Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Σου είπα ότι διαφωνείς για τη χαρά της αντιπαράθεσης, τίποτε παραπάνω.
Έχω ξαναεξηγήσει ότι δεν είμαι φύσει αντιδραστικός χαρακτήρας, αλλά οπαδός του διαλόγου. Και στην ουσία διάλογος γίνεται μόνο με διαφορετικές απόψεις και όχι με ομοφωνία. Γι' αυτό το λόγο και περισσότερα ποστ μου εκφράζουν διαφωνία με κάποια άποψη, παρά συμφωνία.
Εννίοτε θα γράψω και σε κάποιον ότι συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν το κάνω συχνά γιατί απλώς δεν προσφέρει τίποτα σε μια συζήτηση. Πολύ πιο συχνά θα καταγράψω τη διαφωνία μου, παραθέτοντας τα όποια επιχειρήματα μου, γιατί έτσι προχωράει η συζήτηση.
Νομίζω ότι έγινα κατανοητός...
Η Φορντ έχει πάει τη κουτοπονηριά ένα βήμα παραπέρα, με τη δικαιολογία πως ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι το PDF που μπορείς να κατεβάσεις, όπου φαίνεται η τιμή με ΦΠΑ. Αυτό προφανώς την καλύπτει σε περίπτωση δίωξης από την αγορανομική παράβαση μη αναγραφής τελικής τιμής με ΦΠΑ.
Έρχεσαι στα λόγια μου... Η νομική επιστήμη δεν κινείται με ηθικά κριτήρια ούτε με την κοινώς αποδεκτή αίσθηση περί του δικαίου και σωστού, αλλά με την εφαρμογή των νόμων. Αν καλύπτεται νομικά η Ford με αυτόν τον τρόπο, τότε απλώς δεν είναι παράνομη πρακτική.
Στην Ελλάδα που η οικογενειοκρατία είναι καθεστώς δεκαετιών στους πολιτικούς και στους εισαγωγείς αυτοκινήτων, και όπου η δικαιοσύνη και είναι υποχείριο των παραπάνω σε απαράδεκτο βαθμό και έχει μία 5ετή χρονοκαθυστέρηση, μπορείς πολύ σωστά να επιχειρηματολογείς υπέρ του κατά πόσο νόμιμη και ηθική είναι η εταιρεία που κάνει παραπλανητική διαφήμιση.
Και να είμαι εγώ λάθος, που φαντασιώνομαι τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου πέρα απ' τις κρατικές αρχές, οι ενώσεις καταναλωτών θα τους είχαν τραβήξει κάτι αγωγές ξεγυρισμένες και η δικαιοσύνη θα αποδίδονταν σε λίγους μήνες και όχι σε λίγα χρόνια και ένα καταχωνιασμένο PDF δεν θα ήταν αθωωτικό άλλοθι για την φαρδιά πλατιά παραπλανητική διαφήμιση και την καταστρατήγηση ευρωπαϊκών οδηγιών, ενώ ο μόνος που θα έμπαινε στον κόπο να το δει υπερασπιστικά για την εταιρεία, θα ήταν ο διευθύνων Σύμβουλος της.
Στη περίπτωση μας όμως έχεις δίκιο, γιατί εδώ είναι Βαλκάνια!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk