-
dettol εχεις δικιο σε ολα. αλλα δεν νομιζω να μπω στο τρυπακι να πουλησω κατι σε 3-4 χρονια και να παρω αλλο.
Το proceed ειναι πραγματικα πανεμορφο αλλα στα 22-23.000 ειναι αρκετα πιο πανω απο τα χρηματα που λεω να δωσω! Ειχα ξεκινησει με οριο τα 17 και τωρα μαλλον σκεφτομαι τα 20κ για το Ceed με φουλ εξτρα εξοπλισμο! -
Αξίζει 10% επιπλέον χρήματα το Kia; Δύσκολο ερώτημα.
Το Polo έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, αγγίζει Golf προηγούμενων γενεών.
Η αξιοπιστία είναι ένα ζήτημα, ειδικά από τη στιγμή που ο ένας είναι σεσημασμένος (Βαγκ) με αστεία εγγύηση κι ο άλλος στην κορυφή των ερευνών. Μόνο και μόνο για την αξιοπιστία, μπορεί κανείς να προτιμήσει τον Κορεάτη ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Στη θέση σου, δε θα κοιτούσα τόσο μοτέρ και εξεζητημένες αναρτήσεις, όσο τον εξοπλισμό. Φώτα led, adaptive cruise control κι όλα η γκάμα των συστημάτων ασφαλείας θα ήταν η προτεραιότητά μου. Το αυτό και το αυτόματο κιβώτιο.
-
Στην θέση σου θα κοιτούσα κινητήρα, ανάρτηση και πλαίσιο πάνω από όλα και όχι άχρηστα μπιμπλίκια.
Φυσικά το ΚΙΑ είναι ανώτερο αυτοκίνητο. Βέβαια υπάρχουν και άλλα σε αυτά τα χρήματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην θέση σου θα κοιτούσα κινητήρα, ανάρτηση και πλαίσιο πάνω από όλα και όχι άχρηστα μπιμπλίκια.Φυσικά το ΚΙΑ είναι ανώτερο αυτοκίνητο. Βέβαια υπάρχουν και άλλα σε αυτά τα χρήματα.
Θα συμφωνήσω με τον Δία,
- τι να κάνεις τους αερόσακους, αν το πλαίσιο τσακίζει με το παραμικρό?
- τι να κάνεις τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που σε κρατάν στην λωρίδα σου, αν το τιμόνι δεν σου λέει ακριβώς που πατάν οι τροχοί σου?
- τι να κάνεις την οικονομία αν για να πας στη Αρτα θές 3 στάσεις και 5 ώρες (πάρε το ΚΤΕΛ τότε)
Καλά τα συστήματα, αλλά το αυτοκίνητο είναι κυρίως τα 3 μηχανολογικά τμήματα που ανέφερε ο Δίας.
Τα άλλα καλό είναι να υπάρχουν, αλλά αν δεν υπάρχουν δεν θα πεθάνουμε κιόλας (ενώ αν τα 3 κύρια τμήματα του αυτοκινήτου που αναφέρουμε είναι γτπ, θα πεθάνουμε) -
Έχω το προηγούμενο Polo (mod. 2011). Και έχω και δύο παιδιά (ένα 2,5 ετών και ένα 6 μηνών). Το προηγούμενο Polo έχει χώρο αποσκευών 280 λίτρα και ένα καρότσι χωράει άνετα αλλά μετά μένει λίγος χώρος για τα υπόλοιπα. Γενικά περιορίζεσαι αρκετά και πρέπει να κουβαλάς όσο το δυνατόν λιγότερα. Το νέο Polo είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις (350 λίτρα ονομαστικά) αλλά δεν κάνει κάποιο τεράστιο άλμα χωροταξικά. Έχει 10 πόντους πιο πλατύ χώρο αποσκευών (100cm αντί 90) και σε βάθος, ύψος κλπ είναι μερικά εκατοστά μεγαλύτερο.
Για δύο παιδιά άρα δεν συνίσταται η αγορά Super Mini. Αλλιώς πας σε λύση με μπαγκαζιέρες οροφής κλπ.
Για 1 παιδί όμως (εκτός αν σου κάτσουν 3δυμα!) η κατηγορία του Polo σε καλύπτει πόσο μάλλον το νέο Polo που είναι από τα μεγαλύτερα Super Mini.
Από την άλλη το Ceed έχει από τους πιο μεγάλους χώρους (το έχω δει - μετρήσει από κοντά) για την κατηγορία των μικρομεσαίων και γενικά είναι ένα πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο. Αν το αυτοκίνητο θέλεις να το κρατήσεις για πάνω από 6-7 χρόνια τότε δεν θα το μετανιώσεις καθώς θα καλύψει και τις μελλοντικές σου ανάγκες. Επίσης έχεις αυξημένες πιθανότητες για υψηλή αξιοπιστία ενώ με την VW γενικά ρισκάρεις αν και τελευταία νομίζω ότι έχει βελτιωθεί.
Αν τώρα το αυτοκίνητο το θέλεις για τις ανάγκες του σήμερα τότε το Polo θα σε καλύψει απόλυτα. Ωραίο αυτοκίνητο, δυνατός κινητήρας, πολύ καλό πάτημα, αθόρυβο, οικονομικό και με εξοπλισμό πολύ καλό. Έχει και Adaptive Cruise Control που το Ceed δεν έχει! Εξοικονομείς και 2.500 ευρώ και αποκτάς και ένα λίγο πιο οικονομικό αυτοκίνητο σε καύσιμα - τέλη - ασφάλειες κλπ. Επιπλέον είναι πολύ πιο βολικό σε παρκάρισμα καθώς είναι μακράν πιο κοντό (4,05 έναντι 4,31).
Στην θέση λοιπόν, γιατί και εγώ εκεί στα 28 αγόρασα το Polo μου, τώρα που το Polo μεγάλωσε την ίδια κατηγορία θα επέλεγα. Σε 7-8 χρόνια το πουλάς με την καλή μεταπωλητική αξία που έχει και αν τότε σε έχει αξιώσει ο Μεγάλος (!) να κάνεις οικογένεια βλέπεις για μεγαλύτερο!
ΥΓ: Άκουσες και μια άλλη γνώμη!
-
Παίδες 2018 έχουμε. Δεν είδα κάπου στο θέμα να γίνεται αναφορά σε Atos 1999 και άρα να υπάρχουν ανησυχίες για πλαίσια, κρατήματα και ιστορίες.
-
Αυτό που λέει ο Stefan έχει δίκιο. Όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι με πολύ ισχυρά πλαίσια και αναρτήσεις - τιμόνια. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα θα έλεγα. Σε κάθε περίπτωση και το Polo και το Ceed είναι απόλυτα ασφαλή αυτοκίνητα.
-
Σε αυτά τα χρήματα πας σε supermini,
Τα SUPERmini σε αυτήν την κατηγορία ειναι 208 diesel fiesta 125ps ,polo diesel και Όχι 1.0 κυβικά τρικυλυνδρο
Γενικά με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις ειναι κρίμα να μην πας σε diesel. Αυτήν την στιγμή η πιο καλή αγορα ειναι 208 diesel λόγω black friday peugeot . Επίσης καλή προσφορα ειναι το yaris στην βασική βγαίνει 13000 με 1,5 λίτρα . -
Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις!
Σημερα τσεκαρα το Ceed GTLine στην Ελλαδα σε σχεση με αλλες χωρες οπως Κυπρος/ Βουλγαρια / Ισπανια κτλ οπου εκει το αυτοκινητο ερχεται με 21.000 τελικη τιμη (ιδια με Ελλαδα) ΑΛΛΑ στην Ελλαδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ:
1.Ηλεκτρικο χειροφρενο 2. 8 ιντσων οθονη+4.2 Supervision (εχει 7+3.5) 3. JBL ηχοσυστημα 4. Θερμαινόμενα μπρος και πισω 5. Smart Key 6. Θερμαινομενο Παρπριζ 7. Καπου 3-4 εξτρα συστηματα ασφαλειας (Blind Spot Collision κτλ)Δεν ξερω για ποιο λογο αυτη η αλλαγη στην Ελλαδα την ιδια ωρα που η KIA το μοντελο το εβγαλε με ολα αυτα στανταρ, αλλα νιωθω οτι το να δωσω 21.000 και να μου 'λειπει' εξοπλισμος αξιας 3-4 χιλιαδων ειναι... καπως.
Θα μου πεις τι να κανεις, να το παρεις απο εξω και να το εκτελωνίσεις? Η να κατσεις να σκασεις...Απο την αλλη το Polo νομιζω πανω κατω παντου ερχεται το ιδιο οπως εξω. Δεν ξερω... μπερδευτηκα!
-
Ο χρήστης mikez έγραψε:
Σε αυτά τα χρήματα πας σε supermini,
Τα SUPERmini σε αυτήν την κατηγορία ειναι 208 diesel fiesta 125ps ,polo diesel και Όχι 1.0 κυβικά τρικυλυνδρο
Γενικά με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις ειναι κρίμα να μην πας σε diesel. Αυτήν την στιγμή η πιο καλή αγορα ειναι 208 diesel λόγω black friday peugeot . Επίσης καλή προσφορα ειναι το yaris στην βασική βγαίνει 13000 με 1,5 λίτρα .Ως κάτοχος 208 μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό αμαξάκι αλλά πρώτον δε συγκρίνεται με μικρομεσαίο μίας κατηγορίας πάνω και δεύτερον είναι αρκετά παλιό πλέον και δε θα το συνιστούσα ότι προσφορά και να έχει. Μετράμε μήνες για την παρουσίαση του καινούριου με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Θεωρω την συγκριση αδικη καθως προκειται για δυο διαφορετικα αυτοκινητα.Η δικη μου αποψη λεει οτι αν θες αξιοπιστια,χωρους και ανεση πας για το ΚΙΑ ενω αν θες οικονομια,στιβαροτητα πας για το Πολο.Αλλα θελω να κανω δυο επισημανσειςΠρωτον στα vw 1.0 tsi νομιζω οτι εχουν εξαλειφθει τα ελαττωματα των προγενεστερων tsi που εκαιγαν λαδια,τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει καποιο παραπονο για αυτους τους κινητηρες.Μειονεκτημα αποτελει βεβαια η αστεια εγγυηση των δυο ετων που δινει η vw.Η δευτερη επισημανση ειναι για την επιλογη βενζινης η ντιζελ οπου ανεφερε καποιος 'αποδοκιμαζοντας' τα τρικυλινδρα τουρμπο.Η τεχνολογια προχωραει και εχουμε φτασει σε σημειο τρικυλινδρα τουρμπισια μοτερ να φοριουνται και σε πιο μεγαλα 'σκαρια' απ οτι ενα Πολο παραδειγμα.Ενα τρικυλινδρο τουρμπο μοτερ ειναι οτι πρεπει για ενα σουπερμινι των 4+ κατι μετρων με οτι αυτο συνεπαγεται για οικονομια καυσιμου,ενω οσο ανεβαινουμε κατηγορια,κυβικα,βαρος τοτε το αντιστοιχο μοτερ αρχιζει και τα βρισκει 'σκουρα'.Το ντιζελ εκτος του γεγονοτος οτι εχει ηδη αρχισει και σβηνει απο τον χαρτη της αυτοκινησης ( ενας ενας κατασκευαστης καταργει τα ντιζελ μοντελα του) για να κανει αποσβεση καποιος πρεπει να κανει πανω απο 15.000χλμ.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Το ντιζελ εκτος του γεγονοτος οτι εχει ηδη αρχισει και σβηνει απο τον χαρτη της αυτοκινησης ( ενας ενας κατασκευαστης καταργει τα ντιζελ μοντελα του) για να κανει αποσβεση καποιος πρεπει να κανει πανω απο 15.000χλμ.Δεν ισχύει αυτό. Απόσβεση θα κάνει ο χρήστης όσα χιλιόμετρα και να κάνει ανά έτος. Απλά αλλάζει η χρονικό ορίζοντας της απόσβεση. Για παράδειγμα εάν η απόσβεση με 20.000χλμ/έτος γίνει στα 3 χρόνια, εάν ο χρήστης κάνει 7.000χλμ/έτος θα κάνει απόσβεση στα 9 χρόνια.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
αίδες 2018 έχουμε. Δεν είδα κάπου στο θέμα να γίνεται αναφορά σε Atos 1999 και άρα να υπάρχουν ανησυχίες για πλαίσια, κρατήματα και ιστορίες.Μπορεί όλα τα αυτοκίνητα να είναι 'καλά', αλλά σαφώς υπάρχουν διαφορές. Όχι μόνο σε τεχνικές λύσεις, αλλά και στο πως πάει στον δρόμο.
α SUPERmini σε αυτήν την κατηγορία ειναι 208 diesel fiesta 125ps ,polo diesel και Όχι 1.0 κυβικά τρικυλυνδρο
Γενικά με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις ειναι κρίμα να μην πας σε diesel.
Γιατί;
Απο την αλλη το Polo νομιζω πανω κατω παντου ερχεται το ιδιο οπως εξω. Δεν ξερω... μπερδευτηκα!
Οδήγησέ τα. Τα αυτοκίνητα και τους συντρόφους δεν τα επιλέγουμε μέσα από Εξελάκι, αλλά μέσω της εμπειρίας και της γεύσης που μας αφήνουν!!!
-
Fanis75 θα διαφωνησω σε αυτο που λες γιατι παντα υπαρχουν και αλλοι παραμετροι οπως η διαφορα τιμης αναμεσα σε βενζινη/ντιζελ που αλλαζει για καθε μοντελο και για το ποσο θα κραρησει καποιος το οχημα του παραδειγμα αν κανεις λιγα χλμ και το πουλησεις σε πενταετια τοτε εισαι χαμενος.Ολοι οι ειδικοι του χωρου δινουν μεσο ορο τα 15.000 χλμ ανα ετος.
Υ.Γ. Εγω θα προτεινα στον petrosdim να ριξει μια ματια στο Seat Ibiza 1.0 FR με τα 115 αλογα.Ειναι το ιδιο αυτοκινητο με το Πολο αλλα λιγο φθηνοτερο χωρις ιδιαιτερες παραχωρησεις ενω προσωπικα το βρισκω πιο ομορφο απο το Πολο αν και ειμαι/ημουν κατοχος μονο vw. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το ντιζελ εκτος του γεγονοτος οτι εχει ηδη αρχισει και σβηνει απο τον χαρτη της αυτοκινησης ( ενας ενας κατασκευαστης καταργει τα ντιζελ μοντελα του) για να κανει αποσβεση καποιος πρεπει να κανει πανω απο 15.000χλμ.
Δεν ισχύει αυτό. Απόσβεση θα κάνει ο χρήστης όσα χιλιόμετρα και να κάνει ανά έτος. Απλά αλλάζει η χρονικό ορίζοντας της απόσβεση. Για παράδειγμα εάν η απόσβεση με 20.000χλμ/έτος γίνει στα 3 χρόνια, εάν ο χρήστης κάνει 7.000χλμ/έτος θα κάνει απόσβεση στα 9 χρόνια.
Σωστά. Αλλά αν το diesel γίνει ακριβότερο της βενζίνης όπως στην Γαλλία;;;; Σε κάθε περίπτωση είναι δίκοπο μαχαίρι, αν και στην Ελλάδα ζούμε, στη χώρα του σπεύδε βραδέως...
-
Louis & ad: παντα το ντιζελ θα κοστιζει λιγοτερο ως μετακόνηση λογω μειωμενης καταναλωσης (εκτος εαν η τιμη του ντιζελ ειναι διπλασια απο της βενζίνης). Οποτε το μονο ερωτημα οσων αφορα τα οικονομικά ειναι η διαφορά τιμής και πότε αυτη θα αποσβεστει. Μετα ο καθενας αναλογα με το καθε ποτε αλλαζει αυτοκινητο και τα ετησια χλμ που κανει αποφασιζει εαν τον συμφέρει ή όχι.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Το ντιζελ για να κανει αποσβεση καποιος πρεπει να κανει πανω απο 15.000χλμ.Ποτέ δεν χορταίνω να διαβάζω αυτή την ατάκα!
Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των χιλιομέτρων, αλλά πάντα παραμένει εξίσου άκυρη... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το ντιζελ για να κανει αποσβεση καποιος πρεπει να κανει πανω απο 15.000χλμ.
Ποτέ δεν χορταίνω να διαβάζω αυτή την ατάκα! [emoji38]
Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των χιλιομέτρων, αλλά πάντα παραμένει εξίσου άκυρη...Το γράφουν έτσι επειδή τα πολλά χλμ συνήθως γίνονται σε ανοιχτό δρόμο ( δύσκολα κάνει κανείς πολλά χλμ αν δεν βγει σε ανοιχτό δρόμο).
Αν κάνει κάποιος 5000χλμ αλλά είναι όλα σε ανοιχτό δρόμο, το diesel είναι η σωστότερη επιλογή, αλλά πόσοι είναι αυτοί;;; Επίσης γιατί να δώσει 1000-2000€ παραπάνω για να πάρει diesel, αφού δεν κουνάει το αυτοκίνητο.
Η πιο σωστή πρόταση θα ήταν: ' αν το αυτοκίνητο κινείται κυρίως σε ανοιχτό δρόμο, τότε diesel'Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
@nickthe rib
Με καλυψες απολυτα
Εγω πχ,επειδη μενω σε νησι και κανω ενα ταξιδι καθε.......τετραετια δεν με συμφερει να παρω ντιζελ και εκτος αυτου τα θεωρω περισσοτερο βλαβερα (εκπομπες ΝΟχ) για την υγεια και ευπαθη με τις αντλιες πετρελαιου που δεν καλυπτει κανενα εργοστασιο (ρωτηστε ταξιτζηδες αυτοι ξερουν). -
Να διορθωσω οτι η αντλια καυσιμου δεν καλυπτεται σε κανενα καυσιμο απλα το πετρελαιο ειναι πιο ευαισθητο στο νοθευμενο πετρελαιο που δοξα τω θεω στην Ελλαδα εχουμε πολλους καλοθελητες πρατηριουχους.Ενω και η αντικατασταση του ειναι πανακριβη.
Kia Ceed GTLine ή VW Polo Highline