-
Μήπως έχει κανένας να προτείνει τεχνικό για τζάκι Αθήνα / βόρεια; Έχω τρομερό θέμα (καπνό στο διαμέρισμα από άλλους) και χρειάζομαι κάποιον σοβαρό.
-
Υπόγειο καταστήματος που ενοικιάστηκε πριν από έναν χρόνο βάζει νερα στο υπόγειο. Προφανώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στον υδροφόρο ορίζοντα (είναι σχετικά κοντά στην θάλασσα). Υπάρχει τρόπος από μέσα να σταματήσω την εισροή του νερού;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μήπως έχει κανένας να προτείνει τεχνικό για τζάκι Αθήνα / βόρεια; Έχω τρομερό θέμα (καπνό στο διαμέρισμα από άλλους) και χρειάζομαι κάποιον σοβαρό.Πριν φωνάξεις τον τεχνικό πρέπει να ελέγξεις πολλά απλά πράγματα .
Αρχικά αν είναι σε σωστό ύψος από την ταράτσα-στέγη οι καμινάδες . Μετά αν έχεις ντάμπερ στο τζάκι σου . Αν τα τζάκια έχουν είσοδο αερισμού απ΄ έξω . Αν κάποιος-κάποιοι τα χρησιμοποιούν μόνιμα σαν θέρμανση χωρίς να έχουν εξαναγκασμένη κυκλοφορία των καυσαερίων , οπότε με τον αέρα και τις ριπές που έχει , είναι λογικό να σου γυρίζουν πίσω .Υπόγειο καταστήματος που ενοικιάστηκε πριν από έναν χρόνο βάζει νερα στο υπόγειο. Προφανώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στον υδροφόρο ορίζοντα (είναι σχετικά κοντά στην θάλασσα). Υπάρχει τρόπος από μέσα να σταματήσω την εισροή του νερού;
Δεν είναι κάτι απλό . Αρχικά πρέπει να δεις σε ποιο σημείο βγαίνει , αν είναι τοίχος ή δάπεδο . Υπάρχει πάντα η λογική της εσωτερικής μόνωσης , που έχει κόστος , αλλά αν είναι τοπικό το πρόβλημα , να δεις μήπως υπάρχει δυνατότητα παροχέτευσης έξω από το κατάστημα .
-
Από έξω είναι δύσκολο να σταματήσει νομίζω. Από μέσα η μόνωση γίνεται με τσιμεντοειδή ή με ελαστομερή μονωτικά;
-
Θα απευθυνθείς σε ειδικό . Δεν μπορώ να σου απαντήσω από απόσταση .
-
Ευχαριστώ.
-
Στα ντουλαπια της κουζινας (scavolini) εχουν αρχισει και χαλαρωνουν οι μεντεσεδες με αποτελεσμα να βρισκουν μεταξυ τους τα φυλλα
Δεν εχω ιδεα ομως τι να πειραξω και τι να σκαλισω! -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μήπως έχει κανένας να προτείνει τεχνικό για τζάκι Αθήνα / βόρεια; Έχω τρομερό θέμα (καπνό στο διαμέρισμα από άλλους) και χρειάζομαι κάποιον σοβαρό.
Πριν φωνάξεις τον τεχνικό πρέπει να ελέγξεις πολλά απλά πράγματα .
Αρχικά αν είναι σε σωστό ύψος από την ταράτσα-στέγη οι καμινάδες . Μετά αν έχεις ντάμπερ στο τζάκι σου . Αν τα τζάκια έχουν είσοδο αερισμού απ΄ έξω . Αν κάποιος-κάποιοι τα χρησιμοποιούν μόνιμα σαν θέρμανση χωρίς να έχουν εξαναγκασμένη κυκλοφορία των καυσαερίων , οπότε με τον αέρα και τις ριπές που έχει , είναι λογικό να σου γυρίζουν πίσω .Καταρχάς μιλάμε για καπνό σε εμένα που δεν έχω αναμμένο τζάκι.
Όλα τα τζάκια βγαίνουν στο ίδιο ύψος στην ταράτσα (περίπου 2μ).
Ντάμπερ έχω, αλλά ο καπνός δεν βγαίνει στο σαλόνι μου (αυτό είναι το ωραίο!), βγαίνει στον διάδρομο πίσω (περίπου) από το τζάκι, μέσα από το ξύλινο πάτωμα!
Επίσης δεν έχει εξαερισμό.Απ ότι έχω καταλάβει οι καμινάδες έρχονται όλες μαζί, κάπου κάποια/καποιες χάνουν και δεν είναι απομονωμένες με αποτέλεσμα να βρίσκει κάπου δίοδο.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αρχικά αν είναι σε σωστό ύψος από την ταράτσα-στέγη οι καμινάδες . Μετά αν έχεις ντάμπερ στο τζάκι σου . Αν τα τζάκια έχουν είσοδο αερισμού απ΄ έξω . Αν κάποιος-κάποιοι τα χρησιμοποιούν μόνιμα σαν θέρμανση χωρίς να έχουν εξαναγκασμένη κυκλοφορία των καυσαερίων , οπότε με τον αέρα και τις ριπές που έχει , είναι λογικό να σου γυρίζουν πίσω .Υπόγειο καταστήματος που ενοικιάστηκε πριν από έναν χρόνο βάζει νερα στο υπόγειο. Προφανώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στον υδροφόρο ορίζοντα (είναι σχετικά κοντά στην θάλασσα). Υπάρχει τρόπος από μέσα να σταματήσω την εισροή του νερού;
Δεν είναι κάτι απλό . Αρχικά πρέπει να δεις σε ποιο σημείο βγαίνει , αν είναι τοίχος ή δάπεδο . Υπάρχει πάντα η λογική της εσωτερικής μόνωσης , που έχει κόστος , αλλά αν είναι τοπικό το πρόβλημα , να δεις μήπως υπάρχει δυνατότητα παροχέτευσης έξω από το κατάστημα .
Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και κάποιοι συγγενείς.
Στο υπόγειο πάρκινγκ τους, ξεκίνησε να εμφανίζεται νερό απο το σημείο που εφάπτεται ο τοίχος με το πάτωμα.Αυτό έγινε χειρότερο με τον καιρό.
Έφεραν την ευδαπ, έφεραν ειδικούς.
Τους είπαν να κάνουν μονωτικές ενέσεις στους τοίχους, άλλος είπε πως είναι μπαρούφα γιατί το νερό προέρχεται απο πηγάδι σε διπλανό παρστημένο οίκημα.Γενικά ακόμα τρέχουν και σχεδόν μόνιμα με νερά, μιας και λύση δεν, αφού το νερό φαίνεται να βρίσκει δρόμο, πάντα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ντάμπερ έχω, αλλά ο καπνός δεν βγαίνει στο σαλόνι μου (αυτό είναι το ωραίο!), βγαίνει στον διάδρομο πίσω (περίπου) από το τζάκι, μέσα από το ξύλινο πάτωμα!
Επίσης δεν έχει εξαερισμό.Απ ότι έχω καταλάβει οι καμινάδες έρχονται όλες μαζί, κάπου κάποια/καποιες χάνουν και δεν είναι απομονωμένες με αποτέλεσμα να βρίσκει κάπου δίοδο.
Το πρόβλημα σου είναι ότι κολλητές καμινάδες βγαίνουν στο ίδιο ύψος. Όταν έχουμε καμινάδες που κολλάνε μεταξύ τους πρέπει κάθε μία να έχει μισό μέτρο διαφορά από την επόμενη.
Κατά τ΄άλλα το ύψος των δύο μέτρων από την ταράτσα είναι μια χαρά, αρκεί να μη βρίσκονται κολλητά με την απόληξη του κλιμακοστασίου. Πρέπει δηλαδή να έχεις δύο μέτρα ελεύθερο ύψος.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το πρόβλημα σου είναι ότι κολλητές καμινάδες βγαίνουν στο ίδιο ύψος. Όταν έχουμε καμινάδες που κολλάνε μεταξύ τους πρέπει κάθε μία να έχει μισό μέτρο διαφορά από την επόμενη.
Κατά τ΄άλλα το ύψος των δύο μέτρων από την ταράτσα είναι μια χαρά, αρκεί να μη βρίσκονται κολλητά με την απόληξη του κλιμακοστασίου. Πρέπει δηλαδή να έχεις δύο μέτρα ελεύθερο ύψος.
Αυτό που λες ισχύει όταν είναι όλα αναμμένα; Γιατί έχει τύχει να έχω θέμα και να είναι αναμένο ΜΟΝΟ του 1ου ορόφου.
Και πως εξηγείται; -
Αυτό που λέω ισχύει γενικώς! Αν έχεις 4 καμινάδες σε σειρά, πρέπει να ανεβαίνουν σαν σκαλοπάτια ανά μισό μέτρο.
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και κάποιοι συγγενείς.
Στο υπόγειο πάρκινγκ τους, ξεκίνησε να εμφανίζεται νερό απο το σημείο που εφάπτεται ο τοίχος με το πάτωμα.Αυτό έγινε χειρότερο με τον καιρό.
Έφεραν την ευδαπ, έφεραν ειδικούς.
Τους είπαν να κάνουν μονωτικές ενέσεις στους τοίχους, άλλος είπε πως είναι μπαρούφα γιατί το νερό προέρχεται απο πηγάδι σε διπλανό παρστημένο οίκημα.Γενικά ακόμα τρέχουν και σχεδόν μόνιμα με νερά, μιας και λύση δεν, αφού το νερό φαίνεται να βρίσκει δρόμο, πάντα.
Αυτό είναι που φοβάμαι. Μην αρχίσουμε να πληρώνουμε για επισκευές αλλα δεν λύσουμε τίποτα...
-
Τώρα αν είναι πάνω από την σύνδεση του πρώτου και όχι ακριβώς στην σύνδεση του πρώτου , δηλαδή να φταίει το εξάρτημα (ταυ) της σύνδεσης , τότε είναι πάνω στην ευθύγραμμη κατακόρυφη σωλήνα της αποχέτευσης η οποία δεν έχει κάποια ένωση . Αρα πρόκειται για αστοχία υλικού , δηλαδή κατασκευαστικά θα είχε κάποια εσωτερική ρωγμή , η οποία με την πάροδο των χρόνων και τα ζεστά κρύα νερά άνοιξε .
Τελικά σπάσαμε κατακόρυφα στο μπάνιο του 1ου, η βλάβη ήταν σε ένα τεμάχιο S στο μέσο του ύψους, που είχε ρωγμή ο σωλήνας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν ήταν στο κατακόρυφο. Ο υδραυλικός είπε ότι μάλλον είχε πρόβλημα από την αρχή λόγω ίσως κακομεταχείρισης, και με τη χρήση σιγα-σιγά άνοιξε... Φυσικά ο κατασκευαστής δεν ξέρει τίποτε.
Για το νερό : είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όλη η γειτονιά προ 2-3 ετών (ο κατασκευαστής μάλλον το ήξερε γιατί παρέλειψε στην κατασκευή να κατεβάσει το ασανσερ το υπόγειο για να μην βρει νερά...). Λύθηκε όταν βάλαμε φρεάτιο με αντλία που λειτουργούσε μέχρι που έπεσε η στάθμη, και παραμένει σε ετοιμότητα. Και οι γείτονες τα ίδια. -
Για τον Αϊ Βασιλη ειναι
Όλος ο κοσμος το ξερει
Να παταει και να ανεβαινει στην τελευταια που χωρα να μπει. -
Το βάζω εδώ λόγω επισκευής.
Έχω από το 2002 (χωρίς προβλήματα) ένα πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης Brandt WTL1261. Πριν από 15 μέρες περίπου που είχα βάλει πλυντήριο, με το που πάτησα το κουμπί έναρξης προγράμματος, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα έπρεπε να ξεκινήσει να τραβάει μέσα στον κάδο καθαρό νερό για να αρχίσει το επιλεγμένο πρόγραμμα, δεν έβαζε εν τούτοις νερό. Ακουγόταν ένα μικρό κλακ από τη βαλβίδα νερού προφανώς, σα να προσπαθούσε να ανοίξει αλλά δεν άνοιγε. Τα λαμπάκια στον πίνακα με το επιλεγέν πρόγραμμα έδειχναν σωστά, η πόρτα κλείδωνε και ξεκλείδωνε σωστά. Τελικά εκείνη τη φορά αφού έκλεισα-άνοιξα 2-3 φορές το διακόπτη εκκίνησης, πήρε μπρος, δηλαδή άρχισε να βάζει νερά στον κάδο κι εκκίνησε κανονικά το πρόγραμμα. Απουσιάζω έκτοτε 10 μέρες από το σπίτι και χθες που επιστρέφω, ανοίγει η σύζυγος το καπάκι του κάδου του πλυντηρίου και βλέπουμε καθαρά νερά μέσα στον κάδο περίπου 7-8 εκατοστά σε στάθμη...
Αρχίζω να σκέφτομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη βαλβίδα τροφοδοσίας νερού από τη βρύση. Λίγα λεπτά μετά επιχειρώ να βάλω ένα πρόγραμμα χωρίς ρούχα, ώστε να αδειάσει και τα νερά από τον κάδο. Επιλέγω πρόγραμμα λευκών, πατάω το κουμπί εκκίνησης προγράμματος και πάλι τα ίδια. Ενώ στο ταμπλό ενδείξεων η ένδειξη είναι σωστή (έχει δώσει εντολή ο εγκέφαλος), η πόρτα έχει ασφαλίσει κανονικά, η βαλβίδα δείχνει να κολλάει...Κλείνω/ανοίγω 2-3 φορές το διακόπτη, και τελικά με τα πολλά ακούγεται ο ήχος της βαλβίδας που δίνει εντολή, σα να ζορίζεται στιγμιαία, αλλά τελικά ανοίγει και αρχίζει να βάζει νερό στον κάδο και το πρόγραμμα εκκινεί και ολοκληρώνει κανονικά.
Μ αυτά και μ αυτά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάπου κολλάει η βαλβίδα νερού, εξ ου και είτε δεν ανοίγει εύκολα να βάλει νερό όταν το πλυντήριο εκτελεί πρόγραμμα, είτε δεν κλείνει εύκολα/εντελώς, και ενώ είναι κλειστό το πλυντήριο, βάζει νερά στον κάδο.
Άπαξ και ξεκινήσει, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται κανονικά.
Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας παιδιά, αν γνωρίζετε βέβαια, ως προς το τι ακριβώς να ελέγξω/μετρήσω. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το βάζω εδώ λόγω επισκευής.
Έχω από το 2002 (χωρίς προβλήματα) ένα πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης Brandt WTL1261. Πριν από 15 μέρες περίπου που είχα βάλει πλυντήριο, με το που πάτησα το κουμπί έναρξης προγράμματος, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα έπρεπε να ξεκινήσει να τραβάει μέσα στον κάδο καθαρό νερό για να αρχίσει το επιλεγμένο πρόγραμμα, δεν έβαζε εν τούτοις νερό. Ακουγόταν ένα μικρό κλακ από τη βαλβίδα νερού προφανώς, σα να προσπαθούσε να ανοίξει αλλά δεν άνοιγε. Τα λαμπάκια στον πίνακα με το επιλεγέν πρόγραμμα έδειχναν σωστά, η πόρτα κλείδωνε και ξεκλείδωνε σωστά. Τελικά εκείνη τη φορά αφού έκλεισα-άνοιξα 2-3 φορές το διακόπτη εκκίνησης, πήρε μπρος, δηλαδή άρχισε να βάζει νερά στον κάδο κι εκκίνησε κανονικά το πρόγραμμα. Απουσιάζω έκτοτε 10 μέρες από το σπίτι και χθες που επιστρέφω, ανοίγει η σύζυγος το καπάκι του κάδου του πλυντηρίου και βλέπουμε καθαρά νερά μέσα στον κάδο περίπου 7-8 εκατοστά σε στάθμη...
Αρχίζω να σκέφτομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη βαλβίδα τροφοδοσίας νερού από τη βρύση. Λίγα λεπτά μετά επιχειρώ να βάλω ένα πρόγραμμα χωρίς ρούχα, ώστε να αδειάσει και τα νερά από τον κάδο. Επιλέγω πρόγραμμα λευκών, πατάω το κουμπί εκκίνησης προγράμματος και πάλι τα ίδια. Ενώ στο ταμπλό ενδείξεων η ένδειξη είναι σωστή (έχει δώσει εντολή ο εγκέφαλος), η πόρτα έχει ασφαλίσει κανονικά, η βαλβίδα δείχνει να κολλάει...Κλείνω/ανοίγω 2-3 φορές το διακόπτη, και τελικά με τα πολλά ακούγεται ο ήχος της βαλβίδας που δίνει εντολή, σα να ζορίζεται στιγμιαία, αλλά τελικά ανοίγει και αρχίζει να βάζει νερό στον κάδο και το πρόγραμμα εκκινεί και ολοκληρώνει κανονικά.
Μ αυτά και μ αυτά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάπου κολλάει η βαλβίδα νερού, εξ ου και είτε δεν ανοίγει εύκολα να βάλει νερό όταν το πλυντήριο εκτελεί πρόγραμμα, είτε δεν κλείνει εύκολα/εντελώς, και ενώ είναι κλειστό το πλυντήριο, βάζει νερά στον κάδο.
Άπαξ και ξεκινήσει, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται κανονικά.
Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας παιδιά, αν γνωρίζετε βέβαια, ως προς το τι ακριβώς να ελέγξω/μετρήσω.Βγάλε την βαλβίδα και δες αν έχει πιάσει άλατα ( μάλλον ) ή δεν κάενει καλή επαφή η ηλεκτρική της σύνδεση και δεν ανοίγει / κλείνει το πηνίο της, οπότε θέλει καθάρισμα ή με viakal ή με ξύδι ή την αλλάζεις γιατί δεν είναι ακριβή
-
Ευχαριστώ. Θα την κοιτάξω και θα ενημερώσω.
-
Σήμερα το απόγευμα έλυσα το πλυντήριο. Αποσύνδεσα νερά, αφαίρεσα το σωληνάκι που πηγαίνει στην είσοδο της τριπλής βαλβίδας και τι βλέπω; Μεταξύ του ρακόρ του σωλήνα και της εισόδου της τριπλής βαλβίδας είχε κομματάκια κρυστάλλων, προφανώς υπολείμματα από το φίλτρο αλάτων που παρεμβάλλεται μεταξύ βρύσης και πλυντηρίου, του οποίου το περιεχόμενο (κρυστάλλους χαλαζία) είχα πρόσφατα αλλάξει. Τα κομματάκια αυτά ήταν σαν θραύσματα γυαλιού (δεν είχαν λιώσει). Βέβαια στο κέλυφος της εισόδου της τριπλής βαλβίδας υπάρχει κι ένα μικρό πλαστικό φιλτράκι το οποίο είχε κάτι λίγες βρωμιές, ωστόσο πιθανολογώ ότι μικρά κρυσταλλάκια χαλαζία πέρασαν από μέσα του, προχώρησαν στη βαλβίδα, και κάπου φράκαραν, εμποδίζοντας περιστασιακά την κίνηση του πηνίου/πείρου της βαλβίδας.
Έριξα λίγο WD40 και ξύδι, ξανασύνδεσα, έβαλα κι ένα δοκιμαστικό πλυντήριο το οποίο ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε κανονικά, κι ελπίζω να μην έχω άλλα θέματα. Βέβαια, καλού κακού θα έχω το νου μου στη βαλβίδα κι αν είναι να απουσιάσω για μέρες απ' το σπίτι θα κλείνω παροχή βρύσης πλυντηρίου. -
Lazarefa πάρε καινούργιο. Κάτι τέτοια έκανε και το δικό μου Brandt (αγορασμένο το 2000). Έφερα τον μάστορα κανά δυό φορές, το αποχάλασε. Μετά από 19 χρόνια έντονου βίου και πλύσης, τί περισσότερο να περιμένει κάποιος από ένα πλυντήριο. Αγόρασα καινούργιο: Bosch (με πρόβλεψη τουλάχιστον 5 χρόνια απροβλημάτιστης ζωής).
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]