-
Έχει ακόμα MPV ; Πρέπει να είναι πιο σπάνια τα καινούργια ακόμα και από τα μοντέλα με φυσικό αέριο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Oντως τα mpv ειναι πολυ πρακτικα αλλα η κατηγορια αυτη πλεον εχει αρχισει να φθινει και υπαρχουν πολυ λιγες επιλογες...
-
Το σουβ έχει το πλεονέκτημα των χώρων της ανώτερης κατηγορίας σε μήκος της μικρότερης . Αυτό είναι πολύ βασικό .
-
Το Corolla hybrid wagon πρέπει να είναι καλή επιλογή για οικογένεια , όπως και το focus wagon με προτίμηση στο active.
Είναι και τα δύο όμορφα βάγκον.
Μετά θα κοιτούσα Tucson, Sportage, S-cross. Και σε αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα αυτόματο και μόνο αυτόματο. Τα υπόλοιπα μπλιμπλικια είναι υποδεέστερο, για να μη πω πως τα αυτόματα έχουν καλύτερα μπλιμπλικια και μάλλον, με το σωστό σέρβις, ξενοιαζεις από ένα ακόμη παράγοντα 'αναξιοπιστίας', τα προβλήματα δίσκου κλπ.Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για μενα η καλυτερη επιλογη συμφωνα με αυτα που θελει ο φιλος θα ηταν το tucson αυτοματο!!!!
Aσχετο .Πως κανω quote ωρε κλεφτοπουλα???? -
Κατ’ αρχήν δείχνεις να ξέρεις τι θέλεις. Τα παιδιά είναι μικρά (θα θες παρκοκρεβατα και λοιπό εξοπλισμό;) ή έχουν μεγαλώσει; Το 28 που λες είναι μαζί με ότι πάρεις από το Κορόλα ;
-
johnkarak, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ για την business ξεκίνησα στο kuga, αλλά μέχρι να καταλάβω τι γίνεται, η τιμή του εκτοξεύτηκε(από 22500 στα 26000 περίπου) και με λιγότερο εξοπλισμό. Πλέον η πλουσιότερη st-line δεν έχει μεγάλη οικονομική διαφορά. Ελπίζω να είναι εξίσου άνετη. Καμία γνώμη για την ανάρτηση της st-line; Δημήτρη, μόνο 8 χρόνια εγγύηση δίνει αυτή την περίοδο η ford(τον φεβρουάριο έδινε 5).
spi75, σεβασμός στην suzuki και το scross. Δίνει περισσότερα από όσα ζητάει. Απλά, λίγο...σπαρτιάτικο μέσα.
Σπύρο, σου εύχομαι να το κατευχαριστηθείς το qq. Έχω γνωστό που είναι πολύ ικανοποιημένος. Όταν κυκλοφορούν τόσα πολλά, είναι στατιστικά λογικό να βρεις αριθμητικά περισσότερους παραπονούμενους σε σχέση με άλλα suv. Eίναι όμως και αριθμητικά περισσότεροι οι ικανοποιημένοι. Αλλιώς δεν θα έβλεπες qq σε κάθε γειτονιά. Απο τα φαβορί μου, όπως έγραψα και στην αρχή. -
Το Qashqai έχει θέματα συναρμογής, άλλα όχι τόσο αξιοπιστίας. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν τριγμούς και 2-3 γνωστά πλέον προβλήματα (π.χ. μπαταρία), μιας και το μοντέλο κυκλοφορεί χρόνια πλέον. Επίσης, με τον νέο κινητήρα των 140 αλόγων, είναι από τα ταχύτερα και πιο οικονομικά της κατηγορίας.
Εναλλακτικά του QQ, υπάρχει και το Kadjar το οποίο πρακτικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να έχουν ακουστεί παράπονα για την συναρμογή του και με λίγο καλύτερους χώρους. Δεν γνωρίζω μόνο αν έχει έρθει με τον κινητήρα των 1.3 λίτρων και σε τι τιμή.
Αν πάλι θέλεις να πας προς Κορέα μεριά και δεν βιάζεσαι, καλή επιλογή φαίνεται να είναι το KIA XCeed το οποίο το περιμένουμε Ελλάδα τον Οκτώβρη. Όμορφο, στο μέγεθος του QQ, με δύο επιλογές σε κινητήρες βενζίνης και λογικά αρκετά αξιόπιστο.
-
Κατά τα άλλα, στη γενικότερη συζήτηση περί suv...
elvet, qbiefox, dimitriscsd, η προσέγγιση σας προφανώς είναι λογικότατη. Δεν υπάρχει μία αλήθεια. Όπως έγραψαν και οι giorgio7,cruiser τα suv κερδίζουν στην πρακτικότητα αλλά και σε πολλά άλλα που αναφέρθηκαν. Και κατ΄εμέ και αισθητικά.
Φίλε piliourits, δεν έχω εμπειρία από αυτόματο. Δεν το αποκλείω πάντως. Αν πήγαινα σε αυτόματο, θα σκεφτόμουνα και το πρακτικό και ευρύχωρο x-trail που βγαίνει (ως βενζινοκίνητο) αποκλειστικά αυτόματο. Απόψεις για αυτό;
Αxel12p, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Το KIA XCeed είναι όντως μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που την παρακολουθώ.
Louis k, τα παιδιά είναι 8 και 6 αντίστοιχα. Οπότε από παρκοκρέβατα κτλ τελειώσαμε. Θα έχουμε όμως άλλα(π.χ. ποδήλατα). Και επειδή η εφηβεία δεν αργεί, όπου τα παιδιά γίνονται άντρες πριν το καταλάβεις, θέλω χώρους πίσω και για τα πόδια, και να μην βρίσκουν πάνω. Κατά τα άλλα, ναι στο 23-28 συμπεριλαμβάνω ό,τι πάρω από την κορόλα. Για τα 23 ξεκίνησα, αλλά προσπαθώ λιγάκι να πιέσω τα πάντα για να ανέβω όσο μπορώ, και να πάρω ό,τι καλύτερο γίνεται. Η αγορά ήταν να γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά επειδή η κορόλα είναι υγιέστατη σκέφτομαι μήπως να το τραβήξω μέχρι τέλη έτους όπου ίσως υπάρχουν καλές ευκαιρίες (χριστουγεννιάτικες, black friday, κτλ). Από την άλλη φοβάμαι και αύξηση από Σεπτέμβριο (σύστημα ρύπων) αλλά και λόγω των διαρκών αλλαγών στη φορολογική πολιτική της χώρας... -
Εκανα αυτο το ψαξιμο προσφατα και κατεληξα* στο Tucson 1.6T βενζινη στα 28Κ με τα παντα ολα μεσα απο εξοπλισμο, 5 χρονια εγγυηση, αυτοματο. Ο,τι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτο το ευρος τιμης κατα τη γνωμη μου. Ποιοτικο, αθορυβο, ανετο, δυνατο με αψογους για την κατηγορια χωρους. Τα ευρωπαικα (Tiguan, 3008, C5 AC) παιζουν στα 10Κ πανω για ιδιο εξοπλισμο και αλογα, χρηματα που για εμενα δεν τα αξιζουν με τιποτα τοση διαφορα.
Μονο μειον του τα υψηλα τελη σε συγκριση με αλλα, αλλα δε μπορουμε να τα χουμε ολα δικα μας. Εξ αλλου σε σχεση με τη τιμη του αυτοκινητου τα τελη ειναι τιποτα (αλλα καθενας κανει τα κουμαντα του).*Βεβαια περιμενοντας τη παραγγελια το 'πασαρα' στον κουνιαδο μου που ηταν κ αυτος στο ψαξιμο κι εγω πηρα κατι αλλο που βρεθηκε ευκαιρια σε μεταχειρισμενο αλλη ιστορια αυτη
-
Κοίτα τα Kia Sportage ή Proceed σε αυτά τα λεφτά.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Να πω και γω την γνώμη μου καθώς είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου για χρεη δεύτερου όμως. Το πρώτο αυτοκίνητο λόγο μεγάλης οικογένειας είναι ένα vw t5 . Στο βανακι εκτός των χωρών προφανώς, έχω εκτιμήσει και την υψηλή θέση οδήγησης για καθημερινές μετακινήσεις αλλά και το μπες βγες στο αυτοκίνητο αρκετές φορές κατά την διάρκεια της μέρας. Οπότε σε αυτό το θεμα τα suv έχουν ένα πλεονέκτημα. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι η συμπεριφορά στις λακκούβες, σαμαρακια κ.λ.π. που έχουμε άφθονες στους ελληνικούς δρόμους.( υπό προϋποθέσεις, corolla hatchback με 16 άρες ζάντες μια η άλλη με chr με 18 άρες που έχω οδηγήσει) Παρόλα αυτά εάν κανει κάποιος πολλά χιλιόμετρα τα περισσότερα έξοδα με ένα suv πρέπει να υπολογίσει αν αξίζουν τον κόπο. Στην περίπτωση σου για δύο παιδιά χωρίς καρότσια οποιοδήποτε μεσαίο suv η χατσμπακ από χώρους σε καλύπτει. Ένα station wagon θα χωρέσει ακόμα καλύτερα ένα ποδήλατο. Προσωπικά κοιτάω corolla hatchback hybrid για καθημερινες φθηνές μετακινήσεις προς το τέλος του έτους μήπως παίξει καμία έκπτωση. Για σένα μιας και θα το αργήσεις και συ λίγο και επειδή βλέπεις θετικά toyota μήπως να ρώταγες και για το corolla ts trek ποτέ έρχεται εναλλακτικά του Focus active που σου πρότεινε κάποιος η οποιουδηποτε crossover.Αλλιως από suv δεκάδες οι επιλογές αλλά αφού θα πάρεις καινούργιο δεν θα σου πρότεινα απερχόμενο μοντέλο όπως kuga, qq, kadjar.
-
Ο χρήστης pituser έγραψε:
Να πω και γω την γνώμη μου καθώς είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου για χρεη δεύτερου όμως. Το πρώτο αυτοκίνητο λόγο μεγάλης οικογένειας είναι ένα vw t5 .Ω ρε φίλε! Τι οικογένεια έχεις αν επιτρέπεται;
-
**θα σου πρότεινα πάλι Ιαπωνικό και εντός του budget σου, mitsubishi eclipse cross 1.5 163 ps **
Το ξεχάσανε όλοι ,πάντως το βλέπω δύσκολο να βρείς κάποιον κάτοχο να σου πει εντυπώσεις
π.χ https://www.car.gr/12684675-mitsubishi-eclipse-cross-invite-plus-2wd -
Sargus είμαστε οκταμελη οικογένεια. Έχω 6 παιδιά.
-
Ο χρήστης pituser έγραψε:
Sargus είμαστε οκταμελη οικογένεια. Έχω 6 παιδιά.Μπράβο σου ρε φίλε. Να σου ζήσουνε όλα! Είσαι μάγκας!
-
dimitriscsd Σε ευχαριστώ, σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
-
Για το X- trail που αναφέρθηκε, και γενικά Nissan, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες αξιοπιστίας σε αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και λίγο ιδιαίτερη λειτουργία.
Τα περισσότερα Κορεάτικα έχουν κιβώτια διπλού συμπλέκτη, χωρίς γνωστά παράπονα αξιοπιστίας, αλλά λίγα κυκλοφορούν.
Πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο έχει το S-cross, το οποίο (παραδόξως) φοράνε και τα γαλλικά μοντέλα.Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Για το X- trail που αναφέρθηκε, και γενικά Nissan, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες αξιοπιστίας σε αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και λίγο ιδιαίτερη λειτουργία.
Τα περισσότερα Κορεάτικα έχουν κιβώτια διπλού συμπλέκτη, χωρίς γνωστά παράπονα αξιοπιστίας, αλλά λίγα κυκλοφορούν.
Πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο έχει το S-cross, το οποίο (παραδόξως) φοράνε και τα γαλλικά μοντέλα.Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι προβλήματα αξιοπιστίας έχει το CVT της Nissan; Στο παρελθόν κάτι είχε παρουσιάσει αλλά πρόσφατα δεν έχω ακούσει κάτι. Έχεις διαβάσει κάτι σχετικό; Βέβαια κι εγώ θα προτιμούσα το Aisin που φοράνε τα Suzuki και τα γαλλικά αλλά τι να γίνει, δεν μπορείς να τα 'χεις όλα.
-
@dimsch Αφου αναφερεις αξιοπιστια πας αυτοματως σε Κορεατικη επιλογη.....σχεδον σε ολες τις ερευνες οι Κορεατες ειναι κορυφη......Εγω θα προτεινω hyundai kona εξαιρετικο αυτοκινητο με καλους χωρους για επιβατες και αποσκευες σε σχεση με το μηκος του (πανω κατω σχεδον ιδιο με την Κορολλα που εχεις).Ειπωθηκε και το kia xceed ειλικρινα πανεμορφο αυτοκινητο.Αλλα επειδη εχει σημασια και το after sales και σε αυτο η Τογιοτα Ελλας παιζει δυνατη μπαλα μπορεις να ξεπερασεις την μοδα κροσοβερ και να πας στην Κορολλα στεισον που προταθηκε απο αλλους.Εχω Τογιοτα και εγω οποτε ξερω το after sales της,συν βεβαια την αξιοπιστια των προιοντων της.Βεβαια σημαντικο να γνωριζεις οτι τα συγχρονα αυτοκινητα με τοσο πολυ εξοπλισμο πανω τους και συστηματα ασφαλειας και ψυχαγωγιας ειναι σιγουρα πιο ευαλωτα απο τα παλια μας.Εχω Γκολφ του 04 και Αιγκο του 10 αψογα και αξιοπστα αλλα αμφιβαλω αν θα ξαναβρω κατι αντιστοιχο σημερα.Δεν θελω να σε τρομαξω αλλα ειναι η απλη λογικη.Οι Κορεατες και Ιαπωνες πιστευω οτι εχουν καλυτερα προιοντα απο τους Ευρωπαιους.....χωρις βεβαια αυτο να ειναι απολυτο.
Ένα ακόμα SUV στους δρόμους...