-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Έστειλα ένα mail σήμερα στον πωλητή που έχει την παραγγελία μου να μου στείλει την λίστα των αξεσουάρ να αρχίσω την μελέτη σιγά σιγά, εφόσον θεωρητικά περιμέναμε μέσα Γενάρη το όχημα.
Δυστυχώς με ενημέρωσε ότι ο Γενάρης είναι απίθανος καθώς ακόμα δεν έχει λάβει η παραγγελία ούτε εβδομάδα παραγωγής. Οπότε για πείτε μου να ξέρω όταν λαβω βδομάδα παραγωγής πόσο καιρό μετά περίπου παραλαμβάνω;
Όπως καταλαβαίνετε έχω φάει ξενερα και έχει αρχίσει να με τρώει το χέρι μου. Ψήνομαι άσχημα να να πάω να δω Παρασκευή μεσημέρι Terramar & X1. Ειλικρινά φοβάμαι τον εαυτό μου ότι κάτι θα μου γυαλίσει και θα την κάνω τη μαλακία για ετοιμοπαράδοτο.
Είμαι πολύ πιεσμένος στη δουλειά, δουλειές γενικότερα ατελείωτες (ένα μυστήριο πραγμα, μετά τα 35 όσο και να τρέξεις οι δουλειές απλά κάνουν μίτωση και πολλαπλασιάζονται ώστε πάντα να είσαι στη πρέσα) στο σπίτι καμία ελπίδα με γυναίκα και μωρό για κατανόηση κλπ οπότε για να μην φύγω στα 42 από ανεύρυσμα θέλω ένα καλό δώρο για τον εαυτό μου (επιτέλους). Πφφφφ...
Μετά τα 35 πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι το στρες, ιδεατά να το εξαλείψεις.
Αηδία η Χ1
-
Αυτό που τριγυρίζει ένας επιστάτης και μας νουθετεί ψυχικώς είναι πολύ ενδιαφέρον!
Του είπαν ότι είναι προϊστάμενος και το πίστεψε;;!
-
@red_monster said in VW Tiguan 2024:
Αηδία η Χ1
Ενώ το Tiguan πανέμορφο.
Έχει σπάσει όλα ρεκόρ στα καλλιστεία αυτοκινήτων. -
Το Φορμεντορ ειναι ωραιο.
-
@katafractos17 said in VW Tiguan 2024:
Αηδία η Χ1
Ενώ το Tiguan πανέμορφο.
Έχει σπάσει όλα ρεκόρ στα καλλιστεία αυτοκινήτων.Έγραψα πουθενά οτι το τιγκουαν είναι πανέμορφο ;
-
Αηδία η Χ1
Ενώ το Tiguan πανέμορφο.
Έχει σπάσει όλα ρεκόρ στα καλλιστεία αυτοκινήτων.Έγραψα πουθενά οτι το τιγκουαν είναι πανέμορφο ;
Όχι, αλλά στο νήμα του Tiguan είμαστε.
Αναπόφευκτα τα υπόλοιπα μοντέλα που θα αναφερθούν με αυτό θα τα συγκρίνουμε.
Με τι να τα συγκρίνουμε δηλαδή; Με τη GLA ή το XC30; -
Δεν είστε μαθημένοι σε "γοτθικού ρυθμού" αμαξώματα, όπως το Tiguan και τα suv της Audi και της Mercedes. Με απλές καμπύλες και muskular.
Η bmw έχει βάλει πολλές γωνίες στην X1. Όπως κάνουν οι Ασιάτες. Για τα δικά μας γούστα εδώ στο νότο φαίνεται πιο εντυπωσιακή.
-
Στη σκέψη μου αλλά και πολλών άλλων η Audi είναι ότι και η infinity!
Δεν είναι πραγματικά premium αυτοκίνητα, είναι απλώς η καλη έκδοση των mainstream! Είναι επιπέδου Volvo, Saab παλιότερα!
Ειναι subpremiumBMW και Mercedes Benz από τους Γότθους ως αληθινά premium.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Δεν είστε μαθημένοι σε "γοτθικού ρυθμού" αμαξώματα, όπως το Tiguan και τα suv της Audi και της Mercedes. Με απλές καμπύλες και muskular.
Η bmw έχει βάλει πολλές γωνίες στην X1. Όπως κάνουν οι Ασιάτες. Για τα δικά μας γούστα εδώ στο νότο φαίνεται πιο εντυπωσιακή.
Αυτό φταίει, ότι έχουν σταματήσει να επενδύουν σε καινοτόμο και έντεχνο ντιζάιν και μηχανολογία
-
Αυτό φταίει, ότι έχουν σταματήσει να επενδύουν σε καινοτόμο και έντεχνο ντιζάιν και μηχανολογία
Οι Γερμανοί έπαιξαν τα ρέστα τους στο diesel και τα ηλεκτρικά. Δεν τους βγήκε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Συμβαίνουν αυτά.
Το ερώτημα είναι αν μπορούν να ανακάμψουν. Πιστεύω ναι, αλλά δεν θα γίνουν παντοκράτορες όπως παλιά. Οι εποχές της ακμής τους πέρασαν. Είναι "λίγοι" και μεταφορικά και κυριολεκτικά για ν' ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ και τους Κινέζους.
-
Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της ΕΕ απέναντι στην ιστορία της. Η ευμάρεια της ευρωπαϊκής βιομηχανίας είναι θέμα πολιτικής βούλησης
-
Η απόφαση ελήφθη αργά τα μεσάνυκτα μετά από έντονο προβληματισμό σε συνδυασμό με ημικρανία η οποία ακόμα καλά κρατεί.
Δεν έχω ακόμα κλειδωμένη εβδομάδα παραγωγής. Από τα συμφραζόμενα του πωλητή θεωρώ ότι θα είναι θαύμα ακόμα και τα τέλη Φλεβάρη για παράδοση. 1 το κρατούμενο. Δεν με πήρε να μου το πει, έτυχε να του στείλω mail για άσχετο λόγο και ένεκα αυτού μου το ξεφούρνισε. Τέτοιες μαλακίες όταν πληρώνω τόσα λεφτά δεν τις σηκώνω. 2 τα κρατούμενα. Η γυναίκα άρχισε να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την έλλειψη 2ου οχήματος στην οικογένεια. 3 τα κρατούμενα. Στους δύο μήνες που περιμένω η ιδέα των εξοπλισμών της custom παραγγελίας φθείρεται στο μυαλό μου. Δεν έχω πραγματική ανάγκη τα συγκεκριμένα extras. 4 τα κρατούμενα. Ανοίγει η επιλογή για κάτι πιο "κ@υλωτικό". 5 κρατούμενα. Πολλά άρχισαν να μαζεύονται....
Δεν χρειάστηκε να πάω στο δεύτερο χέρι. Θα ακυρώσω άμεσα. Τα 3k της προκαταβολής δεν με καίνε άμεσα αλλά θα τα ζητήσω καθώς ακόμα δεν έχει κλειδώσει καν εβδομάδα παραγωγής. Σήμερα το απόγευμα θα πάω να δω και να κλείσω Terramar. Την X1 την φοβήθηκα ως προς τα κόστη χρήσης ενώ και ως αγορά έπρεπε να ανέβω και άλλο. Με το Terramar ήδη το πρώτο νούμερο θα είναι "3" όπως αρχικά σκοπευα.
-
Η απόφαση ελήφθη αργά τα μεσάνυκτα μετά από έντονο προβληματισμό σε συνδυασμό με ημικρανία η οποία ακόμα καλά κρατεί.
Δεν έχω ακόμα κλειδωμένη εβδομάδα παραγωγής. Από τα συμφραζόμενα του πωλητή θεωρώ ότι θα είναι θαύμα ακόμα και τα τέλη Φλεβάρη για παράδοση. 1 το κρατούμενο. Δεν με πήρε να μου το πει, έτυχε να του στείλω mail για άσχετο λόγο και ένεκα αυτού μου το ξεφούρνισε. Τέτοιες μαλακίες όταν πληρώνω τόσα λεφτά δεν τις σηκώνω. 2 τα κρατούμενα. Η γυναίκα άρχισε να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την έλλειψη 2ου οχήματος στην οικογένεια. 3 τα κρατούμενα. Στους δύο μήνες που περιμένω η ιδέα των εξοπλισμών της custom παραγγελίας φθείρεται στο μυαλό μου. Δεν έχω πραγματική ανάγκη τα συγκεκριμένα extras. 4 τα κρατούμενα. Ανοίγει η επιλογή για κάτι πιο "κ@υλωτικό". 5 κρατούμενα. Πολλά άρχισαν να μαζεύονται....
Δεν χρειάστηκε να πάω στο δεύτερο χέρι. Θα ακυρώσω άμεσα. Τα 3k της προκαταβολής δεν με καίνε άμεσα αλλά θα τα ζητήσω καθώς ακόμα δεν έχει κλειδώσει καν εβδομάδα παραγωγής. Σήμερα το απόγευμα θα πάω να δω και να κλείσω Terramar. Την X1 την φοβήθηκε ως προς τα κόστη χρήσης ενώ και ως αγορά έπρεπε να ανέβω και άλλο. Με το Terramar ήδη το πρώτο νούμερο θα είναι "3" όπως αρχικά σκοπευα.
Με μικρό παιδάκι, ελλείψει δεύτερου ΙΧ, θα δυσκολευτειτε αρκετά
-
Τα SUV της Audi, της Mercedes και της BMW μια χαρά είναι.
Ακόμη και αλλά SUV της VW είναι μια χαρά.
Το Tiguan είναι χάλια (εμφανισιακά). -
Το Tiguan είναι χάλια (εμφανισιακά).Γούστα είναι αυτά. Φαντάζομαι τι θα έλεγες για το Karoq και το Kodiaq.
-
Το Tiguan είναι χάλια (εμφανισιακά).Γούστα είναι αυτά. Φαντάζομαι τι θα έλεγες για το Karoq και το Kodiaq.
Ε ναι. Σα μπουρούχες είναι.
-
Η επιλογή αυτοκινήτου του Sabas είχε παντα σασπένς.
Θυμάμαι έναν πωλητή που τον έβαλε μέσα και του φώναζε να κλείσει ένα αυτοκίνητο.
Χαχαχα
Τώρα αυτό.Γενικά οι κακοί πωλητές της vw έκαναν το λάθος. Οταν βλέπεις πελάτη που βάζει έξτρα και αυξάνει το μικτό κέρδος για την εισαγωγική και εργοστάσιο απλά του συμπεριφέρεσαι διαφορετικά ώστε να μην σκεφτεί να τ αφαιρέσει. Αυτοί τον παράτησαν λες και τον είχαν σίγουρο.
Το μόνο σίγουρο είναι το ταμείο αφού πληρωθεί. -
Δεν χρειάστηκε να πάω στο δεύτερο χέρι. Θα ακυρώσω άμεσα. Τα 3k της προκαταβολής δεν με καίνε άμεσα αλλά θα τα ζητήσω καθώς ακόμα δεν έχει κλειδώσει καν εβδομάδα παραγωγής. Σήμερα το απόγευμα θα πάω να δω και να κλείσω Terramar. Την X1 την φοβήθηκα ως προς τα κόστη χρήσης ενώ και ως αγορά έπρεπε να ανέβω και άλλο. Με το Terramar ήδη το πρώτο νούμερο θα είναι "3" όπως αρχικά σκοπευα.
-
Η ακύρωση παραγγελίας έγινε άμεσα. Αποδέχθηκαν εύκολα την επιχειρηματολογία μου και θα μου επιστρέφουν άμεσα τα 3k της προκαταβολής.
Η συνέχεια στο νήμα του Terramar, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνω ενοχλητικός.
ΥΓ: Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην Ελλάδα Tiguan More & R-line 1.5T σε χρώματα ασημί κόκκινο και μαύρο. Όχι για εμένα δεν τα σκέφτομαι πλέον. Θεωρώ αυτό που συνέβη σημάδι να προχωρήσω σε άλλη επιλογή.
-
Η ακύρωση παραγγελίας έγινε άμεσα. Αποδέχθηκαν εύκολα την επιχειρηματολογία μου και θα μου επιστρέφουν άμεσα τα 3k της προκαταβολής.
Η συνέχεια στο νήμα του Terramar, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνω ενοχλητικός.
ΥΓ: Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην Ελλάδα Tiguan More & R-line 1.5T σε χρώματα ασημί κόκκινο και μαύρο. Όχι για εμένα δεν τα σκέφτομαι πλέον. Θεωρώ αυτό που συνέβη σημάδι να προχωρήσω σε άλλη επιλογή.
Αγαπητέ Σάββα, με όλο το σεβασμό και με πλήρη κατανόηση στα θέματα που αντιμετωπίζεις (που τα έχουμε περάσει και συνεχίζουμε να τα περνάμε όσοι έχουμε παιδιά).
Δεν ήσουν ώριμος αγοραστής του Tiguan. Ήταν απλώς κάποια από τις επιλογές σου, που κάποια στιγμή υπερίσχυσε των άλλων και έβαλες παραγγελία.
Εγώ πχ που κατόπιν έρευνας αγοράς και με βάση τα γούστα μου κατέληξα στο T-Toc, δεν θα το ακύρωνα λόγω αναμονής ή για άλλο λόγο. Μόνη περίπτωση αν του έκαναν πριν το παραλάβω καμιά παράλογη αύξηση τιμής και έπαιρνα ανάποδες.
VW Tiguan 2024