-
Πριν λίγες ημέρες είχε -3000 ευρώ το corsa!!!
Με την έλευση νέων μοντέλων της mg θα γίνει χαμός.
Αϊντε και στα ακίνητα....αμήν και πότε!
-
@tsimisde said in Citroen e-C3 2024:
Η απάντηση δίνεται στο εξής άρθρο και πραγματικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω αν όντως ισχύει. Ίσως αυτή η τιμή υποδηλώνει ότι θα υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό βέβαια, με τέτοια χρήματα, τούρμπο και ειδικά υβριδικό, δύσκολα βρίσκει κάποιος. Μέχρι βέβαια να έρθει στην Ελλάδα, έχουμε μέλλον και ίσως το γέλιο γίνει δάκρυ....
Είναι ένα άσχημο συνοθύλευμα σαν κινέζικο copy-paste από 3-4 διαφορετικά μοντέλα, που και πάλι ακριβό ειναι! Βέβαια το 14.900 θα ειναι τουλάστιχον 17.990 στην Ελλάδα....και λίγα λέω!
-
Άρχισε νωρίς η στενοχώρια Φάνη
-
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
Άρχισε νωρίς η στενοχώρια Φάνη
Εγώ καμία στεναχώρια....τι με νοιάζει? Δεν με ενδιαφέρουν τα Γαλλικά, παρά μόνο ως εταιρική παροχή. Τα λεφτά μου δεν τα πετάω.
-
Επί της ουσίας να θυμίσω ότι το ηλεκτρικό 3 βγαίνει σε δύο εκδόσεις την φτηνή και την ακριβή ενώ το θερμικό θα έχει και την μεσαία.
Οι τιμές εκεί έχουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις χωρίς την επιδότηση είναι 23 300 φθηνή και 28 300 η πλούσια μιλώντας πάντα για τη μεγάλη μπαταρία με 320 km αυτονομία.
Δηλαδή στην ελλάδα θα είχαμε κάπου 15 μισό και 20 χιλιάδες αντίστοιχα μετά την επιδότηση.
Λογικό είναι να είναι κάπου εκεί και τα θερμικά.
Επίσης να πω ότι η φτωχή έκδοση δεν έχει οθόνη στην μέση αλλά θήκη που βάζεις το κινητό το οποίο συνεργάζεται με το αυτοκίνητο.
-
@lap said in Citroen e-C3 2024:
Σας το είχα γράψει οι τιμές θα πέφτουν σταδιακά όσο τα κόστη του λοκ ντάουν στην παραγωγή τα έχουν πλέον αποσβέσει σε μεγάλο βαθμό και η αγοραστική δύναμη των αγοραστών πέφτει. Θα επέλθει μια νέα ισορροπία με χαμηλότερες τιμές μεν ίσως λίγο πιο υψηλές από πριν, δε!
Είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες και αναμενόμενο, το θέμα όμως είναι ότι αν πέσει η τιμή στα συμβατικά, θα μεγαλώσει η ψαλίδα της διαφοράς τιμής με τα ηλεκτρικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτός αν η μείωση τιμής στα συμβατικά, παρασύρει προς τα κάτω και την τιμή στα ηλεκτρικά, εκεί ναι, είναι από ακόμα περισσότερες απόψεις καλοδεχούμενη η μείωση τιμής....
@fanis75 Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο καπέλο φοβάμαι κι εγώ όταν έρθει προς τα μέρη μας, γνωστό ότι γενικά πουλάνε οι Ελληνικές αντιπροσωπείες ακριβότερα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες επομένως, 15000 δύσκολα να τα δούμε εδώ, 17000+ συν τοις άλλοις, θα είναι χαρακίρι για το Swift που πάει 18000+ αν το C3 είναι σημαντικά φθηνότερο....
-
Πόσο κάνει το υπάρχον 3 σε Ελλάδα και Γαλλία χωρίς εκπτώσεις σήμερα ;
-
Σας το λέω. Το νέο c3 είναι αχκουλικο.
Εάν μάλιστα έχει το ίδιο κιβώτιο με το jeep avenger, που παραδόξως για stellantis είναι πολύ καλό, και τις νέες advanced comfort αναρτήσεις και την suv σχεδίαση και απόσταση από το έδαφος, και τα 100 άλογα, και την καλή κατανάλωση και τους χώρους.
Και κοστίζει 17000 ευρώ... Θα γίνει χαμός.
-
Λοιπόν τώρα το βραδάκι που βρήκα χρόνο, έκανα μία περιήγηση στο ελληνικό και στο Γαλλικό σάιτ και έχω να αναφέρω τα εξής για τις τιμές.
Αρχικά για το νέο 3 βενζίνης με τα 100 άλογα χειροκίνητο, στην Γαλλία βγαίνουν δύο εκδόσεις, η βασική και η πλούσια.
Μάλλον κάποια στιγμή θα βγει και η μεσαία.
Σήμερα λοιπόν κοστίζει η βασική 14990 και η πλούσια 19200.
Πάμε τώρα στο υπάρχον 3 .
Θα πάμε με εκδόσεις και κινητήρες και η πρώτη τιμή θα είναι Ελλάδα η δεύτερη Γαλλία.
ΕΚΔΟΣΗ YOU
83 ΙΠΠΟΙ : 17500 - 16590
100 ΙΠΠΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ : 21200 - 0ΕΚΔΟΣΗ PLUS
83 ΙΠΠΟΙ : 18300 - 19090
110 ΙΠΠΟΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ : 20000 - 0
100 ΙΠΠΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 21800 - 21720ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΧ
83 ΙΠΠΟΙ : 19100 - 20590
110 ΙΠΠΟΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ 21000 - 22140
100 ΙΠΠΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 22400 - 0
110 ΙΠΠΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ 22700 - 23460Οπως βλέπουμε πέραν της βασικής έκδοσης η οποία βγαίνει στην Γαλλία μόνο με τον μικρό κινητήρα και είναι φτηνότερη από την Ελληνική, στις άλλες εκδόσεις έχουμε μέχρι και 1400 ευρώ πιο φτηνά εδώ.
Γενικά κάπου στα 600-700, αλλά παίζουν και εκπτώσεις εδώ, ενώ εκεί παίζει το λήζινγκ και για τους ιδιώτες αρκετά.
Με βάση τα παραπάνω, νομίζω ότι οι τιμές του νέου 3 όντως θα είναι αρκετά κοντά στις γαλλικές, μάλλον λίγο φτηνότερες.
Αλλωστε πλέον η κάθε εταιρεία της Στελλάντις τοποθετείται στην αγορά με συγκεκριμένο προφίλ και η Σιτροέν, έχει παραδοσιακά vfm.
Από την άλλη με τις τιμές των ηλεκτρικών να είναι στην Γαλλία 23800 και 28400 πριν την επιδότηση και εδώ να είναι μετά από αυτήν 16600 και 20400, έχουμε πλέον ίδια λεφτά μεταξύ ηλεκτρικού και θερμικού, ενώ αν κάνουμε την σύγκριση με το αναμενόμενο υβριδικό θερμικό, που θα είναι κάπου 1000-1500 παραπάνω από το χειροκίνητο, η ταύτιση με το ηλεκτρικό θα είναι πλήρης.
Αναμένοντας και το 2025 την μικρότερη μπαταρία, που οι τιμές θα είναι και 2000 πιο χαμηλά, θα βγαίνει πιο φτηνό από το θερμικό και ίσως βάλει πολύ κόσμο στην ηλεκτροκίνηση σαν αμάξι πόλης.
-
Ωραία ανάλυση!!!
Εργολαβική αλλά ωραία.
-
Ωραία ανάλυση!!!
Εργολαβική αλλά ωραία.
Ετσι γίνονται οι αναλύσεις.
Οι άλλες είναι θεωρίες.
Μου έλεγαν οι φίλοι μου οι τραπεζικοί που ήταν πολύ ψηλά στελέχη.
Κάναμε το μήτινγκ για να δούμε αν θα δανείσουμε κάποιον...
Οι πτυχιούχοι με τα μάστερ, αναλύσεις επί αναλύσεων, οι της αγοράς, έδιναν τις πληροφορίες και φτάνανε στο διά ταύτα...
Να δανείσουμε ?
Οι μαστερούχοι, ναι μεν αλλά, δεν έλεγαν ναι ή όχι.
Οι της αγοράς έλεγαν ξεκάθαρα ναι ή όχι...Ετσι είναι στις επιχειρηματικές αποφάσεις...
Καλή η ανάλυση, αλλά καλύτερη η ουσία...
-
Για αυτό γέμισαν κόκκινα δάνεια οι τραπεζες
-
Άρα περιμένουμε στην Ελλάδα με το κλειδί στο χέρι στα 20.000 ευρώ η πλούσια έκδοση.
Κάπου στα 18500 μια ενδεχόμενη μεσαία
-
Για αυτό γέμισαν κόκκινα δάνεια οι τραπεζες
Τα κόκκινα δάνεια τα έδιναν οι υπάλληλοι των καταστημάτων χωρίς έλεγχο και τα μεγάλα κόκκινα με εντολές σε κόκκινα τηλέφωνα...
-
Με την έγκριση των διευθυντών!
-
Τα κόκκινα δάνεια τα έδιναν οι υπάλληλοι των καταστημάτων χωρίς έλεγχο και τα μεγάλα κόκκινα με εντολές σε κόκκινα τηλέφωνα...
Κάτι μπερδεύεις, οι υπάλληλοι δεν είχαν εγκριτικό όριο, μόνο οι Διευθυντές και αυτοί χαμηλό. Τα κόκκινα δάνεια τα έδιναν οι Γεν. Δντες με ανάλογα τηλέφωνα και βύσματα, φυσικά και από τα 2 κόμματα (δεν ήταν αμοιρη ευθυνών η αγαπημένη σου ΝΔ) και για να παίρνουν τις 100αδες χιλιάδες μπόνους. Μετά ειχαμε και τα κόκκινα δάνεια λόγω μαύρων και λόγω σκασίματος επιταγών.
-
Μην μου χαλάς το θέμα το 3.
-
-
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
Μην μου χαλάς το θέμα το 3.
Εσύ το ξεκίνησες!
Ο Λαπ το ξεκίνησε που έκρινε την ανάλυση μου....
Αλλά και εσύ φανέλα με τις τράπεζες, όπως όλοι οι τραπεζικοί...
-
Αλλά και εσύ φανέλα με τις τράπεζες, όπως όλοι οι τραπεζικοί...
Καμία σχέση! Αλλά δεν μαρέσιε να γράφονται ανακρίβιες.
Citroen e-C3 2024