-
Μπορει να μου πει καποιος γιατι στην ελλαδα ολα τα αυτοκινητα της Stellantis (ανεξαρτητως μαρκας) κοστολογουνται (λιανικη) 3.000 με 5.000 ευρω περισσοτερο απο τις αλλες χωρες του ευρω? Εχουμε φτασει στο σημειο που μονο ΒΜW και VAG κοστολογουν με κανονικες τιμες για ελλαδα?
Τωρα στο θεμα audi a3, bmw 1, ή peugeot 308?σαν δευτερο αμαξι γιατι το πρωτο θα ειναι premium SUV ηλεκτρικο (εταιρικο).Κυριως για ταξιδια θα χρησιμοποιειται!
οι τιμες ειναι 39.000=peugeot 308 (gt-line εκδοση). 36.000=audi a3 και bmw 1 =34000.
O λογοσ για αυτες τις τιμες ειναι που θελω να ειναι αυτοματο,να εχει matrix led, καλο ηχοσυστημα και θερμαινομενα καθισματα με ρυθμιση μεσης ως standard.
Με βλεπω να πηγαινω προς audi a3.Γιατι peugeot,opel,ds ειναι αδικαιολογητα τσιμπημενα.Το ιδιο και η mercedes a-class.Απο κορεα ,ιαπωνια, δεν εχουν αυτον το εξοπλισμο και τα αλλα της VAG (golf) δεν μου αρεσει καθολου η εργονομια του.
Τωρα στη Bmw δεν μου αρεσαν 3 πραγματα..στενα καθισματα και σκληρα (γενικα ενιωσα στεναχωρα μεσα), οχι paddles στο τιμονι , και αχρειαστο βαρυ τιμονι με καθολου φυσικη αισθηση( πολυ τεχνητο ρε παιδι μου). Ειχε καλυτερα υλικα απο audi αλλα χειροτερη ποιοτητα κυλισης και ανεσης.(και ας δεν με χαλασε καθολου η ανεση ,απλα ειναι χειροτερη συγκριτικα).
Αξιζουν τα 2 χιλιαρικα παραπανω για το audi? -
Φαίνεται ότι έχεις αποφασίσει ποιο αυτοκίνητο σου ταιριάζει. Δεν υπάρχει λόγος να ρωτάς αγνώστους σε ένα φόρουμ. Ο καθένας εδώ μέσα θα σου απαντήσει με τα δικά του κριτήρια. Εγώ για παράδειγμα την BMW θα έπαιρνα, καθώς με ενδιαφέρει πάνω από όλα το στρίψιμο. Εσύ προφανώς έχεις άλλα κριτήρια. Οπότε καλοτάξιδο το Audi.
-
Ότι σε βολεύει θα πάρεις.
Από την άλλη συγκρίνεις αυτοκίνητο προηγμένης σχεδίασης στην πιο πλούσια έκδοση που είναι το 308 η ακόμα περισσότερο το γλυπτό που ακούει στο όνομα ds4 με γερμανικά σχέδια του 1990 που πολλοί τα θέλουν ακόμα και σήμερα και άλλοι γελάνε που τα βλέπουν.Οπότε ότι σου αρέσει θα πάρεις και μην ακούς κανένα.
Από την άλλη ο τίτλος του θέματος για κλεψιά από την Στελλαντις όταν έχει μέσα σαν αντίλογο την βαγκ και γενικά τους Γερμανούς που κλέβουν στους ρύπους δίνουν αστείες εγγυήσεις και βγάζουν βλάβες από το εξάμηνο μάλλον σαν τρολια ακούγεται.
-
Έτσι όπως τα περιγράφεις και αφού δίνεις προτεραιότητα στην άνεση και την ποιότητα κύλισης, πας σε α3.
Και ναι τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά από τον 1 της bmw. Είναι πιο μοντέρνο, πιο όμορφο και με πολύ-πολύ καλύτερο μοτέρ.Υστερεί σε ποιότητα εσωτερικού, αλλά και πάλι η συναρμογή του είναι εξαιρετική, δε θα σε προβληματίσουν τριγμοί ή άλλοι περίεργοι ήχοι.
Το θέμα με τις ψηλές τιμές της Peugeot είναι γνωστό. Κύριο πλεονέκτημά τους η εξωτερική εμφάνιση. Γενικά για να μην αδικούμε την Peugeot έχει ανέβει πολύ, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι τα αυτοκίνητά της αξίζουν τα λεφτά που ζητάει. -
Κρίμα να δώσεις 40 χιλιάρικα για ένα hatchback και να μην χτυπήσεις ένα Tesla M3 πάντως.
Πέρα από άλογα και επιταχύνσεις που θα γελας με σχεδόν ο,τι κινείται στον δρόμο, σκέψου και μηδενικό τεκμήριο, πόθεν εσχες, τέλη κλπ
Κράτησε τα τεκμήρια για κανένα εξοχικό καλύτερα, παρα για λαμαρίνες -
Ούτε τα γερμανικά τα άξιζαν ποτέ αλλά είχαν φτιάξει τον μύθο τους και τα έπαιρναν και μαγκιά τους.
Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -
@clockwork82 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Κρίμα να δώσεις 40 χιλιάρικα για ένα hatchback και να μην χτυπήσεις ένα Tesla M3 πάντως.
Ταξίδια λέει ο άνθρωπος, ηλεκτρικό του λέτε...
ΥΓ: Είπε ήδη ότι θα έχει εταιρικό ηλεκτρικό.
-
Εντάξει το εμπεδώσαμε ότι το Τέσλα είναι τζάμπα.
Αλλά με τις υπάρχουσες υποδομές μόνο σαν τρίτο τέταρτο αμάξι υπερπλουσιων δουλεύει.Δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφορούν στις υπερπλουσιες περιοχές μόνο και ελάχιστα στις εθνικές οδούς
-
@realzeus said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Ταξίδια λέει ο άνθρωπος, ηλεκτρικό του λέτε...
Θα πάει Σαχαρα και θα είναι μακριά από πολιτισμό, λογικά;
Tesla εχομεν κυριε και έχει γράψει 3500 χλμ μέσα σε έναν μήνα (ταξιδεύοντας κυρίως)
40 χήνες για πριμιο χατσμπακ υγρού δεινοσαυρου αλήθεια;;
-
Πόσες ώρες θέλεις με το Τέσλα από Αθήνα ως Θεσσαλονίκη και με πόσες στάσεις;
40 χήνες για ηλεκτρική σκούπα; Σοβαρά; Ίδιο σοβαρό επιχείρημα με το δικό σου. Που στην τελική κάποιος πρέπει να μην έχει πάει σχολείο για να νομίζει ότι το πετρέλαιο είναι ζουμί δεινοσαύρων και όχι πλαγκτόν...
-
3 ημέρες το λιγότερο. Τώρα αλήθεια; Έχοντας (δωρεάν κιόλας) superchargers στο δίκτυο αυτό ρωτάς;
-
3 ημέρες το λιγότερο. Τώρα αλήθεια; Έχοντας (δωρεάν κιόλας) superchargers στο δίκτυο αυτό ρωτάς;
Ναι αυτό ρωτάω. Πόσες ώρες χρειάζεται αυτό το ταξίδι με το Τέσλα σου και με πόσες στάσεις;
-
Ναι αυτό ρωτάω. Πόσες ώρες χρειάζεται αυτό το ταξίδι με το Τέσλα σου και με πόσες στάσεις;
5 ώρες με 2 στάσεις των 13 λεπτών έκαστη.
Για το Tesla με τη βασική μπαταρία.
Υπενθυμίζω ΔΩΡΕΑΝ φόρτιση.
Πληρώνεω μόνο διόδια, ε; -
Για μια διαδρομή 4 ωρών με θερμικό με 100 άλογα. Δεν είπα καν να πας καμία Αλεξανδρούπολη...
-
Για μια διαδρομή 4 ωρών με θερμικό με 100 άλογα...
Για βάλε στο Google maps και πες μας
5 ώρες δείχνει Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Με ντίζελ το έχω βάλει να δείχνει
-
Η στελαντι ειναι κλεφτες και απατεωνες γενικα, οχι μονο στο γκρις
Φρου φρου και αρωματα, αξιοπιστια πουτανας και τιμες χαβιαρι για αυγοταραχο απο το μεσολλογγι
Παρε κατι αλλο, τραβα και μια βολτιτσα απο μαζντα -
Εγώ σου μιλάω εκ πείρας, όχι με Google και αηδίες. Πριν χρόνια, με Τέμπη και Μαλιακό μέσα, το έκανα 5 ώρες χαλαρά (σταθερά 120 στις ευθείες) και 4 ώρες πιο πατημένος (160-170 στις ευθείες). Χωρίς στάσεις προφανώς. Αυτό μας έλειπε να κάνουμε στάσεις για 500 χλμ. Την έκανα αυτήν την διαδρομή κάθε ΣΚ για περίπου 2 χρόνια, καθότι υπηρετούσα Αθήνα και γυρνούσα Θεσσαλονίκη Παρασκευή-Κυριακή για να δω το κορίτσι. Τώρα είναι ακόμα ταχύτερη με τις σήραγγες των Τεμπών και την παράκαμψη του Μαλιακού. Αν είναι να θες σήμερα 5 ώρες με το ηλεκτρικό, βράζε όρυζα...
-
@gatoz said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Η στελαντι ειναι κλεφτες και απατεωνες γενικα, οχι μονο στο γκρις
Φρου φρου και αρωματα, αξιοπιστια πουτανας και τιμες χαβιαρι για αυγοταραχο απο το μεσολλογγι
Παρε κατι αλλο, τραβα και μια βολτιτσα απο μαζνταΑπό Stellantis μόνο το ιταλικό παρακλάδι, που έχει τα καλά (Alfa, Maserati κλπ).
-
Εγώ σου μιλάω εκ πείρας, όχι με Google και αηδίες. Πριν χρόνια, με Τέμπη και Μαλιακό μέσα, το έκανα 5 ώρες χαλαρά (σταθερά 120 στις ευθείες) και 4 ώρες πιο πατημένος (160-170 στις ευθείες). Χωρίς στάσεις προφανώς. Αυτό μας έλειπε να κάνουμε στάσεις για 500 χλμ. Την έκανα αυτήν την διαδρομή κάθε ΣΚ για περίπου 2 χρόνια, καθότι υπηρετούσα Αθήνα και γυρνούσα Θεσσαλονίκη Παρασκευή-Κυριακή για να δω το κορίτσι. Τώρα είναι ακόμα ταχύτερη με τις σήραγγες των Τεμπών και την παράκαμψη του Μαλιακού. Αν είναι να θες σήμερα 5 ώρες με το ηλεκτρικό, βράζε όρυζα...
Μωρέ κ γω το έχω κάνει 3:45 με τον παλιό δρόμο από Τούμπα μέχρι Βαρυμπόμπη γιατί εμενα από βενζίνη (Golf TSI 140 πρώην )αλλά κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για χρόνους κ να σου λέει χαλαρά κ τζάμπα (πέρα από τα διόδια).
Όπως κ να το κάνεις άλλο 60-65€ διόδια πήγαινε έλα κ άλλο 200-220€.Τι εκδόσεις κοιτάει αλήθεια ο φίλος που βγαίνουν σε αυτά τα χρήματα? Ενδιαφέρεται για επιδόσεις η απλά αυτόματο κ ταξίδι?
-
Και με Fiat Seicento στους κοφτες μπορεί να βγαίνει σε 4ωρο το Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Άσχετο που θα χρειαστείς ψυχίατρο μετά από τον απάνθρωπο θόρυβο για 4 ωρες, την άνεση ασέλωτου μουλαριου και τα οράματα με τον χάρο σε κάθε στροφή.
Με τη λογική αυτή Seicento > Tesla
Τα εξηγώ καλά;;
Stellantis ελλαδα=κλεψια?