-
Μπορείς να περιμένεις 3 χρόνια για ένα αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους...
Για τα πίσω twiters και εγω το σκέφτομαι να μη τα βάλω...Όσο για τα κυβικά κατέληξα στη 1,6 γιατί αφ'ενός μου αρέσει πολύ εμφανισιακά η έκδοση Ti και αφ'έταίρου η κίνηση μου είναι κυρίως στην Αθήνα και τα χιλιόμετρα που κάνω είναι πολλά με απότέλεσμα στην έπιλογή της δίλιτρης να αυξάνονται τα έξοδα λόγω κατανάλωσης...
Ξέρετε που βρίσκεται περίπου η κατανάλωση της 1,6?Διάβασα και κάτι για προβλήματα με την ηλιοροφή στις παλιότερες... Εχουν ξεπεραστεί?
Δηλαδή να περιμένω την 149 περίπου στα τέλη 2008?
Φίλε car_crazy να καταθέσω κι εγώ τη δικη μου αποψη επι του θέματος.
Καταρχήν δεν πιστευω πως το μοντελο ειναι ιδιαιτερα ξεπερασμενο ειδικα σε οτι αφορα τα δυναμικα του χαρακτηριστικα (επιδοσεις-οδικη συμπεριφορα), μαλλον το αντιθετο θα ελεγα. Η δικη μου οδηγικη εμπειρια τουλαχιστον αυτο δειχνει.
Επισης επειδη το μοντελο ειναι αρκετα χρονια στην παραγωγη, λογικα θα πρεπει να εχουν λυθει τα οποια προβληματα νεοτητας ειχε η 147 σειρας 1.
Απο εκει και περα αυτο που θα με προβληματιζε πολυ ειναι η μετρια ως κακη παθητικη ασφαλεια συμφωνα με τα crash tests του Euroncap. Βεβαια αν εσυ δε δινεις μεγαλη βαση σε αυτον τον τομεα δε θα σε πολυενδιαφερει.
Εφοσον θα κινεισαι κυριως στην πολη μαλλον η 1.6 ειναι καλυτερη επιλογη απο τη 2.0, ωστοσο 25000 για ενα 1600 σχεδον 6 ετων στην παραγωγη μου φαινονται πααρα πολλα, οταν με τα ιδια λεφτα παιρνεις πιο καινουρια μοντελα με μεγαλυτερο κινητηρα (πχ Citroen C4 2.0 VTS, Mazda 3 2.0 ή το νεο Civic). Βεβαια καταλαβαινω οτι απο τη χρηση που θες να κανεις, δε χρειαζεσαι κατι παραπανω απο 1600, απλα στο αναφερω για να δεις οτι με τα λεφτα αυτα που σκοπευεις να δωσεις μπορει κανεις να εχει αρκετες πιο φρεσκες και 'γρηγορες' επιλογες.Απο εκει και περα για την καταναλωση περισσοτερα θα σου πουν οι κατοχοι, νομιζω ομως ειναι απο τις πιο υψηλες για 1600αρι ειδικα μεσα στην πολη (με ανταλλαγμα βεβαια τις πολυ καλες επιδοσεις για την κατηγορια).
Αυτα. Ελπιζω να βοηθησα.
Καλή επιλογή!
-
Off-stream [/on]
Η αισχρή μεταλλική λωρίδα έχει καταργηθεί εδώ και καιρό; Μάλλον τότε οι πωλητές της Θεσσαλονίκης έχουν πολύ στοκ από την προηγούμενη...
Off-stream [/off]Είδα μια κεραμιδο-πορτοκαλο-chromeorangeoκάτι 147 προχθές το βράδυ με ολοκαίνουριες πινακίδες, τρελογυαλισμένη και λοιπά και έπαθα σοκ. Το αυτοκίνητο ξεχώριζε από χιλιόμετρα μακριά (και οι 147 δεν είναι και σπάνιες για να χτυπάν στο μάτι).
Άποψή μου ότι και οι μετά facelift είναι πολύ καλές στο θέμα του σχεδιασμού. Και αυτό ισχύει και για τις 156, πραγματικά θα έπαιρνα οποιαδήποτε από τις τέσσερις εκδοχές.
Αλλά 25.000 για την 147 1.6 δεν θα έδινα...πολλά.
-
@ kid: Όχι βέβαια απλά αν αναμένεται σε 1-1,5 χρόνια η 149 τότε θα το ξανασκεφτώ.
Γενικά δεν είναι ότι δεν κάνω ταξίδια αλλά ως κάτοικος Αθήνας τα κάποια Σαββατοκύριακα που θα φύγω είναι πολύ λίγα μπροστά στις υπόλοιπες μέρες το χρόνου...
Τα 1600 κυβικά δεν με προβληματίζουν για εκτός Αθηνών μετακινήσεις... -
Για τα πίσω twiters και εγω το σκέφτομαι να μη τα βάλω...Όσο για τα κυβικά κατέληξα στη 1,6 γιατί αφ'ενός μου αρέσει πολύ εμφανισιακά η έκδοση Ti και αφ'έταίρου η κίνηση μου είναι κυρίως στην Αθήνα και τα χιλιόμετρα που κάνω είναι πολλά με απότέλεσμα στην έπιλογή της δίλιτρης να αυξάνονται τα έξοδα λόγω κατανάλωσης...
Ξέρετε που βρίσκεται περίπου η κατανάλωση της 1,6?Διάβασα και κάτι για προβλήματα με την ηλιοροφή στις παλιότερες... Εχουν ξεπεραστεί?
Γεια σου φίλε μου...
Εχω την 1,6 εδώ και ένα χρόνο περίπου...
Είναι άψογη σε όλα της αλλά καίει πραγματικά πάρα πολύ!
Μέσα στην πόλη 11,2lt/100km χωρίς να περνάς ποτέ τις 4000 στροφές...
Κατα τα άλλα το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό και πανέμορφο! -
Ενα καινουργιο (1/2006) συγκριτικο μεταξυ Audi A3 1.6 FSI - Alfa 147 1.6 (120 PS) - BMW 116 που μπορει να ενδιαφερει υποψηφιους αγοραστες υπαρχει εδω:
http://www.auto-internet.gr/tests/compa ... A3_116.htm
-
-
Όσον αφορά στο φίλο που θέλει να αγοράσει την 147, τα πράγματα έχουν ως εξής :
Την έχω εδώ και δύο χρόνια. Έχει 50.000κμ και κανένα απολύτως πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ουκ ολίγες φορές. Η οδική συμπεριφορά είναι μοναδική ενώ τα φρένα και το τιμόνι υπεράνω κριτικής.
Δε θα μετανιώσεις για την αγορά σου παρά μόνο όταν πρόκειται να την πουλήσεις. Για τη δικιά μου που είναι σε άριστη κατάσταση, μου προσφέρουν μόνο τα μισά από αυτά που έδωσα για να την αποκτίσω..
Δε σου κρύβω βέβαια πως θα παραγγείλω την 159.
Κατά πάσα πιθανότητα θα τα ξαναχάσω τα λεφτά μου, αλλά από την άλλη... -
Καλα η ασπρη αλφα ειναι απλα φανταστικη.Γενικα ακομα και στις παλιες αλφα το ασπρο τους πηγαινε.Δεν νομιζω να υπαρχει αλλο αυτοκινητο που να δειχνει τοσο ομορφο λευκο.
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Γεια σου φίλε μου...
Εχω την 1,6 εδώ και ένα χρόνο περίπου...
Είναι άψογη σε όλα της αλλά καίει πραγματικά πάρα πολύ!
Μέσα στην πόλη 11,2lt/100km χωρίς να περνάς ποτέ τις 4000 στροφές...
Κατα τα άλλα το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό και πανέμορφο!Πολύ μεγάλη κατανάλωση για 1600 ρε παιδιά.
-
FELLEAS εγραψε
Η Ασπρή με τις 18άρες είναι ΤΒ
Τι εννοεις ?Turbo Benzina?Mη μου πεις οτι εχει κανενα V6 πανω...
-
Turbo Benzina.
Οι twin spark είναι αξιόλογοι κινητήρες, έχουν καλή απόδωση, και ιδίως μετά το στρώσιμο (δηλαδή στα 25-30 χιλ. χιλιόμετρα) αποδίδουν καλύτερα και η κατανάλωση πέφτει.
Επίσης παίρνουν άνετα βενζίνη 95 οκτανίων, ενώ πχ. οι FSI θέλουν 98. Το μόνο αξιόλογο στην καινούργια 147 είναι ο κινητήρας diesel 1.9 με τεχνολογία common rail δεύτερης γενιάς, κατανάλωση μικρότερη από 7λ/100 και ροπή μεγαλύτερη από αυτή του v6. 0-100 σε 8.8 δεύτερα, και καινούργιο 6τάχυτο κιβώτιο. Επίσης η τιμή της δεν είναι τραγικά υψηλή.
Εάν είμουν Ελλάδα, θα το έπερνα χωρίς δεύτερη σκέψη (πρέπει βέβαια να είσαι στην επαρχία). -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
FELLEAS εγραψεΗ Ασπρή με τις 18άρες είναι ΤΒ
Όχι, αυτή είναι Twin Spark τουρμπισμένη.
Αλλά υπάρχει και μια 147 V6 TB στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
FELLEAS εγραψε
Η Ασπρή με τις 18άρες είναι ΤΒ
Όχι, αυτή είναι Twin Spark τουρμπισμένη.
Αλλά υπάρχει και μια 147 V6 TB στην Αθήνα.
Ωραία πράματα!
-
kyan εγραψε
Αλλά υπάρχει και μια 147 V6 TB στην Αθήνα
Αυτα ειναι τα καλα!!!
-
-
Οι ζάντες της άσπρης είναι 18άρες???
Δεν οι 17άρες της έκδοσης Ti?όχι είναι 18άρες της Toora
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Οι ζάντες της άσπρης είναι 18άρες???
Δεν οι 17άρες της έκδοσης Ti?όχι είναι 18άρες της Toora
Μα και η ΤΙ τις συγκεκριμένες ζάντες σε 17' δεν φοράει??
Τοοra δεν είναι αυτές που φοράει η ΤΙ?
Μάλιστα έχω πετύχει και 147 να τις φοράει χωρίς να είναι TI και στη μέση έχουν το σήμα της Τοοra. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μα και η ΤΙ τις συγκεκριμένες ζάντες σε 17' δεν φοράει??Ναι.
Τοοra δεν είναι αυτές που φοράει η ΤΙ?
Ναι.
Η συγκεκριμένη 147 δεν είναι TI και οι ζάντες είναι το ίδιο μοντέλο με των TI αλλά 18' αντί για 17'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
....και οι ζάντες είναι το ίδιο μοντέλο με των TI αλλά 18' αντί για 17'.
Αυτό ακριβώς είπα και εγώ...
Alfa 147 forum