-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εδώ και λίγο καιρό ψάχνω να βρω πωλητή για να καλύψω την θέση που έμεινε κενή στο υποκατάστημα της εταιρίας μας. Εφόσον δεν βρέθηκε κάτι μέσω γνωριμιών βάλαμε την περασμένη εβδομάδα αγγελία στην τοπική εφημερίδα. Ως εδώ όλα καλα, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό θέλει να δείξει ένας υποψήφιος όταν μου στέλνει ένα μεγάλο βιογραφικό, γραμμένο στα Αγγλικά την στιγμή που ούτε χρειάζονται τα αγγλικά, ούτε ήταν προϋπόθεση.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Αυτό είχε έτοιμο, αυτό έστειλε.
Αν στο έστειλε με email παίζει να έχει να ανοίξει το αρχείο πολύ πολύ καιρό και να μην θυμάται ότι είναι στα αγγλικά.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Εδώ και λίγο καιρό ψάχνω να βρω πωλητή για να καλύψω την θέση που έμεινε κενή στο υποκατάστημα της εταιρίας μας. Εφόσον δεν βρέθηκε κάτι μέσω γνωριμιών βάλαμε την περασμένη εβδομάδα αγγελία στην τοπική εφημερίδα. Ως εδώ όλα καλα, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό θέλει να δείξει ένας υποψήφιος όταν μου στέλνει ένα μεγάλο βιογραφικό, γραμμένο στα Αγγλικά την στιγμή που ούτε χρειάζονται τα αγγλικά, ούτε ήταν προϋπόθεση.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Αυτό είχε έτοιμο, αυτό έστειλε.
Αν στο έστειλε με email παίζει να έχει να ανοίξει το αρχείο πολύ πολύ καιρό και να μην θυμάται ότι είναι στα αγγλικά.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ίσως να είναι και έτσι, αλλά όπως και να έχει το βρίσκω λίγο ακυρο..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ότι είναι άκυρο, είναι.
Μια ψιλονορμάλ εξήγηση προσπάθησα να δώσω.
Αν ήσουν Αθήνα, θα σου έστελνα και εγώ βιογραφικό, μιας και ψάχνω για δουλειά, παρ'όλο που δεν το έχω με τα επικοινωνιακά που απαιτούν οι πωλήσεις.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Η άλλη εξήγηση που δίνω εγώ είναι πως απλά προσπαθεί να δώσει μια «κυριλέ» εικόνα.
Αν ήμουν Αθήνα λογικά θα είχα δεκα βιογραφικά ημερησίως, εδώ μετά από 5 ημέρες έλαβα μόνο τρία.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Φίλη μου πήγε σήμερα ΟΑΕΔ υπέγραψε την απόλυση της μετά από 5 χρόνια σε εμπορικό μαγαζί, το αφεντικό της κατέθεσε επι τόπου αποζημίωση, άδεια, επίδομα, την ρώτησε αν μπορεί να πηγαίνει καμιά φορά να δουλεύει(μαύρα φυσικά) και μαζί πήγαν μετά για φαγητό......
-
Μαλλον κατι παιζει με το αφεντικο και την φιλη σου...
-
Εντάξει, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Άλλοι δουλεύουν χωρίς να έχουν ανάγκη, μπορεί να ήταν δυσαρεστημένη από την δουλειά της-έτοιμη για το επόμενο βήμα, μπορεί να έπαιρνε τόσα λίγα χρήματα που η αποζημίωση που θα παίρνει από ταμείο ανεργίας+απόλυση να την κάνουν να σκέφτεται ότι ξεκίνησε από τώρα τις διακοπές της για το καλοκαίρι.Γενικά όλα εξαρτώνται από τι φάση σε βρίσκει η όλη κατάσταση, τις υποχρεώσεις κτλπ κτλπ
-
Να το γράψω σαν διαμαρτυρία για την βλακεία.....Δίνουν συνάδερφοι λεφτά σε δικηγόρο για την δικαστική διεκδίκηση των περικοπών δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας. Ο αριθμος είναι ανησυχητικά υψηλός. Δηλαδή πιστεύουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τους επιδικαστεί θετική απόφαση και να πάρουν πίσω αυτά τα λεφτά για 3 χρόνια. Μετά από ΚΑΙ αυτό, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θα είχε ένα νόημα αν οι συνάδερφοι ανήκαν στην κατηγορία νομικών και δικαστών που - τελικά - κάνουν ό,τι γουστάρουν, αλλά δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι σε τέτοιους. Τα ίδια και στον φορέα μου πάντως.
-
Ε, ναι, δεν αναφέρομαι σε τετοιους, αυτοί είναι μια κατηγορία από μόνοι τους, όπως λες κάνουν ο,τι θελουν. Στην απλή πλεμπα αναφέρομαι, μαζί κι εγω φυσικά...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τις επόμενες μέρες υπάρχει περίπτωση να προσληφθώ ως υπάλληλος.
Ξέρετε τι πρέπει να περιέχει μια σύμβαση εργασίας;
Και τι πρέπει να με παραξενέψει αν περιέχεται στη σύμβαση; Τίποτα περίεργο; -
Υπαρχουν συγκεκριμενοι εργατικοι νομοι,ακομα και αν εσυ υπογραψεις οτι να ναι,ισχυουν οι νομοι.
Εσυ κοιτα να ειναι σαφες οτι και οι δυο πλευρες εχετε συμφωνησει στην καθαρη αμοιβη,στο ωραριο και οτι αλλο θεωρεις εσυ βασικο. -
Επειδή δεν γνωρίζουμε αντικείμενο εργασίας και ειδικότητα, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά στα σημεία που αναφέρεται ο τόπος εργασίας καθώς και σημεία που αφορούν τυχόν περίεργες εκπαιδεύσεις (π.χ. on the job training) και σημεία για ταξίδια εντός και εκτός χώρας και χρόνοι παραμονής.
Το 2004 υπέγραψα μία σύμβαση, δεν πρόσεξα αυτά τα σημεία και έζησα απίστευτες καταστάσεις.
-
Από όσα μάθαμε υπήρξε πρόβλημα με τις αδήλωτες και απλήρωτες φυσικά υπερωρίες. Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως είναι αρκετά μεγάλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλεται ποινή στη Πειραιώς πάντως.
https://makthes.gr/triimero-loyketo-se- ... iki-157748 -
Όταν μια τράπεζα δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος τα χρήματά του εκεί;
-
Πολυ,αφου τα κραταει τοσο σφιχτα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όταν μια τράπεζα δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος τα χρήματά του εκεί;Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να πληρώνουν υπερωρίες (βασικά τις έχουν μειώσει τόσο πολύ που είναι σαν να μην πληρώνουν), πάνω από 5 χρόνια. Συνηθισμένο φαινόμενο, απλά με την αλλαγή δήλωσής τους στο εργάνη, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να πιαστούν.
-
Ειχα συγγενικο προσωπο στην Πειραιως
Ποτε δεν πηρε ουτε ενα ευρω για υπερωρια
Αυτα ηταν προνομια αποκλειστικα των κεντρικων υπηρεσιων
Βεβαια οι νομοι ειναι γραμμενοι απο παλαβους ως συνηθως,για να κανεις υπερωρια πρεπει να δηλωθει εκ των προτερων,δηλαδη να ξερεις πχ μια εβδομαδα πριν οτι θα εχεις πολυ δουλεια την Τεταρτη -
ειναι πραγματι ολιγον παραλογον η προβλεψις υπερωριων...
εγω παντως στη δικη μου γαλερα, το εχω λυσει πολυ περιπλοκα...
καταγραφονται οι ωρες εργασιας στο αξες
μετα ο ογκος και η διαβαθμιση εργασιων στο σι αρ εμ
λαμβανεται με καποιο τυπο η θεση / μισθος
υπαρχει συντελεστης δυσκολιας ανα χωρα και ημερες παραμονης και η καθε ημερα εκτος πολλαπλασιαζεται εργασιακα με τον συντελεστη απο 2 εως και 10 για δυσκολες περιοχες. Αυτες ειναι επιπλεον εργατοημερες που πληρωνονται χωριστα + εξτραδακι στον τελικο υπολογισμο
στο τελος του χρονου, εχει ορισθει ενας υπεργενναιος συντελεστης επι των καθαρων κερδων.
απο τον τελευταιο προκυπτει το ποσο προς διανομη. εκει προστιθονται τα μπονους επιδοσης.
ετσι προκυπτει το επιπλεον ανα ατομο.
το καθε ατομο λοιπον γνωριζει οτι υπερεργασια=εισοδημα αναλογο των κερδων
με τον αλαξης ομως ειναι προβληματικο το αποτελεσμα. περσοτερο απο παλια.
δειτε
ας πουμε οτι προκυπτει ενα εξτρα σε καποιον 10000. το οποιο ειναι μαζι με τις εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου (αφου μιλαμε για αποκοπη απο καθαρα κερδη, αν δεν ειχε μεσα τις εισφορες εργοδοτη θα σημαινε +28% αρα για την εταιρεια και τους εταιρους δεν θα εμενε ουτε ευρω - θα εβαζαν και επιπλεον)
αρα αν αφαιρεσουμε 41% (μαζι με χαρατσι ...κατασκηνωσεων που δεν δικαιουνται λογω υψους εισοδηματος) τις ασφαλιστικες, μεινανε 5-5500 μετα την εκτακτη εισφορα. οι εργαζομενοι εδω, εχουν εισοδημα στη ταξη των 20κ. τουλαχιστον
βαζοντας ον τοπ 5500, τρωει αλλα κατ'ελαχιστο 30% η εφορια. Αρα κατι πανω απο 3k μενει μονον.
Φυσικα οι επιπλεον ασφαλιστικες εισφορες, πανε στο διάλο και οχι στον εργαζομενο. εκτος και αν θα του δινει μπονους συνταξεις και δωρα. τι ειπα....
τελικα δηλαδη, δουλευει ο εργαζομενος, παει καλα η επιχειρηση, μοιραζεται μαζι του τα φραγκα και τελικα τα παιρνει ο καθε τσακαλωτος...
θα ηταν τοσο απλο αφου η συνταξη υπολογιζεται στο μισθο, να εξαιρεθει απο ασφαλιστικες εισφορες. υπαρχουν ομως και οι ξυστες του κρίου. -
Έχει πάει κανείς από εδώ μέσα, τώρα τελευταία, για καμιά συνέντευξη σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα;
Εγώ είχα να πάω από το 2014.
Χθες το απόγευμα μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω πρέφα αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα από το 2015 και μετά. Τουλάχιστον στον τομέα που εργάζομαι.Ισχυρό το σοκ. Δεν περίμενα να έχουν φθάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
Η πρόταση για εργασία στην Τσεχία είναι παράδεισος μπροστά στην Ελληνική εργασιακή πραγματικότητα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....