-
Μήπως να δείτε και το honda jazz
-
Η επιτομή του καλού υβριδικού αυτοκινήτου που όμως εχει με τσουχτερή τιμή, αδιάφορη σχεδίαση έως άσχημη (δεν είναι μούρη αυτή) και κακιστης διαφήμισης στην Ελλαδα.... honda jazz
-
@christostsp said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
@monman2
"Κανένα καινούργιο γιατί τέρμα τα θερμικά καινούργια , ρετούς για να πουλήσουν στους ανυποψίαστους σίγουρα !"Τι θες να πεις; Ότι δεν αξίζει να πάρει κάποιος θερμικά σήμερα; Ακόμα και mhev;
@CptM
30000€ για Υaris Cross είναι πάρα πολλά αδερφέ... νομίζω ότι αν για κάτι αξίζει είναι η οικονομία καυσίμων, κατά τα άλλα δεν με τρελαίνει το ΥC... Οπως κανένα Toyota.... απλά είναι οικονομικά στο καυσιμο, αξιόπιστα και υβριδικά. Σε χαμηλές τιμές δεν έχει άλλος την συνταγή αυτή. Το YC αξίζει σε φτηνές (μεσαιες και κάτω) εκδόσεις μετά γίνεται σύγκριση και αδυνατίζουν τα οποία πλεονεκτήματα. Τουλάχιστον αυτό θεωρώ.
Νομίζω ότι έχεις δίκιο για την έκδοση Active plus... Πολλά άλλα είναι περιττά..ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ...Αλλαγη σε active plus και παλι βλεπουμε...
-
Εξαιρετική εργονομια επίσης..... βάλτε όμως σχεδιαστή Ευρωπαίο βρε να σχεδιάσει ένα αμάξι σας... τι χαζομάρα είναι εξωτερικά αυτό το Jazz....
Οn Topic : Aκριβο..... Καλό, αλλά ακριβό... -
Πρεπει να ειναι ενα κλικ πιο αξιοπιστο το Honda...αλλα το εχει χασει απο αλλου...
-
Αν τον δείτε από κοντά ίσως αλλάξετε γνώμη. Είναι τελείως διαφορετικό από τις φωτογραφίες.
Οι χώροι του είναι κυριολεκτικά διπλάσιοι, ενώ ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι πολύ ανώτερος.Εδώ, σε αυτήν την φωτογραφία πλησιάζει κάπως την αίσθηση που αποκομίζεις όταν το κοιτάς από κοντά.
Γενικά δεν ξέρω πως γίνεται να φαίνεται τόσο αδιάφορο στις φωτογραφίες. Δεν έχει καθόλου καλή φωτογένεια.
-
@cptm said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
@monman2
"Κανένα καινούργιο γιατί τέρμα τα θερμικά καινούργια , ρετούς για να πουλήσουν στους ανυποψίαστους σίγουρα !"Τι θες να πεις; Ότι δεν αξίζει να πάρει κάποιος θερμικά σήμερα; Ακόμα και mhev;
@CptM
30000€ για Υaris Cross είναι πάρα πολλά αδερφέ... νομίζω ότι αν για κάτι αξίζει είναι η οικονομία καυσίμων, κατά τα άλλα δεν με τρελαίνει το ΥC... Οπως κανένα Toyota.... απλά είναι οικονομικά στο καυσιμο, αξιόπιστα και υβριδικά. Σε χαμηλές τιμές δεν έχει άλλος την συνταγή αυτή. Το YC αξίζει σε φτηνές (μεσαιες και κάτω) εκδόσεις μετά γίνεται σύγκριση και αδυνατίζουν τα οποία πλεονεκτήματα. Τουλάχιστον αυτό θεωρώ.
Νομίζω ότι έχεις δίκιο για την έκδοση Active plus... Πολλά άλλα είναι περιττά..ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ...Αλλαγη σε active plus και παλι βλεπουμε...
Σοφη αποφαση!
Για μενα σε αυτα τα «μικρα» μοντελα δεν αξιζει να πηγαινεις σε ανωτερες εκδοσεις γιατι ευκολας μεταπηδας κατηγοριες.
Καλα αυτο με τις πισω πορτες ειναι τραγελαφικο. Αλλα ειπαμε προτεραιοτητες!
Με το καλο να το χαρεις!
-
@monman2
Παίρνεις το πιο φθηνό και οικονομικό που θα βρεις ,τα καύσιμα θα γυρνάνε γύρω απο τα 2 € , επενδύσεις σε διυλιστήρια εχουν σταματήσει παγκοσμίως απο το 2012 οπότε όσο πέφτει η ζήτηση θα πέφτει και η προσφορά .
Και αυτό με την μεγαλύτερη εγγύηση να αντέξει μεχρι το 2030 που θα εχει παραγωγή 20Μ τον χρόνο φθηνά αυτοκίνητα για τον λαό... η tesla! -
@monman2
Έτσι όπως τα λες αξίζει να πάρει κάποιος μόνο υβριδικό (άρα toyota δεν υπάρχει κάτι άλλο φθηνό σχετικά) ή LPG. Εδώ παίζει μόνο η Renault/Dacia.
Eπειδη θα ήθελα 4κινηση βλέπω μόνο το Vitara. To μόνο μου διλλημα είναι ότι είναι βενζίνη mhev 48V. Γενικα ούτε ακριβό το λες ούτε και φτηνό όμως.
Το Yaris Cross AWD-i πάει πολύ ψηλά σε κόστος και δεν ξέρω εάν τελικά αξίζει η τετρακινηση που έχει.Γενικά υποστηρίζεις ότι απλό θερμικό η ακόμα και mhev δεν είναι η κατάλληλη αγορά σήμερα. Το σκέφτομαι και εγώ έτσι γιατί δεν είμαι από τους λεφτάδες που έχουν δυνατότητα να αλλάζουν εύκολα αυτοκίνητα.
-
@monman2
Έτσι όπως τα λες αξίζει να πάρει κάποιος μόνο υβριδικό (άρα toyota δεν υπάρχει κάτι άλλο φθηνό σχετικά) ή LPG. Εδώ παίζει μόνο η Renault/Dacia.
Eπειδη θα ήθελα 4κινηση βλέπω μόνο το Vitara. To μόνο μου διλλημα είναι ότι είναι βενζίνη mhev 48V. Γενικα ούτε ακριβό το λες ούτε και φτηνό όμως.
Το Yaris Cross AWD-i πάει πολύ ψηλά σε κόστος και δεν ξέρω εάν τελικά αξίζει η τετρακινηση που έχει.Γενικά υποστηρίζεις ότι απλό θερμικό η ακόμα και mhev δεν είναι η κατάλληλη αγορά σήμερα. Το σκέφτομαι και εγώ έτσι γιατί δεν είμαι από τους λεφτάδες που έχουν δυνατότητα να αλλάζουν εύκολα αυτοκίνητα.
Έτσι όπως τα λέει αξίζει μόνο ηλεκτρικό! Τα υβριδικά έχουν θερμικό κινητήρα να θυμίσουμε σε όλους! Η απαγόρευση το 25 στην Νορβηγία αφορά ΟΛΑ τα θερμικά!
-
Παιδιά καλημέρα...
1ον Τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους ακόμα..
2ον πιστεύετε ότι το 30 έτσι απλά θα σταματήσουν τα θερμικά;; Για την Ευρώπη μιλάω...που ονειρεύεται πρίζες...
Εγώ πιστεύω θα πάρει παράταση απ' τη Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα μεγάλη... -
@cptm said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Παιδιά καλημέρα...
1ον Τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους ακόμα..
2ον πιστεύετε ότι το 30 έτσι απλά θα σταματήσουν τα θερμικά;; Για την Ευρώπη μιλάω...που ονειρεύεται πρίζες...
Εγώ πιστεύω θα πάρει παράταση απ' τη Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα μεγάλη...Φασκω και αντιφάσκω η φάση..
με το παραπάνω σκεπτικό όμως, η ξεκάθαρη απάντηση είναι ηλεκτρικό, και η 2η είναι phev.. εφόσον ούτε θα αλλάξουν πολλά, ούτε άμεσα, τότε ποιο το άγχος;
Δηλαδή αν πάρεις Vitara, σε 10 χρόνια θα πρέπει να το πετάξεις;
-
Απίστευτο πως αλλάζουν οι καιροί. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Jazz, μου είχε φανεί παράλογα ακριβή η τιμή του. Και φτάσαμε στο σήμερα, να θεωρείται μια σχετικά καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.
Έχω την αίσθηση πως ως χώροι, το Jazz πρέπει να είναι καλύτερο και πιο πρακτικό από το YC.
Με αυτές τις τιμές που βλέπουμε σήμερα, τα 25.500 που ζητάει δεν τα λες και υπερβολικά. -
Έτσι είναι κάπως απλά χάνει στο ότι δεν είναι καθόλου ψηλό...για τους ελληνικούς δρόμους...τα plug in είναι πανάκριβα...και από τι στιγμή που θέλουν πρίζα πάλι δεν είναι για όλους...αυτή τη στιγμή συμφέρει μόνο υβριδικά για μέσα στη πόλη,και diesel για όσους κάνουν πολλά χλμ..
Ηλεκτρικά για ορισμένα βαλαντια και με προϋπόθεση ότι έχεις γκαράζ ή χώρο να φορτίζεις τελοςπαντων -
Και το captur το lpg ή τέτοιου τύπου οχηματα
-
@axel12p said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Απίστευτο πως αλλάζουν οι καιροί. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Jazz, μου είχε φανεί παράλογα ακριβή η τιμή του. Και φτάσαμε στο σήμερα, να θεωρείται μια σχετικά καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.
Έχω την αίσθηση πως ως χώροι, το Jazz πρέπει να είναι καλύτερο και πιο πρακτικό από το YC.
Με αυτές τις τιμές που βλέπουμε σήμερα, τα 25.500 που ζητάει δεν τα λες και υπερβολικά.Εννοείται.. απλά βγήκαν στο ενδιάμεσο κάποια "σύγχρονα" με τις "καινούργιες" τιμές, και επειδή στην αγορά ακόμη έπαιζαν (και παίζουν) αυτοκίνητα 2015-16-2017 η διαφορά ήταν χαώδης.. τώρα με τα καινούργια μοντέλα, updates και face-lifts η αγορά παίρνει την ομογενοποιημένη μορφή της..
Η Honda δεν νομίζω ότι παίζει πλέον το παιχνίδι μίας νορμάλ Ιαπωνικής, ίσα ίσα κάθε καινούργιο release (που ξεκίνησε από το Jazz) είναι σχεδόν μια κατηγορία (ή μισή να πω καλύτερα) από την προηγούμενη γενιά Honda, και αντίστοιχα κοστολογείται.
-
Οι Νορβηγοί θα απαγορεύσουν το 2025 όλα τα αποκλειστικά θερμικά; Και τα mhev;
Εκτιμώ θα αφήσουν τα Full Hybrid και PHEV.
Προχωρούν πάντως πολύ γρήγορα σε EV... -
Οι Νορβηγοί θα απαγορεύσουν το 2025 όλα τα αποκλειστικά θερμικά; Και τα mhev;
Εκτιμώ θα αφήσουν τα Full Hybrid και PHEV.
Προχωρούν πάντως πολύ γρήγορα σε EV...Έχω ποσταρει εκτενώς για την Νορβηγία και την κατάστασή της σε άλλα νήματα (σχετικά με την ηλεκτροκίνηση). Είναι 6η χώρα στον κόσμο σε GDP (PPP) per capita, περίπου 25-30% αυτού προέρχεται από πωλήσεις ορυκτών καυσίμων και αερίων και έχουν (2021) 91.5% παραγωγή ενέργειας που καταναλώνουν από hydropower η οποία είναι η καλύτερη (λόγω σταθερότητας) μορφή ΑΠΕ που έχουμε.. ουσιαστικά όλο της το μείγμα είναι ΑΠΕ.
"The Norwegian parliament has also that all sales of new cars and vans shall be zero emission by 2025."
Ήδη τα PHEV συνετρίβησαν σε πωλήσεις από 1/23 γιατί τα πιάνει και αυτά.
-
@dublin
"Ήδη τα PHEV συνετρίβησαν σε πωλήσεις από 1/23 γιατί τα πιάνει και αυτά."
Aυτα κάνουν οι Νορβηγοί που δουλεύουν χρονια για ΑΠΕ, έχουν μονοκατοικίες με γκαράζ πολύ εξ αυτων, έχουν υποδομές κλπ και θα πάμε να τους μοιάσουμε...
Όμως με τέτοιους καιρούς που εχουν (κλιματικές συνθήκες) η μπαταριοκινηση θεωρώ θα είναι ένα θέμα... θεωρώ επίσης οτι βιάζονται ( ή έχουν δίκιο...και εγώ κανω λάθος υποθεσεις) Θα δείξει το μέλλον.. -
@dublin
"Ήδη τα PHEV συνετρίβησαν σε πωλήσεις από 1/23 γιατί τα πιάνει και αυτά."
Aυτα κάνουν οι Νορβηγοί που δουλεύουν χρονια για ΑΠΕ, έχουν μονοκατοικίες με γκαράζ πολύ εξ αυτων, έχουν υποδομές κλπ και θα πάμε να τους μοιάσουμε...
Όμως με τέτοιους καιρούς που εχουν (κλιματικές συνθήκες) η μπαταριοκινηση θεωρώ θα είναι ένα θέμα... θεωρώ επίσης οτι βιάζονται ( ή έχουν δίκιο...και εγώ κανω λάθος υποθεσεις) Θα δείξει το μέλλον..Εννοείται..τα δεδομένα μεταφέρω εγώ..
Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???