-
@george1977 said in VW Tiguan 2024:
Το πρόβλημα στην vw δεν είναι οτι χαλάνε ίσως συχνότερα από ένα αντίστοιχο Γιαπωνέζικο.
Το πρόβλημα είναι οτι κάποια θέματα είναι γνωστά και το παίζουν οτι δεν συμβαίνουν.
Δεν υπάρχει αυτοκίνητο χωρίς αδυναμίες, όμως οι αδυναμίες των γιαπωνέζων περνάνε στο πρόγραμμα συντήρηση ενώ οι Γερμανοί το παίζουν Γερμανοί.
Απο την άλλη η τιμή του tiguan σε σχέση με τον ανταγωνισμό , του δικαιολογεί να βγάλει και λίγα θέματα. Κάποιος που θα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ Tigan, Rav4, CRV και Χ1 με βάση την λογική θα επέλεγε το tiguan.
Δεν είναι καλύτερο από κανένα όμως έχει αυτήν την χρηση μετριότητα όπου έαν διαλέξεις με το μυαλό στο tiguan θα καταλήξεις . Είτε πας με 1500 βενζίνης , είτε πας με τον δίλιτρο πετρελαίου είναι καλύτερη επιλογή τόσο από το CRV όσο και από RAV4 και από την X1.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας!
Έτσι και εγώ, αν έπαιρνα αμάξι στην κατηγορία, θα διάλεγα το Tiguan. Που εξωτερικά δε μου αρέσει (μέσα είναι υπέροχο). -
Καλά vag και bmw με τίποτα.Μονο Japan.
-
Δεν υπαρχει κατι που να ξεχωρίζει στην κατηγορία!
Εγω αν αγοραζα θα κοιταγα να βρω μια τουμπανη F48 διλιτρη με τους 231 ίππους για γουστα και οικονομία!
Το τιγκ πολύ ογκώδες και χονδροκομμένο για τα γουστα μου και ακόμα φρέσκο μοντέλο! -
@dimitris-tech said in VW Tiguan 2024:
@evmenis said in VW Tiguan 2024:
@dimitris-tech said in VW Tiguan 2024:
@babisstinson said in VW Tiguan 2024:
Ωραίο συγκριτικό και ευχαριστούμε γι' αυτό!
There is no replacement for displacement, τα λένε οι Aμερικανοί.
Εν τω μεταξύ δεν έχω οδηγήσει το δίλιτρο ντίζελ μοτέρ της BMW, αλλά πρέπει να έχει πολλή και εύχρηστη ροπή.Ναι, το δίλιτρο ντίζελ της BMW είναι εξαιρετικό - έχει πολλή δύναμη κι άφθονη ροπή που “απλώνεται” σε μεγάλο εύρος στροφών.
Όμως η βοήθεια από το mild hybrid σύστημα (θεωρητικά δίνει τουλάχιστον 13hp) είναι σχεδόν ανύπαρκτη, δεν την καταλαβαίνεις σχεδόν καθόλου, ενώ πλέον με το διπλοσύμπλεκτο χάθηκε η γλυκειά αίσθηση που είχε το προηγούμενο 8άρι αυτόματο.To mild hybrid ειναι για να καλυπτει τα "κενα" του ΚΕΚ ,αυτο που αντιλαμβανεσαι ως απλωμα των στροφων ,η συμβολη του στην πληρη επιταχυνση ειναι μηδενικη.
Αυτο που κυριως θελουμε ειναι την ροπη του ηλεκτροκινητηρα (οχι τα αλογατα) γιατι ειναι αμεση και μπορει να μειωσει μεχρι και να εξαφανισει το lag του τουρμπντιζελ στις χαμηλες στροφες.
Βοηθαει και στην καταναλωση λιγο.Στη σύγκριση όμως του τρέχοντος δίλιτρου ντίζελ της νέας X1-U11 (163hp με mhev) έναντι του προηγούμενου δίλιτρου ντίζελ (150 hp χωρίς mhev) της X1-F48 που είχα για 4 έτη,
Ενδεικτικά μέχρι την τελική επιλογή του Mazda 3, σε διαδοχικά test-drive σε διαδρομές γνωστές κοντά στο σπίτι, τόσο το 3 (186hp) όσο και ο Άσσος (170hp), το Focus (155hp), τα Golf/Cupra Leon/Seat Leon FR (χειροκίνητα όλα με 150hp) μου φάνηκαν πιο αργά από την X1, αν και αρκετά ελαφρύτερα. Προφανώς το ίδιο ένιωσα και με τα λιγότερο ισχυρά 308/Astra (130hp).
Δεν μου κανει εντυπωση οτι δεν ειδες διαφορα γιατι εχουμε την πτωση της αποδοσης του κινητηρα που αναγκαζονται να κανουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες για τους ρυπους οποτε χανεται το οφελος του ηλεκτροκινητηρα,Θα εβαζα στοιχημα οτι το καινουργιο καιει λιγοτερο καυσιμο.
Δεν ειναι ασχημη τραμπα στο κατω κατω ,ιδια αποδοση με λιγοτερο καυσιμο.
Για το αλλο που λες η X1 ειναι 10-20% βαρυτερη με 40% περισσοτερη ροπη αρα το ενιωσες ισχυροτερο επειδη ειναι ισχυροτερο -
Ναι, σωστά. Έτσι είναι!
VW Tiguan 2024