-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
οκ!
Σωστό, OldMan.
Το είχα δει σε κάποιο βιντεάκι που έλεγαν οτι βελτιώνει και τη συμπεριφορά στην άσφαλτο (παρά το ψήλωμα 4 cm) και μου έκανε εντύπωση... Περίμενα βελτίωση στο χώμα, όχι και στην άσφαλτο.
Είναι πιο σκληρές/κοπανάνε περισσότερο από τις μαμά;Παραδόξως - αν εξαιρέσει κανείς το προφανές για τις κακοτοπιές πλεονέκτημα του ψηλώματος του σασί - βοηθάει περισσότερο στην άσφαλτο και στο γρήγορο χώμα παρά στο απόλυτο κατσάβραχο. Δίνει καλύτερο έλεγχο στις επαναφορές, κάνει το αμάξι ποιό ευθύβολο στις εγκάρσιες ανωμαλίες, περιορίζει την πλευστότητα και κάνει περισσότερο άνετο το ταξίδι φορτωμένος χωρίς όμως να είναι σκληρή. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν αυξάνει ουσιωδώς το εύρος κίνησης/διαδρομής της άρθρωσης άρα πρακτικά δεν σε βοηθάει να έχεις για περισσότερο χρόνο και τους 4 τροχούς σου σε επαφή με το έδαφος στα πολύ δύσκολα σε σχέση με την εργοστασιακή.
-
-
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
MT KM3
το bighorn ειναι παντως και ησυχο και ελαφρυ και χωρις οποιοδηποτε κραδασμο. και εξαιρετικο στον ασφαλτο και σε στεγνο και σε βρεγμενο. απλα ειναι κασελακιμαντ εκτος.
Οκ!!
Καταγράφεται!
Διάσταση μαμά ή να πάω για λίγο πιο φαρδύ?οσο πιο κοντα στα μαμα γινεται, δεν υπαρχει λογος να το ζοριζεις οταν κανεις και πολλα χιλιομετρα σε ασφαλτο. για εκτος θες και αλλα πραγματακια που για τωρα δεν.
περι airlocker, ειναι το μονο που θα σε βοηθησει πραγματικα σε χαζοδιαφορικο. που μπορει να σου συμβει και ιουλιο στα αγραφα αλλα και αυγουστο οταν περνας απο ελαφονησι σε παλιοχωραοκ.
Καταγράφεται. Θα το βάλω κάποια στιγμή.
Ειδικά όσο έχω εγγύηση, δεν ξέρω κατά πόσον ailocker and LSD μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ειδικά στην περίοδο 3-5 χρόνια που είναι η "εγγύηση από ασφαλιστική". -
Δεν θα έχεις εγγύηση σε οτιδήποτε γύρω από το πίσω διαφορικό ΕΚΤΟΣ εάν βάλεις σε εξουσιοδοτημένο το εργοστασιακό LSD της Suzuki. Και αν θέλουν να το τραβήξουν από τα μαλλιά θα εκπέσει της εγγύησης ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης και τα παρελκόμενα του διότι προφανώς βρίσκεσαι εκτός εργοστασιακής προδιαγραφής. Εδώ μανουριάζουν άμα αλλάξεις δραστικά το βήμα στα λάστιχα, πόσο μάλλον άν κοτσάρεις αφτερμαρκετ κάρα ή μπλοκέ στον πίσω άξονα. Και το ίδιο φυσικά ισχύει και στην aftermarket ανάρτηση αν πχ έχεις βλάβη σε ημιαξόνιο ή ρουλεμάν λόγω κατασκευαστικής αστοχίας. Δεν θα το καλύψουν και θα σου πουν ότι οφείλεται σε αλλαγή της γεωμετρίας της ανάρτησης.
-
Δεν θα έχεις εγγύηση σε οτιδήποτε γύρω από το πίσω διαφορικό ΕΚΤΟΣ εάν βάλεις σε εξουσιοδοτημένο το εργοστασιακό LSD της Suzuki. Και αν θέλουν να το τραβήξουν από τα μαλλιά θα εκπέσει της εγγύησης ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης και τα παρελκόμενα του διότι προφανώς βρίσκεσαι εκτός εργοστασιακής προδιαγραφής. Εδώ μανουριάζουν άμα αλλάξεις δραστικά το βήμα στα λάστιχα, πόσο μάλλον άν κοτσάρεις αφτερμαρκετ κάρα ή μπλοκέ στον πίσω άξονα. Και το ίδιο φυσικά ισχύει και στην aftermarket ανάρτηση αν πχ έχεις βλάβη σε ημιαξόνιο ή ρουλεμάν λόγω κατασκευαστικής αστοχίας. Δεν θα το καλύψουν και θα σου πουν ότι οφείλεται σε αλλαγή της γεωμετρίας της ανάρτησης.
οκ...
Σημαντικό αυτό.
Ο υπεύθυνος του συνεργείου εδώ μου είπε οτι γενικώς τα τελευταία δύο έτη, έχουν θέματα γιατί εμπλέκεται η ασφαλιστική. Οπότε ίσως πρέπει να τα αφήσω για μετά την εγγύηση και να έχω απλά ένα καλό χωμάτινο ελαστικό έως τότε.Όταν λες εργοστασιακό LSD?
Έχει κάτι τέτοιο; -
Όταν έψαχνα για το δικό μου επιβατικό πριν κάμποσο καιρό υπήρχε διαθέσιμο εργοστασιακό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον πίσω άξονα του Jimny. Αν δώσεις τον αριθμό πλαισίου σου σε κάποιον εξουσιοδοτημένο θα σου πεί εάν υπάρχει διαθέσιμο ως επιλογή για το δικό σου.
-
Όταν έψαχνα για το δικό μου επιβατικό πριν κάμποσο καιρό υπήρχε διαθέσιμο εργοστασιακό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον πίσω άξονα του Jimny. Αν δώσεις τον αριθμό πλαισίου σου σε κάποιον εξουσιοδοτημένο θα σου πεί εάν υπάρχει διαθέσιμο ως επιλογή για το δικό σου.
9912P-77R21
στο μακρυνο τζαπαν ειναι προαιρετικος εξοπλισμος
-
9912P-77R21
Οκ!!!!
Αυτό είναι ενδιαφέρον!Αξίζει (εννοώ ποιοτικά συγκριτικά με ARB ή αντίστοιχο)?
-
9912P-77R21
Οκ!!!!
Αυτό είναι ενδιαφέρον!Αξίζει (εννοώ ποιοτικά συγκριτικά με ARB ή αντίστοιχο)?
για εμενα οχι, πεταμενα λεφτα
στην ασφαλτο που σε βοηθα υποτιθεται, ουτως ή αλλως κινεισαι κοτα. ισως το 5d να βελτιωνεται, το 3d πολυ αμφιβαλλω.
το arb ειναι locker, οχι lsd
σε μεταφραση κλειδωνει τις ροδες του αξονα που βρισκεται και κινουνται ταυτοχρονα και στα 2 ακρα. το lsd δεν κανει αυτο, περιοριζει τη διαφορα κινησης μεταξυ τους.
εαν εχεις locker θα βγεις απο κατασταση που παταει μονο η μια ροδα του αμαξιο, με lsd οχι
locker ομως εχεις μονο τα ελαχιστα δευτερολεπτα μεχρι να ξεκολλησεις ή να ανεβεις μια ανηφορα, lsd εχεις συνεχεια -
στην ασφαλτο που σε βοηθα υποτιθεται, ουτως ή αλλως κινεισαι κοτα. ισως το 5d να βελτιωνεται, το 3d πολυ αμφιβαλλω.
To LSD πίσω μόνο, αν καταλαβαίνω καλά, βοηθάει στο αν γλιστράει ο ένας πίσω τροχός, να περιορίσει την ολίσθιση και να στείλει ροπή στον άλλο.
Αυτό όμως το κάνει και το ηλεκτρονικό LSD που έχει ήδη το Jimny. Οπότε να υποθέσω οτι το μηχανικό LSD είναι ουσιαστικά "ταχύτερο" στην εφαρμογή του?Επίσης, αν κατάλαβα καλά, ο airlocker της ARB (ή όποιας άλλης εταιρείας) είναι αντίστοιχα για να "σταματάει" ακόμα και 3 τροχούς αν είναι στον αέρα (ή φαντάζομαι σε λάσπη/άμμο χωρίς πρόσφυση) και να στέλνει όλη τη ροπή στον έναν που μπορεί να έχει πρόσφυση.
Σωστά;Επίσης η διαφορά του airlocker από το ηλεκτρονικό LSD που έχει ήδη το Jimny είναι οτι στο ηλεκτρονικό πατάει τα φρένα (άρα σε κόβει και χάνεις την ορμή) ενώ το airlocker απλά στέλνει τη ροπή αλλού χωρίς να φρενάρει και πιο άμεσα;
-
καπως ετσι
-
Πάνω σε αυτά που λέγατε στην προηγούμενη σελίδα, και εγώ θεωρώ τον εργάτη απαραίτητο αλλά σίγουρα η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο περιπλέκει τα πράγματα και τα ΚΤΕΟ όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά θα εκλείψουν μέχρι και τα απλά κονέ για να περνάς ένα ψηλωμένο αυτοκίνητο.
Όμως παιδιά είναι μη σου τύχει. Traction boards και ένας εργάτης έστω χειροκίνητος πρέπει να υπάρχουν στο φθινοπωρινό- χειμερινό βουνό. Γάτε τι πιστεύεις για έναν χειροκίνητο εργάτη που αντικειμενικά θα χρειαστεί ελάχιστες φορές? Σίγουρα είναι ταλαιπωρία αλλά πιστεύω θα καταφέρει να ξελασπώσει από όσα βίντεο έχω δει (είναι της υπομονής σίγουρα). Ο ηλεκτρικός που μπαίνει στο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο ή είναι κατασκευασμένος για να δουλεύει πάνω του?
-
@billy84 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Πάνω σε αυτά που λέγατε στην προηγούμενη σελίδα, και εγώ θεωρώ τον εργάτη απαραίτητο αλλά σίγουρα η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο περιπλέκει τα πράγματα και τα ΚΤΕΟ όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά θα εκλείψουν μέχρι και τα απλά κονέ για να περνάς ένα ψηλωμένο αυτοκίνητο.
Όμως παιδιά είναι μη σου τύχει. Traction boards και ένας εργάτης έστω χειροκίνητος πρέπει να υπάρχουν στο φθινοπωρινό- χειμερινό βουνό. Γάτε τι πιστεύεις για έναν χειροκίνητο εργάτη που αντικειμενικά θα χρειαστεί ελάχιστες φορές? Σίγουρα είναι ταλαιπωρία αλλά πιστεύω θα καταφέρει να ξελασπώσει από όσα βίντεο έχω δει (είναι της υπομονής σίγουρα). Ο ηλεκτρικός που μπαίνει στο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο ή είναι κατασκευασμένος για να δουλεύει πάνω του?
χειροκινητος δεν....
ουτε για αστειοομως
υπαρχει 'φορητος' ηλεκτρικος
εχω εναν
οχι με τοσο μεγαλη δυναμη οπως ο μονιμος, αλλα κατι κανει
ΑΛΛΑ για να ειναι πραγματικα χρηστικος, πρεπει να φτιαχτουν παροχες ρευματος μπρος και πισω με αδιαβροχες πριζες
ΑρΕς
ναι βιλιεογδοντατεσσερο, το εχω διθεσιο και με κατασκευη πισω που κρυβει εργαλεια, αεριο κλπ απο κατω και γινεται κρεβατι με μια κινηση. και με αυτοφουσκωτα και με ηλεκτρικο κομπρεσερ μονιμο και με ινβερτερ 220v και με αεροθερμο(!!!) και με ταμπλετ-τιβι να προστιθονται στο μονιμο wife hotspot με 5g router και ενισχυτη κεραιας εκτος φυσικα των vhf (με αδεια) cb κλπκαι χρηση του, δεν αρκουσε ενας σταθερος ουτε καν με τροχαλια, για 10" εκανε τη διαφορα
https://www.facebook.com/1413430929/videos/pcb.10228530123504097/434580934857967ΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ? Ε?
αργινιε απο οτι βλεπεις δεν εχω τακαρει καμπινα, αχρηστο πραγμα καθως δεν παιρνεις πραγματικα υψος αλλα απλα φαινεται ψηλοτερο, χρησιμο μονο εαν βαλεις μεγαλυτερα λαστιχα. το εχω κρατησει για να ειναι καλυτερο στο ταξιδι και ειναι. να δω τωρα που περιμενω κατι μαλατεστα κοντιακ αν θα χωρεσουν βεβαια...
-
Και με ανάρτηση που ζηλεύει η αερανάρτηση του Defender.
-
Γάτε βάλε έναν υποδιευθυντή να τρέχει την εταιρία! Και εσυ τρέχα στα βουνά!
-
@billy84 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
χειροκινητος δεν....
ουτε για αστειοομως
υπαρχει 'φορητος' ηλεκτρικος
εχω εναν
οχι με τοσο μεγαλη δυναμη οπως ο μονιμος, αλλα κατι κανειΑΛΛΑ για να ειναι πραγματικα χρηστικος, πρεπει να φτιαχτουν παροχες ρευματος μπρος και πισω με αδιαβροχες πριζες
ΑρΕς
ναι βιλιεογδοντατεσσερο, το εχω διθεσιο και με κατασκευη πισω που κρυβει εργαλεια, αεριο κλπ απο κατω και γινεται κρεβατι με μια κινηση. και με αυτοφουσκωτα και με ηλεκτρικο κομπρεσερ μονιμο και με ινβερτερ 220v και με αεροθερμο(!!!) και με ταμπλετ-τιβι να προστιθονται στο μονιμο wife hotspot με 5g router και ενισχυτη κεραιας εκτος φυσικα των vhf (με αδεια) cb κλπΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ? Ε?
Πολύ ωραία μαγκιά ο ηλεκτρικός που λες αλλά δεν κάνει για νορμάλ καταστάσεις (εννοώ κοπτοραπτικές σε SUV κλπ)! Γουστάρω όμως στρώμα φάση και ύπνο στο βουνό! Πολεμικό το Βιτάρα μπράβο! Όσο για το θέμα χρόνου που λες, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη θα πω! Μία μέρα πρέπει να υπάρχει κενή αλλιώς θα αποτρελαθούμε στο τέλος...
-
το ρευμα ειναι ευκολακι σε οτιδηποτε και σε σουβ, δεν θελει κοπτοραπτικη, ενα ηλεκτρολογο θλει
ηδη το εχουν κανει στο βιτ κλαμπ για νιβι
απο μπαταρια παιρνεις και διακλαδωνεις
το βασικο προβλημα ειναι που να αγκυρωσει ο εργατης
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
στο κρικακι για την οδικη? χμμμμ -
οκ!
Σωστό, OldMan.
Το είχα δει σε κάποιο βιντεάκι που έλεγαν οτι βελτιώνει και τη συμπεριφορά στην άσφαλτο (παρά το ψήλωμα 4 cm) και μου έκανε εντύπωση... Περίμενα βελτίωση στο χώμα, όχι και στην άσφαλτο.
Είναι πιο σκληρές/κοπανάνε περισσότερο από τις μαμά;Παραδόξως - αν εξαιρέσει κανείς το προφανές για τις κακοτοπιές πλεονέκτημα του ψηλώματος του σασί - βοηθάει περισσότερο στην άσφαλτο και στο γρήγορο χώμα παρά στο απόλυτο κατσάβραχο. Δίνει καλύτερο έλεγχο στις επαναφορές, κάνει το αμάξι ποιό ευθύβολο στις εγκάρσιες ανωμαλίες, περιορίζει την πλευστότητα και κάνει περισσότερο άνετο το ταξίδι φορτωμένος χωρίς όμως να είναι σκληρή. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν αυξάνει ουσιωδώς το εύρος κίνησης/διαδρομής της άρθρωσης άρα πρακτικά δεν σε βοηθάει να έχεις για περισσότερο χρόνο και τους 4 τροχούς σου σε επαφή με το έδαφος στα πολύ δύσκολα σε σχέση με την εργοστασιακή.
οκ!
Το γεγονός όμως οτι βοηθάει στην ευστάθεια (σε στροφές στην άσφαλτο - που "εργοστασιακά" είναι μέτριο) ενώ παράλληλα έχεις μικρότερη πιθανότητα να χτυπήσεις από κάτω στο χώμα, είναι καλό.
Πλησιάζοντας στο τέλος της εγγύησης, θα μπει σίγουρα!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
-
το ρευμα ειναι ευκολακι σε οτιδηποτε και σε σουβ, δεν θελει κοπτοραπτικη, ενα ηλεκτρολογο θλει
ηδη το εχουν κανει στο βιτ κλαμπ για νιβι
απο μπαταρια παιρνεις και διακλαδωνεις
το βασικο προβλημα ειναι που να αγκυρωσει ο εργατης
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
στο κρικακι για την οδικη? χμμμμΗλεκτρολόγο έχομεν οπότε θα ρωτήσω να δω τι παίζει. Θυμάσαι κόστος?
Κοτσαδόρο δεν έχω, δεν είμαι τόσο πλούσιος να έχω σκάφος!
Θέλει ψάξιμο η φάση αλλά ευτυχώς είναι ''καλοκαίρι'' ακόμα...
-
Χαχαχα βαλτός είσαι!!! Εγκάθετο στοιχείο!!! Μη τα λες έτσι αυτά!
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?