-
Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:
Επόμενη στάση SEAT.
Πάω τρελαμένος να δω το Arona FR 1.5 με τα 150 αλόγατα και να ψήσω τη γυναίκα..
Πρώτη ξενέρα, δεν έχει εκθεσιακό FR. Δεύτερη, δεν υπάρχει πουθενά ο 1.5 για test drive. Τρίτη, παράδοση στην καλύτερη Σεπτέμβρη. Πέρα απ'όλα αυτά, υπήρχε μια γενικότερα μίζερη κατάσταση, πωλήτης χωρίς γνώση βασικών πραγμάτων και μια αίσθηση φτωχού συγγενή.
Τώρα όσον αφορά το Arona. Όμορφο σε κάποια χρώματα, αλλά σίγουρα όχι το δυνατό του σημείο, με πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων, καλή θέση οδήγησης και ωραία οθόνη/infotainment 8'.
Με μία διαφορά, σε όλες τις εκδόσεις έμπαινε μέχρι τώρα η 8αρα και είχαν 6 ηχεία και fullLink. Απο18η βδομάδα και μετά μπαίνει η 6αρα, με 4 ηχεία και χωρίς FullLink. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!
Στα πίσω καθίσματα έχει άνεση, αλλά είναι πολύ λιτός ο περιβάλλοντας χώρος και με ελλείψεις. Γενικότερα το αμάξι σου δίνει την αίσθηση οτι είναι βασισμένο στην χαμηλότερη κατηγορία παρά τους καλούς αναλογικά χώρους. Ο διάκοσμος μέσα είναι λιτός και μουντός, εκτός αν βάλεις την ασπριδερή φάσα του Xcellence που κάπως το κάνει ενδιαφέρον. Με μεγάλη μου χαρά είδα ένα άλλο με κόκκινη δερματίνη στο ταμπλό και με διαβεβαίωσαν οτι μπαίνει και στο FR. Με αυτό πραγματικά ομορφαίνει το εσωτερικό.
Money talks now. Το 1.0 το Xcellence με μεταλλικό, 17αρα ζάντα και full led, πάει στα 20.360€ κλειδί. Έιχε και 330€ μεταφορικά! Συν το πακέτο για την 8αρα οθόνη κλπ. που δίνει και navi άλλα 600 και κανα 150ρι νομίζω η δερματίνη με 4 χρόνια εγγύηση.
Με 200 € παραπάνω παίρνεις με όλα αυτά το 1.5FR!
Οι διαφορές τους είναι οτι έχει πιο σπορ ρύθμιση ανάρτησης και επιλογή driving profile, στάνταρ 17αρες που δεν είναι τόσο ωραίες όσο οι προαιρετικές της Xcellence, δεν έχει keyless που έχει η Xcellence και δεν έχει και κεντρικό υποβραχιόνιο και συρτάρια κάτω απ'τα καθίσματα, που μπαίνουν με 250€.
Για εμένα, σε αυτή την έκδοση, με τον 1.5, παίρνεις το πληρέστερο crossover, αν θες επιδόσεις που είχαν κάποτε τα GTi, σε αρκετά καλή τιμή. Η έκδοση με τον χιλιάρη είναι ακριβή γι'αυτό που προσφέρει θεωρώ.
Πάντως, η αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο, είναι οτι δεν έχει οικογενειακό χαρακτήρα. Αν ήμουν φρεσκοπαντρεμένος χωρίς παιδιά, θα το έπαιρνα για μια 5ετία με κλειστά τα μάτια, αλλά τώρα πια με δύο παιδιά και ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει περίπτωση να το χαρώ όσον αφορά τις επιδόσεις, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε κι αυτό.Είδαμε και ένα Ateca που είχε εκεί σε άθλια έκδοση και σε συνάρτηση με την όλη αρνητική εμπειρία που αποκομίσαμε απ'την αντιπροσωπεία δεν είχαμε διάθεση ούτε ματιά να του ρίξουμε., οπότε πάει κι αυτό.
Η συνέχεια επί της οθόνης, με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία!
Οι προφανείς επιλογές όπως μας τα έχεις περιγράψει έτσι αναλυτικά είναι
α) Nissan Qaqshai
b) Honda HRV
c)Renault Kadjar -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επιβεβαιώνεις δυστυχως και εσυ γιατί έχω σταματήσει να γραφω εδώ και γιατί μετανιώνω που ασχολήθηκα εν προκειμενω.
Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε!Όταν βρεις «νομολογία» τα ξαναλέμε!
Στέφανε είσαι λάθος.
Υπάρχει νομικό καθεστώς και αλοιμονο αν καθόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα.
Υπάρχει συνεχόμενη ρύθμιση και αυτη γίνεται στα ξένον τα οποία καθαρίζονται με πλυστικα σίγουρα όταν καθαρίζεις το παρμπρίζ. Πιθανόν να καθαρίζονται και μόνα τους αλλά γι αυτό δεν είμαι σίγουρος.
Δεν είναι τυχαία ότι όλα τα εργοστασιακά έχουν ρύθμιση δέσμης αυτόματα και πλυστικά. Είτε βάλεις το 10 ευρώ είτε το 150 ευρώ από τη στιγμή που λείπουν τα υπόλοιπα είναι λάθος.
Το ότι πουλάει η bmw αφτερ λεντ λάμπες δε το κάνει νόμιμο και εννοείται είναι παράνομο. Δε καταλαβαίνω τη λογική σου σε αυτό το επιχείρημα.
Εγώ για άμα βρω φανάρι φουλ λεντ ακόμα και αν έχει 1000 ευρω θα το βάλω πάρα να δώσω 200 ευρώ για ποιοτικές λάμπες λεντ όπως λες -
Πολυ καλη και σωστη ερευνα αγορας με βαση τα θελω σου και τις προταιραιοτητες που εχεις θεσει. Παρακολουθω με αγωνια να δω που θα κατσει η μπιλια.
-
Το ateca οδηγικα είναι εξαιρετικό. Μάλιστα μου άρεσε πολύ περισσότερο από το x1 18i. Ίσως πριν το απορριψεις να το κάνεις μια γύρα... Αν εννοείς το μπλε σκούρο στη γωνία της αντιπροσωπίας.... Και εμένα δεν μου άρεσε.... Σε άσπρο είναι πιο όμορφο.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Πολυ καλη και σωστη ερευνα αγορας με βαση τα θελω σου και τις προταιραιοτητες που εχεις θεσει. Παρακολουθω με αγωνια να δω που θα κατσει η μπιλια.Thanks mate!
-
-
Και όπως σου έγραψα και αλλού ή θα κάνεις την υπέρβαση , ή θα μείνεις μακρυά για να μην έχεις τύψεις στο μέλλον
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Στα 19400 έχει τα μισά ασφαλείας , όπως και στην μεσαία . Το κόστος είναι 290 και 390 αντίστοιχα για τα υπόλοιπα , οπότε πάμε στα 19690 και 17790 μαζί με αυτά .
Αρα 17790 με 21250 είναι 20 % ακριβότερο το Τ-ροκ . Στις πλούσιες ξεφεύγει η διαφορά τιμής .
19690 με 21250. 1500ευρω τα δινεις για το πιο ομορφο τροκ
Πιό όμορφο γιατί ο rolling stone ?
Εχεις δει βράχο να στρίβει ?
Και δεν συγκρίνεις πλούσιες με φτωχές εκδόσεις για να πεις ότι είναι 1500 η διαφορά . 3500 είναι η διαφορά .
Και άμα φτάσω στα τ-ροκ γιατί να μην βάλω εκεί το 20 % και να πάω στο 3008 .
-
Ενδιαφέρον και όμορφο θέμα ,το αξιοπερίεργο είναι όμως πως το αντίστοιχο θέμα για νέο οικογενειακό αυτοκίνητο πριν 10-12 χρόνια θα αφορούσε το Ford Mondeo , Vw Passat , Opel Vectra , Skoda octavia κλπ πως αλλάζουν οι μόδες και οι προτιμήσεις του κοινού ή καλλίτερα πως μας τις αλλάζει το μάρκετινγκ και η διαφήμιση , είναι μετα να απορείς που σταματάνε οι παραγωγές σε κάτι Avensis ,Passat ...σε λιγο δε βλέπω να υπάρχει sedan.
Τέλος πάντων ,οσοι αγοράστε από αυτά τα μικρά - μεσαία suv ,πάρτε τα σε καλές εκδόσεις ,εμείς που σε 5-6 χρόνια θα ψάχνουμε για μεταχειρισμένα να βρίσκουμε και κανα 1.5 FR όχι μόνο τρικύλινδρα 1000άρια και diesel!
-
@ criuser
Αυτά τα ψηλά αμαξώματα έρχονται στα ισια τους όταν μπούν οι μπαταρίες απο τα υβριδικά -και μελλοντικά ηλεκτρικά- συστήματα χαμηλά στο πάτωμα πχγιαυτό πιστεύω οτι τα μικρομεσάια suv δεν είναι απλώς μόδα ,οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας προετοιμάζουν για το ηλεκτρικό μέλλον και χωροταξικά μάλλον αυτα τα -ψηλά - αμαξώματα βολεύουν καλλίτερα τις μπαταρίες .
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
αυτα τα -ψηλά - αμαξώματα βολεύουν καλλίτερα τις μπαταρίες .
Δεν ξέρω για το μέλλον, πάντως μέχρι τώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φρόντιζαν τα ηλεκτρικά τους να έχουν κορυφαίους αεροδυναμικούς συντελεστές-κάτι στο οποίο τα ψηλά πάσχουν.
-
Το μέλλον θα είναι αυτόνομο και πολύ διαφορετικό από ότι φανταζόμαστε .
-
Το arona, σαν επιλογή, μόνο λόγω υψηλής θέσης οδήγησης και γούστου μπορείς ας πούμε να το 'δικαιολογήσεις'. Σαν τιμή θα προτιμούσα καλά εξοπλισμένα ibiza ή ακόμα και leon..
Το ateca αδικαιολογήτως, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ακριβό..
-
Όπως προείπα, επόμενη στάση για να δούμε ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Nissan Qashqai ladies&gents.
Ο ιδρυτής της mainstream crossover hatchback κατηγορίας που σήμερα σαρώνει τις πωλήσεις. Το απόλυτο bestseller!Απ' έξω δεσπόζει ένα full extra γαλάζιο κουκλί, που θέλω να μου το τυλίξουν και να το πάρω να φύγω!
Μου λέει η γυναίκα μου ό,τι αυτό θα κάνει 30.000..
Μέσα έχει ένα πιο απλό, που οκ δεν με τρέλανε κιόλας, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι απ' τα ομορφότερα της κλάσης του και το facelift του έχει δώσει ωραίες λεπτομέρειες.
Ο πωλητής που μας ανέλαβε, πολύ εξυπηρετικός, καταρτισμένος και πρόθυμος να βρει τι σου ταιριάζει. Είναι απίστευτο, πόσο θετικά σε προδιαθέτει για ένα αμάξι, ένας καλός πωλητής.
Τον ρωτάω απ' την αρχή πόσο κοστίζει αυτό που έχουν έξω. Μου λέει πως είναι η έκδοση N-Connecta και μετά από ειδική συμφωνία της εισαγωγικής, τιμολογείται λίγο παραπάνω απ' την 2η τη τάξει Acenta που είναι ήδη αρκετά πλήρης. Τι παραπάνω έχει; Τις πολύ όμορφες 18αρες ζάντες, εντυπωσιακούς προφυλακτήρες με ασημί λεπτομέρειες, πτερύγιο καρχαρία, πίσω φιμέ, καθίσματα πιο σπορ, κάτι γκρι φιλέτα εσωτερικά, keyless, 7αρα οθόνη, navi, αισθητήρες μπρος πίσω + κάμερα οπισθοπορείας και around view camera συν κάμποσα συστήματα ασφαλείας ακόμα.
Τελική τιμή για τον 1.2 T, με την βελτιωση που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία από τους 115 ίππους στους 130 νομίζω και στοιχίζει 500€, 23.300€ με στάνταρ μεταλλικό χρώμα, κλειδί. Εγγύηση 3 χρόνια και επέκταση για άλλα 2 με 525€ ή 3 με 815€. Σε ερώτησή μου για τα full led, μου είπε οτι μου τα κάνει δώρο, αφού έτσι κι αλλιώς μπαίνουν και εδώ! Δεν ξέρω μήπως εννοεί τα επαυξημενα led φώτα ημέρας που παίρνει η Techna έκδοση και όχι τα Bi LED φώτα.
Τώρα τα του αυτοκινήτου. Μπαίνοντας μέσα νιώθεις οτι έχουν κάνει καλή δουλειά στο φινίρισμα στα κύρια σημεία, αρκετά ποιοτικό, ευρύχωρο και με ωραία εποπτική θέση οδήγησης. Δείχνει αυτοκίνητο μεγαλύτερο απ' τα Arona, C-HR και T-ROC που είχαμε δει μεχρι εκείνη την ώρα, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει και ιδιαίτερα καλύτερους χώρους. Εξωτερικές διαστάσεις μάλλον οριακά μεγαλύτερες απ' όσο θα θέλαμε, αλλά είναι αμάξι με επιβλητικό παρουσιαστικό. Οι κάμερες ελαφρώς low def, αλλά χρήσιμες για τον όγκο του και το infotainment καλουτσικο, αλλά δείχνει όπως και το υπόλοιπο ταμπλό τα χρόνια του, παρά το πρόσφατο fl. Τιμόνι και θέση οδήγησης αρκετά καλά πάντως.Συμπερασματικά, ενώ πήγα τελείως αρνητικά προκατειλημμένος, υπό την έννοια ότι έχω σιχαθεί να το βλέπω παντού, συν τα παράπονα του pre-facelift για τριγμούς και συναρμογή, φεύγοντας κατάλαβα γιατί πουλάει όσο πουλάει αυτό το αμάξι. Αν δεν σε νοιάζει ότι σε μια αγορά με άπειρα καινούρια μοντέλα, αυτό είναι το παλιότερο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή και είναι πιο σύνηθες και από ταριφο-Octavia, είναι μονόδρομος σε αυτά τα λεφτά με τέτοιο εξοπλισμό.
Και έτσι, το μεγαλύτερο outsider, έγινε ισχυρή υποψηφιότητα,Επόμενη στάση, Skoda.
-
Προφανώς ο συνδυασμός αποδεκτή εμφάνιση , καλός εξοπλισμός και σωστή τιμή , είναι συνήθως ακατανίκητος .
-
Πραγματικά ένα πολύ ωραίο αμάξι. Ειδικά αυτό που ειδες
-
Το 23.300 για N-connecta κλειδί περιλαμβάνει και την αναβάθμιση σε 130 άλογα;
Ενδιαφέρον έχει και αυτό που λες για τα full led ως δώρο (η διαφορετικά πόσο τα χρεωνουν και αν τοποθετούνται εκ των υστέρων εδώ) και αν όντως είναι έτσι και όχι κάποια καλύτερα led ημέρας.Εδώ μάλλον θα καταλήξεις , άλλη κατηγορία από t-roc και Arona και σίγουρα πιο όμορφο και με πλουσιοτερο εξοπλισμό από το Karoq ώστε να αξίζει μέχρι cent τα επιπλέον 1000-2000 ευρώ που ζητά.
Τώρα στην Skoda λογικά θα πρέπει να δεις αν μπορείς να πετύχεις με κλειδί στο χέρι τον ίδιο εξοπλισμό περίπου για το Karoq μέχρι τα 23.300 και μετά να αποφασίσεις μεταξύ των 2 , βάζοντας και σταθμίζοντας παράγοντες όπως η εμφάνιση και η πρακτικότητα με βάση τους δικούς σου καθαρά προσωπικούς συντελεστές βαρύτητας.
Τώρα όμως που το σκέφτομαι λίγο περισσότερο το θέμα με το Karoq μόνο είναι πως πρέπει όταν φύγεις από την έκθεση να έχεις αποφασίσει ποια έκδοση θα βάλεις δίπλα στο QQ.
Το 1.0 χειροκίνητο με επιπλέον εξοπλισμό που θα φτάνει? το QQ N-connecta ;
Το 1.0 DSG με κάτι πολυ λίγο ακόμη από εξοπλισμό που όμως έχει ένα καταπληκτικό κιβώτιο;
Ή' το 1.5 χειροκίνητο που είναι πυραυλάκι με ξανά πιο μέτριο εξοπλισμό από το N-connecta ;Έχεις ανοίξει πάντως ωραίο θέμα και πολύ χρήσιμο για υποψήφιους στο κοντινό μέλλον αγοραστές. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα παρουσιάζεις και η αναφορές σου σε τιμές, προσφορές , συνδιασμούς εξοπλισμού , δώρα , κλπ είναι απείρως κατατοπιστικές.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Έχω ψιλοτσιμπηθει με το karoq και ψαχνομαι πανω κάτω σε αυτά που κοιτάς, ανυπομονω να ακούσω την άποψη σου στην skoda γιατί τα λες καλά..
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Τα λέει νοστιμα.... Χρόνια πολλά σε όλους και αναμονή για τα νέα και σπουδαία
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Αναμενουμε επομενο ποστ!
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου