-
@cirus said in [Αγορά νέου αυτοκινήτου](/post/11000005
απλή βενζίνη 6-7
Mild hybrid 5-6Σε ποια κατηγορία; Σε τι αυτοκίνητα; Σε τι συνθήκες; Το 6-7 ειναι τελείως αυθαίρετο!!
Στο Panda ειχα ΜΟ 7.2
Στο Κουγκα 10.5
Στην bmw 9.1
Με του πατέρα μου εχω 16!
To 6-7 ειναι υπο πολυ συγκεκριμένες και οικονομικες συνθήκες. Πχ στις δικές μου διαδρομές το 9αρι ειναι για πλάκα σε ενα μεσαιο. -
Δεν ήταν ποτέ τα αυτοκίνητα για να κάνεις οικονομία. Δυστυχώς έχουν πολλά τακτικά και έκτακτα έξοδα. Συμφωνώ με τον Cirus ότι καταντάει ...κάπως, να συζητάς για προιόντα των 20000€, και να αποτελεί μετά κριτήριο επιλογής αγοράς (και ενώ μεταξύ τους διαφέρουν σε πολλά -εξοπλισμό, φιλοσοφία κίνησης, αισθητική, χωροταξικά κλπ.-) τα 15€ το μήνα. Δεν είναι θέμα ...large. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αποτελεί περισσότερο παρασυρόμενης από τους πολλούς εστίασης σε ήσσονα παράμετρο.
-
Δε νομίζω οτι κανεις μιλαει για €15/μηνα…προφανώς! Ουτε η κατανάλωση ειναι βασικό κριτήριο για τον περισσοτερο κόσμο. Από την άλλη όταν κάποιος κάνει 30.000 km το χρόνο μία διαφορά της τάξεως των 2000 € το χρόνο είναι αρκετά σημαντική. Ακόμα κι αν έχει δώσει 20.000 για αυτοκίνητο (πολλές φορές με δόσεις) τα 2000 € το χρόνο που εξοικονομεί δεν είναι αμελητέα, ίσα-ίσα, μπορεί να είναι το ποσό που εξοικονομεί που του επιτρέπει να πάρει καινούριο αυτοκίνητο.
-
H διαφορά είναι τέτοια που μπορείς είτε να νοικιάζεις όλο το ετος πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν κάνεις τις δουλειές σου.
Είτε σε 5ετη να αγοράσεις 2ο αυτοκίνητο!!!
Είτε να αγοράσεις και νέα κουζίνα στο σπίτι, είτε να ανακαινίσεις όλο το σπίτι σε 5 έτη είτε το εξοχικό είτε να πας διακοπές τζάμπα κάθε καλοκαίρι είτε χίλια άλλα δύο. -
@fanis75 said in Αγορά νέου αυτοκινήτου:
Δε νομίζω οτι κανεις μιλαει για €15/μηνα…προφανώς! Ουτε η κατανάλωση ειναι βασικό κριτήριο για τον περισσοτερο κόσμο. Από την άλλη όταν κάποιος κάνει 30.000 km το χρόνο μία διαφορά της τάξεως των 2000 € το χρόνο είναι αρκετά σημαντική. Ακόμα κι αν έχει δώσει 20.000 για αυτοκίνητο (πολλές φορές με δόσεις) τα 2000 € το χρόνο που εξοικονομεί δεν είναι αμελητέα, ίσα-ίσα, μπορεί να είναι το ποσό που εξοικονομεί που του επιτρέπει να πάρει καινούριο αυτοκίνητο.
Ξαναγράφω προς μη παρεξήγηση ότι δεν το θεωρώ παντελώς αδιάφορο θέμα. Οχι πρώτο-δεύτερο, τέλος πάντων όχι ΤΟ θέμα. Με 1,5lt διαφορά στα 100Km, πάει να πει 15 στα 1000, πάει να πει 450lt καυσίμου στα 30000km (πολύ πάνω του συνήθους 10-20000km). Aρα πάνω από 750€ το χρόνο κοστίζουν σε ελάχιστους.(450*1,67)
Προφανώς στα πολύ πιο συνηθισμένα 10000 το χρόνο, η διαφορά είναι 250€ το χρόνο και κατά τη γνώμη μου σε αυτή τη βάση του αξίζει να συζητείται σαν θέμα. Οποιος το θεωρεί έτσι σημαντικό έχει τη πλήρη κατανόησή μου. Μην το μεγενθύνουμε όμως. -
@fanis75 said in Αγορά νέου αυτοκινήτου:
@cirus said in [Αγορά νέου αυτοκινήτου](/post/11000005
απλή βενζίνη 6-7
Mild hybrid 5-6Σε ποια κατηγορία; Σε τι αυτοκίνητα; Σε τι συνθήκες; Το 6-7 ειναι τελείως αυθαίρετο!!
Στο Panda ειχα ΜΟ 7.2
Στο Κουγκα 10.5
Στην bmw 9.1
Με του πατέρα μου εχω 16!
To 6-7 ειναι υπο πολυ συγκεκριμένες και οικονομικες συνθήκες. Πχ στις δικές μου διαδρομές το 9αρι ειναι για πλάκα σε ενα μεσαιο.το 6-7 είναι ενα αυθαίρετο νούμερο καινούργια αυτοκίνητα για mild hybrid σε μικρή κατηγορία οχημάτων B και BSUV για την οποία μιλάγατε 1000 ή 1200 κυβικά με μπαταρία που δίνουν οι περισσότεροι. Τοσο έχουν περίπου όλα
Το Kouga και το παλιό του πατέρα σου νομίζω ότι δεν μπορουν να μπουν σε αυτή την σύγκριση
Τεσπα για να μην γίνω ο γκρινιάρης συνεχίστε εγω αποχωρω ξανά από την συζήτηση. Βαριέμαι να συμμετέχω σε ατέλιωτες συζητήσεις για τις καταναλώσεις. Κακώς μπήκα εξ αρχής και αυτό είναι δικό μου λάθος, κανενος άλλου.
-
@manast said in Αγορά νέου αυτοκινήτου:
Ξαναγράφω προς μη παρεξήγηση ότι δεν το θεωρώ παντελώς αδιάφορο θέμα. Οχι πρώτο-δεύτερο, τέλος πάντων όχι ΤΟ θέμα. Με 1,5lt διαφορά στα 100Km, πάει να πει 15 στα 1000, πάει να πει 450lt καυσίμου στα 30000km (πολύ πάνω του συνήθους 10-20000km). Aρα πάνω από 750€ το χρόνο κοστίζουν σε ελάχιστους.(450*1,67)
Με 1.5 λίτρο ναι, όταν όμως η διαφορά είναι 4-5, τότε τα μεγέθη είναι άλλα. Αυτό λέω. Κάποιος δίνει το 10ετίας C Hatch με τα 8-9λτ για να πάρει ένα νέο με 4-5λτ, εκεί η διαφορά είναι μεγάλη και αποσβένει ώς ένα βαθμό την τιμή. Για εμένα που κάνω 10-12.000χλμ τον χρόνο η διαφορά είναι πολύ μικρη και έτσι επέλξα καθαρά με βάσ το τι ήθελα και τι μου αρέσει. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με κατανάλωση στην επιλογή αυτοκίνήτου μου (φαινεται εξάλλου!), γιατί ακόμα και τα €500/χρόνο δεν μου κάνουν διαφορά, προκειμένου να έχω ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει.
-
Γατάκια...Μόνο το καλοκαίρι σε διαστημα 2 μηνών σε εξορμήσεις έκανα 6000 χλμ.
Και μέσα στην πόλη η διαφορά με τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι μεγάλη. Δηλαδή ένα 10-15 ετίας μέσα στην πόλη καταναλώνει 10 λίτρα. Ένα νέο είτε το corolla είτε κάποιο άλλο πιο μικρό και όμορφο,τα μισά!!!
Οπότε καταλήγοντας όντως όταν πληρώνεις πολλά χρήματα για ένα νέο αυτοκίνητο πιστεύω πως πρέπει να κοιτάς, ως έναν βαθμό πάντοτε μη παρεξηγηθω, και το κόστος μετακίνησης. Ειδάλλως κρατάς το παλαιό αν είναι να έχεις παρόμοιο κόστος μετακίνησης, η μυρωδιά και η αίσθηση του νέου αυτοινητου τα πρώτα δύο έτη φεύγει και μετά μένεις με ένα αυτοκίνητο που έχει παρόμοιο κόστος μετακίνησης με το παλιότερα.
-
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε λόγω πορτοφολιου είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας θεωρούν τα 50-100-500€ πενταροδεκαρες, κι άλλοι που είτε γ@μιουνται στη δουλειά για να βγάλουν το 500αρικο ως μηνιάτικο είτε απ τη φύση τους μετράνε και πόσο χοντρή είναι η φλούδα στο καρπούζι...
Όπως υπάρχουν άλλοι που θεωρούν τεράστιο ζήτημα το 1μιση δευτερόλεπτο στο 0-100, άλλος που χωρίς ηλιοροφη ή αυτόματο δεν το κοιτάζει καν κλπ. όταν ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτοκίνητο. Κι άλλος που πληρώνει 1500€ για χρώμα και περιμένει μήνες...
1ον. Γιατί πρέπει οποιοσδήποτε από αυτούς να απαξιωθει;
2ον. Για οχήματα που δεν είναι για γούστα αλλά χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό εργαλείο, είναι και σημαντικός και καθαρά οικονομοτεχνικος παραγοντας η καταναλωση.
Θα ξαναγράψω το δικό μου παράδειγμα για να μη θίξω κανέναν, και ως επεξήγηση.
Μέχρι τον Μάιο έβγαζα χρήματα που είναι επιστημονική φαντασία για τον 40αρη Νεοέλληνα. Από τότε βγάζω 0€ και για άγνωστο διάστημα... σε τέτοια κατάσταση μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή κληρονόμος.Ήθελα οπωσδήποτε αυτόματο και λόγω του παραπάνω, να μην πίνει καυσιμο σαν "κερασεις πουτο πορφαβορ" βράδυ Τετάρτης μετά το τσιπουράδικο σε συνοικιακο ass-bar.
Αφού για κάποιους λόγους απεκλεισα τα Φορντ, ΤΟΥΟΤΑ & Βαγκ, τα δύο επικρατεστερα ήταν 1ο το Vitara & 2ο Aircross, αμφότερα με το ίδιο καλό Aisin.
Το Vitara είχε γύρω στα 4 χιλιάρικα παραπανω, διαφορά τιμής αγοράς. (4κινητο 6-8 χιλιάρικα παραπάνω)
Το Vitara έκαιγε κατ εκτίμηση (πριν το mild hybrid) 7μιση λτ μέσο όρο, με 1.60€ και το γαλλικό 5μιση με 1.30€.
Πιθανόν το όχημα να κρατηθεί μέχρι το τέλος ωφέλιμης ζωής του.Ας κάνει κάποιος τους υπολογισμούς για 15000χλμ το χρόνο για 5 και 10 έτη.
Να δούμε αν ήταν αξιόλογος παραγοντας επιλογής ή όχι η καταναλωση. -
@piliourits said in Αγορά νέου αυτοκινήτου:
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε λόγω πορτοφολιου είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας θεωρούν τα 50-100-500€ πενταροδεκαρες, κι άλλοι που είτε γ@μιουνται στη δουλειά για να βγάλουν το 500αρικο ως μηνιάτικο είτε απ τη φύση τους μετράνε και πόσο χοντρή είναι η φλούδα στο καρπούζι...
Όπως υπάρχουν άλλοι που θεωρούν τεράστιο ζήτημα το 1μιση δευτερόλεπτο στο 0-100, άλλος που χωρίς ηλιοροφη ή αυτόματο δεν το κοιτάζει καν κλπ. όταν ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτοκίνητο. Κι άλλος που πληρώνει 1500€ για χρώμα και περιμένει μήνες...
2ον. Για οχήματα που δεν είναι για γούστα αλλά χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό εργαλείο, είναι και σημαντικός και καθαρά οικονομοτεχνικος παραγοντας η καταναλωση.
Μέχρι τον Μάιο έβγαζα χρήματα που είναι επιστημονική φαντασία για τον 40αρη Νεοέλληνα. Από τότε βγάζω 0€ και για άγνωστο διάστημα... σε τέτοια κατάσταση μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή κληρονόμος.Ήθελα οπωσδήποτε αυτόματο και λόγω του παραπάνω, να μην πίνει καυσιμο σαν "κερασεις πουτο πορφαβορ" βράδυ Τετάρτης μετά το τσιπουράδικο σε συνοικιακο ass-bar.
Αφού για κάποιους λόγους απεκλεισα τα Φορντ, ΤΟΥΟΤΑ & Βαγκ, τα δύο επικρατεστερα ήταν 1ο το Vitara & 2ο Aircross, αμφότερα με το ίδιο καλό Aisin.
Το Vitara είχε γύρω στα 4 χιλιάρικα παραπανω, διαφορά τιμής αγοράς. (4κινητο 6-8 χιλιάρικα παραπάνω)
Το Vitara έκαιγε κατ εκτίμηση (πριν το mild hybrid) 7μιση λτ μέσο όρο, με 1.60€ και το γαλλικό 5μιση με 1.30€.
Πιθανόν το όχημα να κρατηθεί μέχρι το τέλος ωφέλιμης ζωής του.Ας κάνει κάποιος τους υπολογισμούς για 15000χλμ το χρόνο για 5 και 10 έτη.
Να δούμε αν ήταν αξιόλογος παραγοντας επιλογής ή όχι η καταναλωση.Διάλεξες σωστό ...καύσιμο!
-
@piliourits said in Αγορά νέου αυτοκινήτου:
Να δούμε αν ήταν αξιόλογος παραγοντας επιλογής ή όχι η καταναλωση.Ότι θα σου έκανα 3 like σε μία μέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να το φανταστώ...
-
Τα λάηκ τζάμπα είναι, και γω κάνω όταν συμφωνώ...
Νομίζω πως μπορούμε να κοντραριζόμαστε και να μην παραμένουν έχθρες, ειδικά ως προς τα πολιτικά, ποδοσφαιρικά κλπ.
ακομη και κει, εγώ δεν καταφέρομαι ποτέ κατά συγκεκριμένου προσώπου. Όμως κάποιοι ταυτίζουν το τάδε κόμμα ή πολιτικό με τον εαυτό τους, το παίρνουν προσωπικά, απαντάνε με ειρωνίες και προσβολές, το ένα φέρνει τ' άλλο και μετά αρχίζουμε τις παρεξηγήσεις και τις εξηγήσεις...
Αγορά νέου αυτοκινήτου