-
Επιπρόσθετα ναι πιστεύω ότι ενα mild hybrid, έστω και "μουφα υβριδικό" , είναι καλύτερο έστω και λίγο σε κατανάλωση και ρυπους, από ένα κλασσικό βενζινοκινητο (ίδια εκδοση).
Προς το παρόν θεωρώ τα full hybrid και τα PHEV για όσους τα αντέχει η τσέπη τους την πιο ασφαλή επιλογή πριν την μετάβαση, είτε σε ηλεκτρικά, είτε αργότερα (αν τα καταφέρουν) σε υδρογονοκινητα. -
@lap Eτσι έπρεπε να είναι όσον αφορά το κόστος αλλά δεν είναι στην πραξη
-
Κοίτα εγώ έχω mild hybrid και μου το έδωσαν τζάμπα. Το ίδιο αυτοκίνητο πριν ένα έτος χωρίς το mild hybrid ειχει ιδια τιμή. Οπότε μου έδωσαν ένα σύστημα με 20% περίπου μείωση της κατανάλωσης στην πόλη, τζάμπα. Μάλιστα έπεσα σε εκπτώσεις και δώρα και μου βγήκε φθηνότερο!!!!
-
@lap Δες τιμες mhev fiesta, polo κλπ ή και focus, golf, (δεν θα μιλήσω για κάποια που ούτε αυτό δεν έχουν) με αντίστοιχα full hybrid. Είναι εκτός τοπικ η συζήτηση βεβαια
-
Α τώρα ναι, υπάρχει στρέβλωση της αγοράς διότι δεν έχουν τσιπς.. τώρα ναι ισχύει πως μόνο Τογιότα αξίζει.
-
Τωρα να πούμε οτι κανονικά αντί να κόπτωνται για τα μπαταριοκίνητα θα έπρεπε να δίνουν μεγάλες επιδοτήσεις στο λαό για να αντικαταστήσει το χρέπι 30ετίας-20ετίας με καινούργιο θερμικό ή μπα; Mild hybrid, full hybrid, οτιδήποτε. Και τη δουλειά του θα κάνει o κόσμος, και δραστικά θα ρίξει τους ρύπους και την κατανάλωση, και κανένα μα κανένα συμβιβασμό δε θα κάνει στην καθημερινότητα.
Εκτός και αν οι φωστήρες αυτοί της ΕΕ πιστεύουν οτι κάποιο ζευγάρι χαμηλόμισθων με χρέπι 25ετίας περίπου (ξέρω κάποιους) που μένουν σε πολυκατοικία σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, θα πάνε να πάρουν ηλεκτρικό για να βάλουν μετά την πρίζα εκεί που ξέρουν. Βέβαια η ΕΕ γενικότερα προκαλεί κλαυσίγελο αλλά οκ, να μην είμαι off topic. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τωρα να πούμε οτι κανονικά αντί να κόπτωνται για τα μπαταριοκίνητα θα έπρεπε να δίνουν μεγάλες επιδοτήσεις στο λαό για να αντικαταστήσει το χρέπι 30ετίας-20ετίας με καινούργιο θερμικό ή μπα; Mild hybrid, full hybrid, οτιδήποτε. Και τη δουλειά του θα κάνει o κόσμος, και δραστικά θα ρίξει τους ρύπους και την κατανάλωση, και κανένα μα κανένα συμβιβασμό δε θα κάνει στην καθημερινότητα.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Θα έπρεπε να υπάρξουν και τα δύο. Και πρόγραμμα για ev και πρόγραμμα για υβριδικά.
-
(Έτσι μπράβο, απασχολήστε τον εσείς με τα mild hybrid, να περάσουμε ερποντας εγώ κι ο ντάμπλιν πίσω απ το Τέσλα, να τραβήξουμε τη πρίζα...)
Εγώ ένα ερώτημα θα ήθελα να θέσω.
Συμφωνείτε να επιδοτούν για αμιγώς ηλεκτρικό ΙΧ, ΜΟΝΟ τα euro5 και παλαιότερα, όπως ακριβώς κάνουν στην Ελλάδα με τα ταξί;Αν όχι, ΓΙΑΤΙ;
-
Ναι γιατί όχι; Και για απόσυρση για full hybrid
-
Δεν το κάνουν ομως, θέλουν να προωθηθούν οι αγορές ηλεκτρικών. Και προφανώς ευνοούνται όσοι έχουν μονοκατοικία και υψηλά εισοδήματα.
Χαμένοι οι κάτοικοι των πόλεων που εισπνεουν ότι εισπνεουν, δλδ εμείς.Μία τέτοια επιδότηση καθώς και καταρχήν η βελτίωση των ΜΜΜ, η μετέπειτα προσπάθεια για στροφή του πληθυσμού των πόλεων για μετακίνηση με δίκυκλα (όχι μόνο αυτοκινουμενα αλλά και ποδήλατα σε κάποιες περιοχές) θα μείωνε εκπομπές και θα βελτίωνε την ζωή μας. Το κλίμα μας ευννοει τέτοιες μετακινησεις, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και ηλεκτρικά μηχανάκια, ηλεκτρικά ποδήλατα. Ξέρω, όνειρα θερινής νυκτός.... και βέβαια τέτοιο σενάριο σημαίνει απώλεια εσόδων για το κράτος....
-
Κατάργηση ρευστού με ισχυρά bonus χρήσης κάρτας και θα δεις που θα πάνε τα έσοδα του κράτους.
Μόνο από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και παραγγελίες μέσα στην πανδημία είχαν μεγάλη αύξηση των εσόδων, η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ
-
Δεν διαφωνώ καθόλου...
όμως οι έμμεσοι φόροι, όπως αυτοί στα καύσιμα είναι ότι πρέπει για άμεσα έσοδα...αφού δεν κάνουμε ότι κάνουν άλλες χώρες χρόνια τώρα.Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται μια χαρά μας βλέπουν να είμαστε σαρδέλες μέσα σε λεωφορεία, τρένα και ταυτόχρονα μποτιλιαρισμενοι στις οδούς... Μάλιστα με έναν μόνο σε κάθε αμάξι... τον οδηγό... αυτά βλέπω...
-
Αν μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή κατά ένα 20% τότε τα έσοδα από τα καύσιμα δεν χρειάζονται.
Θα μου πεις γιατί να μην έχουν και τα δύο.....οκ πιθανόν
-
Και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη... ποιότητα ζωής στην πόλη είναι λιγότερα τετρατροχα στους δρομους... ακόμα και ΕV
-
Αγαπητέ lap οι φόροι στα καύσιμα ανεβάζουν το κόστος προϊόντων, υπηρεσιών... πάλι εμείς γδαρμενοι
-
Ποια δίκυκλα ρε παιδιά στην Ελλάδα; Με τους καύσωνες και τις ανηφόρες; Ζούμε στην ίδια χώρα; ΜΜΜ για το κέντρο (και μόνο λόγω έλλειψης parking) και αυτοκίνητο για οτιδήποτε άλλο. Δε γίνεται αλλιώς και έτσι και αλλιώς προτιμώ μόνος μου στο καθαρό μου αυτοκίνητο από το να κολλήσω έμπολα στα κωλομέσα που είναι πιο παλιά από το ευρώ.
Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής στην πόλη (Αθήνα) για τον απλούστατο λόγο οτι είμαστε 4 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια παλιά και βρώμικη σκατόπολη γεμάτη σκουπίδια και φραγμένα σιφόνια, σχεδιασμένη χρόνια πριν, ούτε πεζοδρόμια, ούτε φαρδείς δρόμους, ούτε χώρο για parking. Κανονικά η Αθήνα πρέπει να κατεδαφιστεί και να χτιστεί από την αρχή με λογική.
-
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μπορείς να το αντιληφθείς; Είναι πάρα πολύ απλό αυτό πυ σου γράφω. Την μεγαλύτερη υπεραξία ως κατασκευαστής την είχε.... μάντεψε.....η BMW
Πάντως τώρα το μεγαλύτερο κέρδος ανά αυτοκίνητο το έχει η Tesla.
Και η BMW δεν παύει να είναι -κυριολεκτικά- μια οικογενειακή επιχείρηση.Φαντάζομαι αναφέρεσαι μεταξύ BMW και Tesla, όχι γενικά. Γιατί γενικά ούτε το 1/10 δεν βγάζει η Tesla σε σχέση με τον κατασκευαστή που βγάζει το μεγαλύτερο κέρδος ανά αυτοκίνητο.
ΥΓ: Διαφωνώ επίσης κάθετα στην υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος. Δεν θέλω το Κράτος και η τράπεζα να ξέρουν που ξοδεύω τα λεφτά μου (όσα μου επιτρέπουν να ξοδέψω σε μικρές αγορές τουλάχιστον).
-
Αυτοί είναι οι πιο λαρτζ :
On average, each Bugatti car costs around $3 million to produce. However, the company only charges an average of $2.2 million per car. This means that, on average, Bugatti loses $800,000 on each car it sells. So why does Bugatti continue to lose money? The answer is simple: because it can.
https://www.all-foreign.com/2022/10/19/why-bugatti-loses-money-on-each-car-sold/
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ποια δίκυκλα ρε παιδιά στην Ελλάδα; Με τους καύσωνες και τις ανηφόρες; Ζούμε στην ίδια χώρα; ΜΜΜ για το κέντρο (και μόνο λόγω έλλειψης parking) και αυτοκίνητο για οτιδήποτε άλλο. Δε γίνεται αλλιώς και έτσι και αλλιώς προτιμώ μόνος μου στο καθαρό μου αυτοκίνητο από το να κολλήσω έμπολα στα κωλομέσα που είναι πιο παλιά από το ευρώ.
Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής στην πόλη (Αθήνα) για τον απλούστατο λόγο οτι είμαστε 4 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια παλιά και βρώμικη σκατόπολη γεμάτη σκουπίδια και φραγμένα σιφόνια, σχεδιασμένη χρόνια πριν, ούτε πεζοδρόμια, ούτε φαρδείς δρόμους, ούτε χώρο για parking. Κανονικά η Αθήνα πρέπει να κατεδαφιστεί και να χτιστεί από την αρχή με λογική.
Σχεδόν 30 χρονια οδηγώ δίκυκλα και έχω κερδίσει άπειρες ώρες σε χρόνο μετακίνησης και εύρεσης παρκαρίσματος και εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων..η Ελλάδα είναι ιδανική για δίκυκλα, γιατί τα δύσκολα είναι οι χειμώνες και τα χιόνια, όχι το αντίθετο..
Έχει άπειρα οφέλη σε κέρδος δημοσίου χώρου, λιγότερης ρύπανσης, εξοικονόμησης καυσίμου, χρόνου και φυσικά χρημάτων, όχι μόνο στα προφανή, αλλά και σε κρυφά ή περισσότερο σύνθετα κόστη..
https://www.oxfordeconomics.com/resource/the-economic-importance-of-motorcycles-to-europe/
The latest FEMA’s
European Mobility Test shows
that commuting times for
motorcyclists are around 30%
shorter than for those travelling
in cars (31 minutes vs 44 minutes).
Routes taken by motorcyclists are 10.8% shorter.If 5% of commuters using cars
in Rome switched to using a
motorcycle in the scenario analysis,
they would make time savings
worth €45.9 million a year.Motorcycles offer cost savings
due to lower fuel use and operating