-
Είναι αλήθεια ότι οι diesel έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την απόδοση,την κατανάλωση το θόρυβο και τους ρύπους αλλά από τη σκοπιά του ψαγμένου οδηγού,δεν νομίζω ότι συγκρίνονται με τους βενζινοκινητήρες.Μπορείτε για παράδειγμα να φανταστείτε ένα Civic Type R diesel ή ένα Focus RS diesel ή ακόμα χειρότερα μια Ferrari,Porsche diesel;;;Φυσικά όχι.Και αυτό γιατί ο ήχος ενός τέτοιου κινητήρα κάθε άλλο παρά προδιαθέτει για γρήγορη οδήγηση,ενώ το πολύ μεγαλύτερο βάρος του σε σχέση με τον βενζινοκινητήρα αλλοιώνει προς το χειρότερο τη συμπεριφορά κάθε αυτοκινήτου που τοποθετείται σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση.Βεβαίως για επαγγελματικούς σκοπούς ένας diesel την κάνει τη δουλειά του,ή έστω για ήρεμους οικογενειάρχες.Από κει και πέρα...χμμμ ευχαριστώ,αλλά δε θα πάρω (προς το παρόν τουλάχιστο)
-
Έχωντας οδηγήσει πρόσφατα, πούλμαν με diesel μηχανή 420hp προδιαγραφών EURO III, (καποιοι περιορισμοι στις εκπομπες καυσαερίων που επιβάλλει η ευρ. ένωση, ) το νεο πετρέλαιο που διανέμεται απο όλες τις εταιρείες, ( μην απατάσθε, ολοι απο την ίδια κάνουλα γεμίζουν.Μετα ο καθένας στο χώρο του κάνει τη δική του επεξεργασία), είναι καλο. Οχι οτι δεν καπνίζει, αυτό ειναι θέμα ποδιού. Αλλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της εφαρμογής common rail στους κινητήρες diesel, το καλό, έγινε σχεδόν τέλειο.! (Τελος χρονου mail me για απορίες.)
-
Η AMG συμφωνει το Diesel ειναι ενταξει:
Να και τι λενε:
The C 30 CDI AMG is the first diesel to achieve performance figures worthy of a sports car and is unrivalled in its class. Its completely newly developed direct-injection turbodiesel with common-rail technology develops a maximum output of 170 kW/231 hp and a maximum torque of 540 Newton metres.
Νικος
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Είναι αλήθεια ότι οι diesel έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την απόδοση,την κατανάλωση το θόρυβο και τους ρύπους αλλά από τη σκοπιά του ψαγμένου οδηγού,δεν νομίζω ότι συγκρίνονται με τους βενζινοκινητήρες.Μπορείτε για παράδειγμα να φανταστείτε ένα Civic Type R diesel ή ένα Focus RS diesel ή ακόμα χειρότερα μια Ferrari,Porsche diesel;;;Εξαρτάται ο 'ψαγμένος οδηγός' τι ψάχνει...
Με την σειρά σου, μπορείς να φανταστείς ένα ταξίδι πολλών ωρών (ή γιατί όχι ημερών) με κόσμο και μπαγκάζια με Ραλί ή ακόμα χειρότερα με Φεράρι ή Λάνσερ Έβο; Με το τελευταίο ειδικά θα πρέπει να βάλεις στα μπαγκάζια σου και έξτρα ντεπόζιτα, αφού πιθανώς θα 'αδειάζεις' πιο σύντομα από την συχνότητα των βενζινάδικων...
-
Εμένα πάλι αυτό το diesel αριστερά δε θα με χάλαγε καθόλου...
Πάντως, η τοποθέτηση του Γιώργου με καλύπτει πλήρως. Στο poll ψήφισα με χέρια και με πόδια το diesel. Όταν με το καλό θα έχω σύζυγο και κουτσούβελο (χωρίς όμως την πεθερά), ποιος ο λόγος να κοιτάξω π.χ. έναν οποιοδήποτε βενζινοκίνητο Α4, όταν υπάρχει το 1.9TDi με την τερατώδη ροπή (απίστευτες ρεπρίζ) και καίει όσο ένα 1200αράκι πόλης (9 λίτρα/100χλμ. μικτά), τη στιγμή μάλιστα που εκ των πραγμάτων ο diesel κινητήρας θα απαιτεί μικρότερη συντήρηση από τον αντίστοιχο βενζίνης.
Μη μπερδεύουμε τα μπαρουτοκαπνισμένα σαπάκια των ταξιτζήδων με την εξελιγμένη τεχνολογία των diesel κινητήρων. Επιμένω, πως η Peugeot δεν είναι καθόλου χαζή όταν ξεγράφει από τα μικρομεσαία κυβικά τους κινητήρες βενζίνης... -
Συμφωνω με τον Petros για εκείνο το diesel αριστερά της φωτογραφίας
Επίσης και για την πολιτική της PSA που σχεδίασε έναν διαμάντι κινητήρα με λίγα κυβικά για Ευρωπαίους (όχι για Ελληνες μην μπερδέυεστε).
Για τους υπόλοιπους ε! βολευτείτε με 1400 κυβικά 75 άλογα και συρθείτε ελέυθερα στο δρόμο. Α ρε ελληνικό δημόσιο για μια ακόμα φορά ανεπανάληπτο.
Αλήθεια αν μπορούσαμε να δούμε στατιστικά της Peugeot-Citroen πόσα 307, xsara πωλούνται στην Ευρώπη με 1400 cc κινητήρα και πόσα απο αυτά Ελλάδα και επίσης με 1600 cc ή με τον νέο diesel και πόσα απο αυτά Ελλάδα. Θα γέλαγε κάθε πικραμένος κάτοχος 307 1.4 και xsara 1.4. (To saxo και το 106 καλά πάνε με το παραπάνω μοτέρ) -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εμένα πάλι αυτό το diesel αριστερά δε θα με χάλαγε καθόλου...Πάντως, η τοποθέτηση του Γιώργου με καλύπτει πλήρως. Στο poll ψήφισα με χέρια και με πόδια το diesel. Όταν με το καλό θα έχω σύζυγο και κουτσούβελο (χωρίς όμως την πεθερά), ποιος ο λόγος να κοιτάξω π.χ. έναν οποιοδήποτε βενζινοκίνητο Α4, όταν υπάρχει το 1.9TDi με την τερατώδη ροπή (απίστευτες ρεπρίζ) και καίει όσο ένα 1200αράκι πόλης (9 λίτρα/100χλμ. μικτά), τη στιγμή μάλιστα που εκ των πραγμάτων ο diesel κινητήρας θα απαιτεί μικρότερη συντήρηση από τον αντίστοιχο βενζίνης.
Μη μπερδεύουμε τα μπαρουτοκαπνισμένα σαπάκια των ταξιτζήδων με την εξελιγμένη τεχνολογία των diesel κινητήρων. Επιμένω, πως η Peugeot δεν είναι καθόλου χαζή όταν ξεγράφει από τα μικρομεσαία κυβικά τους κινητήρες βενζίνης...Kai emena 8a mou arese alla prwta 8elw na to odigisw. Pantws, prin poume kati, as skeftoume poso kanei to 1.9tdi me tous 150 HP. Nomizw an deis poso kanei stin Germania, einai arketa poio akribo apo to 1.8t kai mpenei stin perioxi tou V6 (xwris na exw koita3ei tis times alla fantazomai kapws etsi 8a einai). Episis ti 8a ginei me tin syntirisi, poso 8a stoixisei. Autokinita me kinitires turbo kai malista diesel, fantazomai 8a stoixizei polla, kai an xalasei kati...trexa gyreue meta.
-
Όπως είχα γράψει και παραπάνω τα Diesel στοιχίζουν πιο πολλά λεφτά από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο όμως το κέρδος προέρχεται απο το συνδυασμο χαμηλής κατνάλωσης-χαμηλής τιμής καυσίμου αφού το diesel είναι αρκετά φθηνότερο της βενζίνης. Γενικά οι diesel θεωρούνταν φτηνοι στην συντήρηση τους και ιδιαίτερα αξίοπιστοι κάτι το οποίο ισχύει και σήμερα με εξαίρεση το σύστημα common rail το οποίο είναι αρκετά ευαίσθητο λόγω των υψηλών πιέσεων που επικρατούν σε αυτό στην παρουσία μεγάλων ποσοτήτων νερού στο diesel και γενίκά στα κακής ποιότητας πετρέλαια. Αυτή την στιγμή οι diesel νέας γενίας τεστάρονται σκληρά από τους μάλλον τσιγγούνηδες σε θέματα συντήρησης και ποιότητας καυσιμού έλληνες ταξιτζήδες είδομεν λοιπόν. Πάντως έχω δεί πολλά Octavia πάνω σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω για ποιον λόγο πάντως μοίαζει με επιδημία! Επίσης την Παρασκευή που γύριζα κατά τις 2 το βράδυ σπίτι με ταξί ( -1 με -2 έξω ) άκουγα πολλους ταξιτζήδες στο CB να παραπονιούνται οτι ο πετρέλαιο είχε αρχίσει να παγώνει στα ρεζερβουάρ τους... ο δικός μου μάλιστα μου ζήτησε να σταματήσει σε ένα βενζινάδικο για να βάλει κανά λίτρο βενζίνη για να μην του παγώσει και το δικό του...Μιλάμε για την ποιότητα καυσίμων...
-
THANATOS STA DIESEL.GIA TOUS GAZOFIL SIGURA APOTELI EFIALTI ENA TETIO MOTER.AFISTE TA DIESEL GIA TA EPAGELMATIKA OHIMATA KE GIA OSUS VLEPUN TIN ODIGISI STO STIL : SPITI-DULIA,SPITI-HORIO.TI NA TIN KANW TIN ROPI STIS 1500RPM AN TO MOTER PSOFAI STIS 4500RPM?OREA NE I ROPI PROSDIDI IKANOPIITIKES REPRIZ, STIS EPITAHINSIS APO STASI(FANARIA...) KE SE SINTHIKES PISTAS PU METRAI I DINAMI PSILA TI GINETE??OSO GIA TON IHO EPIDI EHW AKUSI KE SINHRONA DIESEL(BMW,MERC,AUDI) OK DEN KANUN SAN TAXI ALA MONO WS PROS TIN EDASI,I HRIA INE KATAVASI I IDIA.ADE NA SIGRINOUME TORA TON IHO ENOS DIESEL ME TO URLIAHTO/TSIRIGMA ENOS POLISTROFU VENZINOKINITOU MOTER,ENAN VTEC NA HTIPAI 9000RPM I MIA 911 NA TURBIZI..KE MIN BERDEVESTE ME TIS KALES ANALOGIES HP/LITRE TWN TELEFTEWN DIESEL,PROKITE GIA TURBATA MOTER KE AN ARHISUME TIN SIGRISI APODOSIS ATMOSFERIKWN/TURBATWN VENZINIS VS. ATMOSFERIKWN/TURBATWN DIESEL THA GELASUME POLI.
-
Για κάτσε για να καταλάβω τι λες...
Δηλαδή ζήτω η βενζίνη, επειδή τα diesel δεν κάνουν για κόντρες στα φανάρια ( μη χαρακτηρίσω το χόμπυ ) και γιατί η χροιά τους δε μοιάζει με εκείνη ενός V-TEC !!!!!!!!!!!!!! Δε λέω, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα...
-
...
-
Εχω ενα santa fe CRDI diesel 2.0.
Επισης ενα MAZDA B2500 DIESEL 12VALVE
Για SUV 1800 κιλων με μονιμη τετρακινηση παει περιφημα.
Για αυτοκινητο 2000 κεκ δεν καιει καθολου.
Δεν μυριζει, ουτε καπνιζει, και ΔΕΝ ακουγεται σαν ΤΑΧΙ....
Εχω μετρησει ελαχιστη καταναλωση 5.2 λ/100χλμ και μεγιστη 10 σε δυσκολη Οff road διαδρομη....
Τελικιαζει πανευκολα στα 190 στο κοντερ και κανω κατα μεσο ορο 880 χλμ το τεποζιτο ή ενα γεμισμα στις 20 μερες...
Κριμα που δεν μπορω να ερθω Αθηνα για τις δουλειες μου... -
Οtto και πάλι otto.Και μάλιστα κάποιον που να έχει κόφτη πολύ ψηλά.Δε θέλω με τίποτα diesel.Toν κινητήρα dieseil τον βάζω στην ίδια μοίρα με το αυτόματο κιβώτιο....Ίσως στα 60 μου να τα προτιμίσω.Προς το παρών (και μέλλον) βενζινοκινητήρα.
-
Ροπή, οικονομία, απόδοση και, με δεδομένο έναν κινητήρα τουρμποντίζελ με αρκετά κυβικά, καλές επιδόσεις. Μόνο να έχει και παγίδα αιθάλης.
-
Εχω υποψη μου βλαβη σε Mercedes 220 CDI απο(τι αλλο..) νερο και αντικατασταση ενος μπεκ ψεκασμου...(οι κατασκευαστες του common rail δεν ειχαν υποψη τους μπανανιες χωρις ελεγχους οταν τον εφτιαξαν..).
Αυτο βεβαια λυνεται με εμπιστο πρατηριο...
Παντως ειναι εντυπωσιακο το νουμερο των 30κγρ ροπης του συγκεκριμενου(το 270CDI εχει 37!!), κατι που γινεται αντιληπτο και ακρως πωρωτικο για καποιον μη εξοικιωμενο με τα ντιζελ απο τις (πολυ)χαμηλες στροφες...
Τα υπολοιπα συν του ντιζελοκινητηρα common rail αναφερ8ηκαν...(και για να λεμε και τα καλα της ΦΙΑΤ-τοσα εχει ακουσει-αν δεν κανω λαθος απο τις πρωτες αυτη τον εξελιξε...).
Επισης τα CDI συνδυαζονται και με τουρμπο οποτε δεν λειπει και η ηχητικη ευχαριστηση..και χωρις τουρμπο ομως ο ηχος ειναι ιδιαιτερος(ακουγεται ενα ελαφρο σφυριγμα..οχι απο το τουρμπο ξαναλεω)
Παντως ειναι καταρχην αστειο-για μας τους Ελληναρες βεβαια- να βλεπεις στις ευρωπαικες πολεις 'σαυρες' ιμπιζα,πολο,Α3 κτλ. και οταν ερχονται κοντα να ακους το 'πρ πρ πρ ' του ντιζελ...
Αντε και σε 25-30 χρονια που θα γινουμε και εμεις σαν αυτους τους υπαναπτυκτους θα παρουμε κιεμεις ενα 4λιτρο CDI για τα γεραματα μας...χαιρετε..
-
οι ντιζελοκινητήρες έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια όπως και να το κάνουμε...το Α6td μ'ενα τεπόζιτο αθήνα-αλεξανδρούπολη και με ροπή οργιαστική...όμως εμείς δείχνουμε το δρόμο στους Ευρωπαίους ε?α ρε Ελληνα....άμα σε πιασει τροχόμπατσος μέσα στην Αθήνα τι συμβαίνει?
-
να και το καινουργιο διαμαντι απο το VAG group:
Νικος
-
Υπαρχουν και ασφαλιστικες δικλειδες στα συγχρονα diesel : βλεπε νεροπαγιδες, σενσορες παρουσιας νερου στο καυσιμο. Αν βαζεις πετρελαιο απο εμπιστο (υπαρχουν εμπιστοι) και αν ελεγχεις την νεροπαγιδα σου καθε πχ εβδομαδα, δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα. Εκανα τη διαδρομη Κορινθος-Πρεβεζα-Ιωαννινα-Καστορια-Λαρισα-Θηβα-Κορινθο (1530 χλμ) με 60 ευρω, κανοντας εναν ανεφοδιασμο των 20 ευρω στην Καστορια. Μιλαμε ουτε εγω το πιστευα... και δεν επιδιωκα οικονομια σε αυτο το ταξιδι ...
Κριμα που δεν μπορω να ερθω Αθηνα με αυτο... -
κάτω ο Σανταφε με τα πάμφθηνα ντίζελ του!!!
-
να και το καινουργιο διαμαντι απο το VAG group:
ΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΤΙΖΕΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΧΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ ΤΗΣ ΣΚΑΣΤΡΑΣ!
ΠΑΝΕ ΝΙΚΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 200ARIA W123 KAI ΜΑΣ ΕΠΙΑΝΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ!
ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΜΑ ΒΑΛΑΤΕ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΝΤΙΖΕΛ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ. ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ TA ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΥΠΟΥ V10 ΤΗΣ VAG H TA 4ΛΙΤΡΑ V8 ΤΗΣ BMW ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑΣ 2ΛΙΤΡΟΣ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕ 250-350 ΙΠΠΟΥΣ. ΝΑΙ Η ΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΤΙΖΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ VTEC ΤΗΣ ΧΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
ΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ : Η ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΗ ΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ, Η ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ FERRARI ΝΤΙΖΕΛ! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ!
Αυτοκίνητα DIESEL:θα αγοράζατε; Υπερ,κατά;