc (εξακολουθώ να πιστεύω ότι καμία 1.6 δεν το έχει ή είχε στο βασικό εξοπλισμό) έχω να επισημάνω το εξής: δίπλα από το κουμπάκι του asr υπάρχει χώρος για έναν ακόμη διακόπτη του ίδιου τύπου, δηλαδή είναι ό χώρος που τοποθετείται το κουμπάκι απενεργοποίησης του vdc.συνεπώς όσες 147 έχουν vdc έχουν και το ανάλογο διακοπτάκι...σωστός;πάντως αγαπητέ φίλε kyan νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολο να διακρίνεις στο δρόμο εαν το αυτοκινητάκι σου διαθέτει αυτό το μαραφέτι...ή ακόμα καλύτερα ψάξε να βρείς την ασφάλεια του vdc στο ασφαλειοθήκη του αυτοκινήτου(κάτι μου λέει ότι δε θα βρείς)Νομίζω πως το 'τυφλό' κουμπάκι που αναφέρεις δίπλα σ'εκείνο του ASR δεν είναι για το VDC αλλά για κάποια λειτουργία του Selespeed στις εκδόσεις που έχουν τέτοιο. Θα κοιτάξω το εγχειρίδιο και θα σου πω αύριο. Σύμφωνα με τους 4Τ πάντως το VDC της 147 δεν απενεργοποιείται σε καμμία έκδοση, ούτε καν στη GTA. Τώρα για να βρω την ασφάλεια δεν έχω αρκετές γνώσεις οπότε θα ρωτήσω αύριο το μηχανικό μου και θα σας πω εδώ.
όσον αφορά την πλαγιολίσθηση εαν διαβάσεις παλιότερη μου δημοσίευση θα δεις ότι ’ημουν ο πρώτος που διευκρίνησα ότι δεν αναφέρεσαι στο πέταλο.
ΟΚ, ΟΚ. Απλά δεν ήθελα να μείνει η αίσθηση ότι 'πετάω φίδια' που λέει και ο skullone.
κάτι ακόμα...πες μου αυτή τη τιμή για τα λάστιχα...περιμένω
215000δρχ για τα 4. Τσουχτερή αλλά μάλλον το αξίζουν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
215000δρχ για τα 4. Τσουχτερή αλλά μάλλον το αξίζουν.
Πάντως να συμπληρώσω ότι όλα τα κορυφαία λάστιχα της κατηγορίας (π.χ. Goodyear F1) σ'αυτή την κατηγορία τιμής ανήκουν.
-
EGO PEDIA EXO TIN KOYKLA 1,6/120/DIS ME 17ARES 215/45/17
EDO KAI TRIA(3) XRONIA
APO TRIGMOYS TO MONO PROBLIMA POY EXO EINE OTAN PERNAO PANO APO SAMARIA H LAKOYBES MROSTA STO TAMPLO KAI AYTA LIGO
APO HLEKTRIKA EIXA KAPIA MIKROPROBLIMATA.
GIA NA MOY THIMIZI OTI EXO ALFA
DEN TO LEO EIRONIKA GOYSTARO GIA AYTO PEIRA ALFA ALIOS THA EPERNA KANE GERMANIKO KOYBA
OSO GIA TO VDC DEN EXEI TOYLAXISTON H DIKIA MOY
LASTIXA ???
MOLIS EBALA TA GOODYEAR F1 630 EYROPOYLA ELPIZO TOYLASTIXON NA EINE KALO LASTIXO -
Ο χρήστης alfa147 έγραψε:
MOLIS EBALA TA GOODYEAR F1 630 EYROPOYLA ELPIZO TOYLASTIXON NA EINE KALO LASTIXO
Μαζί πιθανώς με το Pirelli το καλύτερο της κατηγορίας, σύμφωνα με όσα περιοδικά το δοκίμασαν.
-
συναlfisti χαιρετε,καλωσοριζω και εγω τους νεους φορουμιστες.Σημερα πηγα τη δικια μου για το σερβις των 30.000χλμ αλλα στην ιταλια μιας και σπουδαζω εδω.μου αλλαξανε κλασσικα λαδια(4.5*10.60),φιλτρο(12.30),τακακια μπροστα(85.52),οπως και κατι καλυματα των φρενων,αλλα δε καταλαβα καλα τι εννοουσε(δεν κοστιζανε σχεδον τπτ γιαυτο δεν εμβαθυνα )που προκαλουσαν θορυβο.αυτα συν κατι ψιλολοειδια συν εργασια(67.70) ισον 221 ευρο.στην ελλαδα ποιες ειναι οι αντιστοιχες τιμες?
Οσον αφορα το vdc το αποκλειω κατηγορηματικα.το κουμπι φιπλα απο το asr στις selespeed ειναι για το city δηλ για την αυτοματη λειτουργια του κιβωτιου.btw η selespeed δεν παιζεται!!!οδηγησα του ξαδερφου μου και ειναι αλλο πραγμα τοσο απο κιβωτιο,το επομενο μου αμαξι θα ειναι αυτοματο με σειριακη λειτουργια στανταρ,οσο και απο στησιμο.ειναι πιο σφιχτη,λιγοτερες κλισεις και γενικα ακομα περισσοτερη σιγουρια.η συγκεκριμενη ειναι nuvola με τα momo και bose και μπαινοντας μετα στη δικια μου ηταν σαν φτωχος συγγενης,λυπαμαι που το λεω βεβαια αλλα ετσι ειναι...
Ο τεχνικος σημερα μου ειπε οτι εχει κατι πατεντες για τον ηχο απο την κονσολα ωστε να μη χρειαστει να τη βγαλει ολη,μετα το πασχα θα δουμε κατα ποσο θα ειναι αποτελεσματικο.
Εγω ειναι η δεθτερη φορα που εχω προβλημα με την εξατμιση.αρχικα ειχα σκασει σενα αναχωμα με αποτελεσμα να σπασει το προστατευτικο και το διχαλο αν θυμαμαι καλα,αλλαχτηκαν εδω,αλλα το καλοκαιρι στην ελλαδα ανακαλυξα οτι ελειπε ενα κομματι μεταλλο που συνδεει το χταποδι με καποιο σταθερο σημειο,εν ολιγοις οι μαφιοζοι με ειχαν δουλεψει.ο θορυβος λοιπον που ειχα οταν το χα σπασει ξανα εμφανιστηκε μετα το ταξιδι στην ιμολα(δεν αντεξα να μη το αναφερω,πηγα στο γκραν πρι,τρελη καυ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.Μανωλη-TagHeuer τελικα πηγα!!!!!!!!εισαι καλα,τι κανει η bella σου?).οποτε προσοχη γιατι ειναι πολυ χαμηλη μπροστα.
Κατα ταλλα αναβει σχεδον καθημερινα το λαμαπακι για το πισω φως ομιχλης ενω δουλευει κανονικα.
Απο λαστιχα ετοιμαζομαι να βαλω τα εξαλτο,αν και εδω κραταει τοσο δαιμονισμενα καλα η ασφαλτος,ακομα και με τελειωμενα λαστιχα που λυπαμαι τα λεφτα,αλλα εν οψη καλοκαιριου και επιστροφης αυτοκινητου στην ελλαδα φοβαμαι οτι στην πρωτη στροφη θα φυγω με τη μια.φοραω 195~60 15 και σκεφτομουν για 205 55 15 αλλα εχω πολλες αμφιβολιες οποτε μαλλον θα μεινω στην ιδια διασταση,εσεις τι λετε?
Συγνωμη για τη πολυλογια,ειχε χαθει το τοπικ και ειχαμε καιρο να τα πουμε
Στο παιδι που η αλφα του μπαζει νερα προτεινω να τη πουλησει και να παρει μια καινουργια -
Επισης εχω να προτεινω,να ζητησουμε απο καποιον moderator να αλλαξει το τιτλο του τοπικ μη κανουμε και bruta figura(κακη εντυπωση)σε τιποτα γερμανοθρεμενους...Να γινει ας πουμε Αlfa 147 συζητησεις.
Υ.Γ παρακαλειται μελος που σε καποιο αλλο τοπικ ψαχνει για αυτοκινητο και του προτεινουνε την 147,οταν γραφει τη θρυλικη αυτη μαρκα,να γραφει ALFA ΚΑΙ ΟΧΙ ΑLPHA.Το ειδα και μου σηκωθηκε η τριχα
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη. Πήρα εχθές το αυτοκίνητο με καινούργιο μπαρμπριζ αφού το προηγούμενο κατά την αποκόλληση το έσπασαν. Με διαβεβαίωσαν ότι πλέον δε θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα με νερό και το πιστεύω γιατί ήταν μεγάλη χοντράδα. Η δικαιολογία ήταν κάποια απορύθμιση του ρομποτ που βάζει την κόλλα είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπει στη γωνία του παλισίου και να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο κενό. το κακό είναι ότι το πρόβλημα τους ήταν γνωστό και το είχαν συναντήσει ξανά στη Θεσσαλονίκη, οπότε ρίχνετε που και που καμία ματιά στην ταπετσαρία επάνω αριστερά, αν και όποιοι τυχεροί θα έχουν μουσκέψει μέχρι τώρα και θα το έχουν καταλάβει.
Όσο για την αγορά νέου φίλε 147GR το σκέφτομαι και γω, αλλά υπάρχουν δυο ερωτήματα : 1) σε αυτή την κατηγορία τιμής το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι το νέο Α3, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά των αντιπροσώπων της VAG είναι χυδαία και μου την έσπασαν από τότε που έψαχνα για την αγορά της ALFA συν ότι δεν πιστεύω να έχει το κράτημα, το τιμόνι και τη φινέτσα της Ιταλίδας, 2) το ελαττωματικό αυτοκίνητο είναι σαν το λαχείο. Μπορεί να σου κάτσει και στις καλύτερες οικογένειες και τότε τι κάνεις;
Θα περιμένω μέχρι τη λήξη της εγγύησης για προβλήματα από υγρασία και βλέπουμε (15 μήνες είναι αρκετοί για να δείξει κάτι). -
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !!!
Υπολόγιζα πόσοι ήμαστε με 147:
Kosavr, gatony, cmarin, kyan, ckvus, alekos2004, vasilios, aleng, alfa147, 147Gr (Που΄σε βρε Γιώργη ;;;) και εγώ συνολικά δηλαδή 11 !! (Sorry αν ξέχασα ή έκανα λάθος σε κάποιον)
Για αυτά που έχετε πει έχω να καταθέσω τα εξής.
Κατηγορηματικά η 1.6 (οποιαδήποτε έκδοση) δεν έχει VDC. Είναι extra. Είχε όταν παρήγγειλα την δικιά μου (22/11/2000) 320.000 δρχ. Θυμάμαι μάλιστα ότι επειδή ήθελα τα θεϊκά μαύρα sport MOMO δερμάτινα, μου είχαν πει ξέχνα τα αυτά και το VDC αν τα ήθελες γιατί θα αργήσει πάρα πολύ κοινώς ανοικτή ημερομηνία παράδοσης. Ως αναφορά τώρα για την τιμή της, που ανέφερε ο φίλος Κyan ότι έχει μειωθεί, είναι λάθος.
Παραγγελία-Κλείδωμα Τιμής της δικής μου: όπως προανέφερα 22/11/2000
Μοντέλο 147 3D DISTICTIVE (120 HP) : 6.600.000 δρχ
Μεταλλικό Χρώμα 140.000 δρχ
Δερμάτινα καθίσματα 350.000 δρχ
Ζάντες 16’’ sport 80.000 δρχΣύνολο 7.170.000 δρχ δηλαδή 21.042 Euro
Σήμερα η 147 3D Dist. Σκέτη έχει: 20.420 Euro (6.954.700 δρχ)
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Gatony και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω με συνεργείο. Σκέφτομαι μια και έχει λήξει η εγγύηση προ πολλού, να το πάω σε ημι-εξουσιοδοτιμένο. Τους Alfistι στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Kosavr μην την Πουλήσεις !!! Τουλάχιστον περίμενε αφού στο έφτιαξαν, και είναι σε εγγύηση.
Για τα Michelin τι λέτε ? Exalto ή Primacy ή Νέα Energy για τα 205/55/16 μιλάω και σε τι ταχύτητα H ή V
Πρέπει να συζητήσουμε και για Αναρτήσεις Πλησιάζει η ώρα για εμάς τους παλιούς για αλλαγή τι κάνουνε Μάγκες ???
Λοιπόν τι θα γίνει θα βρεθούμε ???
Τι λέτε για μια πρώτη μάζωξη στο Παρκιν του Λυκαβηττού. Για γνωριμία ??? ή τέλως πάντων κάπου αλλού μετά το Πάσχα ?? -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Kosavr, gatony, cmarin, kyan, ckvus, alekos2004, vasilios, aleng, alfa147, 147Gr (Που΄σε βρε Γιώργη ;;;) και εγώ συνολικά δηλαδή 11 !! (Sorry αν ξέχασα ή έκανα λάθος σε κάποιον)
'Εκανες ένα λαθάκι μ'εμένα, δεν έχω 147 αλλά 2 από τις γιαγιάδες της (μια Sprint και μια Alfasud)
Gatony και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω με συνεργείο. Σκέφτομαι μια και έχει λήξει η εγγύηση προ πολλού, να το πάω σε ημι-εξουσιοδοτιμένο. Τους Alfistι στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Στο Alfisti Team πηγαίνω εδώ και 2+ χρόνια και είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος. Αν πας δώσε χαιρετισμούς στον Κώστα ή τον Τάκη από τον Βασίλη
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !!!
Υπολόγιζα πόσοι ήμαστε με 147:
Kosavr, gatony, cmarin, kyan, ekvus, alekos2004, vasilios, aleng, alfa147, 147Gr (Που΄σε βρε Γιώργη ;;;) και εγώ συνολικά δηλαδή 11 !! (Sorry αν ξέχασα ή έκανα λάθος σε κάποιον)..και πολυ καλά έκανες. Επίσης έχουν:
jim147, gmak, graveljim. Παλιότερα είχαμε και τον JUVENTINO09 από την κύπρο με μία selespeed, αλλά έχει πολύ καιρό να μπει στο φόρουμ. Φαντάζομαι ότι όλοι έχουν 1.6 (120) άλλοι 3πορτη και άλλοι 5πορτη. Ποιος θα κάνει μία ενημερωμένη λίστα με έτος, χρώμα, εξοπλισμό κλπ? -
Παιδιά από χθές που πρωτοεγγράφηκα στο forum παρακολουθώ ανελλιπώς τις απόψεις και τις γνώσεις σας γύρω από το θέμα Alfa 147. Είναι πολύ καλό να ξέρεις ότι και άλλοι έχουν την ίδια 'τρέλα' με σένα γι αυτό το αυτοκίνητο. Έχω την 1.6 120ΗΡ Progresion και σκέφτομαι τώρα να της βάλω το CD-Changer, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα 'ανοιχθεί' πάλι (έχω ήδη βάλει συναγερμό) και πιθανόν τα τριξίματα να αυξηθούν και οι συναρμογές των πλαστικών να μην είναι όπως πριν. Γνωρίζεται τίποτα για το θέμα;Περιμένω τις απόψεις σας
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Έχω την 1.6 120ΗΡ Progresion και σκέφτομαι τώρα να της βάλω το CD-Changer, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα 'ανοιχθεί' πάλι (έχω ήδη βάλει συναγερμό) και πιθανόν τα τριξίματα να αυξηθούν και οι συναρμογές των πλαστικών να μην είναι όπως πριν.Μπορεί όμως να γίνει το ακριβώς αντίθετο, να μειωθούν δηλαδή οι τριγμοί. Εξαρτάται ποιος θα ανοίξει το αυτοκίνητο και πόσο επαγγελματίας είναι.
-
Μπορείς να μου συστήσεις κάποιον τον οποίο να μπορώ να εγγυηθώ;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Μπορείς να μου συστήσεις κάποιον τον οποίο να μπορώ να εγγυηθώ;Ρίξε μια ματιά στα εισερχόμενα PM.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Παιδιά από χθές που πρωτοεγγράφηκα στο forum παρακολουθώ ανελλιπώς τις απόψεις και τις γνώσεις σας γύρω από το θέμα Alfa 147. Είναι πολύ καλό να ξέρεις ότι και άλλοι έχουν την ίδια 'τρέλα' με σένα γι αυτό το αυτοκίνητο. Έχω την 1.6 120ΗΡ Progresion και σκέφτομαι τώρα να της βάλω το CD-Changer, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα 'ανοιχθεί' πάλι (έχω ήδη βάλει συναγερμό) και πιθανόν τα τριξίματα να αυξηθούν και οι συναρμογές των πλαστικών να μην είναι όπως πριν. Γνωρίζεται τίποτα για το θέμα;Περιμένω τις απόψεις σαςΤι CD-changer θα βάλεις?
Δες αυτό: http://www.caraudiodiscount.com/acatalog/Product_Alfa_Romeo_132.html -
Δεν ξέρω ακόμα. Ο βασικός προβληματισμός μου είναι αυτός που σας περιέγραψα προηγουμένως.
-
οκ λοιπόν το κενό κουτάκι είναι για τις selespeed...
πριν απο κάποιες ημέρες ανοίγωντας το διακόπτη μου εμφανίστηκε στην οθόνη το μήνυμα: abs failure, asr failure...ανοιγόκλεισα το διακόπτη δύο τρείς φορές αλλά τίποτα...τελικά εξαφανίστηκε μόνο του μετά από κανά πεντάλεπτο...
πάντως παιδιά με το καιρό αρχίζουν να ακούγονται περίεργοι θόρυβοι από τις κολώνες...αλλά αυτός που μου τη δίνει περισσότερο είναι ο θόρυβος που προέρχεται από το εμπρός φτερό του οδηγού το οποίο δε μπορώ να βρω ακόμα με τι τρίβεται και προκαλεί τον ενοχλητικό θόρυβο(είμαι σίγουρος ότι είναι από το φτερό γιατί κουνώντας το απ΄έξω παράγει τον ίδιο θόρυβο που ακούω εσωτερικά από την πλευρά της αριστερής πλευράς του ταμπλό). ευτυχώς υπάρχουν και μέρες που δεν ακούγεται και καθόλου...
-
Παιδια καλημερα. Χαιρομαι παρα πολυ που το topic ξαναζωντανεψε. Επιβαλλεται βεβαια να αλλαχθει το ονομα του. Οταν το ξεκινησα απλως ηθελα να αναφερω καποια προβληματα που ειχα δει στην Alfa μου. Τωρα πλεον ομως ο τιτλος το αδικει.
Φιλε 147GR το προβλημα, με το πισω φως ομιχλης μου το φτιαξανε (μεσα στην εγγυηση) και δεν ξαναπαρουσιαστηκε. Πρεπει οπωσδηποτε να βρεθουμε. Αν ειναι ομως δυνατον μετα τις 6/5 γιατι δεν θα ειμαι Αθηνα. Το πιο σημαντικο θεμα στο οποιο πρεπει να δωσουμε μια απαντηση ειναι αυτο το συνεργειου. Εγω το πηγαινω στην Spicar (απο εκει το αγορασα) οι οποιοι ειναι πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι αλλα προφανως λογο ογκου εργασιας δεν αφιερωνουν χρονο στο αμαξι και εντελει δεν κανουν σωστη δουλεια. Απο τιμες δεν ξερω γιατι τα περισσοτερα ηταν μεσα στην εγγυηση.147GR γιατι service στα 30000 χλμ Απ'οτι ξερω το πρωτο ειναι στα 20000 και στην συνεχεια καθε 20000 χλμ ή κανω λαθος;
-
Παιδιά δεν ξέρω αν η ερώτηση που θα κάνω ξεφεύγει από τα πλαίσια του θέματος αλλά μου φαίνεται ότι η 156 1.6 120ΗΡ είναι λίγο πιο γρήγορη από την αντίστοιχη 147. Είχα οδηγήσει την 156 παλαιότερα και μου έχει μείνει αυτή η εντύπωση. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας πάνω σ΄αυτό.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Επιβαλλεται βεβαια να αλλαχθει το ονομα του. Οταν το ξεκινησα απλως ηθελα να αναφερω καποια προβληματα που ειχα δει στην Alfa μου. Τωρα πλεον ομως ο τιτλος το αδικει.Φίλε ekvus, νομίζω πως εσύ που το άνοιξες μπορείς να του αλλάξεις τον τίτλο αν κάνεις edit το αρχικό post.
Alfa 147 forum