Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
    • 1
    • 2
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 413
    • 414
    • 21 / 414
    Περί αυτοκίνησης
    141
    8277
    274121
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap last edited by

      Η λυση δεν ειναι ουτε αυτη. Η λυση ειναι οι μπαταριες που επαναφορτιζουν μεσα σε 1 με 2 λεπτα ριχνοντας μεσα νερο ή μιξη αυτου με αλλες ουσιες ή με καποια αλλη τεχνολογικη λυση.
      Υπαρχουν και σημερα αλλα σε πειραματικο σταδιο.

      ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dimsabas last edited by

        Ο χρήστης alej έγραψε:
        Επειδή αναφέρουν τα ηλεκτρικά ταξί συνεχώς ας τους πει κάποιος ότι τα περισσότερα ταξί δουλεύουν 24h/day κι ότι αυτό σημαίνει ότι οι πιάτσες όλες θα πρέπει να έχουν φορτιστές και μάλιστα θα πρέπει να φροντίσουν και την σειρά προτεραιότητας.

        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Σε πολλές χώρες του πολιτισμένου κόσμου, τα ταξί είναι κατά κόρον ηλεκτρικά. Με την αυτονομία που έχουν τα σημερινά ηλεκτρικά και τις ώρες που περιμένουν στην πιάτσα, το τελευταίο τους πρόβλημα θα είναι μην ξεμείνουν από ρεύμα. Μιλάω για τα αστικά, όχι τα αγοραία.

        https://cartalk.gr/

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • L
          lap last edited by

          https://www.huffingtonpost.gr/entry/ti- ... 283006274d

          Συμφωνα με το αρθρο γενικα ειμαστε σε ενα καλο επιπεδο.

          Απο την αλλη εχουμε ανω των χιλιων θανατων απο μολυνση και παραγωμενα σωματιδια αλλων χωρων που μετακινουνται εδω μεσω των ανεμων. Δηλαδη στα δεκα χρονια μια κομωμοπολη εξαφανιζεται απο την μεταφερομενη μολυνση αλλων χωρων.
          Τεραστιο νουμερο.

          Σημαντικο επισης οτι στα μεγαλα αστικα κεντρα το 65% των ρυπων παραγονται απο την μετακινηση μας, δηλαδη απο τα καρα μας. Συνεπως υπαρχει θεμα με τα καυσιμα κτλ. που χρησιμοποιουμε.

          ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • sarantism
            sarantism last edited by

            Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:

            Πρόχειρα, προσθέστε 2 λεπτά ανά χλμ. στο βενζινουβρίδιο, και θα έχετε μια πιο πραγματική εικόνα του συνολικού του κόστους.

            Αυτό πως προκύπτει, δηλαδή τα €2/100χλμ? Υποθέτεις ότι ο κάτοχος θα κρατήσει το αυτοκίνητο για πάνω από 10 χρόνια (που είναι η εγγύηση των μπαταριών) και θα χρειαστεί να τις αλλάξει και με κόστος όσο έχουν σήμερα? Και φυσικά έχει άμεση σχέση το κόστος ανά χλμ με το πόσα χιλιόμετρα θα κάνει με τις αρχικές μπαταρίες.

            Επιπλέον, στην ίδια λογική θα πρέπει να προσθέσουμε στο ντίζελ το αυξημένο κόστος συντήρησης.

            Γνωρίζει κανείς τελικά πόσα περίπου χιλιόμετρα (ή φορτίσεις) κρατάνε οι μπαταρίες σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο και πόσο κοστίζουν; Αν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος της κατανάλωσης;

            Έχω χρόνια να ασχοληθώ με τον χώρο του αυτοκίνητου.

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • fanis75
              fanis75 moderator last edited by

              Ο χρήστης sarantism έγραψε:
              Γνωρίζει κανείς τελικά πόσα περίπου χιλιόμετρα (ή φορτίσεις) κρατάνε οι μπαταρίες σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο και πόσο κοστίζουν; Αν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος της κατανάλωσης;

              Η Toyota λέει ότι κρατάνε όσο και η ζωή του αυτοκινήτου. Πρακτικά (κυρίως από ταξιτζήδες αλλά και 1-2 συναδέλφους που είχαν Prius εταιρικό) έχω δει αυτοκίνητα με 300-400.000χλμ με τις αρχικές μπαταρίες. Σε συνεργείο που είχα ρωτήσει μου είχαν πει περίπου 400.000χλμ ή 12 χρόνια, από την δικιά τους εμπειρία (που δεν ξέρω πόσο μεγάλη ήταν).

              Κόστος στο Prius περί τα €2.500-3.000.

              We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                dimsabas last edited by

                Δεν υπάρχει μία απάντηση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει αμιγώς ηλεκτρικό (Opel Ampera) που έχει ξεπεράσει τις 700Κ με τις αρχικές μπαταρίες κι υπάρχει το Civic IMA της μητρός, που παρέδωσαν πνεύμα στα 6,5 χρόνια, με 60 χιλιάδες χιλιόμετρα.

                https://cartalk.gr/

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • D
                  dimsabas last edited by

                  Δεν υπάρχει μία απάντηση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει αμιγώς ηλεκτρικό (Opel Ampera) που έχει ξεπεράσει τις 700Κ με τις αρχικές μπαταρίες κι υπάρχει το Civic IMA της μητρός, που παρέδωσαν πνεύμα στα 6,5 χρόνια, με 60 χιλιάδες χιλιόμετρα.

                  Το θετικό είναι ότι πρόκειται για βλάβη που δεν ακινητοποιεί το όχημα. Απλώς επιβαρύνει την κατανάλωση. Δεν απαιτείται ντε και καλά επιδιόρθωση. Αν έχεις ήδη κάνει 350 Κ χιλιόμετρα με το Prius σου (και δεν είσαι επαγγελματίας), το δουλεύεις κι έτσι. Κι ας καίει 2 λίτρα παραπάνω στα 100.

                  https://cartalk.gr/

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • monman2
                    monman2 last edited by

                    Οι μπαταρίες των υβριδικών υπάρχουν και μεταχειρισμένες απο τρακαρισμένα και υπάρχουν και μαγαζιά που κάνουν αντικατάσταση των στοιχείων που είναι χαλασμένα με πολύ μικρό κόστος ...στην Ελλάδα όχι στην Καλιφόρνια

                    Το να λέμε οτι κάποιος θα σκεφτεί πρώτα να βάλει καινούργιες μπαταρίες σε αυτοκίνητο με 12+ χρόνια ,γιατί μεχρι τότε εχει εγγύηση , είναι λίγο περίεργο σενάριο σαν να λεμε οτι κάποιος ψάχνει να βάλει σε συμβατικό αυτοκίνητο 15ετίας καινούργιο μοτερ αντί να ψάχνει αν επισκευάζεται το παλιό η για μεταχειρισμένο!

                    Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                    Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • K
                      kilomeater last edited by

                      Λονδίνο που είμαι τις τελευταίες ημέρες, παίζει πολύ ηλεκτρικό ταξί πάντως

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • D
                        dstou last edited by

                        Aπό μπαταρίες Πρίους ΜΚ2 που γνωρίζω, μπορείς να αντικαταστήσεις μερικά στοιχεία από τα 28 που έχει, η φάση όμως είναι η κάτωθι : αργά η γρήγορα συνεχίζουν και βγαίνουν οφ και άλλα στοιχεία, είναι σχετικά πρόσκαιρη λύση. Η πιθανότητα π.χ. να αλλάξεις 2-3-5 στοιχεία στα 120.000 χλμ. και με αυτά αλλά και τα παλιά η μπαταρία να είναι σε θέση να βγάλει άλλα π.χ. 120.000 χλμ. είναι πολύ μικρή.
                        Από ένα σημείο και πέρα χρειάζεσαι ολική αντικατάσταση μπαταρίας, είτε με μια από τρακαρισμένο, είτε με καινούργια.

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • D
                          dimsabas last edited by

                          Κι όπως συμβαίνει και στα μεταχειρισμένα μοτέρ, που όλα είχαν μόνο 40 χιλιάδες χιλιόμετρα, όλες οι μπαταρίες θα είναι από τρακαρισμένα με 40 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τουλάχιστον εκεί θα είναι ποιο εύκολο να τις ελέγξεις. Φαντάζομαι...

                          https://cartalk.gr/

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • D
                            dimsabas last edited by

                            Χτες έπεσε στα χέρια μου το περιοδικό Αγορά Αυτοκινήτου, που δημοσιεύει άρθρα από το γερμανικό Auto Bild.
                            Ξεχώρισα ένα άρθρο όπου διένυσαν 780 χιλιόμετρα με έξι μοντέλα διαφορετικού καυσίμου: βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό, υβριδικό και υδρογόνο! Ο νικητής έβγαινε από το συνδυασμό συνολικού χρόνου και κόστους κίνησης.

                            Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

                            Το Tesla δεν τους χρέωσε καθόλου γιατί φόρτιζε δωρεάν σε ταχυφορτιστές της Tesla. Χρειάστηκε όμως 10+ ώρες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι έκαναν πολύ λιγότερο.
                            Είχε συνολική κατανάλωση 146 kWh κι αναφέρει ότι η χρέωση της Tesla είναι 0,37 ευρώ/kWh για τα μοντέλα που δεν έχουν τσάμπα φόρτιση, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή αυτός που αγοράζει τώρα ένα Tesla, δεν επωφελείται του τσάμπα. Σε αυτή την περίπτωση, η χρέωση θα είναι 146 Χ 0,37 = 54 ευρώ.
                            Εν τω μεταξύ, το Tesla ταξίδευε με 100 στον αυτοκινητόδρομο και σταματούσε κάθε 200 χιλιόμετρα για 40 λεπτά.

                            Το φυσικό αέριο εκπροσωπήθηκε από ένα δίλιτρο Α5 με 170 ίππους. Το άρθρο λέει ότι πήγαινε κυρίως με 180άρες κι έκαψε 41,66 κιλά, δηλαδή 5,2 κιλά στα 100. Με ελληνικές τιμές, αυτό θα ήταν 37,5 ευρώ. Με τιμές Γερμανίας ήταν 51 ευρώ. Χρειάστηκε 7 ώρες και 9 λεπτά, γιατί χρειάστηκε 2 ανεφοδιασμούς, ενώ ο συντάκτης γκρίνιαζε ότι 2 από τα 5 πρατήρια που σταμάτησε είχαν χαλασμένη αντλία.

                            Το Prius plug-in έκανε τα πρώτα 41 χιλιόμετρα με την μπαταρία και μετά βενζίνη. 38,68 λίτρα, κόστος 59 ευρώ, 8 ώρες και 17 λεπτά.

                            Βενζίνη έκαιγε μια Ε200, την οποία πήγαιναν με 200+ συνέχεια και την κατηγορούν ότι έκαψε 10,1 λίτρα στα 100. Τι ήθελαν δηλαδή; Συνολικά 79 λίτρα, 126 ευρώ, 6 ώρες και 37 λεπτά.

                            Πετρέλαιο για μια 520d, η οποία επίσης πήγαινε τάπα και νίκησε στο χρόνο γιατί δε χρειάστηκε ανεφοδιασμό. 60 λίτρα, 85 ευρώ, 6 ώρες και 20 λεπτά.

                            Το υδρογόνο εκπροσώπησε το Hyundai Nexo. Γκρινιάζουν που όλη η Γερμανία έχει 52 πρατήρια υδρογόνου. Δηλαδή τα πενταπλάσια από τα φυσικού αερίου της πατρίδας μας.
                            Το Nexo έκαψε 9,5 κιλά υδρογόνου, ήτοι 90 ευρώ, χρόνος 7,5 ώρες.

                            Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν το φυσικό αέριο (δεύτερο σε κόστος, τρίτο σε χρόνο) με το πετρέλαιο (πρώτο σε χρόνο, τέταρτο σε κόστος). Στην πράξη, εφόσον το ηλεκτρικό πληρώνει πλέον, το φυσικό αέριο θα έπρεπε να βγει πρώτο σε κόστος, άρα και στη συνολική κατάταξη.

                            https://cartalk.gr/

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • D
                              dstou last edited by

                              Άτσα η Τέζλα, 37 λεπτά χρέωση το κιλοβατώριο.
                              Πάρτε ηλεκτρικά ρε και φορτίστε το στα μηχανήματα της Τέζλα, συμφέρει. ΟΧΙ!

                              Φ.Α., υβρίδιο, και πετρέλαιο τους έχουν πάρει και τα σώβρακα, τα άλλα δύο, βενζίνη και ηλεκτρικά, είναι ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ νυχτωμένα αν βάλεις κάτω ολικά κοστολόγια και ευκολία χρήσης.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dimsabas last edited by

                                Δε συμφωνώ ότι τα ηλεκτρικά είναι μακριά από τον στόχο τους. Ο οποίος δεν είναι να κάνουν μονοκοπανιά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Θα το κάνουν κι αυτό όταν χρειαστεί, 1-2 φορές το χρόνο.

                                Θα βγάλουν όμως όλο το ημερήσιο χαμαλίκι, θα φορτίσουν το βράδυ φθηνά με νυχτερινό ρεύμα. Ε, όταν πας ταξίδι, θα την πληρώσεις διπλή τιμή την κιλοβατώρα, δε χάλασε κι ο κόσμος. Και πάλι είναι πολύ χαμηλότερο το κόστος. Σκέψου ότι το Tesla θα πλήρωνε 54 ευρώ αντί για 85 το πετρέλαιο και 126 η βενζίνη. Και μιλάμε για λιμουζίνα, ανταγωνιστική της S και της 7άρας, όχι της Ε και της 5άρας. Με τα διπλά άλογα από τα αυτοκίνητα του τεστ.
                                Να μου πεις, και τι να τα κάνεις τα άλογα όταν κινείσαι στην εθνική με 100; Κάτι ακόμα, η χρονική διαφορά θα ήταν μικρότερη σε ελληνικό τερέν με τα όρια ταχύτητας των 120-130.

                                https://cartalk.gr/

                                1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • D
                                  dstou last edited by

                                  Δεν είναι μόνο το κόστος του ρεύματος, εκεί άμα φορτίζεις με νυχτερινό σπίτι σου με 11 λεπτά το κιλοβατώριο είσαι Κινγκ οφ δε ρόουντ. Είναι τα άλλα κόστη που δεν παλεύονται.
                                  Έχουμε καταρχήν εφεδρείες, μπορείς να τη βγάλεις με ένα ηλεκτρικό μόνο? Στη γενική περίπτωση όχι, χρειάζεσαι ένα κανονικό και ένα δεύτερο ηλεκτρικό. Για αυτό ο δεύτερο θα δώσεις 35 χιλιάρικα για ένα Ληφ ή ένα γυμνό e-Γκόλφ. Άντε να πάρεις ηλεκτρικό Ε-Απ με καμιά 20αριά χιλιάρικα ή ένα ε-Ζμαρτ με 24, είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά Άρη για δεύτερο ιχ μεγέθους μπρικιού.
                                  Και μετά έχεις απαξίωση και ίσως αλλαγή μπαταριών. Οι μπαταρίες του Ληφ κάνουν 8.000 σε Αμερική, εδώ να υπολογίζεις χαλαρά 10, άμα π.χ. βγάλουν 120.000 χλμ. αυτό σημαίνει ...8 λεπτά το χλμ. , είναι τεράστιο νούμερο.
                                  Χώρια καμιά ζόρικη βλάβη που πρέπει να πας αντιπροσωπεία και μόνο γιατί είναι σαν το διαστημόπλοιο Εντερπράιζ.
                                  Δεν είναι συνολικά φθηνά, αντίθετα είναι πανάκριβα, μην ψαρώνετε με τη χαμηλή τους κατανάλωση και μόνο, ούτε με τα Τέζλα των 100.000 ευρώ που βγάζει πολλά χλμ. η μπαταρία τους.
                                  Το Ληφ ή η ε-Γκόλφω για να γίνουν 'σωστά' πρέπει να βγάζουν 500 χλμ. με μία φόρτιση, όταν βρίσκονται πέριξ των μισών αυτή τη στιγμή. Έχουν πολλά καρβάλια να φάνε μπας και πιάσουν αυτό το νουμεράκι κατά το 2030 ίσως, για τότε το βλέπω. Μέχρι τότες, υδρογονάνθρακες και άγιος ο θεός, ας τα πάρουν άλλοι, να φτηνύνουν κιόλας και να βγουν πολλά μοντελάκια, μπέτα τέστερ εγώ δεν θα γίνω, ας γίνει κάποιος άλλος που το φυσάει το παραδάκι και ας ψάχνεται για βενζινάδικα με φορτιστές κάθε λίγο, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω στο ενδιάμεσο.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • D
                                    dimsabas last edited by

                                    Kia Niro και Hyundai Kona Electric. Αυτά βγάζουν ήδη 500 χιλιόμετρα και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα παραπάνω από το Leaf και το Golf.

                                    https://cartalk.gr/

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • D
                                      dstou last edited by

                                      α. Δε βγάζουν τόσα χλμ., υπολόγισε ρεαλιστικά περί τα 400 χλμ. με φρέσκες και τσίτα φορτισμένες μπαταρίες σε καινούργιο αυτοκίνητο, και με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kwh, όχι αυτή των 40
                                      β. δεν κάνουν τόσα χρήματα μόνο, πρέπει να βάλεις τη μεγάλη μπαταρία και το κόστος αγοράς ανεβαίνει
                                      γ. δεν θα είναι ιδιαίτερα φθηνά ούτε στο άμεσο μέλλον, γιατί ναι μεν θα φτηναίνει η τεχνολογία αλλά κάποια στιγμή το κρατικό μαγαζί πρέπει να κερδίσει κιόλας (τώρα δεν έχουν τέλος ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, αυτά δεν θα γίνονται εσαεί )
                                      δ. δεν γνωρίζουμε για πόσα χρόνια/χλμ/χρήση θα βγάζουν αυτά τα χλμ., ούτε πόσο κάνει η αντικατάσταση μπαταρίας
                                      ε. δεν είναι πρόθυμοι όλοι να φορτωθούν ένα κορεάτικο

                                      Κάτι άλλο, αυτό το ταξίδι 1-2 φορές το χρόνο, πως θα το κάνουν? Με φόρτιση στα ΣΕΑ των ιδιωτικών πλέον εθνικών οδών? Αυτό το ταξίδι 95% θα είναι το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, το Πάσχα, την πρωτομαγιά, του Αγ. Πνεύματος, τον δεκαπενταύγουστο, στις εκλογές, την 28η, τα Χριστούγεννα, τα σκ του καλοκαιριού κ.ο.κ., όταν οι εθνικές ΠΗΖΟΥΝ από κίνηση.
                                      Όταν βγεις λοιπόν στο ΣΕΑ και θα ψάξεις για φορτιστή, θα βρεις μπροστά σου άλλους 2-3-5-...50 να περιμένουν για το ίδιο πράγμα, και θα σηκώσεις ανάσταση στο πάρκινγκ με τους υπόλοιπους. Γίνεται ήδη χαμός από συνωστισμό στους φορτιστές στη διαδρομή Λ.Α. Σ.Φραντζίσκο, προσεχώς και στην ψωροκώσταινα.

                                      Ραντεβού το 2030 λοιπόν, όταν στην αγορά θα υπάρχει το ΛΗΦ ΜΚ4, η ε-Γκόλφω ΜΚ3 και το Κόνα ΜΚ3. Τότε ΙΣΩΣ μιλήσουμε αλλιώς.

                                      ΥΓ. Σημειώστε το ποστ αυτό για μελλοντική αναφορά/επιβεβαίωση.

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • D
                                        dimsabas last edited by

                                        Για το μποτιλιάρισμα έχεις δίκιο. Φαντάζομαι ότι θα έχουμε κι εδώ ωραία απλικέισο να δείχνουν το φόρτο στους ταχυφορτιστές και να κρίνει ο οδηγός, σύμφωνα και με την εναπομείνασα μπαταρία, πού τον συμφέρει να σταματήσει.
                                        Επίσης, συμφωνώ ότι δε θα θέλουν όλοι κορεάτικο. Αν και με την άνοδο που έχουν οι σχιστομάτηδες και την πρωτεία που έχουν πλέον στους δείκτες αξιοπιστίας, τους εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.
                                        Τώρα, το 64άρι Kona κοστίζει στις ευρωπαϊκές αγορές από 34 ως 40 χιλιάρικα. Από τα 33 του Leaf, δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά. Αν ήταν να διαλέξω, δεν ξέρω αν θα προτιμούσα το 40άρι Kona ή το μεγάλο. Για τα 3 ταξίδια το χρόνο; Ας κάνω μία στάση παραπάνω. Είναι κάτι πιο σωστό από οικολογικής άποψης. Γιατί να έχουμε τεράστιες μπαταρίες, τόσα πολλά χιλιόμετρα; Ο μέσος Έλληνας έχει πάθει αμόκ και θέλει όλο και περισσότερη αυτονομία, λες και κάνει αβέρτα χιλιόμετρα.

                                        https://cartalk.gr/

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • D
                                          dstou last edited by

                                          Οι τιμές αυτές είναι ειδικές τιμές λανσαρίσματος και σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδότηση αγοράς, ενώ δεν επιβαρύνονται συνήθως με φόρους.
                                          Δεν θα είναι για πάντα έτσι, τώρα γίνεται αυτό για να τσιμπήσουν τα πρώτα μελανούρια, τα ανυπόμονα.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • H
                                            harisma23 last edited by

                                            Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
                                            Δε συμφωνώ ότι τα ηλεκτρικά είναι μακριά από τον στόχο τους. Ο οποίος δεν είναι να κάνουν μονοκοπανιά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Θα το κάνουν κι αυτό όταν χρειαστεί, 1-2 φορές το χρόνο.

                                            Θα βγάλουν όμως όλο το ημερήσιο χαμαλίκι, θα φορτίσουν το βράδυ φθηνά με νυχτερινό ρεύμα. Ε, όταν πας ταξίδι, θα την πληρώσεις διπλή τιμή την κιλοβατώρα, δε χάλασε κι ο κόσμος. Και πάλι είναι πολύ χαμηλότερο το κόστος. Σκέψου ότι το Tesla θα πλήρωνε 54 ευρώ αντί για 85 το πετρέλαιο και 126 η βενζίνη. Και μιλάμε για λιμουζίνα, ανταγωνιστική της S και της 7άρας, όχι της Ε και της 5άρας. Με τα διπλά άλογα από τα αυτοκίνητα του τεστ.
                                            Να μου πεις, και τι να τα κάνεις τα άλογα όταν κινείσαι στην εθνική με 100; Κάτι ακόμα, η χρονική διαφορά θα ήταν μικρότερη σε ελληνικό τερέν με τα όρια ταχύτητας των 120-130.

                                            Στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς το ηλεκτρικό, ξέχασες ότι οι καταναλώσεις του είναι μετρημένες σε τελείως άλλες ταχύτητες! 100 Km/h το Tesla και 180-200+ οι BMW και ΜΒ. Αν πήγαιναν κι αυτά με 100, η BMW θα κόστιζε αντίστοιχα ή και λιγότερα με το Tesla και η ΜΒ ένα 20% παραπάνω. Αν ακόμα πιο σωστά πήγαιναν με 80 Km/h για να συνυπολογίσουν και τις στάσεις ανεφοδιασμού του Tesla και να κάνουν το ταξίδι σε ιδιο χρόνο, το diesel θα έβγαινε σίγουρα οικονομικότερο και η βενζίνη πιθανώς στα ίδια.

                                            Αυτό μάλλον αλλάζει τα συμπεράσματα, ε;

                                            Υ. Γ. 1: Αφήνω ασχολίαστο το γελοίο του πράγματος να αγοράζεις πανάκριβη λιμουζίνα και να πηγαίνεις με 100 στην autobahn.

                                            Υ.Γ. 2: Πλάκα θα είχε να βλέπαμε το κόστος και το χρόνο ταξιδιού του Tesla με 180-200 στην autobahn...

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 413
                                            • 414
                                            • 21 / 414
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr