-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
100 χρόνια μνήμη θα έχει το νέο ΤΑΧΙS – Οι δυνατότητες του Μεγάλου Αδελφού της ΑΑΔΕ
Ξέρεις τι γίνεται Λαπ;
Είναι επικίνδυνο να κρατάνε στα χέρια τους όλο και πιο ενισχυμένα όπλα, διεφθαρμένοι πολιτικοί.
Αφήνουμε στην άκρη πως διατίθενται οι πόροι που συλλέγει το κράτος, δηλαδή σε δώρα στην Ετζιαν ή τις τράπεζες ή τους αναδόχους διοδίων ή σε "παραγωγούς" ρεύματος κλπ ή σε εξαγορά ψήφων συγκεκριμένων κρατικών υπαλλήλων όπως οι ένστολοι κλπ.
Τα φορολογικά αυτά όπλα, δεν στρέφονται ποτέ κατά του χοντρού χρήματος. Δεν στρέφονται ποτέ ούτε κατά των Κοκλώνηδων και Φλώρων και λοιπών επιχειρηματικων απατεώνων αυλικων και παρατρεχαμενων του πολιτικού συστήματος, που μπορεί "νόμιμα" να έχει αδιευκρίνιστες καταθέσεις και δωρεές από θείες στη Νιγηρία.
Τα φορολογικά αυτά όπλα στρέφονται μόνο κατά μικρομεσαίων φουκαραδων που δεν ανήκουν στο σύστημα κρατικής διαφθοράς, για να τους κρατάνε πάντα ετοιμοθάνατους και ακίνδυνους για τους δικτυωμένους ανταγωνιστές τους και εξαρτωμενους απ τους τοπικούς "ανθρώπους του κυβερνώντος κόμματος". -
Θίγεις την αυστηρότητα μου στην φοροδιαφυγή που βλέπω γύρω μου!
Δεν εννοώ ομως αυτό! Αυτό είναι ένα διαχειριστικό θέμα εφόσον επιλέξεις τον τρόπο που θα αναπτύξεις οικονομικά μια χώρα! Δυστυχώς τα πάντα είναι οικονομία!
Οπότε διάβασε, περί φιλελευθερισμού, σοσιαλδημοκρατίας, διάφορες ελευθεριακές προτάσεις, συντηρητικούς, κομμουνιστές, σοσιαλιστές κτλ!
Το να μου κρίνεις διάφορες πολιτικές χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση στην βάση ενός οικονομικού σχεδίου ανάπτυξης δεν λέει τίποτα!
-
Δεν εννοώ ομως αυτό! Αυτό είναι ένα διαχειριστικό θέμα εφόσον επιλέξεις τον τρόπο που θα αναπτύξεις οικονομικά μια χώρα! Δυστυχώς τα πάντα είναι οικονομία!
Οπότε διάβασε, περί φιλελευθερισμού, σοσιαλδημοκρατίας, διάφορες ελευθεριακές προτάσεις, συντηρητικούς, κομμουνιστές, σοσιαλιστές κτλ!
Το να μου κρίνεις διάφορες πολιτικές χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση στην βάση ενός οικονομικού σχεδίου ανάπτυξης δεν λέει τίποτα!
Πως δε λέει;
Ακόμα εορτάζουμε τη γαλλική επανάσταση ως ένα απ τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που εκτόξευσε την εξέλιξη των κοινωνιών αιώνες μπροστά.
Κανένα ουσιαστικό σχέδιο δεν υπήρχε, το σημαντικό ήταν να κυλήσουν κεφάλια στις πλατείες!
Μετά, Βοναπάρτηδες, αυτοκράτορες, στρατιωτικοί, έμποροι, αγρότες κλπ βρήκαν το δρόμο τους, όπως πάντα γινόταν και θα γίνεται...
Σημασία είχε το reset.Έτσι κι η σημερινή Ελλάς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και χρειάζεται μια τέτοιας εντάσεως Επανεκκίνηση, δεν γίνεται δουλειά με λογιστές και δικηγόρους...
-
Και όμως οι φιλόσοφοι όπως ο Ρουσώ, Μοντεσκιέ κτλ από πριν είχαν ένα σχέδιο για την κοινωνία και πρότειναν ιδεατές πολιτείες και τρόπους διοίκησης;
Ξεχνάς το κοινωνικό συμβόλαιο;
Στην σημερινή εποχή με την ανάπτυξη των κοινωνικών επιστημών και δη των οικονομικών, πρέπει να έχεις πλάνο διοίκησης και διαχείρισης μιας οικονομίας!
Εάν δεν έχεις μελετημένες απόψεις, κάνεις δεν σε παίρνει στα σοβαρά!
-
Ας κυλήσουν τα κεφάλια των υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση, κι ας μη με παίρνει ο Λαπ ο Κρουζερ κι ο Μεγκαν στα σοβαρά.
Μετά θα εφαρμόσουμε όλα αυτά τα πολύ ωραία θεωρητικά που περιγράφεις εσύ τόσο καιρό, εγώ τα στηρίζω όλα, δεν χρειαζόμαστε άλλο πλάνο.Αλλά όσο τα σημερινά κεφάλια στέκονται στα ντεκολτέ και τις γραβάτες τους, παίρνουν αυτά εσένα στη πλάκα Λαπ, κι αυτά που γράφεις δεν θα γίνουν ποτέ.
Οπότε πιάσε ένα σφυρί ή ένα δρεπάνι ή έστω ένα γκιμπαλ για το κινητό να βγαίνουν σταθερα τα πλάνα και πάμε πλατεία...
-
Ο Χριστός και Απόστολος!
Εγω πιστεύω σε δημοκρατικές διαδικασίες! Και αν δεν πειθω τότε κάνω αυτοκριτική και προσπαθώ να πείσω με πιο πειστικά επιχειρήματα
Ο λόγος που δεν αλλάζουν τα πράγματα είναι ότι το αφήγημα είναι μέτριο!
Να ακούς και τον αντίλογο!
Συμφωνώ πως ένα μέρος των ανθρώπων είναι αποβλακωμένο αλλά και πάλι το δομημένο επιχείρημα ανεβάζει και γκρεμίζει αυτοκρατορίες
-
Ο Χριστός και Απόστολος!
Εγω πιστεύω σε δημοκρατικές διαδικασίες! Και αν δεν πειθω τότε κάνω αυτοκριτική και προσπαθώ να πείσω με πιο πειστικά επιχειρήματα
Ο λόγος που δεν αλλάζουν τα πράγματα είναι ότι το αφήγημα είναι μέτριο!
Να ακούς και τον αντίλογο!
Είπαμε για το 0 και το 180, ότι βλέπουν τον κόσμο με την ίδια παραμόρφωση...
-
Μας έπρηξες με τις μοίρες!
Τόσα έτη αναφέρω την σωστή και μελετημένη πρόταση ως μοναδική λύση! Διότι η βία θα δημιουργήσει βία από τους ηττημένους! Δεν έχει τέλος!
Για παράδειγμα ίσως να μην σας έχει περάσει από το μυαλό αλλά συμφωνώ σε κάποιες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ!
Ο τρόπος που τα παρουσιάζει είναι αδιάφορη! Είναι σωστές κάποιες! Δεν έχει ιδέα ο κόσμος για αυτές!
Παράδειγμα το πρόγραμμα με τις κοινωνικές κατοικίες και ανακαίνιση των κλειστών!Ο τρόπος που ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατανοεί πληροφορίες είναι πλέον αποδεδειγμένος! Υπάρχουν εργαλεία που τα καταφέρνουν! Κανείς δεν τα χρησιμοποιεί!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πως δε λέει;
Ακόμα εορτάζουμε τη γαλλική επανάσταση ως ένα απ τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που εκτόξευσε την εξέλιξη των κοινωνιών αιώνες μπροστά.
Κανένα ουσιαστικό σχέδιο δεν υπήρχε, το σημαντικό ήταν να κυλήσουν κεφάλια στις πλατείες!
Μετά, Βοναπάρτηδες, αυτοκράτορες, στρατιωτικοί, έμποροι, αγρότες κλπ βρήκαν το δρόμο τους, όπως πάντα γινόταν και θα γίνεται...
Σημασία είχε το reset.Έτσι κι η σημερινή Ελλάς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και χρειάζεται μια τέτοιας εντάσεως Επανεκκίνηση, δεν γίνεται δουλειά με λογιστές και δικηγόρους...
Στην Γαλλικη επανασταση δεν υπηρχαν ξεκαθαρα σχεδια αλλα στα προηγουμενα 70 χρονια η Γαλλια ειχε καταστραφει οικονομικα και ο λαος εχει οριο ποσο μπορεις να τον φορολογησεις και τον καταπιεσεις δεδομενου οτι ουτε η Αριστοκρατια ουτε η Εκκλησια ηθελαν να φορολογηθουν. Γιαυτο επεσαν τα κεφαλια αυτων που ζουσαν στην κοσμαρα τους και δεν καταλαβαν οτι ξεπερασαν τα ορια του λαου.
-
Ξεκάθαρο σχέδιο όχι, αλλά ένα αφήγημα που ήθελαν να εφαρμόσουν υπήρχε!
-
Ξεκάθαρο σχέδιο όχι, αλλά ένα αφήγημα που ήθελαν να εφαρμόσουν υπήρχε!
Γενικα η Γαλλικη επανασταση ηταν ενα ευτυχημα για τον κοσμο. -
Πηλίου για αυτό και ο Σημιτης κέρδισε τις εκλογές! Το ΠΑΣΟΚ ήταν δημοσκοπικά 6-7 μονάδες πίσω από τη ΝΔ όταν γινόταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εν τέλη ο Σημιτης κέρδισε τις εθνικές εκλογές με μια διαφορά 6 και 7%
Δηλαδή κάλυψε μια απόσταση 12% σε ελάχιστο χρόνο
Γιατί;
Διότι το εκλογικό σώμα τον γνώριζε ως έναν άνθρωπο με πλάνο και οργάνωση!
Ασχέτως αν συμπαθείς ή όχι τις πολιτικές του! Βλέπεις πως το εκλογικό σώμα πρόσεξε και επέλεξε αυτόν που του δείχνει ότι υπάρχει οργάνωση!
Έτσι λοιπόν και οι δυνάμεις που επιθυμούν άλλη πολιτική πρέπει να έχουν οργάνωση και συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής στις απόψεις για τη διακυβέρνηση του τόπου!
Η διαπίστωση είναι απλώς διαπίστωση! -
Πηλίου για αυτό και ο Σημιτης κέρδισε τις εκλογές! Το ΠΑΣΟΚ ήταν δημοσκοπικά 6-7 μονάδες πίσω από τη ΝΔ όταν γινόταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εν τέλη ο Σημιτης κέρδισε τις εθνικές εκλογές με μια διαφορά 6 και 7%
Δηλαδή κάλυψε μια απόσταση 12% σε ελάχιστο χρόνο
Γιατί;
Διότι το εκλογικό σώμα τον γνώριζε ως έναν άνθρωπο με πλάνο και οργάνωση!
Ασχέτως αν συμπαθείς ή όχι τις πολιτικές του! Βλέπεις πως το εκλογικό σώμα πρόσεξε και επέλεξε αυτόν που του δείχνει ότι υπάρχει οργάνωση!
Έτσι λοιπόν και οι δυνάμεις που επιθυμούν άλλη πολιτική πρέπει να έχουν οργάνωση και συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής στις απόψεις για τη διακυβέρνηση του τόπου!
Η διαπίστωση είναι απλώς διαπίστωση!επειδη δεν θυμασαι καλα
καλυψε το 12τακατω με τα λεφτα μας απο τα ταμεια
τα πεταξε στο χρηματιστηριο στους κολλητους εποχης -
Πριν το χρηματιστήριο λέω! Μετά που λες ήταν οι δεύτερες εκλογές
-
Πριν το χρηματιστήριο λέω! Μετά που λες ήταν οι δεύτερες εκλογές
εχει σημασια ποτε μας δουλεψε ή οτι μας δουλεψε?
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αλλά πάλι, πριν σχολιάσω τα σχόλια, σήμερα άλλο είχα μπει να γράψω...
PS : πως κάνεις mute ένα τοπικό
PS2 : σε ποιο κόμμα είσαι ρε συ; Κουμουνιστής είσαι;Πρωτον, αν είναι να χαλιέσαι, απλά δεν κάνεις κλικ να διαβάσεις το νήμα.
Ίσως είσαι λίγο ευαίσθητος με τα θέματα διαφθοράς, ισονομιας κλπ.
Μπορείς για το καλό σου, να δεις τη ζωή ως Νεοδημοκράτης, ενίοτε και πασοκος, δηλαδή αντί να στεναχωριέσαι για το πως να σταματήσει η διαφθορά στη χώρα, να στεναχωριέσαι μόνο για το πως θα συμμετέχεις κι εσύ στη διαφθορά και να κερδίσεις κάτι κι εσύ απ αυτή.Στην ερώτηση "τι κόμμα είμαι;"
Αντί-Νεοδημοκράτης.
Ενίοτε και αντιπασόκος (νεοπασοκοι = οψιμοι Νεοδημοκράτες χωρίς τις ενοχές του εμφυλίου) ή αντίΣυριζαίος, καθώς δεν έχω αυταπάτες για καριερίστες καρεκλοκένταυρους .
Ούτε οργανωμένο κομμουνι με προγόνους κομμουνιστές είμαι, αλλά μήπως με όσα συμβαίνουν γύρω, θα έπρεπε να γίνουμε;Αν και 100% ειρωνικό το αρχικό ποστ μου το ίδιο και οι ερωτήσεις λόγω της επαναμβαλομενης ατάκας του κρουζερ για γραμμή και γραμμή κλπ , εξίσου 100% to the point και εξαιρετική η απάντηση σου !
Λέμε , λέμε, λέμε και διαμαρτυρόμαστε για τα αισχρά που βλέπουμε και είναι λες και μιλάμε σε πηγάδι, δεν ακούει κανείς παρά μόνο εμείς τον αντίλαλο της φωνής μας , δεν αλλάζει τίποτα , δεν κουνιέται φύλλο.
Είμαι και σε μια ηλικία που δεν μπορώ και να κάνω αυτά τα πολύ σωστά που λέει ο αγαπητός @lap περί ανάλυσης , σχεδιασμού , εποικοδομητικής κριτικής , είμαι ρε σεις γενιά του 80 , μεγάλωσα σε μια κοινωνία με επίκεντρο τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, την ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη, πρόοδο , ανάπτυξη, αξιοκρατία, ΑΣΕΠ , έστω και κατ όνομα κάτι καλό άφησαν στη χώρα.
Μετά έφαγα σαν πραγματικός άνδρας το παλούκι της κρίσης, ασαλιωτο και όλο μέσα, και από τους Πασοκους, και από τους δεξιούς και από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ , άντεξα μένουμε Ευρώπη για το καλό των τραπεζών και της σύγχρονης εγχώριας φεουδαρχίας.
Αλλά αυτό που συμβαίνει από το 2019 και το οποίο συνεχώς εμβαθύνει και ριζώνει στο DNA της χώρας αυτής είναι από τα εντελώς απίστευτα, χωρίς κανένα ιστορικό και εμπειρικό προηγούμενο, κοιτάζω καμία φορά γύρω μου και λέω δεν μπορεί, ή λοβοτομημενοι είναι όλοι ή πως όντως το ΤΙΝΑ που έχει γίνει πολύ κουβέντα από τους περισπουδαστους αναλυτές είναι όντως μεγάλο ζήτημα (αλλά την ίδια στιγμή σαν κάποιο αόρατο χέρι έρχεται και μου δίνει μια αναστροφή σκαμπιλα και λεει παψε ρε μαλάκα , μετά τα Τέμπη και την μισή χώρα στις στάχτες και το δεξί σου αρχιδι αν κάνει κόμμα είναι καλύτερη εναλλακτική) ή κάποια άκρη έχουν βρει και μάλλον κάτι λάθος κάνω - εκεί έρχομαι στα λόγια σου περί συμμετοχής στη διαφθορά -
Και σαν να μην έφτανε αυτό , το χειρότερο από όλα είναι ένας αντίλογος, να τον πω αναχρονιστικό, γκαιμπελικο, προγλωσσικο, δεν ξέρω πως αλλιώς , που ξεκινά από τον... Μαρξ , τον Στάλιν, κάνει μεγάλη στάση στον εμφύλιο, και κορυφώνεται δίνοντας όλο το κρεσεντο στον Ανδρέα και τον...ξεβλαχεφτη Κωστόπουλο , και πάει στο διάολο,θες να συζητήσουμε αν 1+1=3 , ωραία να το .συζητήσουμε αλλά με ποιους, με αυτούς που αποδεικνύονται 10 Αντρεες μαζί στην διαφθορά και αντί για Κωστόπουλο έχουν για ξεβλαχεφτη τον ... Κοκλώνη;;;;
Τέλος πάντων, το ζουμί πάντως παραμένει η τελευταία αυτή παράγραφος στην απάντηση σου , που πολλές φορές έχω αναφέρει και εγώ ως μοναδική εναλλακτική.
Ούτε οργανωμένο κομμουνι με προγόνους κομμουνιστές είμαι, αλλά μήπως με όσα συμβαίνουν γύρω, θα έπρεπε να γίνουμε
-
Εγώ εξετάζω την ανταπόκριση του εκλογικού σώματος απέναντι σε έναν πολιτικό που φαινόταν να έχει σχέδιο με αρχή μέση τέλος!
-
Παλαιοτερα ακουγα Κωστοπουλο αλλα Κοκλωνη και τους ποιο καινουριους ποτε. Κωστοπουλος αποδειχτηκε κενος τελειως βεβαια τα χρηματα τα κραταει ακομα. Μολις κατάρρευσε το ΠΑΣΟΚ κατάρρευσε και αυτος.
Γενικα αν δεν βλεπεις συστημικα ΜΜΕ γλυτωνεις και αυτη την σαβουρα.
-
Εγώ και ο περίγυρος μου ούτε που ασχολήθηκε ποτέ!
Αυτό το αφήγημα με το ξεβλαχεμα δεν το είδα πουθενά γύρω μου! Αλλά δεν το αμφισβητώ!
Ισως το είδαν όλοι οι wanabe επαρχιώτες που κατεκλεισαν τις μεγάλες πόλεις της χώρας ψάχνοντας να νιώσουν πετυχημένοι! Άλλωστε κσι ο ίδιος ήταν κάτι παρόμοιο! Απλά το πούλησε αντί να το αγοράσειΕκατομμύρια έλληνες θεωρώ πως δεν είχαν τέτοια αντίληψη και προφανώς δεν επηρεάστηκαν ούτε κατ ελάχιστο! Άνθρωποι που ήξεραν ποιοι και τι ήταν!
Είναι οι ίδιοι που δεν έχασαν περιουσίες στα χρηματιστήρια και η εποχή ΠΑΣΟΚ ήταν από τις καλύτερες που έζησαν σε μια οικονομία που κάλπαζε! κτλ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3