-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Τα All Season οπως λεει ο Φανης ειναι ακριβα, τα ειχα για 6.5 χρονια και 120 χιλ χμ και παροτι ακριβα εχουν καλες επιδοσεις στα χιονια και διαρκουν χρονια (ποιο σκληρα). Μονο αν μενεις στα βουνα μπορεις να δικαιολογησεις τετοια ελαστικα.
Κατάφερες κι έβγαλες 6,5 χρόνια και 120.000 Km από ένα σετ ελαστικών; Mission impossible! [emoji38]
70000 άντεξαν τα σιχαμερά energy saver!!!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
...ναι το είδα και εγώ....
Χμμμ....
Φιλοσοφική ερώτηση, γιατί από μαμά δεν βάζουν ένα λάστιχο All Season?Θέλω να αλλάξω ελαστικά στο Picanto της γυναίκας μου...Και διάβασα ότι τα Falken είναι εξαιρετικό Value For Money με το κάθε λάστιχο να κοστίζει γύρω στα 50-55€. Αλλά μετά βλέπω ότι είναι summer tyre, και ψάχνοντας, ανακάλυψα ότι και τα δικά μας Conti είναι summer...
Γιατί τα all season κάνουν 'λίγο απ' όλα' αλλά τίποτα καλά. Είναι συμβιβασμός παντού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος για τίποτα άλλο εκτός από θερινά, εκτός αν κινείσαι συνέχεια στα βουνά, όπου απλά βάζεις χειμερινά για εκείνους τους μήνες και μετά αλλάζεις πάλι σε θερινά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χμμμ....
Φιλοσοφική ερώτηση, γιατί από μαμά δεν βάζουν ένα λάστιχο All Season?Θέλω να αλλάξω ελαστικά στο Picanto της γυναίκας μου...Και διάβασα ότι τα Falken είναι εξαιρετικό Value For Money με το κάθε λάστιχο να κοστίζει γύρω στα 50-55€. Αλλά μετά βλέπω ότι είναι summer tyre, και ψάχνοντας, ανακάλυψα ότι και τα δικά μας Conti είναι summer...
Γιατί τα all season κάνουν 'λίγο απ' όλα' αλλά τίποτα καλά. Είναι συμβιβασμός παντού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος για τίποτα άλλο εκτός από θερινά, εκτός αν κινείσαι συνέχεια στα βουνά, όπου απλά βάζεις χειμερινά για εκείνους τους μήνες και μετά αλλάζεις πάλι σε θερινά.
Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι συμβιβασμός.
Αλλά όχι στο ότι είναι **μόνο **για αυτούς που κινούνται **συνέχεια **στα βουνά
Γενικά είναι μια πολύ καλή λύση για την χώρα μας για Β. Ελλάδα και βουνά.
Δυτική Μακεδονία και βουνά η καλύτερη επιλογή είναι: χειμερινά τον χειμώνα και καλοκαιρινά το καλοκαίρι.Έχω τα crossclimate (1ης γενιας) και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου παρόλο που πχ χιόνι εφέτος πάτησαν μόλις 5-6 φορές.
-
Άλλο θέμα.
Δεν λειτουργεί η 12v πριζα (ούτε και αυτή πίσω στο πορτ παγκαζ).
Μάλλον από της πλάκας φορτιστή κάηκε κάποια ασφάλεια.
Ντροπή, αλλά θα ρωτήσω.
Που στο καλό είναι το κουτί με τις ασφάλειες;;;
Πάνω από τα πεντάλ ξεβίδωσα το πλαίσιο όπως λέει το βιβλιαράκι, αλλά τίποτε.
Και πιο πάνω έχει σκληρά πλαστικά που δεν θέλω να βάλω χέρι.
Ακόμα και για αυτό σε ηλεκτρολόγο θα μας στέλνουν; -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Χμμμ....
Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι συμβιβασμός.
Αλλά όχι στο ότι είναι **μόνο **για αυτούς που κινούνται **συνέχεια **στα βουνά
Γενικά είναι μια πολύ καλή λύση για την χώρα μας για Β. Ελλάδα και βουνά.
Δυτική Μακεδονία και βουνά η καλύτερη επιλογή είναι: χειμερινά τον χειμώνα και καλοκαιρινά το καλοκαίρι.Έχω τα crossclimate (1ης γενιας) και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου παρόλο που πχ χιόνι εφέτος πάτησαν μόλις 5-6 φορές.
Για τις 10-20 μέρες του χρόνου που θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 7 βαθμούς, που δουλεύουν καλύτερα τα χειμερινά; Δεν βλέπω τον λόγο. Τώρα αν μένεις στην Κόνιτσα, προφανώς και είναι σωστή λύση.
-
Μπροστά τους αλλάζω ολόκληρους κάθε χρόνο, δοκίμασα και άλλους επωνύμους άλλα της SUZUKI για μένα είναι οι καλύτεροι αλλά και ακριβότεροι.
Διακριτικός με την Wurth
Πίαω άλλαξα φέτος μετά από 3μιση χρόνια μόνο το λαστιχάκι αν θυμάμαι καλά στοίχισε 12 €
Σωστά θυμάσαι. Πήρα τιμή από 'Δυτικά' για οδηγό (ολόκληρο), συνοδηγό (ολόκληρο) και πίσω (λάστιχο), €27, €24 και €12 αντίστοιχα. Από την άλλη θυμάμαι ότι 'Ανατολικά' μπορούσες να πάρεις μόνο λάστιχα (δεν θυμάμαι εάν είναι Suzuki ή όχι) €35 το σετ.
Και πάλι ακριβά νομίζω ότι είναι. Θα παίξω λίγο με αυτό https://www.praktiker.gr/p/antallaktiko ... 71cm-31535 (ή κατι αντίστοιχο τελοσπάντων) και εάν δεν κάτσει θα συχτηρίσω κι εγώ. Οκ, η δαπάνη είναι σχετικά μικρή αλλά είναι κοροϊδία όταν το ιδιο το εγχειρίδιο μιλάει για αλλαγή μόνο του ελαστικού..
-
Έχω τα crossclimate (1ης γενιας) και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου παρόλο που πχ χιόνι εφέτος πάτησαν μόλις 5-6 φορές.
Σε σχέση με τα Continental, πώς θα τα χαρακτήριζες ως προς τον θόρυβο;
-
Βαζω καθε χρονο της valeo με 25€ στο car shop και ειναι πολυ καλοι.Τον πισω τον αλλαξα στα 4 χρ με κοστος 18€ ολοκληρο....
-
Βαζω καθε χρονο της valeo με 25€ στο car shop και ειναι πολυ καλοι.Τον πισω τον αλλαξα στα 4 χρ με κοστος 18€ ολοκληρο....
Στον πίσω άλλαξα το λαστιχάκι με μισό κομμάτι από αυτό.
https://www.praktiker.gr/p/antallaktiko ... 61cm-31700
Κόστος 3,49/4 (4 χ πίσω κομμάτια βγάζει η συσκευασία) = €0,88. Δουλεύει μια χαρά.Στον συνοδηγό χρησιμοποιήσα το 2ο κομμάτι από την ίδια συσκευασία. Δουλεύει καλά αλλά δεν σκουπίζει καλά στο τελευταίο εκατοστό του εξωτερικού άκρου. Κόστος 3,49/2 = €1,75.
Στον οδηγό χρησιμοποίησα ένα κομμάτι από αυτό.
https://www.praktiker.gr/p/antallaktiko ... 71cm-31535
Σκουπίζει καλά αλλά ρετάρει και ακούγεται. Πιθανότατα λόγω της μικρότερης πατούρας που έχει σε σχέση με το γνήσιο. Κόστος 3.99/2=€2. Εν τω μεταξύ έβαλα τους υαλοκαθαριστήρες να δουλεύουν και βγήκα και έξω από το αυτοκίνητο για να ακούσω τι γίνεται, και ακούγονται κλακ κλακ από τα πλαστικά του υαλοκαθαριστήρα του οδηγού (είναι σπονδυλοτός και έχει 3 μέρη) (ο ήχος αυτός δεν φτάνει μέσα στο αυτοκίνητο). Τρόμαξα και ξαναέβαλα το παλιό γνήσιο λάστιχο αλλά και πάλι ακούγονται. Όποιος μπορεί ας κάνει το πείραμα και ας ενημερώσει σχετικά.Συνολικό κόστος = €4,63
Χρόνος = 1,5 ώρα (οκ, πρώτη φορά ήταν - ίσως και τελευταία)
Χέρια = Μαύρα
Επανάληψη μανικιούρ ενόψει γάμου σε νησί = ΑπαραίτητηΕν τω μεταξύ το παληκάρι ήταν αφοπλιστικό.
-Μην τα αλλάξεις τώρα, θα λιώσουν τον Αύγουστο.
-Μα τι λες, αυτά τα έχω 3 χρόνια!
-Ναι αλλά αυτά δεν είναι κινέζικα!
-Ε, δεν υπάρχουν καλύτερα;
-Εάν υπήρχαν καλύτερα δεν θα αγόραζε κανένας υαλοκαθαριστήρες..Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Στον πίσω άλλαξα το λαστιχάκι με μισό κομμάτι από αυτό.
https://www.praktiker.gr/p/antallaktiko ... 61cm-31700
Κόστος 3,49/4 (4 χ πίσω κομμάτια βγάζει η συσκευασία) = €0,88. Δουλεύει μια χαρά.Στον συνοδηγό χρησιμοποιήσα το 2ο κομμάτι από την ίδια συσκευασία. Δουλεύει καλά αλλά δεν σκουπίζει καλά στο τελευταίο εκατοστό του εξωτερικού άκρου. Κόστος 3,49/2 = €1,75.
Στον οδηγό χρησιμοποίησα ένα κομμάτι από αυτό.
https://www.praktiker.gr/p/antallaktiko ... 71cm-31535
Σκουπίζει καλά αλλά ρετάρει και ακούγεται. Πιθανότατα λόγω της μικρότερης πατούρας που έχει σε σχέση με το γνήσιο. Κόστος 3.99/2=€2. Εν τω μεταξύ έβαλα τους υαλοκαθαριστήρες να δουλεύουν και βγήκα και έξω από το αυτοκίνητο για να ακούσω τι γίνεται, και ακούγονται κλακ κλακ από τα πλαστικά του υαλοκαθαριστήρα του οδηγού (είναι σπονδυλοτός και έχει 3 μέρη) (ο ήχος αυτός δεν φτάνει μέσα στο αυτοκίνητο). Τρόμαξα και ξαναέβαλα το παλιό γνήσιο λάστιχο αλλά και πάλι ακούγονται. Όποιος μπορεί ας κάνει το πείραμα και ας ενημερώσει σχετικά.Συνολικό κόστος = €4,63
Χρόνος = 1,5 ώρα (οκ, πρώτη φορά ήταν - ίσως και τελευταία)
Χέρια = Μαύρα
Επανάληψη μανικιούρ ενόψει γάμου σε νησί = ΑπαραίτητηΕν τω μεταξύ το παληκάρι ήταν αφοπλιστικό.
-Μην τα αλλάξεις τώρα, θα λιώσουν τον Αύγουστο.
-Μα τι λες, αυτά τα έχω 3 χρόνια!
-Ναι αλλά αυτά δεν είναι κινέζικα!
-Ε, δεν υπάρχουν καλύτερα;
-Εάν υπήρχαν καλύτερα δεν θα αγόραζε κανένας υαλοκαθαριστήρες..Τα συμπεράσματα δικά σας.
Μόλις τους δοκίμασα, δεν άκουσα κάτι περίεργο, είναι σχετικά καινούργιοι τους άλλαξα τόν Νοέμβριο
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα.Ειχα βάλει στο πίσω κάθισμα πρίν ένα χρόνο δερματίνη κάλυμμα στο αμάξι σε γνωστό κατάστημα στο Γαλάτσι.Φετος σκέφτομαι να βάλω και μπροστά επειδή με τις πετσέτες που έχω τώρα περνάει λίγο υγρασία με τα βρεγμένα μαγιό.Ο ενδοιασμος μου είναι κατά πόσο θα λειτουργήσει ο αερόσακος σε περίπτωση ανάγκης και τι πιστοποίηση σου δίνουν.Τους είχα ρώτησει παλιά και με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Βεβαια όλα αυτά προφορικά μόνο.Το έχει ψάξει κανείς?
-
Ειχα βαλει πριν πολλα χρονια στο leon που ειχα.Ειχε αφησει ανοιγμα για τους αεροσακους και δεν ειχα θεμα το ειχαν δει και στην Seat.Παντως μετα απο λιγο ειδικα τα 2 μπροστινα αρχησαν να φθειρονται...
-
Πάντως εγώ την δερματίνη δεν την συμπαθώ. Θα έπρεπε να με πληρώσουν και όχι να πληρώσω για να την βάλω στα καθίσματα!
-
Παιδιά την πίσω δεν τη μετανιώνω έχει κάνει δουλειά με τον πιτσιρικά πίσω.Για μπροστά είχα βάλει πετσέτα και μάλλον έτσι θα παραμείνει.Απο προστασία πάντως είναι σούπερ.Με ένα πανί βρεγμένο και καθάρισες.Και εμφανισιακά δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
-
Μετα απο 25,000χλμ με τα kormoran uhp2 θελω να εκφρασω τις αποψεις μου για αυτη τη λαστιχαρα.
Στο στεγνο ειναι πραγματι σαυρα. Σε οποιαδηποτε θερμοκρασια οδοστρωματος. Στα ορια φευγει με τα τεσσερα, δεν ξερω αν φταιει το αμαξι η το λαστιχο.
Στη βροχη, εξαρταται σε ποια πολη βρεχει. Αν βρεχει στη διπλανη πολη, μονο με την υγρασια στην ατμοσφαιρα γλυστραει. Αν βρεχει στην ιδια πολη με εσενα,αστο,μη βγεις απο το σπιτι.
Στο χιονι δεν το εχω ελεγξει και ουτε προκειται φυσικα. Διαφορετικα θα εχω επισκεψεις του τυπου ηταν καλο παιδι κλπ.
Περιμενω να τα λιωσω τωρα καλοκαιρι και απο Σεπτεμβρη βλεπουμε. Ξαναλεω στο στεγνο ειναι καλα.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Μετα απο 25,000χλμ με τα kormoran uhp2 θελω να εκφρασω τις αποψεις μου για αυτη τη λαστιχαρα.Στο στεγνο ειναι πραγματι σαυρα. Σε οποιαδηποτε θερμοκρασια οδοστρωματος. Στα ορια φευγει με τα τεσσερα, δεν ξερω αν φταιει το αμαξι η το λαστιχο.
Στη βροχη, εξαρταται σε ποια πολη βρεχει. Αν βρεχει στη διπλανη πολη, μονο με την υγρασια στην ατμοσφαιρα γλυστραει. Αν βρεχει στην ιδια πολη με εσενα,αστο,μη βγεις απο το σπιτι.
Στο χιονι δεν το εχω ελεγξει και ουτε προκειται φυσικα. Διαφορετικα θα εχω επισκεψεις του τυπου ηταν καλο παιδι κλπ.
Περιμενω να τα λιωσω τωρα καλοκαιρι και απο Σεπτεμβρη βλεπουμε. Ξαναλεω στο στεγνο ειναι καλα.
Japanese τον περισσότερο καιρό ζω Ορεστιάδα για χειμώνα στα χιόνια τι προτείνεις?? Δεν έχω την πολυτέλεια οικονομικά για χιονολαστιχα..
Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μετα απο 25,000χλμ με τα kormoran uhp2 θελω να εκφρασω τις αποψεις μου για αυτη τη λαστιχαρα.Στο στεγνο ειναι πραγματι σαυρα. Σε οποιαδηποτε θερμοκρασια οδοστρωματος. Στα ορια φευγει με τα τεσσερα, δεν ξερω αν φταιει το αμαξι η το λαστιχο.
Αν ηταν ετσι οι λαστιχαρες καθε χρονο θα αλλαζαμε αυτοκίνητο λογο διαλυσης...Δηλαδη εδωσες ενα ποσο Α για λασυιχα για τις ηλιόλουστες μερες? Τελικα αδερφε εισαι για δεσιμο και απο πανω ενα κουγκαρ να σε γρατσουναει....
-
Ολα αυτα η λαστιχαρα? Καντα προσαναμα καλυτερα... Υποθετω ειρωνικα το γραψες.
Μακραν τα χειροτερα λαστιχα ,ως μαρκα, που μπηκαν ποτε σε αμαξι της οικογενειας σε εμπορικοτατη διασταση. Δεν αμφισβητω οτι σε αλλες διαστασεις μπορει να ναι καλα. Προσωπικα με τη συγκεκριμενη μαρκα κραταω μικρο καλαθι. -
Stelio, λογικα για michelin cross climate παιζεις η κατι σε .....michelin παλι !! Αν εισαι πραγμστικος off-roader δες και τα all seasons.
Lem, οχι κουγκαρ ρε gamoto,μου τσακισες την ψυχολογια....μιλφακι οκ!
Νονε, θα τα εκανα προσαναμα αλλα σεβομαι το περιβαλλον. Πρωτα ο θεος να βγει το καλοκαιρι, και στα πρωτοβροχια θα φανε σουτ κουτουπιε...
-
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω ποιο λάστιχο να πρωτομαμωσταυρισω. Τα kormoran που λέει ο japanese που τα έχει βάλει κ ο πατέρας μου στο sx4; Τα energy saver στο 106 μου; Η τα matador stella που φόραγε ένα φεγγαρι ολόκληρη Ξαντια;
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
SUZUKI SX4 SCROSS