-
Γιατί οι αστυνόμοι έχουν ακτίνες Χ στα μάτια για να βγάλουν και διάγνωση?
-
Οι καιροί είναι δύσκολοι και ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους εμφανίζονται συμβουλάτορες και καλοθελητές (με τυπικές συμβουλές όπως: πάρε ότι μπορείς, μη στεναχωριέσαι η ασφαλιστική του θα πληρώσει κλπ), οπότε θα συμφωνήσω με την άποψη της παρουσίας της τροχαίας για την καταγραφή του γεγονότος, ακόμα και σε ακούμπημα με πεζό, πόσο μάλλον σε πτώση με ελαφρύ τραυματισμό.
Δεν είμαι νομικός, αλλά στη θέση του lazarefa θα έκανα μήνυση στην πεζό (έχοντας καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία και υπογραφή της πεζού για τις συνθήκες του ατυχήματος και 1-2 μάρτυρες) γιατί προκάλεσε ατύχημα, αφού δεν ήταν σε διάβαση, δεν πρόσεχε, δεν είχε προτεραιότητα κλπ. Ετσι 1. θα κοπεί ο βήχας για να τον κυνηγήσει δικαστικά (ο ασφαλισμένος αυτοκινητιστής έχει νομική κάλυψη, η πεζός όχι). 2. επίσης για να έχει ελπίδες η όποια πεζή γι’ αποζημίωση, θα πρέπει να αποδειχθεί κυρίως υπεύθυνος ο οδηγός, διαφορετικά π.χ. σε συνυπευθυνότητα δεν θα πάρει κάτι σε επόμενο αστικό δικαστήριο και 3. Θα αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο για αμοιβαία υποχώρηση/ απόσυρση μηνύσεων και λήξη του θέματος. -
Όσον αφορά το ατύχημα ο lazarefa μια χαρά συμπεριφέρθηκε και πέραν του δέοντως (αρκούσε στο 1ο τηλ. που μιλήσαν και του είπε η τύπισσα ο.κ.,δεν χρειάστηκα νοσηλεία,περαστικά και καληνύχτα.Δε χρειαζόταν περισσότερη ευγένεια,'αν είναι κάτι να το καλύψει η ασφαλιστική μου κ.τ.λ.',γιατί όπως είπαν κι άλλοι μπορεί να βρεθηκαν καλοθελητές να την 'κουρδίσουν' για π.χ. αποζημιώσεις.Δυστυχώς,οι τωρινοί -κυρίως- καιροί είναι πονηροί κι όχι για τόσο σωστά άτομα όπως ο συνφορουμίτης μας.Βέβαια,το πιο πιθανό είναι επειδή πήρε από το νοσοκ. μόνο 2 μέρες αναρρωτική,να θέλει παραπάνω μετ'αποδοχών από τον εργοδότη της και για αυτό ζητάει χαρτί ασφαλιστικής.
Τώρα,επειδή έχω δουλέψει σε ΤΕΠ δημοσίων νοσοκομείων -και ιδιωτικών- τα πάντα καταγράφονται στο βιβλίο περιστατικών (ώρα προσέλευσης,εξετάσεις,πιθανή διάγνωση,θεραπ.αγωγή κ.τ.λ.).Υπάρχουν τα -ψηφιακά πλέον- αρχεία ακτινογραφιών,αιματ.εξετάσεων,αξονικών κ.τ.λ. Οπότε για να παραποιήσει κάποιος όλα αυτά ή να αλλάξει κάτι είνα εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο (μην ξεχνάμε πως στα ΤΕΠ είναι συχνά νέοι γιατροί,ειδικευόμενοι στο ξεκίνημα της καριέρας τους που δεν ρισκάρουν για ΕΔΕ κι άλλες νομικές ιστορίες).
lazarefa,από νομικής πλευράς για ψυχικές οδύνες και τέτοια δεν ξέρω να σου πω,αλλά από ιατρικής νομίζω πως αν η ασφαλιστική σου -με βάση αυτά που μας έγραψες εδώ-,ζητήσει το βιβλίο συμβάντων,τις διαγνώσεις και τις εξετάσεις δεν μπορεί η εν λόγω κυρία να ζητήσει κάτι παραπάνω. -
Σας ευχαριστώ θερμά παιδιά για τις συμβουλές κι απόψεις σας. Ειλικρινά ήταν τόσο επιπόλαιο και χαζό αυτό που έγινε, έτσι όπως φάνηκε η επαφή της πεζού με το αμάξι μου (πέρα βέβαια από τον εύλογο πανικό που μπορεί να ένιωσε κι αυτή όπως κι εγώ απ' την πλευρά μου, αναλογιζόμενος τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλη περίπτωση), που κάθε σκέψη ότι κάποιος/α θα μπορούσε να το χοντρύνει υπέρμετρα για να βγάλει ξύγκι από τη μύγα, θα φάνταζε (τουλάχιστον στα λεπτά που ακολούθησαν το συμβάν παρουσία της άλλης πλευράς) ως αστεία. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω ότι, 1ον μίλησα με τον ασφαλιστή μου παρουσία της παθούσας, και 2ον, ενώ της πρότεινα αμέσως να καλέσω ΕΚΑΒ/τροχαία, εκείνη αντέτεινε ότι επειδή εργάζεται πολύ κοντά στο σημείο του συμβάντος, θα καλούσε (όπως κι έκανε) συναδέλφους της για να την παραλάβουν/βοηθήσουν να πάει σε νοσοκομείο προληπτικά. Μετά από όλα αυτά κι αφού όντως μέσα σε 4-5 λεπτά ήρθαν 2 άτομα (άντρας και γυναίκα) που φαίνονταν εκ πρώτης τουλάχιστον, νορμάλ, την επιβίβασαν στο αμάξι τους και αλλάξαμε στοιχεία (με την παθούσα, παρουσία των άλλων 2), νομίζω ότι καθένας μας λίγο πολύ ανάλογα με μένα θα αντιδρούσε. Επιπρόσθετα, την κάλεσα απ' το κινητό μου στο κινητό της 75 λεπτά περίπου μετά το συμβάν για να μάθω την έκβαση της κατάστασής της (δεν απάντησε τότε στην κλήση μου) και τελικά επικοινωνήσαμε 3 ώρες και 15 λεπτά μετά το συμβάν όπου μου είπε σε γενικές γραμμές ότι δεν έχει τίποτα το σοβαρό πέρα από κάτι πονάκια στο γόνατο (συνεπεία της πτώσης) για τα οποία της συνέστησε γιατρός να πάρει κάποιο παυσίπονο.
Όπως και να έχει, αύριο το απόγευμα έχω ραντεβού με τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής μου (τους τηλεφώνησα σήμερα το πρωί και βάλαμε ραντεβού αύριο απόγευμα) προκειμένου να γίνει επίσημα η δήλωση ατυχήματος. Από κει και πέρα, ο θεός βοηθός να δούμε αν θα υπάρχει από πλευράς της κάποια περαιτέρω περίεργη κλιμάκωση τακτικής. Το σίγουρο είναι ότι μετά τη δήλωση ατυχήματος που θα γίνει (δικαίωμά της, δεν την κατακρίνω προφανώς γιαυτό) από πλευράς μου σταματά κάθε καλόπιστη επικοινωνία μαζί της, οπότε αν ξαναενοχλήσει θα την παραπέμψω ξερά στην ασφαλιστική μου κι ας κόψει το λαιμό της. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Γιατί οι αστυνόμοι έχουν ακτίνες Χ στα μάτια για να βγάλουν και διάγνωση?κλαπ κλαπ κλαπ
Η τροχαια κανει καταγραφη του τι θα βρει και τι θα πουν οι εμπλεκομενοι εκεινη τη στιγμη. Καταγραφει αν εχεις ζημιες στο οχημα (που ειναι μια ενδειξη του με ποσα κοπανησες τον πεζο), ποιοι ηταν οι μαρτυρες, και τι δειχνει η σκηνη.
Με αυτο τουλαχιστον ελπιζοντας οτι δε θα αρχισουν τις παπατζες επιτοπου, δε τους δινεται δευτερη ευκαιρια να κατσουν να ψαξουν τι μπορει να κερδισουν απ την ολη φαση και να αρχισουν τα περιεργα 'Ερχοταν πατημενος και με πηρε μπροστα με 30χλμ αφρεναριστος'.
ΔΕΝ πρεπει να αφηνουμε περιθωρια απ τη πλευρα μας οσο ευγενικοι και καλοι κι αν ειμαστε, γιατι δεν ξερουμε τι προθεσεις μπορει να εχει (τωρα, η μελλοντικα) ο απεναντι.
Οταν γινεται ατυχημα παιρνουμε 1) τροχαια 2) ασφαλιστικη ακομα κι αν χρειαστει να κατσουμε 500 ωρες και να χασουμε μεροκαματο.
Δεν μιλαμε για το τι αποζημιωση/βοηθεια μπορουμε να προσφερουμε εμεις οι ιδιοι, αφηνουμε την ασφαλιστικη να μιλησει μαζι τους. Δεν δινουμε το δικο μας κινητο, αλλα το τηλεφωνο της ασφαλιστικης αφου κανουμε δηλωση ατυχηματος.
Μην αφηνετε τον κωλο σας ακαλυπτο. Την ασφαλεια ακριβως γι αυτο τη πληρωνουμε, για να μην εχουμε να ασχολουμαστε με τετοια.
-
Αρχηγέ μου που δυσφορεις αν η κυρία ζητήσει κάτι θα είναι για βλάβες υγείας και όχι για τις συνθήκες του ατυχήματος, η αστυνομία είτε κάνει καταγραφή είτε όχι του συμβάντος δεν έχει σημασία.Σημασια έχει τι θα πουν οι γιατροί.
-
Aikil είσαι εντελώς λάθος.
-
Αυτα τα χειριζονται οι ασφαλιστικες.
Ομως αυτη μπορει να στραφει εναντιον σου αν η ασφαλιστικη δεν την καλυπτει σε αυτα που κρινει οτι επαθε.
Αυτο ομως σημαινει χρονος και δικαστηρια,οποτε δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι θα το πραξει αν δεν ειναι επαγγελματιας απατεωνισσα.Γενικα παιζουν πολλοι καλοθελητες που φουσκωνουν τα μυαλα των παθοντων,ενιοτε και κυκλωματα δικηγορων που βαζουν τα θυματα να αλλαζουν καταθεσεις και να γραφουν τερατα.
Δεν υπαρχει λογος αυτη την στιγμη να την χαρακτηρισουμε καπως (την κυρια),θετικα ή αρνητικα,η υποθεση μπορει να τελειωσει συντομα.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Aikil είσαι εντελώς λάθος.Γιατί αστέρι μου? Αν η κυρία φέρει χαρτί ιατρού ότι έπαθε ρήξη χιαστών,αποβολή η έχει μετατραυματικό στρες τι σημασία έχει η καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία?
-
Πριν από λίγο έκανα τη δήλωση ατυχήματος στην ασφαλιστική μου, οπότε το λόγο τώρα τον έχουν αυτοί (ασφαλιστική). Ίδωμεν.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Aikil είσαι εντελώς λάθος.
Γιατί αστέρι μου? Αν η κυρία φέρει χαρτί ιατρού ότι έπαθε ρήξη χιαστών,αποβολή η έχει μετατραυματικό στρες τι σημασία έχει η καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία?
Στην περίπτωση που καταλήξεις στην αίθουσα έχει τεράστια σημασία διότι αντίθετα από τα 'χαρτιά' των αντίδικων η καταγραφή αποτελεί μία μοναδική μαρτυρία κρατικού οργάνου, καταγράφει τους μάρτυρες, τις συνθήκες, εκτιμά ρηχά τη βαρύτητα τραυματισμού κλπ. Αν λχ η αστυνομική έκθεση γράφει ότι ο τραυματίας αποχώρησε πεζός από τον τόπο του ατυχήματος προσπάθησε μετά να αποδείξεις τη ρήξη χιαστών στο δικαστήριο!
Επίσης, 'χαρτί ιατρού' είναι ένας όρος που μπορεί να περιλαμβάνει από φωτοτυπία του βιβλίου περιστατικών των επειγόντων νοσοκομείου έως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση. Σπάνια έχει τόση βαρύτητα όση νομίζεις, συνήθως είναι μια αόριστη εκτίμηση πιθανοτήτων και ο κάθε αντίδικος μπορεί να έχει ολόκληρη συλλογή από αυτά. -
Lets agree to disagree. Η τροχαία το πολύ να γράψει ότι δεν υπήρχε ΕΜΦΑΝΗΣ τραυματισμός και δεν έγινε κλήση στο εκαβ. Αν μετά ο άλλος φέρει γνωμάτευση ιατρού σαφώς και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα της αδρής αναφοράς της τροχαίας.
Πάντως πιστεύω ότι το παρακουραζουμε το ζήτημα και εκτός και αν μιλάμε για μεγάλο και οργανωμένο λαμόγιο ο laza δεν έχει λόγο ανησυχίας. -
ευτυχώς που δέν ερχόντουσαν αυτοκίνητα απο πίσω τους ....
https://youtu.be/wfojxPmjCAM
τελικά ισχύει το video απο κάμερα σε αυτοκίνητο η μηχανάκι ναί η οχι στό δικαστήριο ?Έγινε συγχώνευση. Δεν ανοίγουμε νέο θέμα για ό,τι βλέπουμε στο internet, ενώ υπάρχουν ήδη υπάρχοντα σχετικά θέματα. [Admin]
-
Κλασσική οδήγηση παπιού που ο οδηγός νομίζει ότι μπορεί να χωθεί παντού. Εδώ βλέπουμε και δικάβαλο με σορτσάκια και η συνοδηγός χωρίς κράνος. Χώνεται παράνομα ανάμεσα σε δύο μεγάλες μηχανές που κινούνται παράλληλα σε δύο διαφορετικές λουρίδες (νόμιμα) και με μία απόσταση μεταξύ τους. Δεν ήθελε και πολύ να σκάσει σε μία από τις δύο.
Μάλιστα αν διακρίνω καλά μάλλον αφορά βόλτα οδηγών SXV που πάνε με πορεία κρατώντας απόσταση μεταξύ τους και αποφεύγουν να έρθουν σε παράλληλη οδήγηση.Εμφανέστατα ο οδηγός της πάπιας έχει άγνοια του ΚΟΚ, ζητάει και τα ρέστα.
Ο οδηγός του SXV 550 θα έπρεπε να έχει καθρέπτες στην μηχανή του. Παράνομος και αυτός, αλλά δεν προκάλεσε το ατύχημα.Τα βίντεο αυτά δεν νομίζω να έχουν νομική ισχύ επειδή είναι ιδιωτικά.
Το παραπάνω σκηνικό είναι και ο λόγος που δεν έχω πάει ποτέ (και δεν θα πάω) σε μοτοπορείες.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
τελικά ισχύει το video απο κάμερα σε αυτοκίνητο η μηχανάκι ναί η οχι στό δικαστήριο ?
Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να ισχύσει εφόσον διακρίνεται μόνο το ατύχημα, τώρα πως ακριβώς το εννοούν δεν ξέρω. Από την άλλη αν μια ασφαλιστική κληθεί να πληρώσει ποσά για τραυματισμούς, ψυχικές οδύνες κλπ που τα ποσά είναι το λιγότερο πενταψήφια και ο πελάτης της έχει βίντεο χωρίς να φταίει θεωρώ πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.
-
Τροχαίο στην Καβάλα με 11 νεκρούς: Τρεις στο πορτ μπαγκάζ, μη αναγνωρίσιμο το ΙΧ
https://www.news247.gr/koinonia/trochai ... 57331.html
-
Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο στην Αν. Μακεδονία.
Σοκαριστική η εικόνα της BMW στο βίντεο από το facebook
https://www.facebook.com/kostas.tsakiri ... 7388891974 -
Στηθαία ασφαλείας (και καλά...)
http://seleo.gr/thessalonikh/282648-eyt ... nikhs-fwto -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Στηθαία ασφαλείας (και καλά...)
http://seleo.gr/thessalonikh/282648-eyt ... nikhs-fwtoΠως στο διάολο εγινε αυτό
-
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που παραλίγο να σκοτωθεί άνθρωπος από στηθαίο. Πιθανολογώ είτε κακή κατασκευή, είτε πρόχειρη επισκευή μετά από ατύχημα. Αν τέτοια στηθαία καλής κατασκευής μπορούν να καταλήξουν έτσι, θα έπρεπε να τα είχαν απαγορεύσει...
Σε δρόμους όπως η περιφερειακή θα έπρεπε να έχουν το γερό, τσιμεντένιο στηθαίο. Βέβαια, νομίζω ότι ένας από τους λόγους που το όριο είναι 90 είναι και το στηθαίο... (και νομίζω ότι για τον ίδιο λόγο μείωσαν το όριο στη Θεσ/νικης - Μουδανιών από το 110 στο 90).
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#