Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, ακριβώς αυτά εννοώ. Απ' όσο ξέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάφονται εξωτερικά με ειδικά υλικά ώστε να μην έχουν πρόβλημα.
Για τόν κίνδυνο να πάρουν φωτιά εννοώ.
Οπου και να τό έχεις,το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι στο επίκεντρο τόνων καυσίμου ύλης,καί τόνων προσαναμάτων (ξερόκλαδα-χόρτα)Μα αυτό λέω κι εγώ, η στρώση των υλικών είναι ακριβώς για να αντέχουν στη φωτιά. Δεν έχω ακούσει πάντως κανέναν με ξύλινο σπίτι που να είχε πρόβλημα με φωτιά.
Μιας και λέμε για καιρό, το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δροσερά, ενώ ζεσταίνονται πανεύκολα(και κρατούν και τη θερμοκρασία) το χειμώνα.
Το ειχα ψαξει πριν 3-4 χρονια.Οι κορμοι ειναι εμποτισμενοι με καποιο υλικο που δεν τους αφηνει να αναφλεγουν.ΘΕλουν καθε 5 χρονια περασμα με ενα ειδικο βερνικι για να μην διαβρωνονται.Το κοστος κατασκευης ενος τετοιου σπιτιου ειναι λιγο μεγαλυτερο απο του προκατασκευασμενου.Το μεγαλυτερο προβλημα ομως ,για εμενα, ειναι αν 'δενει' με τον υπολοιπο χωρο.Ειναι ιδιαιτερη η αισθητικη του και δεν κολλαει ευκολα.Αν εχετε οικοπεδο σε βουνο ή κοντα σε χιονοδρομικο κεντρο ειναι πολυ ωραιο.Αλλιως φαινεται ξεκαρφωτο.Ειχα κατεβει στον Πυργο πριν 3 χρονια για να δω ενα που ειχαν στησει και ηταν πολυ ομορφο.Ο Ηλιας θα το ξερει σιγουρα.