-
Γνωρίζει κάποιος:
- Γιατί δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα;
Οι τύποι από την KIA μου είπαν ότι δε θέλουν να το φέρουν γιατί θα κόψει πωλήσεις του XCeed... (θέλετε crossover; κανένα θέμα. Το Ceed ομως γιατί το κόβετε ειδικά όταν ο Matt εκστομίζει βαριές κουβέντες τύπου: Has this killed the VW Golf? και το κάνει shortlist) - Πώς το φέρνω από εξωτερικό (καινούριο, μοντέλο 2022 GT Line);
Κάποια χώρα που συμφέρει περισσότερο; Πχ που δε θα έχει θερμαινόμενα καθίσματα ή τιμόνι όπως στην Ελλάδα γιατί είναι τσάμπα λεφτά;
- Γιατί δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα;
-
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω, αλλά πραγματικά, έχω ερωτευτεί ένα ΚΙΑ. Το βλέπω πρωί βράδυ το βίντεο, σαν θεραπεία.
Youtube Video -
Οι άλλοι λένε είδαν καλύτερα αποτελέσματα με το #mono _vitara
-
Πάρε το xceed. Ίδιο με το ceed είναι, λίγο πιο ψηλό.
Και κόλλα μια φωτογραφία του απλού ceed στο δωμάτιό σου, όπως κάναμε πιτσιρίκια, να προσπαθείς να βρεις τις υπόλοιπες διαφορές με το xceed. -
@andya3 said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Πάρε το xceed. Ίδιο με το ceed είναι, λίγο πιο ψηλό.
Και κόλλα μια φωτογραφία του απλού ceed στο δωμάτιό σου, όπως κάναμε πιτσιρίκια, να προσπαθείς να βρεις τις υπόλοιπες διαφορές με το xceed.Αν μου χαρίσει η KIA το 1500άρι στη διαφορά και το κάνει να μην πάει βάρκα γυαλό, και κόψει τα +200 κιλά για να μην με πάρει ο ύπνος στα ρεπρίζ, και μου δίνει και τη διαφορά στη βενζίνη το παίρνω! Επίσης, αφίσα στο δωμάτιο κάτω από Lada Niva δεν μπαίνει
-
Δε το εισαγουν λεει γιατί δε θα ήταν ανταγωνιστή η τιμη.
Του xceed πως ειναι δηλαδή;
Δε μπορω να καταλαβω τη διαφορα.
Αυτο με το οτι θα κοψει πωλήσεις απο το xceed ειναι μεγαλη παπατζα. -
Το καλοκαίρι είχε αγγελία στο car με 24κ, ένα ceed τουμπανιασμένο από Καλαμάτα, άργησες λίγο...
-
facelift?
-
@georgemit said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
facelift?
Όχι αυτό στο βίντεο, ήταν του 21 αν θυμάμαι καλά, GT πάντως στο μπορδοροδοκόκκινο...
-
Από ό,τι κατάλαβα η φίλος επιθυμεί facelift κούτα.
Μεταχειρισμένα θα σκάνε κατά καιρούς, κυρίως εισαγωγής, σιγά μην έδινα όμως 24 για μεταχειρισμένο. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
Μεταχειρισμένα θα σκάνε κατά καιρούς, κυρίως εισαγωγής, σιγά μην έδινα όμως 24 για μεταχειρισμένο.Σωστά φίλε μ. Facelift κούτα με τον 1500άρι και τα 160 άλογα (κατά προτίμηση GT Line, γιατί είναι πανέμορφο), και με κάποια έξτρα πχ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Δεν έχω θέμα να περιμένω και 12 μηνες. Καθαρή τιμή όμως πώς μπορώ να βρω από ΚΙΑ; Προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα μου κοστίσει αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετική τελική τιμή. Αυτό έχει 17.6 συντελεστή τέλους ταξινόμησης αν δεν κάνω λάθος. Αν βγαίνει καθαρά γύρω στα 19000 (που βρήκα σε Ουγγαρία και Σλοβακία, υπολογίζοντας χωρίς το winter pack), τελική τιμή Ελλάδας βγαίνει 27000 περίπου. Και αν το καλοσκεφτείς βγάζει νόημα αφού ο έμπορος μου είπε πως αν το Ceed ερχόταν Ελλάδα θα κόστιζε ένα 1500άρι κάτω από το XCeed, του οποίου η τιμή (αυτή τη στιγμή) φτάνει τα 28500 σε GT-Line.
@netgeo said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Το καλοκαίρι είχε αγγελία στο car με 24κ, ένα ceed τουμπανιασμένο από Καλαμάτα, άργησες λίγο...
Ναι... και βλέπω ότι τώρα στο car έχει μόνο του 19 και πριν...
-
Μονο 19 κοστιζει σε Ουγγαρια και Σλοβακια ?
Για κοιτα και Ρουμανια
-
@alexandros-k said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Μονο 19 κοστιζει σε Ουγγαρια και Σλοβακια ?
Για κοιτα και Ρουμανια
Είναι καθαρή τιμή (χωρίς το αντίστοιχο vat της εκάστοτε χώρας). Σκέψου ότι στην Ουγγαρία το λευκό KIA Ceed Platinum GT Line με τον 1.5 λίτρο κοστίζει 9.649.000 στο νόμισμά τους, χωρίς το luxury pack (vibes δραχμής εδώ ), το οποίο σημαίνει 24090 ευρώ. Το αντίστοιχο ΦΠΑ στην Ουγγαρία είναι 27%. Διαιρείς την τελική τιμή με το 1.27 για να βγάλεις αρχική τιμή και έρχεται στα 18968 ευρώ, η οποία είναι η καθαρή τιμή αυτοκινήτου χωρίς ΦΠΑ και ΤΤ. Για ελληνικά δεδομένα, δλδ με ΦΠΑ και το ΤΤ πάει 18968*1.24 + 3338 = 26858 ευρώ (7890 ευρώ λυπητερή το κράτος). Το ΤΤ το υπολόγισα σε αυτή τη σελίδα.
Στο site της Ρουμανίας αν θυμάμαι καλά δεν έβγαλα άκρη γιατί δεν είχε configurator και πρέπει να βάλεις email για να πάρεις τιμοκατάλογο. Ψυχή βαθειά
-
Eκτελωνιστη πρεπει να ρωτησεις για να σου πει τι πρεπει να κανεις.
Νομιζω το ΦΠΑ θα το πληρωσεις κανονικα στην χωρα που θα το αγορασεις, αλλά πρεπει να παρεις βεβαιωση οτι καταβληθηκε ο ΦΠΑ σε άλλη χωρα της ΕΕ , για να μην τον ξαναπληρωσεις στην Ελλαδα -
@alexandros-k said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Eκτελωνιστη πρεπει να ρωτησεις για να σου πει τι πρεπει να κανεις.
Νομιζω το ΦΠΑ θα το πληρωσεις κανονικα στην χωρα που θα το αγορασεις, αλλά πρεπει να παρεις βεβαιωση οτι καταβληθηκε ο ΦΠΑ σε άλλη χωρα της ΕΕ , για να μην τον ξαναπληρωσεις στην ΕλλαδαΓια μεταχειρισμένα από ιδιώτη ισχύει αυτό που λες. Για καινούρια από κράτος-μέλος ευρωπαϊκής ένωσης πληρώνεις τα εξής (τις πληροφορίες βρήκα εδώ)
- ΦΠΑ
- Τέλος ταξινόμησης
Αν είναι χώρα που δεν είναι κράτος-μέλος ευρωπαϊκής ένωσης πληρώνεις και έναν έξτρα δασμό.
-
Δε το εισαγουν λεει γιατί δε θα ήταν ανταγωνιστή η τιμη.
Του xceed πως ειναι δηλαδή;
Δε μπορω να καταλαβω τη διαφορα.
Αυτο με το οτι θα κοψει πωλήσεις απο το xceed ειναι μεγαλη παπατζα.και ποσα xceed πουληθηκαν εδω και ενα χρονο που σταματησε να ερχεται το ceed?Μπορουμε καπου να δουμε τον ακριβη αριθμο?
-
@disturbed said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Μεταχειρισμένα θα σκάνε κατά καιρούς, κυρίως εισαγωγής, σιγά μην έδινα όμως 24 για μεταχειρισμένο.Σωστά φίλε μ. Facelift κούτα με τον 1500άρι και τα 160 άλογα (κατά προτίμηση GT Line, γιατί είναι πανέμορφο), και με κάποια έξτρα πχ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Δεν έχω θέμα να περιμένω και 12 μηνες. Καθαρή τιμή όμως πώς μπορώ να βρω από ΚΙΑ; Προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα μου κοστίσει αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετική τελική τιμή. Αυτό έχει 17.6 συντελεστή τέλους ταξινόμησης αν δεν κάνω λάθος. Αν βγαίνει καθαρά γύρω στα 19000 (που βρήκα σε Ουγγαρία και Σλοβακία, υπολογίζοντας χωρίς το winter pack), τελική τιμή Ελλάδας βγαίνει 27000 περίπου**. Και αν το καλοσκεφτείς βγάζει νόημα αφού ο έμπορος μου είπε πως αν το Ceed ερχόταν Ελλάδα θα κόστιζε ένα 1500άρι κάτω από το XCeed, του οποίου η τιμή (αυτή τη στιγμή) φτάνει τα 28500 σε GT-Line.**
Θέλεις να πεις ότι θα κανιβάλιζε το Xceed;
Αυτό βέβαια δεν είναι δουλειά της ελληνικής αντιπροσωπείας να το σκεφτεί αλλά της επίσημης ΚΙΑ.
Όταν παράγγειλα το i30 ρώτησα τον αντιπρόσωπο που έφερνε και ΚΙΑ και μου είπε πως δε το φέρνουν γιατί θα ήταν πολύ ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Προσωπικά στα 27k μια χαρά θα το προτιμούσα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή Γερμανό ή Γάλλο αντίστοιχης τιμής.
Όπως επίσης πιστεύω θα έφερνε αγοραστές που δε θέλουν σουβ όπως εγώ κι εσύ από ό,τι έχω καταλάβει. -
@disturbed said in KIA Ceed 2021 (Facelift):
Μεταχειρισμένα θα σκάνε κατά καιρούς, κυρίως εισαγωγής, σιγά μην έδινα όμως 24 για μεταχειρισμένο.Σωστά φίλε μ. Facelift κούτα με τον 1500άρι και τα 160 άλογα (κατά προτίμηση GT Line, γιατί είναι πανέμορφο), και με κάποια έξτρα πχ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Δεν έχω θέμα να περιμένω και 12 μηνες. Καθαρή τιμή όμως πώς μπορώ να βρω από ΚΙΑ; Προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα μου κοστίσει αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετική τελική τιμή. Αυτό έχει 17.6 συντελεστή τέλους ταξινόμησης αν δεν κάνω λάθος. Αν βγαίνει καθαρά γύρω στα 19000 (που βρήκα σε Ουγγαρία και Σλοβακία, υπολογίζοντας χωρίς το winter pack), τελική τιμή Ελλάδας βγαίνει 27000 περίπου**. Και αν το καλοσκεφτείς βγάζει νόημα αφού ο έμπορος μου είπε πως αν το Ceed ερχόταν Ελλάδα θα κόστιζε ένα 1500άρι κάτω από το XCeed, του οποίου η τιμή (αυτή τη στιγμή) φτάνει τα 28500 σε GT-Line.**
Θέλεις να πεις ότι θα κανιβάλιζε το Xceed;
Αυτό βέβαια δεν είναι δουλειά της ελληνικής αντιπροσωπείας να το σκεφτεί αλλά της επίσημης ΚΙΑ.
Όταν παράγγειλα το i30 ρώτησα τον αντιπρόσωπο που έφερνε και ΚΙΑ και μου είπε πως δε το φέρνουν γιατί θα ήταν πολύ ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Προσωπικά στα 27k μια χαρά θα το προτιμούσα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή Γερμανό ή Γάλλο αντίστοιχης τιμής.
Όπως επίσης πιστεύω θα έφερνε αγοραστές που δε θέλουν σουβ όπως εγώ κι εσύ από ό,τι έχω καταλάβει.Ισχύει ότι δε θέλω να πάρω SUV/Crossover αλλιώς θα είχα πάει για το XCeed. Πάντως σκέψου ότι το VW Golf Style με τον 1.5 TSI ACT και τα 150 άλογα (250Nm ροπή), είναι πάρα πολύ κοντά, για να μην πω σχεδόν ίδιο σε εξοπλισμό με XCeed GT Line στα 28.500 και κοστίζει 31.300 στο Γκρι Urano, και σκέψου ότι το Ceed θα ήταν και 1500 κάτω, άρα 27.000 (!). Άρα είναι ανταγωνιστικό, όπως λες κι εσύ, κι εγώ θα το προτιμούσα. Βέβαια οκ, δύσκολος αντίπαλος το Golf, αλλά και το Focusάκι ST-Line X που τα θεωρώ λίγο πολύ ισόπαλα (εξοπλιστικά πάντα, δε μιλάω για οδηγική ποιότητα), είναι κι αυτό στα 30.353 σε Race Red (και με ημιάκαμπτο (!) πλέον πίσω). Μετά σκέφτομαι το δικό σου (στο ωραίο Shadow Grey), αλλά με ειδική παραγγελία να βάλω μέσα τα μπιχλιμπίδια που θέλω, πχ την 10.25, ασύρματη φόρτιση κτλ. Αλλά 30% μπροστά κι αγύριστα και αναμονή 10 μήνες στην καλύτερη...
-
Αμα βαλεις εξοπλισμό θελουν το 30% μπροστα;
1.000 € εδωσα εγω. -
Αμα βαλεις εξοπλισμό θελουν το 30% μπροστα;
1.000 € εδωσα εγω.Ναι. Και ένα λαμπάκι έξτρα να βάλεις, αν αυτό απαιτεί customιά στο εργοστάσιο, γίνεται αμέσως ειδική παραγγελία και άρα συνεπάγεται:
- 30% μπροστά, τα οποία δεν γυρνάνε, εκτός κι αν βρουν αγοραστή για τη συγκεκριμένη ειδική παραγγελία
- 10 μήνες ελάχιστη καθυστέρηση (αλλά πιστεύω αργά ή γρήγορα θα μειωθεί αυτή η καθυστέρηση)
Ελπίζω να μην είμαι off-topic για φίλους που ήρθαν να μάθουν για το Ceed, λογικά θα ισχύει και στην KIA αυτό...
KIA Ceed 2021 (Facelift)