-
Το μπιτονι θα αντικατασταθεί από power bank που μάλλον φαντάζει πιο πρακτικό και σίγουρα πιο ασφαλές.
Από την άλλη τα της ηλεκτροκίνησης τα ξέρουμε, το σημαντικό είναι το που θα βρεθεί τόσο ρεύμα.
Η υδρογονοκινηση προς το παρόν έχει τον περιορισμό όσον αφορά τις δεξαμενές καθώς έχουν βάρος και είναι ογκοδεις για να προσαρμοστούν στα αυτοκίνητα.
Πάντως η BMW έβγαλε ήδη ένα και απ' ότι διαβάζω έχουν αρχίσει και οι Porsche, Ferrari να ασχολούνται με αυτό.
Αυτό που μου άρεσει με πρωτάρηδες φυσικά τους σχιστοματηδες είναι η έρευνα για πολλά εναλλακτικά καύσιμα σε αντίθεση με τον παπατζη που απλά θέλει να κοροϊδεύει τόσο τους ανυποψίαστους καταναλωτές όσο και ολόκληρη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. -
Αν χρειάζεσαι ένα power bank που ζυγίζει 100 κιλά, βράσε όρυζα... Το πιο αστείο βέβαια θα είναι να έχεις γεννήτριες πετρελαίου ή βενζίνης να φορτίζουν ηλεκτρικά που έχουν μείνει...
-
Καλά δε νομίζω να είναι 100 κιλά αλλά μάλλον η 2η λυση θα επικρατήσει
-
Σχετικά με την "καθολική ηλεκτροκίνηση" περιμένω να ζήσω την εποχή που όλη η Αθήνα θα είναι γεμάτη από δημόσιους φορτιστές που θα παραμένουν στη θέση τους για το πολύ μια εβδομάδα πριν απαλλοτριωθούν από τη γνωστή ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, όπως επίσης να δω και το πλήθος των καλωδιών από μπαλαντέζες που θα κρέμονται από τα μπαλκόνια σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως πχ Κυψέλη....
-
Το είδα!
Εννοείται πως είναι ανώτερο του 3008, όποιος λέει το αντίθετο μη του δίνετε σημασία.
Εξαιρετική θέση οδήγησης. Απίστευτος χώρος για τα γόνατα του οδηγού που σε κάνει να βάζεις το κάθισμα πιο κοντά στο ταμπλό, δεν έχει δηλαδή το πρόβλημα των psa που οδηγείς κάπως πιο μακριά από το ταμπλό, έτσι ο χώρος για τους πίσω είναι τεράστιος άλλη βλακεία πάλι το αφήγημα πως εχει μικρούς χώρους. Το αυτοκίνητο έχει τεράστιους χώρους.-
Ποιοτικά είναι στο ίδιο επίπεδο με bmw και ανώτερο σε κάποια σημεία.
Οι οθόνες του εξαιρετικές. Θυμίζουν σε ανάλυση και ταχύτητα αντίδρασης ipad αν και τρέχει σε android σύστημα. Δεν κολλάει πουθενά. Δεν μπορούσα να βρω το ραδιόφωνο και τελικά άκουσα κάτι συζητήσεις podcast για το πώς να μιλώ σωστά αγγλικά με προφορά!!!! Δέκα λεπτά παλευα να βρω το ραδιόφωνο, βαρέθηκα και έκατσα να μάθω αγγλικα.
Το υποβραχιονιο είναι τόσο μελετημένο όσο φανταζομουν βλέποντας το στις φωτογραφίες. Ακουμπάς και χειρίζεσαι την οθόνη και το ρυθμίζεις σε όποια θέση σε βολεύει. Σαφέστατα ανώτερο από το να έχεις την οθόνη ψηλά και να κρατας το χέρι σου στον αέρα. Η κάθετη οθόνη είναι εύκολη στη ανάγνωση και αμέσως την συνηθίζεις.
Το τιμόνι είναι το ίδιο μικρό με το 3008!!!! Τόσο μικρό και ορθογώνιο!!!
Το navi το βάζεις και στο καντράν του οδηγού και είναι ευδιάκριτο με υψηλοτάτη ανάλυση.Ο κρυφός φωτισμός πολύ ωραίος και ποιοτικός. Τα κουμπιά στο τιμόνι είχαν πολύ ωραίο και μαλακό κλικ.
Τι αλλά;
Τα καθίσματα πολύ καλά, σκληρά κάπως αλλά ωραία, με αυτά κάνεις πολύωρα ταξίδια χωρίς διαλείμματα. Η πόρτα έχει ωραίο βαθύ γδούπο ως ήχο, θυμίζει ακριβό audi, αν και έχει έντονα σκαλοπατακια στις προκαθορισμένες θέσεις.
Δεν το οδήγησα. Στατικά ειναι ξεκάθαρα το καλύτερο αυτοκίνητο από όλα της κατηγορίας του. Ακόμα και από bmw mercedes.
Αν είναι όσο καλό γράφουν οι δοκιμαστές....ναι είναι εξαιρετικό, θα το αγόραζα χωρίς δισταγμό με μόνο ερωτηματικό το cvt που έχει ως κιβώτιο.
Τιμή κάπου στα 45Κ για όπως το βλέπουμε στα βίντεο.
-
@lap said in Renault Austral:
Το είδα!
Εννοείται πως είναι ανώτερο του 3008, όποιος λέει το αντίθετο μη του δίνετε σημασία.
Εξαιρετική θέση οδήγησης. Απίστευτος χώρος για τα γόνατα του οδηγού που σε κάνει να βάζεις το κάθισμα πιο κοντά στο ταμπλό, δεν έχει δηλαδή το πρόβλημα των psa που οδηγείς κάπως πιο μακριά από το ταμπλό, έτσι ο χώρος για τους πίσω είναι τεράστιος άλλη βλακεία πάλι το αφήγημα πως εχει μικρούς χώρους. Το αυτοκίνητο έχει τεράστιους χώρους.-
Ποιοτικά είναι στο ίδιο επίπεδο με bmw και ανώτερο σε κάποια σημεία.
Οι οθόνες του εξαιρετικές. Θυμίζουν σε ανάλυση και ταχύτητα αντίδρασης ipad αν και τρέχει σε android σύστημα. Δεν κολλάει πουθενά. Δεν μπορούσα να βρω το ραδιόφωνο και τελικά άκουσα κάτι συζητήσεις podcast για το πώς να μιλώ σωστά αγγλικά με προφορά!!!! Δέκα λεπτά παλευα να βρω το ραδιόφωνο, βαρέθηκα και έκατσα να μάθω αγγλικα.
Το υποβραχιονιο είναι τόσο μελετημένο όσο φανταζομουν βλέποντας το στις φωτογραφίες. Ακουμπάς και χειρίζεσαι την οθόνη και το ρυθμίζεις σε όποια θέση σε βολεύει. Σαφέστατα ανώτερο από το να έχεις την οθόνη ψηλά και να κρατας το χέρι σου στον αέρα. Η κάθετη οθόνη είναι εύκολη στη ανάγνωση και αμέσως την συνηθίζεις.
Το τιμόνι είναι το ίδιο μικρό με το 3008!!!! Τόσο μικρό και ορθογώνιο!!!
Το navi το βάζεις και στο καντράν του οδηγού και είναι ευδιάκριτο με υψηλοτάτη ανάλυση.Ο κρυφός φωτισμός πολύ ωραίος και ποιοτικός. Τα κουμπιά στο τιμόνι είχαν πολύ ωραίο και μαλακό κλικ.
Τι αλλά;
Τα καθίσματα πολύ καλά, σκληρά κάπως αλλά ωραία, με αυτά κάνεις πολύωρα ταξίδια χωρίς διαλείμματα. Η πόρτα έχει ωραίο βαθύ γδούπο ως ήχο, θυμίζει ακριβό audi, αν και έχει έντονα σκαλοπατακια στις προκαθορισμένες θέσεις.
Δεν το οδήγησα. Στατικά ειναι ξεκάθαρα το καλύτερο αυτοκίνητο από όλα της κατηγορίας του. Ακόμα και από bmw mercedes.
Αν είναι όσο καλό γράφουν οι δοκιμαστές....ναι είναι εξαιρετικό, θα το αγόραζα χωρίς δισταγμό με μόνο ερωτηματικό το cvt που έχει ως κιβώτιο.
Τιμή κάπου στα 45Κ για όπως το βλέπουμε στα βίντεο.
45K για ποιά έκδοση;
Έκανα μια δοκιμή στη γαλλική σελίδα με την πιό πλούσια έκδοση iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 με φουλ εξτρα, 4control advanced, χρώμα Γκρι Schiste satin και βγαίνει περίπου 52Κ.
Στην ελληνικη σελίδα δεν βλέπω να έχει αυτά που έχει στη γαλλική, ούτε καν το HUD.Εδώ το λινκ δεν ξερω αν δουλεύει σε εσάς:
https://www.renault.fr/vehicules-hybrides/austral/configurateur/recapitulatif.html?conf=https%3A%2F%2Ffr.co.rplug.renault.com%2Fc%2FBAHf7%2FAuWR-CusgsS0NIVZkx1i5Hu%23this -
1,3 turbo cvt , στο εσωτερικό ήταν όπως το βίντεο τα είχε όλα εκτός νομίζω απο το ότι δεν είχε ηλεκτρικα καθίσματα.
Δεν θυμάμαι έκδοση. -
1,3 turbo cvt , στο εσωτερικό ήταν όπως το βίντεο τα είχε όλα εκτός νομίζω απο το ότι δεν είχε ηλεκτρικα καθίσματα.
Δεν θυμάμαι έκδοση.Άρα μάλλον μιλάτε για τις πιό "απλές" εκδόσεις.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν ειδα την κορυφαία για να καταλάβω διάφορες. Αλλά πραγματικά το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό. Τα είχε όλα.
Μίλα μου στον ενικό, παρεξηγώ τον πληθυντικό. Τελευταία μου μιλάνε στο πληθυντικό και νιώθω άσχημα. Πάντα ήμουν στο εσύ μικρέ και πλέον μου μιλάνε στον πληθυντικό.... μεγαλώνω..
Πιτσιρικάδες με προσφώνησαν ..... ΚΎΡΙΕ!!!! Έλεος. -
Η αλήθεια είναι ότι δεν ειδα την κορυφαία για να καταλάβω διάφορες. Αλλά πραγματικά το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό. Τα είχε όλα.
Μίλα μου στον ενικό, παρεξηγώ τον πληθυντικό. Τελευταία μου μιλάνε στο πληθυντικό και νιώθω άσχημα. Πάντα ήμουν στο εσύ μικρέ και πλέον μου μιλάνε στον πληθυντικό.... μεγαλώνω..
Πιτσιρικάδες με προσφώνησαν ..... ΚΎΡΙΕ!!!! Έλεος.Δεν είναι τίποτα, μια συνήθεια.
Και εμένα μου μιλάνε οι πιτσιρικάδες στον πληθυντικό και "σκαλώνω" 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να χωνέψω ότι απευθύνονται σε εμένα -
Πάντως είναι απορίας άξιο το φουλ υβριδικό 200 ίππων να ξεκινά από ~50Κ με ελλείψεις στο εξοπλισμό πχ λείπει η στροφή των πίσω τροχών που υποτίθεται κάνει το μοντέλο ξεχωριστό από τον ανταγωνισμό και δικαιολογεί μέρος της τιμής.
Όταν το παρόμοιου όγκου κασκαι ξεκινά πλέον κάτω από 39Κ στα ίδια μαγαζιά στην διπλανή βιτρίνα το υβριδικό Ρενό μάλλον το φέραν για να το φέρουν απλά για να δείξουν τι μπορεί να φτιάξει η Ρενό κάτι σαν κράχτης δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα δώσει τα 55Κ για να πάρει όντως ένα διαφορετικό από τον ανταγωνισμό αμάξι; -
Πρώτα από όλα σε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι standard εξοπλισμός η ενεργητική τετραδιευθυνση.
Πάντα ήταν ένα έξτρα στοιχείο.
Επίσης μεταξύ των δύο πίστεψε με το austral είναι ένα-δυο κλικ πιο πανω σε αίσθηση εσωτερικού από το ήδη εξαιρετικό qq. Το austral είναι επιπέδου x1 και ανώτερο μη πω.
Τέλος, τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν διαφορετικά υβριδικά συστήματα.
-
Συμφωνώ το οστραλ είναι 1-2 κλικ πάνω από το κασκαι αλλά κοστίζει 30% πάνω! Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι έχει καπέλο 10Κ που δεν προκύπτει από αυτά που προσφέρει έναντι του ανταγωνισμού.
Αν ενδιαφέρονται να κάνουν κάποιες πωλήσεις πρέπει επειγόντως να κόψουν 5-6Κ μπας και κάποιος μπει σε δίλημμα.
Αν είπαμε το έχουν απλά για κράχτη ας το βάλουν και 60Κ θα κάνει πιο πολύ ντόρο ( δεν έχουμε μόνο φθηνά αμάξια...) -
Πρώτα από όλα σε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι standard εξοπλισμός η ενεργητική τετραδιευθυνση.
Σε πολλά είναι. Βέβαια πιο ακριβών κατηγοριών συνήθως.
-
Τον είδα τον Αυστραλό από κοντά, σιγά μην είναι 1-2 κλικ πάνω από κασκάι, το πολύ μισό να είναι. Δε θα πουλήσει τίποτα.
-
Ποια έκδοση είδες;
-
@dstou said in Renault Austral:
Τον είδα τον Αυστραλό από κοντά, σιγά μην είναι 1-2 κλικ πάνω από κασκάι, το πολύ μισό να είναι. Δε θα πουλήσει τίποτα.
Και εγώ έχω πάει βόλτα εδώ και καιρό..δεν ξεχωρίζει σε κάτι.. πάει να πάρει λίγη δόξα από το 3008 αλλά ούτε καν και το QQ μου άρεσε καλύτερα στις στυλιστικές επιλογές του. Βέβαια και εκείνο ακριβό ήταν στην ίδια κορυφαία έκδοση. Τις απλές δεν τις έχω δει.
-
Εγώ που έχω 3008 κάθε ημέρα και το ξέρω καλα φυσικά και ξεχωρίζει. Μη λέμε βλακείες. Καμία σχέση στο εσωτερικό.
Στο πάτημα δεν ξέρω, δεν οδήγησα το Ρενώ
-
Εγώ που έχω 3008
Μπήκα χτες σε ταξί 3008 f/l diesel eat8.....απογοήτευση.
-
Ε είναι παλαιότερο μοντέλο. Τι να λέμε;;; Σαφέστατα ανώτερο το austral. Μη τρελαθουμε κιόλας. Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά
Renault Austral