-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πωω θυμισες εμενα πριν εναμιση χρονο.Ακριβως τα ιδια πινελα βουρτσες κτλ κτλ.Εκτος απο καποιο κερι δεν μπορω να σου προτεινω κατι αλλο . Κερι σε σπρεϋ πολυ ευκολο στην χρηση αλλα δεν κραταει καιρο ,παστα κραταει αρκετο καιρο αλλα θελει δουλεια.Εγω εχω σε σπρεϋ MEGUIARS CERAMIC HYBRID WAX και σε παστα SOFT99 FUSSO COAT(ακομα βεβαια δεν εχω βρει χρονο να το περασω).
Στο επόμενο πλύσιμο σκέφτομαι να το περάσω με το fusso coat, τα βαμμένα πλαστικά πχ προφυλακτήρες, τα περνάς;
Θα το είχα περάσει ήδη αλλά σκέφτομαι μήπως δε κολλάνε πάνω τα χριστουγεννιάτικα δωράκια.
Σε ευχαριστώ. -
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πωω θυμισες εμενα πριν εναμιση χρονο.Ακριβως τα ιδια πινελα βουρτσες κτλ κτλ.Εκτος απο καποιο κερι δεν μπορω να σου προτεινω κατι αλλο . Κερι σε σπρεϋ πολυ ευκολο στην χρηση αλλα δεν κραταει καιρο ,παστα κραταει αρκετο καιρο αλλα θελει δουλεια.Εγω εχω σε σπρεϋ MEGUIARS CERAMIC HYBRID WAX και σε παστα SOFT99 FUSSO COAT(ακομα βεβαια δεν εχω βρει χρονο να το περασω).
Στο επόμενο πλύσιμο σκέφτομαι να το περάσω με το fusso coat, τα βαμμένα πλαστικά πχ προφυλακτήρες, τα περνάς;
Θα το είχα περάσει ήδη αλλά σκέφτομαι μήπως δε κολλάνε πάνω τα χριστουγεννιάτικα δωράκια.
Σε ευχαριστώ.Χαχα αφου το γραφω ρε φιλαρακι το χω ενα χρονο και ακομα δεν εχω βρει χρονο ορεξη να το περασω.Αλλα νομιζω το παιρνανε κανονικα.Το μονο που μου ειχε πει το καταστημα(με πηραν τηλ να μου που)ηταν πως δεν θελει κυκλικες κινησεις οταν το περνας αλλα καθετες,κυκλικες τα καρνουμπα.
Υ.Γ Εγω θα περιμενα να μπουν τα δωρακια πρωτα και μετα θα το περνουσα -
@czio said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ίσως χαζή ερώτηση, για τα τζάμια και τα φώτα πρέπει να χρησιμοποιώ κάτι άλλο ξεχωριστά;
Επίσης δεν φτάνω στην οροφή, θα χρειαστώ σκάλα
Οχι κανονικα αυτο.Βεβαια στο εμποριο υπαρχουν και για τα τζαμια και τα φωτα αλλα το θεωρω πεταμενα λεφτα,ο καθενας βεβαια οτι θελει.
-
Να ρωτήσω αν γνωρίζετε....
Το fusso coat βγαίνει σε μαύρη και λευκή συσκευασία, ποια η διαφορά; όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάτι. -
Να ρωτήσω αν γνωρίζετε....
Το fusso coat βγαίνει σε μαύρη και λευκή συσκευασία, ποια η διαφορά; όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάτι.Η μαυρη ειναι για σκουροχρωμα αυτοκινητα και η πιο ανοιχτη για ανοιχτοχρωμα.Ενα βιντεακι ομως που ειχα δει ελεγε πως οκ δεν εψουν μεγαλη διαφορα.
-
Ναι το είδα κι εγώ πριν λίγο
-
Παρακάτω θα βρείτε τον οδηγό της soft99 για επιλογή κεριού
https://waxes.soft99.eu/
Και για quick detailers
https://qd.soft99.eu/ -
This post is deleted! -
@czio said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπέρα! Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα καινούργιο αυτοκίνητο και, δυστυχώς, δεν έχω διαθέσιμο γκαράζ για ενοικίαση. Έχω μια μέρα την εβδομάδα για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του εξωτερικού του. Δεν έχω καμία εμπειρια στο detailing, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.
Εδώ είναι τα εργαλεία και τα αναλώσιμα που έχω αγοράσει:
IK Pro2 Foam και ένα IM Pro Multi Sprayer
Nanolex Professional Prewash και APC
Συνθετικά πανάκια διαφόρων μεγεθών και κουβέρτα στεγνώματος
Γάντι για πλύσιμο στο χέρι
Πινέλα για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς και βούρτσα για τους θόλους.
Η διαδικασία μου περιλαμβάνει:Χρήση του IK Pro2 Foam και Nanolex Prewash για τις ζάντες, με έπειτα ξέβγαλμα και ψεκασμό με το Multi Pro, ενώ προσθέτω APC και βουρτσίζω.
Πλύσιμο ανά πλευρά με το IK Pro2 Foam και Nanolex Prewash, ξέβγαλμα, καθαρισμός με Nanolex Professional APC, πέρασμα με το γάντι, ξέβγαλμα, σκούπισμα και συνέχιση στην επόμενη πλευρά.
Αν και το αυτοκίνητο καθαρίζει, σκέφτομαι ότι το APC ίσως να μην είναι το κατάλληλο για πλύσιμο στο χέρι, επομένως παρήγγειλα το Koch-Chemie Nano Magic Shampoo για πιο υδροβοβικά αποτελέσματα.
Τώρα, θέλω να επικεντρωθώ στην προστασία και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα φινίρισμα για επιπλέον προστασία.
Παρακαλώ, πείτε μου τις απόψεις σας και πώς μπορώ να βελτιώσω τη διαδικασία, καθώς και τι να προσθέσω για προστασία της λαμαρίνας και των πλαστικών χωρίς να προκαλέσω ζημιά.
Ευχαριστώ!
με όλα αυτά που αγόρασες μπορείς να κάνεις απόσβεση και να αρχίσεις να πληρώνεσαι γι αυτό. Ξεκίνα με.το δικό μου και πες μου πόσο παίρνεις...
-
@groover1972 said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
με όλα αυτά που αγόρασες μπορείς να κάνεις απόσβεση και να αρχίσεις να πληρώνεσαι γι αυτό. Ξεκίνα με.το δικό μου και πες μου πόσο παίρνεις...
Φίλε τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε -
Αφιερωνω τον παρακατω στιχο
Αδεια η πολη που πηγαν ολοι.
Λοιπον επειτα απο 1 χρονο αγορας του soft99 fusso coat αποφασισα σημερα να τολμησω να το περασω στο αμαξι.
Βαθμος δυσκολιας :Οκ λιγη ταλαιπωρια την ειχε αλλα οχι κατι το κουραστικο.
Γυαλαδα :Ενω το μεσημερι δεν μου φανηκε να γυαλιζει τοσο ,το απογευμα φαινοταν αρκετα.Δεν μπορω να εξηγησω το γιατι ισως ηθελε χρονο.
Υδροφοβικοτητα:Δεν μπορω να απαντησω σε αυτο γιατι λεει για καποιες ωρες να μην το βρεξεις.Αλλα θεωρω πως θα εχει μεγαλη και θα καταλαβετε αμεσως γιατι.
Ολισθηροτητα:Με το που το περασα και σκουπισα το αυτοκινητο γλυστραει τοσο πολυ που σε καποια φαση ακουμπησα με το πανι μικροινων ή μαλλον στηριχθηκα και γλυστρησα.
Μετα πετουσα μια παρα πολυ ελαφρια πετσετα στο καπω και κυλουσε μονη της.Ταυτοχρονα οταν το περνας με το χερι νοιωθεις μια αισθηση απαλοτητας πανω στη λαμαρινα.
Οποτε καταληγω πως και υδροφοβηκοτητα θα εχει αρκετη.
Μεγαλο προβλημα τα εξωτερικα προστατευτικα πλαστικα μην κανετε το λαθος και το περασετε βγαινει με πολυ τριψιμο @georgemit για σενα που με ρωτησες...πριν κανα μηνα,καλλιο αργα παρα ποτε
Υ.Γ Που ειστε αρχοντες του detailling ?Come back pleaaaaaaaaseeeeeee. -
Στο επόμενο πλύσιμο που θα κάνω θα το περάσω κι εγώ!!!
Όταν λες προστατευτικα πλαστικά φαντάζομαι εννοείς τα αβαφα. -
Όταν λες προστατευτικα πλαστικά φαντάζομαι εννοείς τα αβαφα.Ναι τα αβαφα.Μου ξεφυγε σε κανα 2 σημεια και ηθελε αρκετο τριψιμο μετα.
-
Όταν λες προστατευτικα πλαστικά φαντάζομαι εννοείς τα αβαφα.Ναι τα αβαφα.Μου ξεφυγε σε κανα 2 σημεια και ηθελε αρκετο τριψιμο μετα.
Με αυτό φεύγουν οι λεκέδες πανεύκολα
-
Θα ήθελα να δοκιμάσω το soft99 kiwami
γιατί έχει και karnauba με περισσότερη γυάλαδα σε σχέση με το fusso coat και μάλλον πιο εύκολη εφαρμογή.
Δεν με πειράζει να εφαρμόζω συχνότερα το κερί σε σχέση με το fusso coat αν δίνει περισσότερη γυαλάδα
-
Το soft99 fusso coat τι διάρκεια έχει;
Σκέφτομαι να το κάνω ανά 4μηνο.@alex-mix δε μας ανέβασες καμία φώτο από το αποτέλεσμα.
-
Το soft99 fusso coat τι διάρκεια έχει;
Σκέφτομαι να το κάνω ανά 4μηνο.@alex-mix δε μας ανέβασες καμία φώτο από το αποτέλεσμα.
Έχει φάει bullying για τις φωτογραφίες που τραβάει...
Αν και σιγά σιγά βελτιώνεται
-
Εγώ τις εκτυπώνω τις φωτογραφίες του και τις κρεμάω στο σαλόνι
-
Για να βοηθήσω
-
Έπος!!!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ