Ο χρήστης dilliget έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή ενδιαφέρομαι για το crossland xclusive diesel auto, επειδή έχει πέσει στα χέρια μου για γερή έκπτωση (άλλες λύσεις το captur και το aircross), ερώτηση προς κατόχους :
απο θόρυβο που περνάει στην καμπίνα λόγω diesel και αέρα στα πολλά χιλιόμετρα (πχ. εθνική) πως παεί?
πολλα ξένα sites αναφέρουν πως στο crossland ακούγεται πολύ ειδικά ο 'wind noise' λόγω του ύψους του αυτοκινήτου
ενδιαφέρομαι για suv μικρό που θα καλύψει μια μικρή οικογένεια και να μπορεί να αποσβένει και τις λακούβες στους δρόμους της Αττικής. τα έχω δει κωλυόμενα εδώ στα δυτικα... οπότε νομίζω πως ενα μικρό suv θα είναι καλύτερα σε σχέση με ενα hatchback
ευχαριστώ,
Το έχω σε βενζίνη. Ο κινητήρας δεν ακούγεται μέσα στη καμπίνα. Ένα φύσημα που ακούγεται σε μεγάλες ταχύτητες το έχω ψάξει: είναι από την κύληση των ελαστικών (225 διάσταση) και όχι από τον αέρα, αφού επηρεάζεται από το οδόστρωμα ενώ δεν επηρεάζεται αν πχ κλείσεις στιγμιαία τους καθρέπτες εν κινήσει. Μετά από κάποια χιλιόμετρα που έχουν φορμαριστεί τα λάστιχα, έχει μειωθεί (αλλά δεν έχει εξαφανιστεί). Δεν ενοχλεί, όμως.
Η ανάρτηση κι αυτή στην αρχή είναι σκληρή από τη μαμά του, αλλά έρχεται στα ίσια της και αποκτά τη σωστή ελαστικότητα μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Αξιζει σαν αυτοκίνητο γενικά? πως τα παει στους αθηναικους κατσικόδρομους ? άλλα θέματα ? για κάποιο που θέλει να έχει οικονομια, πρακτικότητα κ ασφάλεια και δεν τον ενδιαφερει ιδιαιτερα αν 'στριβει' σαν civic
Η xclusive σε ό,τι αφορά πρακτικότητα και ασφάλεια έχει ό,τι χρειάζεται κανείς για να κινηθεί άνετα στην πόλη: προειδοποίηση τυφλού σημείου, ενσωματωμένο GPS (με δωρεάν, τουλάχιστο προς το παρόν, αναβάθμιση 3-4 φορές το χρόνο), προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης με αναγνώριση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα (ακινητοποιεί το αυτοκίνητο όταν κινείσαι μέχρι 30km/h ή το επιβραδύνει σημαντικά όταν κινείσαι με 30-80 km/h δίνοντας χρόνο αντίδρασης), και αυτόματο παρκάρισμα (αν βαριέσαι ή δυσκολεύεσαι) που βοηθά κατά την αναζήτηση θέσης γιατί σου λέει αν χωράς ή όχι (αρκετά χρήσιμο ειδικά στην αρχή), ρυθμιζόμενους καθρέπτες που είναι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, κάμερα οπισθοπορείας που είναι και πανοραμική (πχ όταν βγαίνεις με όπισθεν από στενή θέση μπορείς να βλέπεις με εύρος 180ο) και έχει και bird's eye (βλέπεις 'από ψηλά' --> βοηθά να δεις αν είσαι παράλληλα στο πεζοδρόμιο καθώς και πόσο κοντά, ώστε να μην φας τη ζάντα), αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος και πίσω (με απεικόνιση στην οθόνη -- ειδικά οι μπροστά είναι πολύ χρήσιμοι στην αρχή, αφού ενεργοποιούνται μόνοι τους όταν πρέπει και σε βοηθούν όχι μόνο σε παρκάρισμα αλλά πχ και σε στενή/οριακή στροφή για το αν χωράς ή όχι) και διάφορα άλλα για άνεση (όπως πχ αυτόματο διζωνικό κλιματισμό). Η οικονομία είναι αντίστοιχη άλλων της κατηγορίας με αντίστοιχους κινητήρες. Οι ρύποι είναι σχετικά χαμηλά για την κατηγορία (-> επηρεάζει τέλη κυκλοφορίας).
Και ναι, μια χαρά στρίβει το αμάξι...