-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Μπούρδα....ανούσιο τελείως! Σπορ αυτοκίνητα μόνο αυτόματα. Το έλεγε και o LJKS.
Ε άμα το έλεγε και ο LJKS, δηλαδή ένας μισότρελος εκκεντρικός άγγλος, είναι σωστό!
Και για να μην παρεξηγηθώ, μου άρεσε να τον διαβάζω, αλλά δεν θα είχα και τα λεγόμενα του ως ευαγγέλιο.
-
@harisma23 said in CarTalk.gr:
Ε άμα το έλεγε και ο LJKS, δηλαδή ένας μισότρελος εκκεντρικός άγγλος, είναι σωστό!
Και για να μην παρεξηγηθώ, μου άρεσε να τον διαβάζω, αλλά δεν θα είχα και τα λεγόμενα του ως ευαγγέλιο.
Θεούλης ήταν....αγαπώ εκκεντρικούς Άγγλους...η πεμποτουσία της Αυτοκρατορίας!!
Αλλά είχε δίκιο....μόνο αυτόματα....το χειροκίνητο είναι αναγκαστικός συμβιβασμός.
-
Ο συμπλέκτης θεωρώ είναι το πρόβλημα, διότι η αίσθηση του να κουμπώνει η ταχύτητα από πάρα πολλούς είναι θετική. Πιστεύω πως αν έβγαζαν το συμπλέκτη το ποσοστό θα ήταν 50-50 % ανάμεσα σε αυτόματα και χειροκίνητα. Το να κρατάς μονάχα το τιμόνι είναι έως και βαρετό. Δεν νιώθεις ότι συμμετέχεις
-
@lap said in CarTalk.gr:
Το να κρατάς μονάχα το τιμόνι είναι έως και βαρετό. Δεν νιώθεις ότι συμμετέχεις
Πές το στους οδηγούς της F1, οτι κάνουν βαρετή δουλειά!
-
Γιατί όποιος οδηγεί αυτόματο νομίζει ότι οδηγεί formula1;Καμία σχέση.
Στην f1 το κιβώτιο με dog clutch είναι φτιαγμένο για απότομες και γρήγορες αλλαγές με όσο δυνατόν αδιάκοπη παροχή ροπής. Δεν έχει καμία σχέση με τα αυτόματα κιβώτια των αυτοκινήτων που κινούνται σε δημόσιο δρόμο.
Δηλαδή εστιάζουν στον παράγοντα της απόδοσης.
Αντίθετα το χειροκίνητο όπως το αναφέρω εστιάζει στον παράγοντα της αίσθησης. Της συμμετοχικής διαδικασίας.
Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, είναι κάτι το φυσικό για εμάς. Όλες τις στιγμές μέσα σε μία ημέρα συνεχώς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Είμαστε πίθηκοι με μεγαλύτερη ευχέρεια στα χέρια πάρα στα πόδια.
Ο συμπλέκτης είναι ο καταλύτης της επιλογής αυτόματου κατά εμέ. Όντως είναι κουραστικός και βαρετός. Αν δεν σήκωνες το πόδι από το γκάζι, δεν πατούσες συμπλέκτη και απλά κούμπωνες με το χέρι σου ένα ωραίο κοντό σπορτίφ κιβώτιο θεωρώ πως πάρα πολλοί θα το επέλεγαν. Αλλά επειδή κοστίζει σε έρευνα και εξέλιξη, σου πετάνε ένα αυτόματο και αυτό είναι.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Γιατί έγραψα εγώ κάτι τέτοιο πουθενά?? Δεν αναφέρθηκα καν στα κιβώτα...γνωρίζω την τεχνολογία. Απλά απάντησα στο ότι να "κρατάς το τιμόνι μόνο είναι βαρετό"....και στην Φ1 μόνο το τιμόνι κρατάνε...λές να βαριούνται?!?!
-
@lap said in CarTalk.gr:
Στην f1 το κιβώτιο με dog clutch είναι φτιαγμένο για απότομες και γρήγορες αλλαγές με όσο δυνατόν αδιάκοπη παροχή ροπής. Δεν έχει καμία σχέση με τα αυτόματα κιβώτια των αυτοκινήτων που κινούνται σε δημόσιο δρόμο.
Δηλαδή εστιάζουν στον παράγοντα της απόδοσης.
Αντίθετα το χειροκίνητο όπως το αναφέρω εστιάζει στον παράγοντα της αίσθησης. Της συμμετοχικής διαδικασίας.
Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, είναι κάτι το φυσικό για εμάς. Όλες τις στιγμές μέσα σε μία ημέρα συνεχώς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Είμαστε πίθηκοι με μεγαλύτερη ευχέρεια στα χέρια πάρα στα πόδια.
Ο συμπλέκτης είναι ο καταλύτης της επιλογής αυτόματου κατά εμέ. Όντως είναι κουραστικός και βαρετός. Αν δεν σήκωνες το πόδι από το γκάζι, δεν πατούσες συμπλέκτη και απλά κούμπωνες με το χέρι σου ένα ωραίο κοντό σπορτίφ κιβώτιο θεωρώ πως πάρα πολλοί θα το επέλεγαν. Αλλά επειδή κοστίζει σε έρευνα και εξέλιξη, σου πετάνε ένα αυτόματο και αυτό είναι.
Έτσι δεν δουλεύει το imt, το χειροκίνητο της Hyundai? Μόνο λεβιές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη. Εκτός αν έχω καταλάβει λάθος, δεν το έχω οδηγήσει ποτέ.
-
Ο συμπλέκτης είναι ο καταλύτης της επιλογής αυτόματου κατά εμέ. Όντως είναι κουραστικός και βαρετός.
Εμένα πάντως μου αρέσει ο συντονισμός χέρι πόδι. Αρα μου αρέσει και ο συμπλέχτης.
Πιστεύω ότι αν θες να διαχειρίζεσαι εσύ σαν οδηγός το έργο του κινητήρα δεν φτάνει το γκάζι, χρειάζεται ο έλεγχος και στη μετάδοση (των ΜΕΚ),λόγω της καμπύλης απόδοσης, για τους ηλεκτροκινητήρες με την αναλογική παροχή-όχι.
Εχω καταλάβει από τις κουβέντες ότι αρέσουν κατά ομάδες και τα τρία σενάρια. Λογικό. Εκείνο που δεν κατάλαβα ακόμα είναι η αποδοκιμασία και η λεπτή ενίοτε ειρωνεία για τις επιλογές αρεσκείας των άλλων ομάδων.
Μέσα στην πόλη, αυτόματο μέχρι τα μπούνια! -
@fanis75 said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
Γιατί έγραψα εγώ κάτι τέτοιο πουθενά?? Δεν αναφέρθηκα καν στα κιβώτα...γνωρίζω την τεχνολογία. Απλά απάντησα στο ότι να "κρατάς το τιμόνι μόνο είναι βαρετό"....και στην Φ1 μόνο το τιμόνι κρατάνε...λές να βαριούνται?!?!
Το ότι βάζεις ως αντιπαραβολή την F1 μου δίνει την αίσθηση ότι συγκρίνεις ένα αυτόματο οικογενειακό αυτοκίνητο με ένα μονοθέσιο πίστας.
Δεν ξέρω ίσως κατάλαβα λάθος.
Όπως είπα και πιο πάνω, θεωρώ εγώ τελείως αυθαίρετα και από αυτά που βλέπω και συζητώ ότι το πρόβλημα είναι ο συμπλέκτης.Οχι το κούμπωμα της σχέσης στο κιβώτιο. Το κούμπωμα πολλές φορές δίνει ευχαρίστηση και αίσθηση συμμετοχής στην ανάπτυξη της ταχύτητας κτλ.
Πολλές φορές αυτοκίνητα έχουν δυνατότητα φωνητικών εντολων αλλα κανενας δεν τις χρησιμοποιει. Όλοι θέλουν με τα χερια τους να ελέγχουν και να ενεργοποιούν αυτό που θέλουν. Είμαστε ζώα και μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας.
Ναι η hyundai έβγαλε πρόσφατα, πιο παλιά είχε και η saab και η mercedes, νομίζω και η Citroen
-
Αν πάτε στο Golden Hall και ξερογλείφεστε για τα Tesla που παρουσιάζονται εκεί, σας έχουμε μια πιο οικονομική επιλογή: το Citroen Ami, που κάνει unboxing στον ίδιο χώρο.
https://cartalk.gr/citroen-ami-kanei-unboxing-mesa-sto-golden-hall-sto-marousi/
-
Ε ναι, Σαν να θες σοκολατίνα και να παίρνεις τελικά μια ωραία κουράδα. Και τα δύο ίδιο χρώμα έχουν, γιατί όχι;
-
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μια χαλασμένη ζυγαριά στο συνεργείο μπορεί να οδηγήσει σε φωτιά ενώ οδηγείτε στην πίστα. Παράξενο αλλά αληθινό.
https://cartalk.gr/anaklisi-gia-lamborghini-huracan-kai-audi-r8-logo-zygarias/
-
Τρεις γενιές λευκών πισωκίνητων Toyota το γλεντούν με την ψυχή τους, δηλαδή με το πλάι.
https://cartalk.gr/toyota-gr86-geneai-pasai-ymnon-tin-plagiolisthisi-sou/
-
Renault και Dacia το ρίχνουν στο τρέξιμο.
https://cartalk.gr/renault-kai-dacia-etreksan-sto-run-greece-irakleio-2022/
-
Δες παρκάρισμα που έκανε ο τύπος....
-
Ford Puma, ένα αυτοκίνητο που το αγοράζεις επειδή λατρεύεις την οδήγηση. Όπως έκανε ένας αναγνώστης μας, αλλά το συνδύασε και με αυτόματο κιβώτιο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις του;
-
"Hummer; Εγώ; Α ποτέ! Τέτοιο γομάρι; Ούτε μέσα δεν μπαίνω, όχι να το αγοράσω." Κι όμως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις έπεσαν σαν ώριμα σύκα στο βιβλίο παραγγελιών.
https://cartalk.gr/neo-hummer-klevei-poliseis-apo-tis-porsche-tesla-audi/
-
Σταματάτε στο φανάρι, μια πορτοκαλί Lamborghini και δίπλα εσείς. Με κόστος όσο δύο ζάντες της, σας υποσχόμαστε ότι θα κοιτούν όλοι εσάς. Τουλάχιστον μέχρι να ανάψει πράσινο και να πατήσετε γκάζι.
https://cartalk.gr/angelia-pou-chazevoume-afti-tin-evdomada-7/
-
Χαχαχαχαχα
Ωραίο είναι ρε συ!!! Το τιμόνι σου βγάζει κάτι μπρούταλ, δηλαδή κάτι σε παλιό καλό αρσενικό της εποχής των σπηλαίων.
Θα βολεύει και στο παρκάρισμα με ένα χέρι
-
Στο Hilton η οικογένεια, στο αντίστοιχο Hilton και το όχημα. Άντε να δούμε ποιος θα περάσει καλύτερα.
https://cartalk.gr/hilton-car-storage-ksenodocheio-hilton-gia-aftokinita-nai-giati/
CarTalk.gr