-
Είχα βρεθεί σε αυτήν τέλη Δεκέμβρη του 2024 https://forum.4troxoi.gr/topic/103104/κορσιαί-ακρωτήριο-αγιάς-βαθιά-λούζα-29-12-2024
και το μέρος με μάγεψε. Είχα υποσχεθεί ότι θα επιστρέψω απλά δεν ήξερα το πότε. Αρχικά ήθελα να έρθω με ένα φιλαράκι για ψήσιμο στην παραλία όσο ακόμα είχε δροσιά. Τελικά δεν τα καταφέραμε αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου την Κυριακή που μας πέρασε.
Άφιξη στον Ταρσό λίγο πριν τις 12.
Ο Ταρσός πριν ένα χρόνο κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Λίγα σπίτια επέζησαν καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι το χωριό. Κάποτε πρόλαβα το βουνό πίσω πράσινο. Πουρνάρια και ελιές βέβαια αλλά πράσινο. Δυστυχώς η καταστροφή αυτή δύσκολα θα ξεπεραστεί.
Κατάβαση στη Βαθιά Λούζα από μια φανταστική χωμάτινη διαδρομή η οποία είναι σκληρή σε κάποια σημεία και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για αυτοκίνητα με κανονικά λάστιχα δρόμου.
Μερικά στιγμιότυπα της διαδρομής
Προσεγγίζοντας την παραλία
Ξεκάθαρα δεν είναι για όλους. Απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Τα χιλιόμετρα είναι πολλά για μια μέρα και οι δρόμοι δύσκολοι. Θέλει συνήθεια.
Για μένα είναι κορυφή η φάση.
Όπως βλέπετε προς την παραλία σχηματίζεται ένα μεγάλο ρέμα. Υπάρχει ένας μεγάλος ελαιώνας ο οποίος ευτυχώς έμεινε άθικτος. Δεξιά και αριστερά στα βράχια έφτασε η φωτιά σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και έκαψε θάμνους και δέντρα. Πως τη γλίτωσε ο ελαιώνας ένας Θεός ξέρει!
Οι γεωλογικοί σχηματισμοί είναι όλα τα λεφτά σε αυτό το άγριο τοπίο.
Τα νερά εννοείται πεντακάθαρα και αρκετά ζεστά. Δεν ξέρω αν έτυχε λόγω εποχής. Απέναντι διακρίνεται η χερσόνησος Μακρυνικόλα.
Αναχώρηση λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα.
Όπως είπα και νωρίτερα, είναι μια φάση που δεν είναι για όλους. Εκτός από τις δεδομένες δυσκολίες στην προσέγγιση της παραλίας πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν υπάρχουν ταμπέλες ούτε καν για τον Ταρσό και το gps δεν πιάνει σε κάποια σημεία (για την παραλία ούτε λόγος για πλοήγηση με οποιαδήποτε εφαρμογή). Μέχρι και εγώ που ήρθα πριν λίγους μήνες μπερδεύτηκα σε ένα σημείο προσεγγίζοντας τον Ταρσό και έκανα μερικά μπρος πίσω. Παρολαυτά το τοπίο είναι σπάνιο και αξίζει για τους πιο ανήσυχους!
Να είστε όλοι καλά και τα ξαναλέμε την επόμενη φορά!
-
Είσαι μεγάλος παίχτης!!
Εμείς τη παραλία αυτή τη ξέρουμε ως Αλμυρός.
-
@caro-0 said in Επιστροφή στη Βαθιά Λούζα 13-7-2025:
Είσαι μεγάλος παίχτης!!
Exεις παει ; εγω ουτε καν την ηξερα και δεν μπορω να καταλαβω απο το μαπς και ποια ειναι .
Λογικα απο το εργοστασιο πρεπει να πηγε.
Ρε μπιλυ βαλε και τις διαδρομες στο μαπς , μπορει να πεσει και σε μας στα χερια κανα βιταρα και να το παιξουμε γατοι , αν και ο γατος ειναι φοβιτσαρης και παει με παρεα .
Μπιλυ φιρι φιρι το πας να μπλεξεις με τους καρχαριες του κορινθιακου .
caro-0 ολα αυτα τα σπιτια που βλεπω στην ακτογραμμη ειναι απο κυριακατες και ζιρικαιους ; και μεχρι που φτανουν οι ιδιοκτησιες του οσιου σεραφειμ ; γιατι πολλοι ζερικαιοι ειχαν μακροχρονιες δικες με την μονη .
Και μια και σε ρωταω ο κακουργος ο κολλητος του παπαζογλου
(του συχωρεμενου τραγουδιστη ) ζει ; -
Είσαι μεγάλος παίχτης!!
Πράγματι το Αλμυρός πρέπει να είναι και το σωστό! Για πολλά χρόνια στο maps λεγόταν Βαθιά Λούζα. Δεν έχω ιδέα γιατί και ποιος την είχε γράψει έτσι! Σε κάθε περίπτωση είναι φανταστική!
@otso said in Επιστροφή στη Βαθιά Λούζα 13-7-2025:
Είσαι μεγάλος παίχτης!!
Exεις παει ; εγω ουτε καν την ηξερα και δεν μπορω να καταλαβω απο το μαπς και ποια ειναι .
Ρε μπιλυ βαλε και τις διαδρομες στο μαπς , μπορει να πεσει και σε μας στα χερια κανα βιταρα και να το παιξουμε γατοι , αν και ο γατος ειναι φοβιτσαρης και παει με παρεα .
caro-0 ολα αυτα τα σπιτια που βλεπω στην ακτογραμμη ειναι απο κυριακατες και ζιρικαιους ; και μεχρι που φτανουν οι ιδιοκτησιες του οσιου σεραφειμ ; γιατι πολλοι ζερικαιοι ειχαν μακροχρονιες δικες με την μονη .
(του συχωρεμενου τραγουδιστη ) ζει ;Δυστυχώς δεν κάνει πλοήγηση μέχρι την παραλία το google maps. Είναι όμως αυτή κάτω από τον Ταρσό όπου βλέπεις και τις ιχθυοκαλλιέργειες στα ανοιχτά. Είναι λίγο μπλέξιμο γενικά να φτάσεις και μέχρι τον Ταρσό καθώς δεν υπάρχουν ταμπέλες και το gps μπερδεύεται στους χωματόδρομους (έχει λίγα χιλιόμετρα χωμα μέχρι να φτάσεις στο χωριό).
Νομίζω πάντως ότι η έκταση της εκκλησίας σταματά λίγο πριν φτάσεις στη Ζάλτσα καθώς υπάρχει και σχετική περίφραξη. Λογικά όλη η ακτογραμμή μέχρι το Καρυώτι δεν ανήκει στην εκκλησία. Ρεβιθαίικα, Παναγία Καλαμιώτισσα κλπ είναι κανονικοί οικισμοί.
-
2.7 ΧΛΜ το εβγαλα απ τον Ταρσο . και 10 χλμ απο τα Ασπρα σπιτια συνολο δηλ . 13 χλμ .
Τι λες παμε να φτιαξουμε 2 καλυβες ; Πιανουν τα χερια σου ;
Κρουζερ μπορουμε να δουμε αν ανηκει σε καποιον η παραλια στο κτηματολογιο ; και σε ποιον ; -
Η παραλία όχι όπως και ο αιγιαλός.
Τα υπόλοιπα μπορεί να ανήκουν.
-
2.7 ΧΛΜ το εβγαλα απ τον Ταρσο . και 10 χλμ απο τα Ασπρα σπιτια συνολο δηλ . 13 χλμ .
Κρουζερ μπορουμε να δουμε αν ανηκει σε καποιον η παραλια στο κτηματολογιο ; και σε ποιον ;Ούτε για κάστρο στην άμμο δεν πιάνουν τα χέρια μου!
Λογικά ο ελαιώνας που φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία σίγουρα ανήκει σε κάποιον καθώς μου φάνηκαν περιποιημένες οι ελιές και μαζεμένες εννοείται.
-
Βλέποντας τις παραλίες της Ελλάδας διαπίστωσα κάτι. Τελικά το να είσαι πλούσιος είναι έξυπνη επιλογή διότι αγοράζεις ένα καταμαράν και τις γυρίζεις όλες κάθε καλοκαίρι.
-
@lap said in Επιστροφή στη Βαθιά Λούζα 13-7-2025:
Βλέποντας τις παραλίες της Ελλάδας διαπίστωσα κάτι. Τελικά το να είσαι πλούσιος είναι έξυπνη επιλογή διότι αγοράζεις ένα καταμαράν και τις γυρίζεις όλες κάθε καλοκαίρι.
O Jordan ήρθε με γιωτ αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο και ο Ρονάλντο, ο ιμιτασιόν όχι ο γνήσιος (το φαινόμενο). Έρχονται αμέτρητοι πλούσιοι με γιωτ στην Ελλάδα και τη γυρίζουν, ειδικά τα νησιά. Συνήθως πάνε και σε κοσμοπολίτικα μέρη για να τους δουν. Υπάρχει και η επιλογή ενοικίασης ιστιοπλοϊκού από παρέα όπου μπορείς με σχετικά λίγα χρήματα να δεις πολλά μέρη που δε θα έβλεπες ποτέ. Δεν είναι για όλους και αυτό το σπορ βέβαια άσχετα αν είναι βατό οικονομικά.
-
Είσαι μεγάλος παίχτης!!
(του συχωρεμενου τραγουδιστη ) ζει ;Τα σπίτια στην ακτογραμμή Ταρσος, Καρυώτι, και Καραχάλιος (Παναγία Καλαμιώτισσα) είναι Κυριακατών.
Ζάλτσα έχουν Ζερικαίοι (απο το χωριό Ελικώνας - επισήμως Ελικώνας).
Για τον Κακούργο δεν είμαι σίγουρος.
-
@billy84 said in Επιστροφή στη Βαθιά Λούζα 13-7-2025:
Κρουζερ μπορουμε να δουμε αν ανηκει σε καποιον η παραλια στο κτηματολογιο ; και σε ποιον ;Ούτε για κάστρο στην άμμο δεν πιάνουν τα χέρια μου!
Λογικά ο ελαιώνας που φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία σίγουρα ανήκει σε κάποιον καθώς μου φάνηκαν περιποιημένες οι ελιές και μαζεμένες εννοείται.
Ο ελαιώνας όντως ανήκει σε Κυριακάτη (ποιο σωστά Κυριακιώτη)
Επιστροφή στη Βαθιά Λούζα 13-7-2025