-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οποιος θέλει να το κόψει... μονο μαχαρι... οι πρώτες 2 εβδομαδες πονανε..
Στον ένα μήνα ο 'πόνος' επανέρχεται δριμύτερος...
Eγώ το κοψα μαχαιρι. Απρίλη - Σεπτεμβριο ουτε τζουρα. Τελη Σεπτεμβριου εκανα καμια 10αρια τσιγαρα (τρακα στο γραφειο) (αθροιστικα σε 15 μερες) και μετα πάλι μαχαιρι..
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Old Holburn Αρωματικό εδώ και κάποιους μήνες.
Η μέρα με τη νύχτα με τα τσιγάρα που έκανα πριν (Marlboro μαλακό)
Είναι καλύτερα, φθηνότερα, δεν μυρίζουν τα ρούχα, κάνεις λιγότερα.
Να δούμε πότε θα το κόψουμε;
Και εγω το ιδιο μονο που παιρνω τον κιτρινο.
Καλος ο καπνος και οικονομικος, αλλα αυτο που σιχαινομαι ειναι η κιτρινιλα στα δακτυλα
Υπαρχει καποιο 'κολπο' να καθαριζουν ευκολα?Αν θέλεις να μην κιτρινίζουν, να χρησιμοποιείς πιο χοντρό χαρτάκι. Τα Rizla τα κόκκινα είναι αρκετά χοντρά.
-
.
Απο τα 50-60 περίπου την ημέρα έπεσα στα μηδέν (0) το φεβρουάριο που μας πέρασε (2005) με τη βοήθεια αυτοκόλλητων νικοτίνης.
Μετά από 12 εβδομάδες άρχισα να μασάω τσίχλες νικοτίνης (~6 την ημέρα).
Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ξανακαπνίσω, το πολύ πολύ να παίρνω το φιξάκι της νικοτίνης από καμιά τσίχλα...
Ο λόγος που σταμάτησα ήταν ότι πάντα σιχαινόμουν τη μείωση της αντοχής που προκαλεί το τσιγάρο, και το ότι με το παραμικρό έβηχα ακατάπαυστα. Ειδικά την περίοδο που αποφάσισα να το κόψω κάθε πρωί έδινα ρεσιτάλ βήχα. Με βοήθησε το ότι διάβασα κάποια πράγματα στα quitsmoking.about.com και quit-smoking-guide.com > Product Reviews.
Τα θετικά της διακοπής του καπνίσματος είναι πάρα πολλά και πιθανόν τα ξέρετε / έχετε ακούσει ειδικά αν ξεπερνάτε ένα ικανό αριθμό καπνισμένων τσιγάρων την ημέρα.
.
-
Χωρίς τσιγάρο νιώθω πολύ καλύτερα.
Νομίζω οτι ή ψυχολογική αναγκή για τσιγάρο ήταν μεγαλύτερη από τον βιολογικό εθισμό.
-
Ο βιολογικός εθισμός περνάει σε μία δύο μέρες το πολύ. Ο άλλος είναι το πρόβλημα...
Εγώ τώρα το έχω ελαττώσει αρκετά, από μηδέν τσιγάρα την ημέρα μέχρι 4-6 το πολύ.
Το έφτασα εκεί κόβοντας το αγόρασμα και κάνοντας τράκα μόνο σε αυτούς που κάπνιζαν τα ίδια με μένα. Drum άσπρο, φιλτράκια swan λεπτά και πράσινα χαρτάκια rizzla...
Tώρα έχω αγοράσει καπνό και τα συναφή, αλλά συνεχίζω εδώ και 10 μέρες να μένω στα μηδέν με 4-6 τσιγάρα την ημέρα. Λέω σιγά σιγά να κάνω ακόμα ένα βήμα και να προσπαθήσω να το κόψω τελείως... -
Gauloises μπλέ..κόστος 2.80 την ημέρα Περιστασιακά Camel άφιλτρο..
Υγ:Εχει δοκιμάσει κανείς Gauloises άφιλτρο?Αουτςςςςςςςς
-
Ο χρήστης johnch έγραψε:
Gauloises μπλέ..κόστος 2.80 την ημέρα Περιστασιακά Camel άφιλτρο..Υγ:Εχει δοκιμάσει κανείς Gauloises άφιλτρο?Αουτςςςςςςςς
Τα πιο βαριά άφιλτρα μάλλον είναι τα Camel και τα Gitanes, αλλά έχω καιρό να δω να τα καπνίζει κάποιος. Στα πρώτα μου 'βήματα', είχα κάνει αρκετές φορές εμετό με Camel άφιλτρο
-
Εγώ ξεκίνησα να καπνίζω με Camel άφιλτρο.
-
Οταν κάπνιζα (το έκοψα το 2003 επιτυχώς) είχα ένα τσαντάκι μέσης με:
-Marlboro μαλακό (για βασικό)
-More πουράκια μέντας (για να πάρω «ανάσες»)
-Old Holborn mild (σταθερή αξία και πάντα σκέτο χωρίς φίλτρα και αηδίες)τώρα μόνο σοκολατένια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Gauloises μπλέ..κόστος 2.80 την ημέρα Περιστασιακά Camel άφιλτρο..
Υγ:Εχει δοκιμάσει κανείς Gauloises άφιλτρο?Αουτςςςςςςςς
Τα πιο βαριά άφιλτρα μάλλον είναι τα Camel και τα Gitanes, αλλά έχω καιρό να δω να τα καπνίζει κάποιος. Στα πρώτα μου 'βήματα', είχα κάνει αρκετές φορές εμετό με Camel άφιλτρο
Tα gitanes έχουν περίεργο χαρτί(νομίζω οτι είναι απο καλαμπόκι..)το οποίο τα κάνει ολίγον αηδιαστικά κατα τα δικά μου γούστα..το camel το άφιλτρο το θεωρώ απο τα πιο ελαφριά άφιλτρα...στην άλλη άκρη τα gauloises τα οποία στην κυριολεξία δεν καπνίζονται!!
-
Old Holborn Yellow με ασημένια Rizzla+ χαρτάκια και φίλτρα Swan κίτρινα.
Το κάπνισμα το ξεκίνησα στα 18 μου, με Marlboro... -
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Old Holborn Yellow με **ασημένια Rizzla+ χαρτάκια **και φίλτρα Swan κίτρινα.
Το κάπνισμα το ξεκίνησα στα 18 μου, με Marlboro...Tα χαρτάκια που σβήνουν συνέχεια Μια φορά δοκίμασα στριφτό με τέτοιο χαρτάκι και απο τότε δεν...
-
Εμένα με βολεύει απίστευτα, γιατί έτσι κρατάω ένα τσιγάρο μέχρι και μισή ώρα!
-
Ο χρήστης johnch έγραψε:
...στην άλλη άκρη τα gauloises τα οποία στην κυριολεξία δεν καπνίζονται!!Οδηγός φορτηγού το καλοκαίρι (Βέλγος), έκανε σε δυο ώρες ένα πακέτο από δαύτα (είχε μαζί του μια κούτα αλλά αγόρασε και 4 πακέτα από το περίπτερο, επειδή θα έφευγε Δευτέρα βράδυ κι ήταν, λέει, Κυριακή απόγευμα) και ήπιε τέσσερις νες, ζεστούς!
Και ζει ακόμα!!!! -
.
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Νομίζω οτι ή ψυχολογική αναγκή για τσιγάρο ήταν μεγαλύτερη από τον βιολογικό εθισμό.Ο βιολογικός εθισμός περνάει σε μία δύο μέρες το πολύ. Ο άλλος είναι το πρόβλημα...
Αυτό που έχω συμπεράνει (διαβάζοντας διάφορα άρθρα) είναι ότι η νικοτίνη είναι μία εξαιρετικά εθιστική τοξική ουσία.
Η αναζήτησή της παρουσίας της γίνεται σε κάθε ευκαιρία από τον οργανισμό.Από τη δική μου εμπειρία θα πω ότι η συνήθεια (της κίνησης) του καπνίσματος καταπολεμήθηκε σχετικά εύκολα ενώ η δυσκολία ήταν (και είναι) η στέρηση του ναρκωτικού που λέγεται νικοτίνη. Δεν είναι υπερβολή η χρήση των όρων 'τοξικομανής' και 'εξαρτημένος' για ένα καπνιστή.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω πάει στην 'όχθη' που λέγεται 'φανατικός πολέμιος του καπνίσματος και των απανταχού καπνιστών'. Η παρουσία του καπνού με ενοχλεί στις ίδιες περιπτώσεις που με ενοχλούσε και όταν κάπνιζα.
.
-
Άσσος 25 σκληρό κόκκινο. Το τέως mild (μάϊλντ), που όταν το ζήταγα,πριν από 8-9 χρόνια, με διόρθωναν οι περιπτεράδες και μου έλεγαν: 'εννοείς μίλντ, έτσι;'.
Δεν σας λέω πόσα καπνίζω, απλά στην Κόρινθο όταν πάω σε διάφορα περίπτερα, πριν ζητήσω τσιγάρα, μου βγάζουν 2 πακέτα στο γκισέ.
Σίγουρα ο Παπαστράτος θα με ανακηρύξει μεγάλο χορηγό (μαλάκα), αλλά τέλος πάντων! -
1 χρόνο 2 μήνες και 15 ημέρες αισίως 'καθαρός' και ατσίγαρος!Απλά μια μέρα δεν πήρα άλλο πακέτο όταν τελείωσε το προηγούμενο.Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι είναι καθαρά εγκεφαλικό.Τα αποτελέσματα:τρελλή οικονομία σε χρήματα , καλύτερη όσφρηση, γεύση και αναπνοή, καθαρή αναπνοή στο στόμα και γενικότερα πιο ανεβασμένη διάθεση ρε παιδί μου!!!off topic βγήκα αλλά για το καλό σας το λέω:ΚΟΨΤΕ ΤΟΟΟΟΟ!!!!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
1 χρόνο 2 μήνες και 15 ημέρες αισίως 'καθαρός' και ατσίγαροςΜε λένε Βασίλη και είμαι καπνιστής .....
Μarlboro κόκκινο .... 25 χρόνια τώρα εκτός από μικρά διαστήματα αλλαγών για περιέργεια. Κάνω 1-2 πακέτα την ημέρα.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ είναι δύσκολη γμτ
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Η ΑΠΟΦΑΣΗ είναι δύσκολη γμτ
Ναι, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια ΑΠΟΦΑΣΗ.
Εγώ το προσχεδίασα 2 μήνες πριν. Εβαλα σε κύκλο την ήμερα που θα το έκοβα στο ημερολόγιο.
Αυτό ήταν.
Τό πιο δύσκολο ήταν 'να ορίσω τον ευατό μου ώς μη καπνιστή'..Στην αρχή ενιωθα λες και είχα φλωρέψει ή κάτι τέτοιο.. άλλοστε το τσιγάρο ήταν κάτι σαν επέκταση του χεριού μου... Η πρώτη μέρα είναι η πιο δύσκολη... κάθε επόμενη είναι λίγο καλύτερα μεχρί που μια μέρα δεν σε νοιάζει καθόλου
-
Σαντέ αφιλτρο σήμερα (τα περισσότερα περίπτερα δεν έχουν την κασετίνα φίλτρο). Ειναι και πιο φτηνο (1,80Ε).
Για τους καπνιστές του φόρουμ: Τι τσιγάρα κάνετε;