-
Είναι εντυπωσιακές οι αντιστάσεις στην ηλεκτροκίνηση σε μια χώρα που δεν έχει δικό της πετρέλαιο, έχει τεράστιο δυναμικό σε ΑΠΕ και οι συνθήκες στις δυο μεγαλύτερες πόλεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μείωση των ρύπων.
Κάπως αλλιώς λέγεται αυτό και όχι αντίσταση.
-
@george1977 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Είναι εντυπωσιακές οι αντιστάσεις στην ηλεκτροκίνηση σε μια χώρα που δεν έχει δικό της πετρέλαιο, έχει τεράστιο δυναμικό σε ΑΠΕ και οι συνθήκες στις δυο μεγαλύτερες πόλεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μείωση των ρύπων.
Έχεις το δίκιο σου αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα έχουμε ρεύμα να κινηθούμε όταν το δίκτυο είναι έτοιμο να καταρρεύσει μόνο από τα aircondition? Γιατί θέλουν να τα επιβάλουν και δεν το αφήνουν να αποφασίσουμε? θα βγάλουν βλάβες ?
Άσε να τα πάρουν οι πιο γενναίοι (με πιο πολλά λεφτά στη τσέπη) και το συζητάμε στο μέλλον. -
Εγώ πάντως δεν αντιστέκομαι.
Όταν μου το δώσουν το ηλεκτρικό θα το πάρω.
Και φωτοβολταϊκά θα βάλω αν μου το επιτρέψουν.Αλλά αν ΔΕΝ μου επιτρέπουν να βάλω φωτοβολταϊκά στη στέγη μου επειδή είμαι 150μ κι όχι 300μ απ τη θάλασσα, για να μην αλλοιωθεί το παραδοσιακό περιβάλλον 1μισι χλμ δίπλα απ το τσιμενταδικο του Βόλου, κι επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει λέει χωρητικότητα, και με υποχρεωσουν να δώσω και 40-50 χιλιάρικα € για να ψάχνω φορτιστή χιλιόμετρα μακριά απ το σπίτι μου και να περιμένω με τις ώρες και στην πόλη και στο ταξίδι, με κόστος χιλιομέτρου λίγο παραπάνω απ το ντίζελ των 20Κ€, και παρκάρω το ηλεκτρικό στην αυλή κι ανάβω τη τζακόσομπα αντί για την αντλία θερμότητας, ίσως προβάλω μια τόση δα αντίσταση...
-
Σε μια χώρα που ο στόλος που κυκλοφορεί είναι αρχαίος γιατί δεν μπορεί ο λαουτζίκος να το αλλάξει ούτε με θερμικό άλλοι ονειρεύονται παντού ηλεκτροκίνηση. Με πορδες δεν βάφονται αυγά κύριοι.
-
@a65 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έχεις το δίκιο σου αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα έχουμε ρεύμα να κινηθούμε όταν το δίκτυο είναι έτοιμο να καταρρεύσει μόνο από τα aircondition? Γιατί θέλουν να τα επιβάλουν και δεν το αφήνουν να αποφασίσουμε? θα βγάλουν βλάβες ?
Άσε να τα πάρουν οι πιο γενναίοι (με πιο πολλά λεφτά στη τσέπη) και το συζητάμε στο μέλλον.Ρεύμα το πιθανότερο να έχουμε σε περισσεία ειδικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Εαν λειτουργούσε το συστημα με ωροχρεώση μέχρι και αρνητικές τιμές θα είχαμε στο ρεύμα τις ώρες της ηλιοφάνειας. Τιμές αερίου θα έπρεπε να πληρώνουν μόνο τις ώρες που θα λειτουργουσε το αέριο. Εύκολο είναι αρκεί να υπάρχει θέληση ( η όποια λειπει γιατι η οικονόμα είναι γερή και οι δυνατοί παίκτες στην Ελλάδα είναι τοποθετημένοι στα ορυκτά καύσιμα και κάνουν πλάκα με το πόσο εύκολα μπορούν να φανατίσουν τον κόσμο εναντιον της ηλεκτροκίνησης ώστε να συνεχίσουν να οικονομάνε.)
-
Συγγνώμη οι "παίκτες που είναι τοποθετημένοι στα ορυκτά" φανατίζουν εμάς ενάντια στην ηλεκτροκίνηση; Με ποιό τρόπο αφού όλος ο ειδικός τύπος κάνει λαρυγγάτες στα τάμπλετ; Ειδικά ανταγωνιστική σελίδα κάνει χυδαία προπαγάνδα συνεχώς. Μπορούμε να κρίνουμε μόνοι μας, και υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε κινητήρες και κιβώτια γιατί γουστάρουμε θερμικά αυτοκίνητα; Είμαστε σοβαροί ρε παιδιά; Πρέπει ντε και καλά να μας αρέσουν τα ανέραστα ηλεκτρικά και τα τάμπλετ του Musk;
Από εκεί και πέρα τα έχουμε πει 100 φορές, δε ρυπαίνουν όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο. Ας αποσύρουν πρώτα τα παμπάλαια ταξί αντικαθιστώντας τα με hybrid, ας αποσύρουν τα παλιά λεωφορεία, ας δώσουν κίνητρο είτε για θερμικά απλά είτε για hybrid ωστε να φύγουν από το δρόμο τα σαπάκια 25-30 ετών, ας κάνουν κάτι για την αντικατάσταση των αρχαίων φορτηγών και μετά την "πέφτουμε" ανεξαιρέτως σε ό,τι δεν κινείται με ρεύμα. Αλλά το να τα βάζουμε στο ίδιο καλάθι όλο θα ήταν γελοίο, εδώ υπάρχει δόλος όμως. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Συγγνώμη οι "παίκτες που είναι τοποθετημένοι στα ορυκτά" φανατίζουν εμάς ενάντια στην ηλεκτροκίνηση
Αυτό δεν μας λες κάθε φορά που λέμε ένα καλό για τα ηλεκτρικα; Ότι είμαστε θύματα της αγοράς και των ολιγαρχων;
Τώρα βρίσκεις παράλογη αυτήν την ρητορική όταν στρέφεται εναντίων των θερμικών;
-
Συγγνώμη οι "παίκτες που είναι τοποθετημένοι στα ορυκτά" φανατίζουν εμάς ενάντια στην ηλεκτροκίνηση; Με ποιό τρόπο αφού όλος ο ειδικός τύπος κάνει λαρυγγάτες στα τάμπλετ; Ειδικά ανταγωνιστική σελίδα κάνει χυδαία προπαγάνδα συνεχώς. Μπορούμε να κρίνουμε μόνοι μας, και υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε κινητήρες και κιβώτια γιατί γουστάρουμε θερμικά αυτοκίνητα; Είμαστε σοβαροί ρε παιδιά; Πρέπει ντε και καλά να μας αρέσουν τα ανέραστα ηλεκτρικά και τα τάμπλετ του Musk;
Από εκεί και πέρα τα έχουμε πει 100 φορές, δε ρυπαίνουν όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο. Ας αποσύρουν πρώτα τα παμπάλαια ταξί αντικαθιστώντας τα με hybrid, ας αποσύρουν τα παλιά λεωφορεία, ας δώσουν κίνητρο είτε για θερμικά απλά είτε για hybrid ωστε να φύγουν από το δρόμο τα σαπάκια 25-30 ετών, ας κάνουν κάτι για την αντικατάσταση των αρχαίων φορτηγών και μετά την "πέφτουμε" ανεξαιρέτως σε ό,τι δεν κινείται με ρεύμα. Αλλά το να τα βάζουμε στο ίδιο καλάθι όλο θα ήταν γελοίο, εδώ υπάρχει δόλος όμως.Ο κόσμος αλλάζει όταν κάνουμε πρώτα εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί . Ίδιες δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν παντού γιατί να πάω φαντάρος, γιατί να πληρώσω φόρους γιατί , γιατί .... και μετά αναρωτιόμαστε για χρεοκοπούμε σε τακτα χρονικα διαστήματα.
-
Παρακαλώ μην το πάτε στο επίπεδο ποιος παράγει ρεύμα κλπ
Είναι ακριβώς οι ίδιοι που έχουν στα χέρια τους τα διυλιστήρια!!!
Το πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης είναι η αυτονομία και η φόρτιση (και ο χρόνος και ο χώρος), ΟΛΑ τα υπόλοιπα διορθώνονται -
Ο κόσμος αλλάζει όταν κάνουμε πρώτα εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί . Ίδιες δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν παντού γιατί να πάω φαντάρος, γιατί να πληρώσω φόρους γιατί , γιατί .... και μετά αναρωτιόμαστε για χρεοκοπούμε σε τακτα χρονικα διαστήματα.
Μα εγώ δε θελω να αλλάξει κάτι στην αυτοκίνηση! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα θερμικά και ΔΕ γουστάρω την ηλεκτροκίνηση. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να "βοηθήσω" προς μια κατεύθυνση στην οποία όχι μόνο δεν πιστεύω, αλλά δε γουστάρω κιόλας.
-
Ας αποσύρουν πρώτα τα παμπάλαια ταξί αντικαθιστώντας τα με hybrid, ας αποσύρουν τα παλιά λεωφορεία, ας δώσουν κίνητρο είτε για θερμικά απλά είτε για hybrid ωστε να φύγουν από το δρόμο τα σαπάκια 25-30 ετών, ας κάνουν κάτι για την αντικατάσταση των αρχαίων φορτηγών και μετά την "πέφτουμε" ανεξαιρέτως σε ό,τι δεν κινείται με ρεύμα. Αλλά το να τα βάζουμε στο ίδιο καλάθι όλο θα ήταν γελοίο, εδώ υπάρχει δόλος όμως.
Μα και αυτό να γίνει θα βρεθεί ένας πετρολχεντ να πει πως μας έκαναν έτσι τα αυτοκίνητα και που είναι τα χειροκίνητα χωρίς καταλύτες να τραβάνε δυνατά....
-
Ο κόσμος αλλάζει όταν κάνουμε πρώτα εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί . Ίδιες δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν παντού γιατί να πάω φαντάρος, γιατί να πληρώσω φόρους γιατί , γιατί .... και μετά αναρωτιόμαστε για χρεοκοπούμε σε τακτα χρονικα διαστήματα.
Μα εγώ δε θελω να αλλάξει κάτι στην αυτοκίνηση! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα θερμικά και ΔΕ γουστάρω την ηλεκτροκίνηση. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να "βοηθήσω" προς μια κατεύθυνση στην οποία όχι μόνο δεν πιστεύω, αλλά δε γουστάρω κιόλας.
Διότι, δεν είσαι ο πρωταγωνιστής σε ένα έργο και όλοι οι άλλοι γύρω σου κομπάρσοι.
Εσύ λες πως είσαι αριστερός;;;; Όταν ψεκάζεις και τις 25 κολόνιες μαζί ή μετά;
-
Γιατι οι θερμικοί κινητήρες ειδικά το πετρέλαιο έχει ρύπους που ισοδυναμούν με εγκλημα. Πέρα από την ρητορική για το διοξείδιο που μπορεί να είναι και τραβηγμένη σε κάποιο βαθμό, υπάρχουν πιο χειροπιαστά προιόντα της καύσης του πετρελαίου (οξείδια του αζώτου ) που είναι εγκληματικά για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν στις πόλεις .
Οσο η Ελλάδα διατηρούσε κάποια ανεξαρτησία στις αποφάσεις τα είχε απαγορευμένα , μετα έπρεπε να συμμορφωθούμε στις αποφάσεις της ΕΕ.
-
Μη λες τέτοια, μπλοκάρει.... Ας πούμε για ποταρες και νυχτερινή ζωή....
-
- Εφόσον είναι νόμιμη η αγορά και η κίνηση ενός θερμικού αυτοκινήτου οπουδήποτε (αρκεί να περνά τα ΚΤΕΟ κτλ), δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε "ρυπαίνει" κατα τις new age προσταγές είτε όχι. Και σίγουρα δε θα βάλω το χέρι στην τσέπι για κάτι που δε γουστάρω ως λειτουργία.
- Τα "ισοδυναμούν με έγκλημα" και λοιπά ενοχικά τσιτάτα με αφήνουν παγερά αδιάφορο γιατί και πετρέλαιο να έκαιγα σε βαρέλι στην αυλή καθημερινά, δε ρυπαίνω ούτε το 1/1.000.000 από όσο ρυπαίνουν τα εργοστάσια, οι βιομηχανίες, τα ιδιωτικά τζετ, οι 10 λεπτες "πτήσεις" στο διάστημα σε διαγωνισμό μετρήματος πουλιού από τους δισεκατομμυριούχους, τα ιδιωτικά σκάφη, τα παμπάλαια λεωφορεία, τα χρέπια ταξί, τα προς απόσυρση φορτηγά κτλ. Οπότε δε θα νιώσω καμία ενοχή που προσπαθεί να μου πασάρει η ΕΕ ωστε να "καταναλώσω" το νέο big thing που έιναι τα ηλεκτρικά, υπο το μανδύα φυσικά της προστασίας του περιβάλλοντος.
- Πάρει δεν πάρει κάποιος ηλεκτρικό, το περιβάλλον δεν πρόκειται να σωθεί ούτε με αυτές τις ανοησίες, ούτε με τα πλαστικά καλαμάκια, τις βιοδιασπώμενες σακούλες κτλ. Όσο πρέπει να πηγαίνουμε σε όλο και μεγαλύτερη "ανάπτυξη" aka κατανάλωση, το πράγμα είναι τελειωμένο. Άντε να κερδίσουμε καμιά 10ετία αλλά αν πρέπει να ζούμε σαν ποντίκια, να μου λείπει.
- Ειλικρινά απορώ ακόμα γιατί εφόσον κάποιοι φοβόνται τόσο για τα οξείδια, την κλιματική αλλαγή, την έλλειψη τροφής, τους πολέμους κτλ συνεχίζουν να κάνουν παιδιά. Ειλικρινα το ρωτάω και όχι ειρωνικά. Δλδ αποφασίζουν να μην κοιμόνται το βράδυ από το στρες για τον κόσμο στον οποίο έφεραν ζωές; Εγώ δε θέλω τέτοιες ευθύνες και άγχη στη ζωή μου οπότε δεν έχω και τέτοια σκοτούρα.
- Είναι τουλάχιστον ύποπτο γιατί τόσα χρόνια ακούγαμε μεν για ρύπανση αλλά δεν υπήρξε τέτοια πρεμούρα για την ηλεκτροκίνηση. Ξαφνικά έχει γίνει σημαία το...sustainability κρύβοντας διάφορα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Προφανώς για να κονομήσει ένα νέο lobby αντί του παλαιού των ορυκτών. Αν πιστεύει κάποιος οτι το κάνουν για εμάς, είναι αφελής τουλάχιστον.
- Πρώτα θα έρθουν για τα αυτοκίνητα, μετά θα είναι η κατανάλωση τροφής (κρέατος που θα απαγορευθεί), μετά οι "πόλεις των 15 λεπτών" κτλ. Αν ο σκοπός είναι να ζούμε φυλακισμένοι, για να "σώσουμε" το περιβάλλον όσο οι πλούσιοι θα γράφουν επιδεικτικά τους κανόνες αυτούς εκεί που ξέρουμε, προσωπικά δε θα ακολουθήσω αυτή την παράνοια.
-
-
Αν ο σκοπός είναι να ζούμε φυλακισμένοι, για να "σώσουμε" το περιβάλλον όσο οι πλούσιοι θα γράφουν επιδεικτικά τους κανόνες αυτούς εκεί που ξέρουμε, προσωπικά δε θα ακολουθήσω αυτή την παράνοια.
Χαχαχα δεν κρατιέται πραγματικά......
-
- Εφόσον είναι νόμιμη η αγορά και η κίνηση ενός θερμικού αυτοκινήτου οπουδήποτε (αρκεί να περνά τα ΚΤΕΟ κτλ), δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε "ρυπαίνει" κατα τις new age προσταγές είτε όχι. Και σίγουρα δε θα βάλω το χέρι στην τσέπι για κάτι που δε γουστάρω ως λειτουργία.
- Τα "ισοδυναμούν με έγκλημα" και λοιπά ενοχικά τσιτάτα με αφήνουν παγερά αδιάφορο γιατί και πετρέλαιο να έκαιγα σε βαρέλι στην αυλή καθημερινά, δε ρυπαίνω ούτε το 1/1.000.000 από όσο ρυπαίνουν τα εργοστάσια, οι βιομηχανίες, τα ιδιωτικά τζετ, οι 10 λεπτες "πτήσεις" στο διάστημα σε διαγωνισμό μετρήματος πουλιού από τους δισεκατομμυριούχους, τα ιδιωτικά σκάφη, τα παμπάλαια λεωφορεία, τα χρέπια ταξί, τα προς απόσυρση φορτηγά κτλ. Οπότε δε θα νιώσω καμία ενοχή που προσπαθεί να μου πασάρει η ΕΕ ωστε να "καταναλώσω" το νέο big thing που έιναι τα ηλεκτρικά, υπο το μανδύα φυσικά της προστασίας του περιβάλλοντος.
- Πάρει δεν πάρει κάποιος ηλεκτρικό, το περιβάλλον δεν πρόκειται να σωθεί ούτε με αυτές τις ανοησίες, ούτε με τα πλαστικά καλαμάκια, τις βιοδιασπώμενες σακούλες κτλ. Όσο πρέπει να πηγαίνουμε σε όλο και μεγαλύτερη "ανάπτυξη" aka κατανάλωση, το πράγμα είναι τελειωμένο. Άντε να κερδίσουμε καμιά 10ετία αλλά αν πρέπει να ζούμε σαν ποντίκια, να μου λείπει.
- Ειλικρινά απορώ ακόμα γιατί εφόσον κάποιοι φοβόνται τόσο για τα οξείδια, την κλιματική αλλαγή, την έλλειψη τροφής, τους πολέμους κτλ συνεχίζουν να κάνουν παιδιά. Ειλικρινα το ρωτάω και όχι ειρωνικά. Δλδ αποφασίζουν να μην κοιμόνται το βράδυ από το στρες για τον κόσμο στον οποίο έφεραν ζωές; Εγώ δε θέλω τέτοιες ευθύνες και άγχη στη ζωή μου οπότε δεν έχω και τέτοια σκοτούρα.
- Είναι τουλάχιστον ύποπτο γιατί τόσα χρόνια ακούγαμε μεν για ρύπανση αλλά δεν υπήρξε τέτοια πρεμούρα για την ηλεκτροκίνηση. Ξαφνικά έχει γίνει σημαία το...sustainability κρύβοντας διάφορα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Προφανώς για να κονομήσει ένα νέο lobby αντί του παλαιού των ορυκτών. Αν πιστεύει κάποιος οτι το κάνουν για εμάς, είναι αφελής τουλάχιστον.
- Πρώτα θα έρθουν για τα αυτοκίνητα, μετά θα είναι η κατανάλωση τροφής (κρέατος που θα απαγορευθεί), μετά οι "πόλεις των 15 λεπτών" κτλ. Αν ο σκοπός είναι να ζούμε φυλακισμένοι, για να "σώσουμε" το περιβάλλον όσο οι πλούσιοι θα γράφουν επιδεικτικά τους κανόνες αυτούς εκεί που ξέρουμε, προσωπικά δε θα ακολουθήσω αυτή την παράνοια.
(3) Έαν σταματήσει κάποια στιγμή το μόττο της ανάπτυξης και κοπούν τα δανεικά , τα όποια σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτούν την όποια υποψία ανάπτυξης, όλο το οικοδόμημα στο οποιο ζούμε θα καταρρεύσει. Δες το αντίστοιχο της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Οπότε όσο υπάρχει όραμα για ανάπτυξη ακόμη και εαν αφορά αποίκηση σε άλλους πλανήτες είναι προτιμότερο από την παύση της ανάπτυξης. Παύση της ανάπτυξης θα οδηγήσει στο (6) που περιγράφεις . Την επιβολή ψηφιακού μεσαιωνα. Οι λίγοι θα ζουν κανονικά και οι υπολοιποι θα ζουν ψηφιακά για να καταναλώνουν ,ρυπαινουν οσο το δυνατόν λιγότερο. Κάπως έτσι επιβλήθηκε ο χριστιανισμός μετά την πτώση της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας (να ζουν οι λίγοι και οι πολλοί να ελπίζουν στην μετα θάνατο ζωή).
-
Καλά ότι και να λέτε όλα αυτά θα γίνουν. Η Commission άλλωστε πάντα ήταν εμμονικά συνεπής και με ξεκάθαρη στόχευση στη μ47@κ14, την οποία θα ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι.
-
Μα πρέπει να καταρρεύσει ή "καταρρέυσει" το σύστημα για να βγεί κάτι πιο υγειές, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αέναη ανάπτυξη σε πλανήτη με πεπερασμένους πόρους! Εκτός και αν μετά ακούσουμε οτι "ναι μεν αλλά" πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη και αύξηση κατανάλωσης συνεχής αλλά με "sustainable" τρόπο αρα οι μάζες να καταναλώνουν προιόντα εργαστηρίου για παράδειγμα όσο οι πλούσιοι τρώνε αυθεντικό kobe beef στην υγεία των κορόιδων που πίστεψαν οτι μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο. Ή να νοικιάζουν αυτοκίνητο όποτε το χρειάζονται όσο οι άλλοι θα κάνουν συλλογές από πανάκριβα niche θερμικά που τότε θα έχουν 3πλάσια αξία. Οπότε ερχόμαστε de facto σε αυτό που λες, τον ψηφιακό μεσαίωνα για τις μάζες και την ευημερία για τους λίγους. Δε βλέπω σενάριο στο οποίο το γλυτώνουμε.
Το όλο κυνήγι εποικισμού του Άρη πάντως είναι μια ανοησία και μισή (πέρα από τις τεχνολογικές δυσκολίες) εφόσον καλά καλά δεν έχουμε βρεί τρόπο να έχουμε καλή ποιότητα ζωής στη Γη χωρίς αισχρές ανισότητες.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση