-
Τα 30 χιλιάρικα ποιο εισόδημα είναι; Δεν είναι το καθαρό ετήσιο;
Δεν ξέρω. -
@storm said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Δεν ξέρω.οχι, ειναι προ φορων
-
Είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν το ξέρουμε
-
@gatoz said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Είσαι σίγουρος; Έχεις κάποια πηγή; Το ψάχνω από χθες αλλά δεν βρίσκω πουθενά κάτι που να διευκρινίζει ότι είναι "προ φόρων".
Θέλω πηγή γιατί γνωρίζω πολίτες που πήραν το επίδομα με ετήσιο εισόδημα πάνω από 30 χιλιάρικα προ φόρων.
-
@gatoz said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Είσαι σίγουρος; Έχεις κάποια πηγή; Το ψάχνω από χθες αλλά δεν βρίσκω πουθενά κάτι που να διευκρινίζει ότι είναι "προ φόρων".
Θέλω πηγή γιατί γνωρίζω πολίτες που πήραν το επίδομα με ετήσιο εισόδημα πάνω από 30 χιλιάρικα προ φόρων.
https://www.neolaia.gr/2022/04/25/epidoma-kausimwn-ta-posa-kai-oi-dikaiouxoi-fek/
στο ΦΕΚ αναφερει
φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
τα εισοδηματα δηλωνονται στη φορολογικη δηλωση παντα προ φορων μια και ο φορος προκυπτει μετα τη δηλωση
-
Άστο, εγώ με αυτά δεν την παλεύω καθόλου.
Προ χριστού και μετά χριστού και ελέισον και ευλόγησον. -
Άστο, εγώ με αυτά δεν την παλεύω καθόλου.
Προ χριστού και μετά χριστού και ελέισον και ευλόγησον.Σε όλες τις παροχές και σε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζουν αναφέρονται στο προ φόρων εισόδημα πάντα!
Με 52κ περίπου μεικτά άρα 45κ φορολογητέου ένας μισθωτός παίρνει στην τσέπη περίπου 33κ αλλά για την στατιστική ανάλυση θεωρείται η αφρόκρεμα και η elite της ελληνικής οικονομίας. -
Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Άλλωστε επίδομα δεν είχα πάρει ποτέ στη ζωή μου, ούτε καν τα νόμιμα επιδόματα.
Εγώ πάντως δεν θεωρώ λίγα τα 30 χιλιάρικα προ φόρων εισόδημα. Μάλλον υπάρχουν πολλοί που βγάζουν πολλά περισσότερα χρήματα και αυτά τους φαίνονται λίγα.
Εγώ εργάζομαι ανελλιπώς 25 χρόνια και τα 30 χιλιάρικα προ φόρων δεν πρόκειται να το πλησιάσω ποτέ.
-
Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Άλλωστε επίδομα δεν είχα πάρει ποτέ στη ζωή μου, ούτε καν τα νόμιμα επιδόματα.
Εγώ πάντως δεν θεωρώ λίγα τα 30 χιλιάρικα προ φόρων εισόδημα. Μάλλον υπάρχουν πολλοί που βγάζουν πολλά περισσότερα χρήματα και αυτά τους φαίνονται λίγα.
Εγώ εργάζομαι ανελλιπώς 25 χρόνια και τα 30 χιλιάρικα προ φόρων δεν πρόκειται να το πλησιάσω ποτέ.
οικογενειακο, οχι ατομικο 30Κ
-
Η λέξη "οικογενειακό" είναι διφορούμενη έννοια και αφορά τις επιλογές που κάνει ο καθένας στην ζωή του. Αφορά προσωπικές και ιδιωτικές αποφάσεις.
-
Η λέξη "οικογενειακό" είναι διφορούμενη έννοια και αφορά τις επιλογές που κάνει ο καθένας στην ζωή του. Αφορά προσωπικές και ιδιωτικές αποφάσεις.
Σαφώς αφορά επιλογές και αποφάσεις. Όμως δεν είναι "διφορούμενη" έννοια...είναι ξεκάθαρη. Όταν 2 ενήλικες μένουν μαζί (με σύμφωνω, γάμο ή ό,τι άλλο νομικό) και άρα φορολογούνται από κοινού.
Στην περίπτωσή του επιδόματος, εαν 2 ενήλικες έχουν από €20.000/έτος ο καθένας, ώς μονάδες δικαιούνται το επίδομα. Εαν είναι φορολογικά μια οικογένεια τότε μετράνε οι €40.000/έτος και δεν δικαιούνται! Παράνοια δηλαδή...ειδικά εαν έχουν 2 αυτοκίνητα. Αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την εκάστοτε κυβέρνηση. -
@fanis75 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Σαφώς αφορά επιλογές και αποφάσεις. Όμως δεν είναι "διφορούμενη" έννοια...είναι ξεκάθαρη. Όταν 2 ενήλικες μένουν μαζί (με σύμφωνω, γάμο ή ό,τι άλλο νομικό) και άρα φορολογούνται από κοινού.
Στην περίπτωσή του επιδόματος, εαν 2 ενήλικες έχουν από €20.000/έτος ο καθένας, ώς μονάδες δικαιούνται το επίδομα. Εαν είναι φορολογικά μια οικογένεια τότε μετράνε οι €40.000/έτος και δεν δικαιούνται! Παράνοια δηλαδή...ειδικά εαν έχουν 2 αυτοκίνητα. Αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την εκάστοτε κυβέρνηση.Γι'αυτό υπάρχουν και πολλά εικονικά διαζύγια σε περιπτώσεις χρεών για να αντιμετωπίσουν πχ τα κριτήρια για τις ρυθμίσεις δανείων α κατοικίας κλπ
-
@fanis75 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Στην περίπτωσή του επιδόματος, εαν 2 ενήλικες έχουν από €20.000/έτος ο καθένας, ώς μονάδες δικαιούνται το επίδομα. Εαν είναι φορολογικά μια οικογένεια τότε μετράνε οι €40.000/έτος και δεν δικαιούνται! Παράνοια δηλαδή...ειδικά εαν έχουν 2 αυτοκίνητα. Αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την εκάστοτε κυβέρνηση.Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Μία φορολογική δήλωση με 30 χιλιάρικα προ φόρων εμένα δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Πως αλλιώς να το περιγράψω αυτό;
Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές επιλογές και ο καθένας αναλαμβάνει τα αποτελέσματα των αποφάσεών του για το τρόπο ζωής του.
-
Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Μία φορολογική δήλωση με 30 χιλιάρικα προ φόρων εμένα δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Πως αλλιώς να το περιγράψω αυτό;
Τώρα είναι ξεκάθαρο. Και η απάντηση είναι ότι όταν αφορά οικογενειακό εισόδημα, δλδ. 2 εργαζόμενους, ναι δεν είναι πολλά λεφτά να παίρνει €16.000/ έτος ο καθένας. Πόσο πιο ξεκάθαρο??
Δεν έχει σχέση με προσωπικές επιλογές αλλά με το φορολογικό σύστημα. -
Καθόλου ξεκάθαρο. Η άποψή μου ειπώθηκε παραπάνω. Δεν την επαναλαμβάνω.
-
Καθόλου ξεκάθαρο. Η άποψή μου ειπώθηκε παραπάνω. Δεν την επαναλαμβάνω.
Αχαχα....τίποτα δεν κατάλαβα!!
Πάντως το οικογενειακό εισόδημα είναι πολύ ξεκάθαρο τι σημαίνει. Εσύ μόνος σου παίρνεις επίδομα...2 σαν εσένα που μένουν μαζί δεν παίρνουν.
-
Ποιος σου είπε ότι εγώ παίρνω 30 χιλιάρικα προ φόρων;
χα! καλό...
Παραπάνω έγραψα ότι "Εγώ εργάζομαι ανελλιπώς 25 χρόνια και τα 30 χιλιάρικα προ φόρων δεν πρόκειται να τα πλησιάσω ποτέ."
-
Ποιος σου είπε ότι εγώ παίρνω 30 χιλιάρικα προ φόρων;
χα! καλό...
Παραπάνω έγραψα ότι "Εγώ εργάζομαι ανελλιπώς 25 χρόνια και τα 30 χιλιάρικα προ φόρων δεν πρόκειται να τα πλησιάσω ποτέ."
Έγραψα κάπου εγώ ότι παίρνεις τόσα!?!?!
Έγραψα ότι ενώ εαν κάποιος παίρνει €16.000 δικαιούται επίδομα, 2 με 16.000 (άρα 32.000 οικογενειακό) δεν δικαιούται κανείς από τους 2.
-
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε μένα με το "εσύ μόνος σου".
Από εκεί και πέρα να το επαναλάβω ξανά. Εμένα πάνω από τα 30 χιλιάρικα συνολικό ετήσιο εισόδημα προ φόρων δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Να το ξαναγράψω ή δεν γίνεται κατανοητό;
Το ότι δεν δικαιούνται επίδομα βενζίνης όσοι είναι πάνω από 30 χιλιάρικα προ φόρων, δεν είμαι αυτός που θα κρίνει το όριο γιατί δεν ξέρω τι ζωή κάνει ο καθένας.
-
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε μένα με το "εσύ μόνος σου".
Από εκεί και πέρα να το επαναλάβω ξανά. Εμένα πάνω από τα 30 χιλιάρικα συνολικό ετήσιο εισόδημα προ φόρων δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Να το ξαναγράψω ή δεν γίνεται κατανοητό;
Το ότι δεν δικαιούνται επίδομα βενζίνης όσοι είναι πάνω από 30 χιλιάρικα προ φόρων, δεν είμαι αυτός που θα κρίνει το όριο γιατί δεν ξέρω τι ζωή κάνει ο καθένας.
30Κ ετήσιο οικογενειακό, σημαίνει να δουλεύουν και οι δύο γονείς με μισθό χιλιάρικο ή λιγότερο ο καθένας, κι αν έχουν νοίκι ή στεγαστικό, τα παιδιά θα στερούνται πράγματα.
Υπολόγισε τα έξοδά σου x 4, με δύο μισθούς χειρότερους από σένα...Καμία μομφή για σένα προσωπικά, απλά όσο ανεβαίνει ο αριθμός των ατόμων τα έξοδα πολλαπλασιάζονται δυσανάλογα, αλλά οι έλληνες νομοθέτες θεωρούν πως και τα παιδιά των μπαλαμών μπορούν να επιβιώσουν με τις συνθήκες των παιδιών των Ρομά...
Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων