-
Στα πολύ γρήγορα ένα ξεφύλλισμα στην αρχή. Αν χρειαστεί, ανατρέχω για συγκεκριμένα πραγματάκια στα οποία μπορεί να μου έχει δημιουργηθεί απορία.
-
Το δικό μου δεν είχε τέτοιο manual...
-
Το διάβασα 1 φορά...
Μετά αγόρασα το 'Service and repair manual' του Haynes και διαβάζω μόνο αυτό -
Ναι, το έχω διαβάσει όλο 2 φορές κι εγώ......
-
Γέλασα (και ψιλο-εκνευρίστικα) με το manual της Mercedes το 99 (το πρώτο μου νέο αυτοκίνητο).
Σαν αυτοκίνητο με μεγάλες πωλήσεις στην Αμερική, ήταν γεμάτο με 'Caution', 'Attention', 'Danger', κτλ. Κάθε κεφάλαιο ήταν μία σελίδα οδηγίες και δύο με εξηγήσεις/προειδοποιήσεις σε αυστηρό τόνο .
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Το διάβασα στην αρχή και το ξαναδιαβάζω όποτε χρειαστεί+1
-
Ολόκληρο, γιατί με τα συστήματα που έχουν σήμερα τα αυτοκίνητα όλο και κάποιο κολπάκι/λειτουργία βρίσκεις, που δεν θα το φανταζόσουν.
Επίσης διαβάζοντας το μάνουαλ ανακάλυψα οτι οι πωλητές μου είπαν μπαρούφες για τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών, όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο. -
Το'χω διαβάσει ολόκληρο.
-
Είμαι κλασσικό Freak που διαβάζει πρώτα το manual και μετά βάζει μπρος το προϊόν. Είτε πρόκειται για ηλεκτρικό σκουπάκι (ένα κουμπί) είτε ηλεκτρονική ζυγαριά (...χωρίς κουμπί ) είτε ψηφιακή μηχανή.
Φανταστείτε στο αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Είμαι κλασσικό Freak που διαβάζει πρώτα το manual και μετά βάζει μπρος το προϊόν.Το διάβασες στην αντιπροσωπεία ή πήγες το καινούριο αυτοκίνητο σπίτι με γερανό???
-
Ο χρήστης Volk έγραψε:
Το διάβασα 1 φορά...
Μετά αγόρασα το 'Service and repair manual' του Haynes και διαβάζω μόνο αυτό+1
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είμαι κλασσικό Freak που διαβάζει πρώτα το manual και μετά βάζει μπρος το προϊόν.
Το διάβασες στην αντιπροσωπεία ή πήγες το καινούριο αυτοκίνητο σπίτι με γερανό???
Έπρεπε να το περιμένω...
I own you one...
-
Ότάν πήρα το αυτοκίνητο, διάβασα κάποια πράγματα και μια μέρα που περίμενα ένα φίλο να κατέβει από τη δουλειά, το διάβασα όλο.
Από τότε το διαβάζω όποτε έχω απορία....
-
Από τα αυτοκίνητα που είχα κατά καιρούς, μόνο στα τα καινούργια είχα κάτσει με μεράκι και διάβαζα το manual. Τις άλλες φορές μόνο όταν έψαχνα κάτι συγκεκριμένο ανέτρεχα σε αυτό.
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Είμαι κλασσικό Freak που διαβάζει πρώτα το manual και μετά βάζει μπρος το προϊόν. Είτε πρόκειται για ηλεκτρικό σκουπάκι (ένα κουμπί) είτε ηλεκτρονική ζυγαριά (...χωρίς κουμπί ) είτε ψηφιακή μηχανή.
Φανταστείτε στο αυτοκίνητο...Σωστός.
Προσωπικά ότι κι αν αγοράσω πάντα διαβάζω τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσω.
Όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητό μου και μέχρι να ετοιμαστούν τα «γραφειοκρατικά» ζήτησα και μου έδωσαν το βιβλίο. -
Αναγκαστικά το διάβασα ολόκληρο με τόσα τσιμπλίκια που έχει η C4...
-
Κι` εγώ με το C4.. φουλ στα docs!!
Πάντως, για μένα το manual είναι και μια απόλαυση να το διαβάζεις πριν χρησιμοποιήσεις το οποιοδήποτε καινούριο αντικείμενο, πόσο μάλλον ένα αυτοκίνητο.
-
Το ξεκοκάλισα μία φορά, και ανατρέχω κατά περίπτωση, έκτοτε.
Είναι πάντως εξοργιστικά γραμμένο, όπως όλα σχεδόν πια τα συνοδευτικά προϊόντων. Απευθύνονται σε Αμερικανάκια: Κίνδυνος, Προσοχή, Προειδοποίηση, το αυτοκίνητό σας μπορεί να έχει ή και να μην έχει το τάδε, η εγγύηση δεν καλύπτει ανικανότητα χρήσης του προϊόντος και ανάλογες π@π@ριές, προερχόμενες από τη δικομανία και την ηλιθιοτητα της πατρίδας του συγχρόνου καπιταλισμού.
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Όλο το βιβλίο και μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο.
Έτσι και 'γω!
Ελπίζω όχι εν κινήσει ε;
Αστειεύομαι φυσικά!!!!!Επίσης φυσικά και το διάβασα όλο από την πρώτη μέρα και έχω προστρέξει σε αυτό σε κάθε πρόβλημα ή απορία που έχω κατά καιρούς.
Μακάρι να έδιναν και ένα check list με μια ημερήσια επιθεώρηση (να πούμε προ πτήσεως Βασίλη;!!! ) και με ενέργειες πριν την εκκίνηση ή την έναρξη της πορείας, με κάθε αυτοκίνητο θα ήταν πολύ χρήσιμο για πάρα πολλούς οδηγούς ιδίως Έλληνες!!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μακάρι να έδιναν και ένα check list με μια ημερήσια επιθεώρηση (να πούμε προ πτήσεως Βασίλη;!!! ) και με ενέργειες πριν την εκκίνηση ή την έναρξη της πορείας, με κάθε αυτοκίνητο θα ήταν πολύ χρήσιμο για πάρα πολλούς οδηγούς ιδίως Έλληνες!!!!
Εδώ δε κοιτούν κάποιοι βασικά πράγματα (π.χ. πίεση ελαστικών) μια φορά στις δεκαπέντε ημέρες, περιμένεις να κάνουν καθημερινό έλεγχο;
Μάλλον αυτές οι σελίδες, εαν υπήρχαν, θα γινόντουσαν πολύ γρήγορα σημειωματάριο.
Έχετε διαβάσει το βιβλίο «οδηγιών και συντήρησης»;