-
Ορίστε και ένα παράδειγμα σε μεταχειρισμένο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41548482-volkswagen-tiguanΤο αυτοκίνητο είναι άσχετο με το θέμα
Τιμή πώλησης 25900€
Χρηματοδότηση Balloon : 325€ Δόση. 48 δόσεις. 20% Προκαταβολή. Τελευταία Δόση 11.948€. Επιτόκιο 7,9% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75)Προκαταβολή 5180€
48x325=15600€
Τελευταία δόση 11948€Σύνολο 32728€ τόκοι 6828€
Εναλλακτικά δίνεις ξανά προκαταβολή για νέο αυτοκίνητο
Κόστος για τα 4 χρόνια χρήσης
5180+15600=20780€
Δλδ 5195€ το έτος ή 433€ το μήνα
Σαν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα στον Εύοσμο -
@dimsabas said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Ρίξε κι εδώ μια ματιά.
https://cartalk.gr/apo-38-900-epanafortizomeno-yvridiko-byd-seal-dm-i/
Συμφωνώ οτι στην κατηγορία των D-SUV είναι ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση.
-
Ρίξε κι εδώ μια ματιά.
Άρα αυτό το plug in υβριδικό έχει καλύτερη αυτοφορτιση από την πέδηση και από τον κινητήρα αν χρειαστεί, από ότι τα υπόλοιπα plug in υβριδικά χωρίς να χρειάζεται να το φορτίζεις με πρίζα ;
Πάντως έχει πολύ καλή τιμή! -
Η τιμή είναι σούπερ, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος, το φθηνότερο PHEV ήταν το MG HS, που είναι σαφώς μικρότερο, λιγότερο επιβλητικό κι επίσης κινέζικο. Το SEAL το έχω δει από κοντά και είναι θηρίο.
Τώρα, τι κάνει στο δρόμο και στο πρατήριο, δεν έχω ιδέα. -
Ρίξε κι εδώ μια ματιά.
Το είδα και το σκέφτηκα στην αρχή, αλλά είπα να μην το ρισκάρω.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη σχετικά με το RAV4.
Δεν είναι οξύμωρο από την μια να μιλάμε για την κορυφαία παρασκευαστρια εταιρεία, με τα μοντέλα που βγάζουν τα ελάχιστα προβλήματα και από την άλλη να διαβάζω για ένα SUV με αδύναμο ηλεκτρικό μοτέρ;
Δεν κατηγορώ και δεν υποστηρίζω κανέναν, απλά προβληματίζομαι. Συν αυτού απο την αντιπροσωπεία μου συνέστησαν να μην κοιτάω για μεταχειρισμένο (δεν θυμάμαι την χρονολογία, αλλά των τελευταίων ετών) διότι ο κινητήρας ήταν της BMW και αποδεικτικε προβληματικός (μάλλον πετρελαίο).
Τι να κάνω λοιπόν; -
@a-d-p said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Ορίστε και ένα παράδειγμα σε μεταχειρισμένο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41548482-volkswagen-tiguanΤο αυτοκίνητο είναι άσχετο με το θέμα
Τιμή πώλησης 25900€
Χρηματοδότηση Balloon : 325€ Δόση. 48 δόσεις. 20% Προκαταβολή. Τελευταία Δόση 11.948€. Επιτόκιο 7,9% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75)Προκαταβολή 5180€
48x325=15600€
Τελευταία δόση 11948€Σύνολο 32728€ τόκοι 6828€
Εναλλακτικά δίνεις ξανά προκαταβολή για νέο αυτοκίνητο
Κόστος για τα 4 χρόνια χρήσης
5180+15600=20780€
Δλδ 5195€ το έτος ή 433€ το μήνα
Σαν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα στον ΕύοσμοΕυχαριστώ πολύ!
-
@hristoff said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Δεν είναι οξύμωρο από την μια να μιλάμε για την κορυφαία παρασκευαστρια εταιρεία, με τα μοντέλα που βγάζουν τα ελάχιστα προβλήματα και από την άλλη να διαβάζω για ένα SUV με αδύναμο ηλεκτρικό μοτέρ;Τι εννοείς; ότι τα λοιπά υβριδικά έχουν ισχυρότερα ηλεκτρικά μοτέρ; Αυτό έχει να κάνει με την μετάδοση της Toyota η οποία έχει οποιαδήποτε στιγμή μηχανική και ηλεκτρική ροή, μικρός ηλεκτροκινητήρας και μικρή μπαταρία σημαίνει και χαμηλότερες καταναλώσεις. Δεν χρειάζεται ουσιαστικά τους μεγαλύτερους ηλεκτροκινητήρες αφού πάνω από το 50% της ισχύς του θερμικού θα μεταδοθεί με μηχανικό τρόπο. Θα μου πεις ναι αλλά με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα έχω καλύτερες επιταχύνσεις, εε για αυτό προτείνουμε το phev για τα έξτρα άλογα.
-
@ataim said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Δεν είναι οξύμωρο από την μια να μιλάμε για την κορυφαία παρασκευαστρια εταιρεία, με τα μοντέλα που βγάζουν τα ελάχιστα προβλήματα και από την άλλη να διαβάζω για ένα SUV με αδύναμο ηλεκτρικό μοτέρ;Τι εννοείς; ότι τα λοιπά υβριδικά έχουν ισχυρότερα ηλεκτρικά μοτέρ; Αυτό έχει να κάνει με την μετάδοση της Toyota η οποία έχει οποιαδήποτε στιγμή μηχανική και ηλεκτρική ροή, μικρός ηλεκτροκινητήρας και μικρή μπαταρία σημαίνει και χαμηλότερες καταναλώσεις. Δεν χρειάζεται ουσιαστικά τους μεγαλύτερους ηλεκτροκινητήρες αφού πάνω από το 50% της ισχύς του θερμικού θα μεταδοθεί με μηχανικό τρόπο. Θα μου πεις ναι αλλά με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα έχω καλύτερες επιταχύνσεις, εε για αυτό προτείνουμε το phev για τα έξτρα άλογα.
Στην αρχή της ενότητας διάβασα παρόμοιο σχόλιο για το ηλεκτρικό μοτέρ και το θεώρησα σαν την Αχιλλειος φτέρνα του μοντέλου. Ίσως και να εκανα λάθος. Εαν αφορά αποκλειστικά τις επιταχύνσεις και τα γκάζια...αυτό δεν με απασχολεί.
-
@ataim said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Στην αρχή της ενότητας διάβασα παρόμοιο σχόλιο για το ηλεκτρικό μοτέρ και το θεώρησα σαν την Αχιλλειος φτέρνα του μοντέλου. Ίσως και να εκανα λάθος. Εαν αφορά αποκλειστικά τις επιταχύνσεις και τα γκάζια...αυτό δεν με απασχολεί.
μμμ ναι, ανεμικό είναι το μοτέρ που έχουν βάλει στον πίσω άξονα στο awd σε σχέση με του Nissan, εκεί υπάρχει όντως διαφορά που ίσως "διορθώσουν" με ένα ισχυρότερο μοτέρ στην επόμενη γενιά.
-
Αν διαβάσεις τη δοκιμή μου, θα δεις ότι όχι μόνο δεν έχει αδύναμο ηλεκτρικό μοτέρ το PHEV RAV, αλλά είναι το μοναδικό που δεν ξυπνά τον βενζινοκινητήρα όταν πατήσεις τέρμα γκάζι. Ακριβώς επειδή έχει ισχυρό ηλεκτρομοτέρ.
-
Αν διαβάσεις τη δοκιμή μου, θα δεις ότι όχι μόνο δεν έχει αδύναμο ηλεκτρικό μοτέρ το PHEV RAV, αλλά είναι το μοναδικό που δεν ξυπνά τον βενζινοκινητήρα όταν πατήσεις τέρμα γκάζι. Ακριβώς επειδή έχει ισχυρό ηλεκτρομοτέρ.
Δεν μιλάμε για το phev, για το πίσω μοτέρ του hev awd ήταν το σχόλιο σε σχέση με του nissan.
Βάζω λίστα:
Rav4 awd hev
Front 180 θερμικά + 120 motor
Rear 55 motorRav4 awd phev
Front 180 θερμικά + 180 motor
Rear 55 motorNissan Xtrail eforce
Θερμικός160 που τροφοδοτεί μπρος πίσω τους ηλεκτροκινητήρες.
Front 200 motor
Rear 135 motor
Toyota RAV4 ή Nissan X-trail