-
Ανοίγω αυτό το θέμα για χάρη της αδελφής μου και του γαμπρού μου, οι οποίοι σκέφτονται να αλλάξουν το πιστό, αξιόπιστο εδώ και 10 χρόνια Ford Focus Mk2 1.6 με κάτι σύγχρονο με αυστηρά καθορισμένο budget στα €17500 (προσπαθώ, μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς, να τους ψήσω να ανέβουν στα €20000, όπου σίγουρα υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες επιλογές και μεγαλύτερα από άποψη χώρων αυτοκίνητα).
Μιλάμε για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, με χώρους για 2 ενήλικες και 2 10χρονα παιδιά και τις αποσκευές τους για τις διακοπές, με προοπτική να το κρατήσουν για αρκετά (10 πάλι ? μπορεί...) χρόνια, με πρωταρχικό κριτήριο την αξιοπιστία και την οικονομία (σε όρους TCO)
Πλήρης αδιαφορία για την οδική συμπεριφορά και εν γένει αντιμετώπιση του αυτοκινήτου ως ...μεταφορικού μέσου . Από εκεί και πέρα, ένα ωραίο εσωτερικό και ένα καλό infotainment δεν χαλάνε κανέναν
Βενζίνη ή diesel αδιάφορο, αρκεί να βγαίνει φτηνότερο (βλ. παραπάνω). Νομίζω στον βαρετό οδηγικό τους προσανατολισμό ταιριάζει ταμάμ το diesel αλλά για τις 12000 χλμ. που κάνουν ετησίως, πρωτίστως εντός πόλης (school runs και σπίτι-γραφείο), θα βγαίνει τελικά ακριβότερο (χώρια τυχόν θέματα με DPF κτλ. που σίγουρα θα τους χαλούσαν πολύ, πριν το Focus είχαν επίσης υπεραξιόπιστο Corolla AE111).
Ορίζοντας αγοράς μέχρι τέλος 2018 και η αναζήτηση είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Φαίνονται να τους αρέσουν crossovers σαν το Ford Ecosport και το Hyundai Kona αλλά γενικά δεν υπάρχουν προτιμήσεις σε μάρκες (ΟΚ ευχαριστημένοι από Toyota-Ford).
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας.
-
Ανοίγω αυτό το θέμα για χάρη της αδελφής μου και του γαμπρού μου, οι οποίοι σκέφτονται να αλλάξουν το πιστό, αξιόπιστο εδώ και 10 χρόνια Ford Focus Mk2 1.6 με κάτι σύγχρονο με αυστηρά καθορισμένο budget στα €17500 (προσπαθώ, μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς, να τους ψήσω να ανέβουν στα €20000, όπου σίγουρα υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες επιλογές και μεγαλύτερα από άποψη χώρων αυτοκίνητα).
Μιλάμε για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, με χώρους για 2 ενήλικες και 2 10χρονα παιδιά και τις αποσκευές τους για τις διακοπές, με προοπτική να το κρατήσουν για αρκετά (10 πάλι ? μπορεί...) χρόνια, με πρωταρχικό κριτήριο την αξιοπιστία και την οικονομία (σε όρους TCO)
Πλήρης αδιαφορία για την οδική συμπεριφορά και εν γένει αντιμετώπιση του αυτοκινήτου ως ...μεταφορικού μέσου . Από εκεί και πέρα, ένα ωραίο εσωτερικό και ένα καλό infotainment δεν χαλάνε κανέναν
Βενζίνη ή diesel αδιάφορο, αρκεί να βγαίνει φτηνότερο (βλ. παραπάνω). Νομίζω στον βαρετό οδηγικό τους προσανατολισμό ταιριάζει ταμάμ το diesel αλλά για τις 12000 χλμ. που κάνουν ετησίως, πρωτίστως εντός πόλης (school runs και σπίτι-γραφείο), θα βγαίνει τελικά ακριβότερο (χώρια τυχόν θέματα με DPF κτλ. που σίγουρα θα τους χαλούσαν πολύ, πριν το Focus είχαν επίσης υπεραξιόπιστο Corolla AE111).
Ορίζοντας αγοράς μέχρι τέλος 2018 και η αναζήτηση είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Φαίνονται να τους αρέσουν crossovers σαν το Ford Ecosport και το Hyundai Kona αλλά γενικά δεν υπάρχουν προτιμήσεις σε μάρκες (ΟΚ ευχαριστημένοι από Toyota-Ford).
-
-
Το diesel από ότι περιγράφεις, απορρίπτεται.
Βενζίνη λοιπόν, απλός ανθρωπομεταφορέας, αξιόπιστος με χώρους για 4μελή οικογένεια (αφού τα παιδιά είναι σχετικά μεγάλα και θα μεγαλώνουν, οπότε ανάγκη για πορτμπαγκάζ σπηλιά δεν υπάρχει) και budget 17500€.
Ξεκινάμε (χωρίς να έχω δει τιμές) αλλά σίγουρα έχουν έκδοση με κάτω από 17500€ με τα σχεδόν ίδια που πληρούν τα κριτήρια
Kia seed, Hyundai i30.
Φτάνω γραφείο, ανοίγω pc και επανέρχομαιSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
KIA Stonic
-
Συμφωνώ για Ceed και i30 και σαν επιπλέον επιλογές ,Fiat Tipo βενζίνη με τον 1.4 ατμόσφαιρα ή 1.4 turbo,Seat Leon με τους μικρούς κινητήρες 1.0 και 1.2 και -γιατί όχι,αφού είναι ικανοποιημένοι από το προηγ.- το τελευταίο Focus (θα παίζουν και καλές εκπτώσεις,λόγω έλευσης του νέου)
-
Citroen C3 aircross 110 βενζίνη μεσαία έκδοση . 17400 βασική τιμή , κάτω από 17000 τελική . Λόγω σκαλοπατιού φόρων παίρνει λίγα πράγματα ακόμα .
Πεζώ 308 130 κοντά στα 18000 με έκπτωση .
Κία Στόνικ , Αρόνα και Λεόν ακόμα παίζουν , όπως και Φίατ Τίπο .
Ακόμα λόγω παλαιότητας ίσως βρούν ευκαιρίες στο 2008 πάλι με τον 110 .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Citroen C3 aircross 110 βενζίνη μεσαία έκδοση . 17400 βασική τιμή , κάτω από 17000 τελική . Λόγω σκαλοπατιού φόρων παίρνει λίγα πράγματα ακόμα .Πεζώ 308 130 κοντά στα 18000 με έκπτωση .
Κία Στόνικ , Αρόνα και Λεόν ακόμα παίζουν , όπως και Φίατ Τίπο .
Ακόμα λόγω παλαιότητας ίσως βρούν ευκαιρίες στο 2008 πάλι με τον 110 .
+1
Kαι to C4 cactus με τον 1.2 110hp,αν δεν τους ενοχλεί η ιδιαιτερότητα των πίσω παραθύρων, μπορεί να παίξει. -
Skoda Rapid, απίστευτοι χώροι, φουλ εξοπλισμός και μένουν και ρέστα...
-
Είπες όχι μεταχειρισμένα αλλά αυτό δεν το λές και μεταχειρισμένο
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/home/shop/explore/approved-used/BRO-tender-2017-03.pdf
Νουμερο 18
Focus Titanium X 5Dr 1,0L EcoBoost 125PS χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων 15.200 -
Έχεις ερευνήσει αν υπάρχουν αυτά τα αυτοκίνητα της Ford;
Σε ερώτηση που είχα κάνει στη Βελμάρ δεν ήξεραν την ύπαρξη αυτών των αυτοκινήτων, ούτε και που βρίσκονται.
Σε αντίθεση με την Κosmocar που τα έχει σε site www.dasweltauto.gr και υπάρχουν στις εμπορίες που αναφέρει η κάθε αγγελία.
-
Sorry, έμπλεξα στο γραφείο και καπάκι εξωτερικές δουλειές.
Όλα τα ποστ των από πάνω με κάλυψανSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχεις ερευνήσει αν υπάρχουν αυτά τα αυτοκίνητα της Ford;Σε ερώτηση που είχα κάνει στη Βελμάρ δεν ήξεραν την ύπαρξη αυτών των αυτοκινήτων, ούτε και που βρίσκονται.
Σε αντίθεση με την Κosmocar που τα έχει σε site http://www.dasweltauto.gr και υπάρχουν στις εμπορίες που αναφέρει η κάθε αγγελία.
Όχι, αλλά δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ένα τηλ. Στο τέλος γράφει:
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2018 Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας & να μάθετε πληροφορίες για τα αυτοκίνητα, μπορείτε να απευθύνεστε ΕΙΤΕ στην Ford Motor Ελλάς, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 έως 17:00, σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα: 210 5709908 - 210 5709943
Άρα κάποιος το ενημερώνει, δεν είναι παλιό το pdf.
-
Απο αποψη τιμης και αξιοπιστιας νομιζω οτι το Fiat Tipo (Sedan) ξεχωριζει απο ολα αυτα
-
Toyota Avensis, 1600cc Βενζίνη, 132άλογα και €17.395.. Κλασικό οικογενειακό που θα τους κρατήσει για πολλά χρόνια..
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Όχι, αλλά δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ένα τηλ. Στο τέλος γράφει:
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2018
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας & να μάθετε πληροφορίες για τα αυτοκίνητα, μπορείτε να απευθύνεστε ΕΙΤΕ στην Ford Motor Ελλάς, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 έως
17:00, σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:
210 5709908 - 210 5709943>Άρα κάποιος το ενημερώνει, δεν είναι παλιό το pdf. Δεν το είχα διαβάσει όλο το Pdf. Σίγουρα ενημερώνεται γιατί κατά καιρούς το κοιτάω. Πάντως αξίζει να πάρει κάποιος τηλέφωνο αν δει κάτι ενδιαφέρον. Εγώ το κοιτάω για το Ecosport...
-
Renault megane 1.2 ή captur..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2018
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας & να μάθετε πληροφορίες για τα αυτοκίνητα, μπορείτε να απευθύνεστε ΕΙΤΕ στην Ford Motor Ελλάς, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 έως
17:00, σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:
210 5709908 - 210 5709943>>Άρα κάποιος το ενημερώνει, δεν είναι παλιό το pdf. > > > >Δεν το είχα διαβάσει όλο το Pdf. >Σίγουρα ενημερώνεται γιατί κατά καιρούς το κοιτάω. > >Πάντως αξίζει να πάρει κάποιος τηλέφωνο αν δει κάτι ενδιαφέρον. > >Εγώ το κοιτάω για το Ecosport... Από προσωπική εμπειρία, επειδή έχω κατά καιρούς αγοράσει για μένα ή μεσολαβώντας για φίλους αυτοκίνητα από τη λίστα, προτείνω να επιλεξετε άφοβα οποίο σας αρέσει, αφού τσεκάρετε ότι σας κάνει η τιμή. Δηλαδή πάρτε πρώτα προσφορά για καινούριο με τις τρέχουσες εκπτώσεις και δείτε αν η διαφορά της τιμής είναι σημαντική. Κατά τ'αλλά η λίστα ανανεώνεται μεν, αλλά όχι πολύ τακτικά. Στην παρούσα στιγμή π.χ. υπάρχει μέσα αυτοκίνητο που έχει πωληθεί εδώ και δύο εβδομάδες. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες σε pm. Κλείνοντας θα πω ότι η επιλογή του συγκεκριμένου Focus δείχνει εξαιρετική.
-
Seat Leon
Seat Ibiza
Vw Polo
Seat Arona
Kia stonic
Hyundai Kona
Kia ceed -
C3 aircross1.2 110, renault megane 1.2 100
Οικογενειακό στα €17500