-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λίγο εκτός θέματος. Τα Saab μηχανικά μέρη προμηθεύονται από την Opel;
Μοιράζονται πολλά κοινά εξαρτήματα, κοινές πλατφόρμες κλπ. Η κάθε εταιρεία έχει δικές της ρυθμίσεις σε σασί, αναρτήσεις, διαφορετικά αμορτισέρ κλπ όμως. Επίσης τα Saab έχουν ξεχωριστά πράγματα, που δεν έχουν τα αντίστοιχα Opel (για παράδειγμα ο εγκέφαλος κινητήρων της Saab είναι αποκλειστικά δικός της - in house development - και πολύ πιο εξελιγμένος από τον αντίστοιχο της Opel που είναι του εμπορίου). Τέλος, πολλά από τα κοινά μηχανικά τα έχει εξελίξει η ίδια η Saab. Τα δίλιτρα τούρμπο μοτέρ βενζίνης για παράδειγμα είναι εξέλιξη της Saab και από εκείνην τα έπαιρνε η Opel και όχι όλες τις εκδόσεις - τις πολύ δυνατές τις κρατούσε η Saab για την πάρτη της.
Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε
-
Τι μαθαμε σημερα:
Απο το συνεργειο που μιλησα τα S80 των πρωτων χρονιων τρωνε σοβαρα σκαλωματα στο αυτοματο κιβωτιο. Εχουν βγει μπολικα software updates για να τα φερουν στα ισια τους, αλλα ουκ ολιγες φορες καταληγεις να ανοιξεις κιβωτιο. Για να τσεκαριστει αν το κιβωτιο ειναι εντελως οκ, πρεπει να δοκιμαστει αφου ζεσταθει τερμα (ποιος θα με αφησει να παω το αμαξι του βολτα 100χλμ πατημενο;) , και παλι δεν ξερεις ποτε θα ξεκινησει τα περιεργα και αν θα χρειαστει να κανεις rebuild.
Το S80 ιδιωτη που εχω βρει, ειναι χρονιας 2007. Το ρισκο να βγει μαπα το κιβωτιο ειναι μεγαλο, ακομα κι αν ο ανθρωπος το προσεχε.
Τα νεοτερα S80 (2010+) που υπαρχουν σε αγγελιες ειναι σε μαντρες. Ενα που ειδα, η κατασταση του εσωτερικου δεν εμπνεει οτι ο ιδιοκτητης του το σεβοταν και ιδιαιτερα.
Οσο για την Eclass του '08 με 150.000χλμ, ο γειτονας μου ειπε με καμαρι οτι εχει δωσει 6 χιλιαρικα τα τελευταια 2 χρονια για μαζεματα. Ο ιδιος το ειπε με χαρα για να μου δειξει οτι εχει λυσει ο,τι προβληματα βγηκαν προσφατα, αλλα τι φαση;
Επισης τη δινει 19 χιλιαρικα ακατεβατα. Ειναι οντως σε καλη κατασταση, αλλα πιθανοτατο money drain απ οτι βλεπω.Εχω αρχισει να σκεφτομαι για καινουριο Superb
-
Και καλά θα κάνεις...
-
Ωραίο θέμα για αμάξια που δεν πρόκειται να αποκτήσω (τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον) λόγω ύφους, κόστους, χώρου πάρκινγκ κ.λ.π. αλλά που μου αρέσουν!
Είμαι προφανώς ο τελευταίος που έχω σχέση και εμπειρία αλλά με το μάτι και μόνο χαζεύοντας τις αγγελίες που έβαλες η Merc λόγω κεντρικού τούνελ και το προηγούμενο Superb που βγάζει πολύ πίσω τους πίσω αεραγωγούς δεν φαίνονται να βολεύουν τον πίσω μεσαίο επιβάτη. Μήπως ένα Α6 είναι πιο 'πρακτικό'; -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
πο το συνεργειο που μιλησα τα S80 των πρωτων χρονιων τρωνε σοβαρα σκαλωματα στο αυτοματο κιβωτιο.Αυτό το ήξερα για το προηγούμενο μοντέλο. Κρίμα που έβγαζε το ίδιο θέμα και το τελευταίο S80...
Εχω αρχισει να σκεφτομαι για καινουριο Superb
Το κανούργιο είναι καινούργιο, όπως και να το κάνεις. Απλά πάει πάνω από 30 χιλιάρικα...
-
https://www.car.gr/12720719-renault-talisman
...και κάπως έτσι η μπάλα πάει στη κερκίδα...μασάζ, κουρτινάκια....
αν diesel γιατί όχι....λογικά είναι μέσα στο budget και από χώρους νομίζω σε καλύπτει... -
Ο χρήστης elplat έγραψε:
αν diesel γιατί όχι....λογικά είναι μέσα στο budget και από χώρους νομίζω σε καλύπτει...ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΤΙΜΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ/ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
-
Είπες Renault και θυμήθηκα το παρακάτω:
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είπες Renault και θυμήθηκα το παρακάτω:Το είχα δει από κοντά πριν 7-8 χρόνια. Έχασα 10 κιλά, γιατί έκανα να φάω ένα μήνα και το βράδυ έκλαιγα τρομοκρατημένος.
-
Ένας με Α6 προσπαθουσε να με πεισει οτι τα χιλιομετρα ειναι αληθινα με service book. Μου το δειχνει, τελευταια συντηρηση αρχες του 2016. Του λεω μαγκα, 2 χρονια τωρα εχει κανει 100 χιλιομετρα το αμαξι; Ναι μου λεει δε το κυκλοφορω μπλαμπλα. 99% τα γυρισε πισω στο τελευταιο σερβις. Και 1% να λεει αληθεια, το ρισκο δε το παιρνω
Μια κυρατσα με Bmw 5άρα (αφού δεν κάθεται τπτ άλλο πήγα να ρίξω ένα βλέφαρο) μου ελεγε οτι ειναι του αντρα της που ειναι ναυτικος και δε το κινει το μισο χρονο. Παρκινκ δεν εχουνε ωστοσο στο σπιτι. Με ηλιοροφη το αμαξι. Της λεω τρωει ηλιο και νερο 6 μηνες το χρονο; Κοιταω γυρω απο τις τσιμουχες μεσα, τιγκα στα αλατα λεω αυτο πρεπει παιρνει νερα. Καπακι μου το γυρναει οτι το αφηνουν στο παρκινκ του γαμπρου της κι οτι δεν το χει δει ουτε ηλιος ουτε νερακι του θεου ποτε Για να μην πω για τις γρατσουνιες τριγυρω, που ειναι ενδειξη οτι η ιδια η κυρια το παει σουπερμαρκετ και κομμωτηριο και το βαραει εδω κι εκει.
Έπαθα κατάθλιψη σήμερα. Κακώς ασχολούμαι με μεταχειρισμένα στη χώρα της απάτης
-
Έχεις δίκιο, δεν είναι εύκολο να βρεις προσεγμένο αμάξι και ειλικρινή ιδιοκτήτη ταυτόχρονα... ίσως καινούριο octavia/superb να αξίζει το χρόνο σου (πχ και κανένα εκθεσιακό), λογικά θα έχει μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και καταναλωση απο μεταχειρισμενο 10ετιας
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
elplat έγραψε:
αν diesel γιατί όχι....λογικά είναι μέσα στο budget και από χώρους νομίζω σε καλύπτει...ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΤΙΜΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ/ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
ωπ!!! sorry δε το είχα δει...
-
Έχει εισαχθεί το Talisman στην ελλάδα; Δεν το βλέπω στο site της renault και μόνο για αυτό το service του θα είναι γολγοθάς.
@kapami
στα χρήματα που διαθέτεις ή θα κοιτάξεις αυτοκίνητο το πολύ 6ατιας η θα πάς κατευθείαν σε αγορά νέας octavia. Μην παιδεύεσαι αναζητώντας αυτοκίνητα δεκαετίας. Απλά εξωπραγματική η τιμή της merc του γείτονα. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και καλά θα κάνεις...+1
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Μετα απο το σημερινο test drive κατεληξα σε καινουριο superb - η διαφορα με το παλιο ειναι χαωδης, σαφως πιο συγχρονο απο τα αυτοκινητα 10ετιας που εχω δει σε καθε τομεα + η optional ηλεκτρονικη του αναρτηση ειναι γ@-μ@-τη.-
Για φετος το καλοκαιρι θα τη βγαλουμε με νοικιαρικα ωστοσο λογω $$$. Το αμαξι θα αγοραστει μετα το καλοκαιρι. -
Πολύ καλή επιλογή!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ειμαι λιγο σκεπτικος για τα μονο 150 αλογα που εχει, που ειναι οριακα για τοσο βαρος. Αλλα δε βαριεσαι.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ειμαι λιγο σκεπτικος για τα μονο 150 αλογα που εχει, που ειναι οριακα για τοσο βαρος. Αλλα δε βαριεσαι.Αν πιάσεις cruising speed, δεν θα έχεις θέμα.
Στο σταματά ξεκινά θα είναι το πρόβλημα, με αυξημένη κατανάλωσηSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Θα το σκεφτω και για Diesel,αν και το απεχθανομαι.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θα το σκεφτω και για Diesel,αν και το απεχθανομαι.Πιο diesel; Το 2λιτρο με τα 150; Γιατί; Χειρότερα και ακριβότερα θα είναι.
ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟSent from my Mi A1 using Tapatalk
Μεγαλο οικογενειακο