-
Μάλλον αστοχία χρήστο, δεν δικαιολογείται
Παρόμοια περιστατικά έχουν ακουστεί?
-
Το εγραψα και στις αγγελιες, το γραφω κι εδω.
Πουλω τα αμορτισερ του νεου type r. Τα φορω στο 5θυρο civic 1.8 , με τα ελατηρια του 1.8 . Μπαινουν και στο type s.
Εχουν κανει μονο 9500 χλμ και μονο σε εθνικη οδο.
Τιμη 300 ευρω. Τηλεφ 6983518496 -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μάλλον αστοχία χρήστο, δεν δικαιολογείταιΠαρόμοια περιστατικά έχουν ακουστεί?
Μίλησα τηλεφωνικά με το συνεργείο. Η λύση είναι να περάσω από εκεί ώστε να συνδέσουν το διαγνωστικό ώστε να δούμε πιο είναι το πρόβλημα. Πάντως όπως είδα τον υπάλληλο χαλαρός ακουγόταν.
Αυτή η εβδομάδα είναι για την Αθήνα πολύ μα πολύ δύσκολη. Βλέπουμε πότε θα μπορέσω να κατέβω.
-
Ενημέρωση.
Ο Ιάπωνας μας βγήκε μάλλον Ιταλός. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι σήμερα το βράδυ ανεξήγητα η ένδειξη του ΙΜΑ έσβησε και το όχημα επέστρεψε στους κλασσικούς του τρόπους. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι 100% ok (και πάλι η συμπεριφορά είναι λίγο περίεργη).
Συνέχεια στις οθόνες μας....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ενημέρωση.Ο Ιάπωνας μας βγήκε μάλλον Ιταλός. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι σήμερα το βράδυ ανεξήγητα η ένδειξη του ΙΜΑ έσβησε και το όχημα επέστρεψε στους κλασσικούς του τρόπους. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι 100% ok (και πάλι η συμπεριφορά είναι λίγο περίεργη).
Ο Άγγλος, όχι ο Ιάπωνας...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ενημέρωση.
Ο Ιάπωνας μας βγήκε μάλλον Ιταλός. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι σήμερα το βράδυ ανεξήγητα η ένδειξη του ΙΜΑ έσβησε και το όχημα επέστρεψε στους κλασσικούς του τρόπους. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι 100% ok (και πάλι η συμπεριφορά είναι λίγο περίεργη).
Ο Άγγλος, όχι ο Ιάπωνας...
Nous sommes Japones.... (είναι το ΙΜΑ ήτοι τετράθυρο που κατασκευάζεται μόνον στη Suzuka....)
-
Μια βοηθεια παρακαλώ για αλλαγή ελαστικώνσε σιβικ ΙΜΑ ;Ο λαστιχας προτεινε toyo η διασταση ειναι 195/65/15. και το κοστος γυρω στα 320 ευρώ η τετραδα.Αν ξερετε κατι παραπανω πειτε την γνωμη σας παρακαλώ.
Αν νομιζουν οι διαχειριστες οτι πρεπει να μεταφερθει στο τοπικ περί ελαστικων ......ας το κάνουν.
ευχαριστώ. -
Ο χρήστης jaxws έγραψε:
Μια βοηθεια παρακαλώ για αλλαγή ελαστικώνσε σιβικ ΙΜΑ ;Ο λαστιχας προτεινε toyo η διασταση ειναι 195/65/15. και το κοστος γυρω στα 320 ευρώ η τετραδα.Αν ξερετε κατι παραπανω πειτε την γνωμη σας παρακαλώ.
Αν νομιζουν οι διαχειριστες οτι πρεπει να μεταφερθει στο τοπικ περί ελαστικων ......ας το κάνουν.
ευχαριστώ.Αν ενδιαφέρεσαι για απόδοση χωρίς η οικονομία να είναι το πρωτεύων τότε ένα Continental PC2 (Premium Contact 2) θα σε καλύψει σε αυτή τη διάσταση. Άλλη λύση είναι τα νέα Pirelli Green (P4, P6) καθώς και το Michelin ES (Energy Saver) αν και αυτό έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του.
Κάνε μία γύρα πάντως. Όχι ότι δεν γουστάρω τα Toyo. Αλλά δεν ξέρω καν και τον τύπο.
-
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο είνια το κόστος για νέες μπαταρίες? Η εγγύηση για πόσα χρόνια τις καλύπτει?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο είνια το κόστος για νέες μπαταρίες? Η εγγύηση για πόσα χρόνια τις καλύπτει?Το κόστος στην Αμερική είναι περί τα 3000 $. (για Ελλάδα δεν ξέρω). Η εγγύηση είναι 8 έτη ή 160,000 χιλιόμετρα από την HONDA.
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το κόστος της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκέφτεται κάποιος να αγοράσει μεταχειρισμένο. Ακριβό μεν (δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη διαφορά εδώ) αλλά όχι παράλογο. Τα περισσότερα βέβαια θα είναι ακόμα σε εγγύηση.
-
Δεν νομίζω ότι με 8 έτη έγγυηση πέραν των ταξί να υπάρχουν υβριδικά που να μην βρίσκονται στην εγγύηση. Το δικό μου είναι από την πρώτη φουρνιά (η προηγούμενη γενεά είχε πουλήσει λιγότερα από 20 οχήματα οπότε και δεν τίθεται θέμα) και είναι κάτι λιγότερο από 4 έτη.
Αν κάποιος έκανε +40k το χρόνο μάλλον θα επέλεγε το diesel. Σε κάθε περίπτωση θα μάθω ακριβώς την επόμενη εβδομάδα και θα κοινοποιήσω την πληροφορία στο forum.
-
Νέα νέα νέα.....
Η χθεσινή νεκροψία επιβεβαίωσε το θάνατο του ασθενούς. Κοινώς ένα νέο σετ από μπαταρίες είναι απαραίτητο για την επιστροφή στην ομαλότητα.
Παραλειπόμενα.
Συνολικά υπάρχουν 4! αναβαθμίσεις λογισμικού (ήτοι βρισκόμαστε στην έκδοση Ε) για το συγκεκριμένο μοντέλο όσον αφορά τη διαχείριση των συσσωρευτών.
Υπάρχουν περισσότερα του ενός σετ από μπαταρίες τα οποία δεν είναι και συμβατά μεταξύ τους
Δεν υπάρχει κάποιο trend (και να υπάρχει δεν μπορείς να το ξέρεις) όσον αφορά την αστοχία των συστημάτων αυτών. Ο ηλεκτρολόγος που συνέδεσε στο διαγνωστικό υπερηφανευόταν ότι υπάρχουν ταξί με άνω των 200,000 χιλιομέτρων που δεν παρουσιάζουν προβλήματα με τους συσσωρευτές.
Το κόστος είναι ~3,000 € + ΦΠΑ (βγαίνει κάτι λιγότερο από 3,800 €). Δεν ρώτησα περισσότερα γιατί το λιποθυμικό σοκ ήταν ιδιαίτερα έντονο.
Απαιτείται η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων για την τοποθέτηση των συσσωρευτών δουλειά που θέλει περί τις 2 ώρες. Άλλες δε, 2 ώρες θα απαιτηθούν για την αναβάθμιση του συστήματος (μιλάμε όπως κατάλαβα για πολλά Mb).
Περιμένω τηλέφωνο από το συνεργείο καθώς υπήρχε ένα σετ διαθέσιμο αλλά 1 συνήθως είναι κανένα (καθώς κάποιος άλλος μπορεί να το έχει καβατζάρει). Εν πάσει περιπτώσει, το σύστημα συνεχίζει πια να λειτουργεί κανονικά (έγινε αρχικοποίηση των μεταβλητών) απλά οι μπαταρίες δεν έχουν πολύ 'ζουμί' και οι κύκλοι φόρτισης-εκφόρτισης είναι πιο συχνοί.
Στο ερώτημα μου αν φταίω εγώ η απάντηση ήταν κάθετη. Φταίει το λειτουργικό το οποίο είχε προγραμματιστεί λάθος από το Εργοστάσιο και άφηνε τις μπαταρίες σε μη βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας.
Για να δούμε.....
-
Πω πω Καλα ξεμπερδέμετα τωρα με εβαλες και εμενα σε τρελλες σκέψεις Χριστουγενιατικα.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΏΡΑ ΤΟ AFTER SALES του ομίλου.Ευτυχως που υπάρχει η εγγύηση.Αντε και να ειναι αυτό και το τελευταίο πρόβλημα του αυτοκινητου σου.
-
Ο χρήστης jaxws έγραψε:
Πω πω Καλα ξεμπερδέμετα τωρα με εβαλες και εμενα σε τρελλες σκέψεις Χριστουγενιατικα.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΏΡΑ ΤΟ AFTER SALES του ομίλου.Ευτυχως που υπάρχει η εγγύηση.Αντε και να ειναι αυτό και το τελευταίο πρόβλημα του αυτοκινητου σου.Γενικώς μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα. Το ότι έχουν γίνει επισκευές έχουν γίνει στα πλαίσια της εγγύησης. Πάντως κάτι τα πίσω αμορτισέρ, το ράδιο / CD και τώρα οι μπαταρίες (όλες αλλάχτηκαν στα πλαίσια της 3ους εγγύησης της HONDA) θα πρέπει να ακούνε το όνομα μου στη Suzuka και να τους έρχεται μία ανδράλα...
-
Eρώτηση: έστω ότι είχε περάσει η επίσημη περίοδος εγγύησης. Αν η ζημιά λοιπόν έβγαινε τότε, θα αναγνώριζαν την εργοστασιακή αστοχία δεδομένου του λάθος firmware ή θα έκαναν τον κινέζο;
-
εκεί που χαρήκαμε ότι θα ήταν κανένας σένσορας, πάπαλα δλδ...
Απ την άλλη έχεις καινούργιες μπαταρίες όμως
Προβλήματα της νιότης, είσαι απ την γενιά των πειραματόζωων, τί να κάνουμε
Από περιέργεια χρήστο, ρώτα αν οι μπαταρίες μετά την αντικατάστασή τους έχουν εκ νέου εγγύηση οκταετίας
-
Έχουν όσο και η εργοστασιακή εγγύηση εκ νέου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eρώτηση: έστω ότι είχε περάσει η επίσημη περίοδος εγγύησης. Αν η ζημιά λοιπόν έβγαινε τότε, θα αναγνώριζαν την εργοστασιακή αστοχία δεδομένου του λάθος firmware ή θα έκαναν τον κινέζο;Τώρα μετά από 8 έτη πχ..... Εκεί είναι λίγο δύσκολο ρε Ντίνο να μιλήσεις για πρόβλημα του firmware γιατί για πόσο καιρό περιμένεις να ζήσει ένα όχημα???
Τώρα για το θέμα της εγγύησης. Απ' όσο φαντάζομαι η εγγύηση είναι 8ετής ή 160,000 χιλιόμετρα από την ημέρα της αγοράς. Τώρα αν αλλάξεις μπαταρίες στα 7 έτη και μετά από 1.5 χρόνια χρειαστείς και πάλι κάτι τέτοιο μάλλον θα πάμε στη λογική της έκπτωσης προς τον πελάτη ως ένδειξη καλής θέλησης.
Το θέμα της εγγύησης είναι λίγο μπλεγμένο. Υπάρχουν εταιρείες που προς τιμήν τους έχουν TSB με τα οποία σιωπηρά προσφέρουν επιπλέον εγγύηση σε ένα εξάρτημα. Άλλες όχι. Πάντως για να πω την αλήθεια αν στον 9ο έτος μου συμβεί κάτι τέτοιο και οι συσσωρευτές αποδημήσουν εις κύριον τότε θα προτιμήσω να μείνω με κουτσουρεμένο όχημα παρά να εκταμιεύσω ~4500 ευρώ (γιατί έχουμε και την εργασία παίδες.... το κόστος που σας είπα ήταν μόνο του ανταλλακτικού.... για αυτό μου ήρθε μία λιποθυμία....)
-
Έχεις δίκιο. Απλά μου φάνηκε ενδιαφέρον case study για την ντόπια αντιπροσωπεία. Η διαδικασία της Ηonda για τις αναβαθμίσεις ποιά είναι; Σε καλούν εκτάκτως μόλις βγει κάτι ή περιμένουν να εμφανιστείς για service, επισκευή κλπ;
Ηonda Civic 2005