-
@red_monster said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@andya3 said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@criuser said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα δεν είναι η θερμομόνωση αλλά η ανοδική υγρασία από το τριχοειδές φαινόμενο της λιθοδομής. Έχετε μετρήσει υγρασία επι λιθοδομης ;
Ελλειψη αερισμού είναι. Οταν ανάψει το καλοριφέρ βελτιώνει πολύ την αίσθηση, το θέμα είναι ότι όταν κλείσει σε μισή ώρα έχει κρυώσει πάλι...
Βρε μάτια μου, αυτό που λες είναι καραμπινάτη ανοδική υγρασία. Μετρήσατε υγρασία στο ντουβάρι ;
Θα πω να το κοιτάξουν.
Και τι θα πρέπει να κάνουν ?
Ανοδική υγρασία έχει γιατί έχει πλακάκια και πάτωμα πάνω στο χώμα. Είναι 96 ετών.
Ακριβώς η δική μου περίπτωση που περιέγραψα παραπάνω.
Σαν το γιοφύρι της Άρτας, έσκαβα τους τοίχους, μόνωνα την πέτρα, έριχνα τσιμέντο και την άλλη χρονιά πάλι τα ίδια.
Γυψοσανίδα με μόνωση από πίσω στους εξωτερικούς τοίχους και καθάρισες.Η μόνωση είναι για θερμότητα, όχι για υγρασία. Με τα χρόνια θα παπαργιασει η μόνωση και θα αρχίσει να μυρίζει, πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον.
Δεν φτιάχνεται έτσι η υγρασία σε ανωδομή καθότι όλη η μάζα της πέτρας έχει τριχιδια. Κανένα από τα συστήματα με ενεργητικά βλητρα δεν δουλεύει, ούτε sika, ούτε mapei ούτε sintecno, ναδα.
Δεν υπάρχει αξιόπιστη οικονομική λύση, παρά μόνο κοιτόστρωση με αναμονές και gunite κάθετων παρειών, αλλά θέλει πολύ έμπειρο μηχανικό και συνεργείο μην σου έρθει ο πάνω όροφος καπέλο.
Άλλη λύση που εφαρμόζεται σε μουσεία και χώρους πολιτισμού είναι η γυψοσανίδα με ενεργητικά συστήματα εξαερισμού.Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που το έφτιαξα και δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο απ' αυτούς που μένουν εκεί. Ας κρατήσει 10 χρόνια και το ξαναφτιάχνω με τον ίδιο τρόπο. Γυψοσανίδες είναι και μόνωση, δουλειά 2-3 ημερών και οικονομική.
Πριν κάθε 2-3 χρόνια ήθελε ανακατασκευή στους τοίχους, άρχιζαν να βγάζουν νερό. Που σημαίνει ένα μήνα δουλειά και μου ερχόταν και ο κούκος αηδόνι.
-
@andya3 said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα δεν είναι η θερμομόνωση αλλά η ανοδική υγρασία από το τριχοειδές φαινόμενο της λιθοδομής. Έχετε μετρήσει υγρασία επι λιθοδομης ;
Ελλειψη αερισμού είναι. Οταν ανάψει το καλοριφέρ βελτιώνει πολύ την αίσθηση, το θέμα είναι ότι όταν κλείσει σε μισή ώρα έχει κρυώσει πάλι...
Βρε μάτια μου, αυτό που λες είναι καραμπινάτη ανοδική υγρασία. Μετρήσατε υγρασία στο ντουβάρι ;
Θα πω να το κοιτάξουν.
Και τι θα πρέπει να κάνουν ?
Ανοδική υγρασία έχει γιατί έχει πλακάκια και πάτωμα πάνω στο χώμα. Είναι 96 ετών.
Ακριβώς η δική μου περίπτωση που περιέγραψα παραπάνω.
Σαν το γιοφύρι της Άρτας, έσκαβα τους τοίχους, μόνωνα την πέτρα, έριχνα τσιμέντο και την άλλη χρονιά πάλι τα ίδια.
Γυψοσανίδα με μόνωση από πίσω στους εξωτερικούς τοίχους και καθάρισες.Η μόνωση είναι για θερμότητα, όχι για υγρασία. Με τα χρόνια θα παπαργιασει η μόνωση και θα αρχίσει να μυρίζει, πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον.
Δεν φτιάχνεται έτσι η υγρασία σε ανωδομή καθότι όλη η μάζα της πέτρας έχει τριχιδια. Κανένα από τα συστήματα με ενεργητικά βλητρα δεν δουλεύει, ούτε sika, ούτε mapei ούτε sintecno, ναδα.
Δεν υπάρχει αξιόπιστη οικονομική λύση, παρά μόνο κοιτόστρωση με αναμονές και gunite κάθετων παρειών, αλλά θέλει πολύ έμπειρο μηχανικό και συνεργείο μην σου έρθει ο πάνω όροφος καπέλο.
Άλλη λύση που εφαρμόζεται σε μουσεία και χώρους πολιτισμού είναι η γυψοσανίδα με ενεργητικά συστήματα εξαερισμού.Καλά μόνο τεύχη δημοπράτησης δεν μου ζήτησες να βγάλω...
-
Με ρώτησες τι κάνουμε, δεν μου είπες κάνε εκεί μια τσαπατσουλιά !
Η άποψη μου είναι ότι με επιμονή στην ποιότητα και στην τεχνική αρτιότητα μακροπρόθεσμα δεν έχασε κανείς -
Δεν θα μάθουν ποτέ.