-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως να ευχηθώ διακόπτοντας την φλυαρία μου στο νήμα σας, ο φίλος tkin73 να βρει γρήγορα λύση στο πρόβλημα του με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο. Επίσης να γράψω κάτι ακόμα για τους αντιπροσώπους. Οι καλοί επαγγελματίες αντιπρόσωποι όταν κάτι πάει στραβά σε εντός εγγύησης όχημα το μόνο που έχουν να κάνουν στην πραγματικότητα είναι να προμηθευτούν δωρεάν τα ανταλλακτικά που απαιτούνται και να τα φορέσουν στην θέση των παλαιών. Αν αυτό τους φαίνεται δύσκολο και αν μπαίνουν σε λογικές του στυλ 'χαμένες εργατοώρες' τότε πρέπει να διαγράφουμε την σχέση μας με αυτούς και όχι με τις φίρμες που εκπροσωπούν.Συμφωνώ στην παράγραφο αυτή, ειδικά στο να ξεμπερδέψει ο φίλος tkin73 και τα περί αντιπροσώπων, με εξαίρεση -φιλικά πάντα- τη φλυαρία που λες και νομίζω είχαμε από κοινού και περισσότερο εγώ, και το 'νήμα σας' που δεν είναι μας, αλλά όλων όσων συμμετέχουν και βοηθούν, κατόχων και μη!
-
Γι την αλλαγη κολωνας τιμονιου ναι nonos σε μενα ηταν και με εξυπηρετησαν αψογα.Δεν ξερω αν ηταν και σε αλλα αυτοκινητα αλλα θα σου πω οτι ειχα ενα seat leon 2002 1.4 και μονο που δεν χωρισα την γυναικα μου για να ειμαι αγγαλια μετην αντ/εια.Αποτελεσμα το εδωσα στα 5 χρ. με 110,000χλμ και δεν το μετανιωσα.Το kia picanto 2004 1.0 βενζινη το εδωσα με κρυα καρδια με μοναδικες βλαβες 2 καμμενες λαμπες σε σε 9 χρονια.Ναι το λεω ισως ισως να εκανα λαθος που δεν πηρα το KIA sportage αλλα δεν εχωμετανιωσει με την επιλογη του s cross.
Τελος ολες μα ολες οι αντιπ/ειες εχουν λαθος πολιτικη προς τους πελατες τους και πρεπει να το κοιταξουν αυτο.Οταν εμενα για αλλαγη φιλτρου καμπινας και καθαρισμος με αφρο χωρις να δουν αν θελει φρεον για 10 λεπτα δουλεια με χρεωσαν 52€ ε ναι ειναι πολλα για τις εποχες που ζουμε.Πρεπει να τιμουν τον καλο πελατη με μεγαλες εκπτωσεις και δινωντας του ερεθισμα να πηγαινει σε αυτους.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ αυτο πρεπει να το γνωριζουν.
Δεν το συνεχιζω γιατι θα πω πολλα για πολλες αντ/ειες και δεν θελω.... -
-
Πάντως ρε παιδιά εγώ κάνω και κάτι άλλο.Οταν οδηγώ το δεύτερο αυτοκίνητο μου και πετύχω στο δρόμο κάποιο sx4 scross σταματάω δίπλα (το έκανα και σήμερα με ένα 2wd) και ρωτάω εάν είναι ικανοποιημένος ο κάτοχος ,δήθεν σαν μελλοντικός αγοραστής.Ολες μας όλες οι απαντήσεις είναι του στυλ'Προχωρά άφοβα είναι πάρα πολύ καλό'Άποψη φυσικά που συμμερίζομαι και εγώ.Πως τώρα κάποιοι χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το αμάξι ή να το έχουν οδηγήσει για κάποια χιλιόμετρα αναφέρονται αρνητικά για το αυτοκίνητο και πολλές φορές σε βαθμό αστειοτητας είναι απορίας άξιο.Και μερικές φορές με κάνει να σκεφτώ εάν πρέπει να συμμετέχω -απαντω (λόγω αδικίας καθαρά) στα γραφόμενα που αδικούν το αμάξι.Οκ δεν είναι Premium αλλά δεν στο πρότειναν ως τέτοιο.Οκ δεν έχει τα μαλακοτερα πλαστικά αλλά δεν στο πλασαραν ως τέτοιο.Εχει όμως αξιοπιστία, οικονομική καθημερινή συμβίωση,εξαιρετικές επιδόσεις και είναι 4wd στα 22500.Ποιος δίνει τέτοια χαρακτηριστικά (όσους τους ενδιαφέρουν)από τους άλλους.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Οκ δεν είναι Premium αλλά δεν στο πρότειναν ως τέτοιο.Οκ δεν έχει τα μαλακοτερα πλαστικά αλλά δεν στο πλασαραν ως τέτοιο.Εχει όμως αξιοπιστία, οικονομική καθημερινή συμβίωση,εξαιρετικές επιδόσεις και είναι 4wd στα 22500.Ποιος δίνει τέτοια χαρακτηριστικά (όσους τους ενδιαφέρουν)από τους άλλους.+1
Kι εγώ ως κάτοχος, συμφωνώ σ'αυτά που λες ignantios.Όμως -για να'μαστε όσο γίνεται σωστοί-,την αξιοπιστία είναι νωρίς ακόμη να την αξιολογήσουμε (το έχω μόλις 7μήνες και πιστεύω κι οι περισσσότεροι δεν έχουμε κλείσει χρόνο ακόμη,μιλάω για το fl).Y.Γ. το μόνο που έχω λιγάκι μετανιώσει προς το παρόν,είναι που δεν το πήρα στο μπλε μεταλλικό.Αλλά,θα έπρεπε να περιμένω άλλους 2 μήνες,σύνολο 5μησι μήνες...
-
Εδώ διαβάζω σε άλλα τοπικ για τραγικά σχεδιαστικά λάθη από το εργοστάσιο και τα περνάμε στο απυρόβλητο και μιλάμε μετά για αντικειμενικότητα και σοβαρές κριτικές.Ανεβαζαμε τα αυτοκίνητα σε ράμπες και ελεγχαμε την ακαμψία των αυτοκινήτων και σε κάποια δεν έκλειναν πόρτες και τασάκια και μιλάμε μετα για τα μαλακά πλαστικά (ένδειξη' ποιότητας')και γκουπ ηχητικό στο κλεισίμο της πόρτας που μας νοιάζουν περισσότερο και τα ρίχνουμε στην πυρά τα υπόλοιπα'αλλοθρησκα'.
-
Ναι ρε φιλε ολοι τους ειναι 'Δεν μου έβγαλε τίποτα' αλλα η καρδούλα τους το ξέρει. Εγω το εχω 4χρ.εχω 75.000χιλ και είναι μια χαρα. Τουλάχιστον εμεις εδω μεσα ειμαστε ειλικρινής και δεν παίζουμε κρυφτούλι...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ναι ρε φιλε ολοι τους ειναι 'Δεν μου έβγαλε τίποτα' αλλα η καρδούλα τους το ξέρει. Εγω το εχω 4χρ.εχω 75.000χιλ και είναι μια χαρα. Τουλάχιστον εμεις εδω μεσα ειμαστε ειλικρινής και δεν παίζουμε κρυφτούλι...Συμφωνώ ...
-
για τον nontaskatsaras που ρώτησε για φίλο του που ψάχνεται μεταξύ s-cross και vitara:
φίλε nontas, παίζει προσφορά αυτόν τον καιρό vitara diesel 4x4 στα** 21900**. Γράφουν ότι η τιμή παίζει μείον 3500 ευρώ.
Θα σου έλεγα το s-cross αν ο φίλος σου έχει μεγάλη οικογένεια. Αν είναι ελεύθερος σκοπευτής ή έχει ένα παιδί, Vitara με την προσφορά. Πάνω κάτω τα ίδια αυτοκίνητα είναι, το vitara ελάχιστα πιο ψηλό. -
Καλησπέρα σας.
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου,,είμαι στα 3100 χλμ και τελευταία μου έχει παρουσιάσει καθοδόν,τρίξιμο στην δεξιά πλευρά του ταμπλό προς τις περσίδες.Οχι συνέχεια αλλά στην περισσότερη διαδρομή,και ειδικά έχω παρατηρήσει ότι ξεκινάει με το που το αυτοκίνητο πατήσει μια καλή λακούβα.Από την εμπειρία σασ τι λέτε να φταίει ? αξίζει να το πάω στο συνεργείο να το δω η είναι αρκετά καινούργιο το αυτοκίνητο για να το ανοίξουν ? -
Μην πας πουθενά θα το συνηθίσεις εφόσον δεν είναι κάτι μόνιμο. Αν δεν είναι μόνιμο μην περιμένεις κανέναν που θα κάνει μια βόλτα 5 λεπτά να ακούσει κάτι
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ναι ρε φιλε ολοι τους ειναι 'Δεν μου έβγαλε τίποτα' αλλα η καρδούλα τους το ξέρει. Εγω το εχω 4χρ.εχω 75.000χιλ και είναι μια χαρα. Τουλάχιστον εμεις εδω μεσα ειμαστε ειλικρινής και δεν παίζουμε κρυφτούλι...+1
Για αυτό δίνουμε σημασία σε αυτά που γράφετε τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι.
-
Ωραίος Γιαπωνέζε. Θενξ!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Υπάρχει κάποιο email επικοινωνίας για το θέμα μου που μπορω να στείλω στην 'μαμα' suzuki? ψάχνω στο globalsuzuki αλλά δεν βγάζω άκρη.
-
Αν εννοεις τα κεντρικα Ελλαδος παρε τηλ. και ζητα τμημα παραπονων...
-
δεν θέλω τα κεντρικα ελλαδας, αυτοί απαντησαν τα παρακάτω . Ρωτάω για κάτι εκτός Ελλάδος.
Απάντηση Suzuki:
*Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία σας με την εταιρεία μας, καθώς και για την προτίμησή σας στη μάρκα Suzuki.
Αναφορικά με τις παρατηρήσεις που θέτετε στο email σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως εξής:
-
Για τη δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στο αυτοκίνητό σας (ντίζες επιλογέα ταχυτήτων), έχουμε ενημερωθεί από τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη μας Suzuki Παπαβραμίδη στην Θεσ/κη.
-
Η παρεχόμενη εγγύηση των δύο επιπλέον ετών δεν σχετίζεται με την εργοστασιακή εγγύηση, αποτελεί πρόγραμμα που προσφέρεται από την Σφακιανάκης ΑΕΒΕ και υλοποιείται από την ασφαλιστική εταιρεία Mapfre Asistencia SA.
-
Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου Επέκτασης Εγγύησης, καλύπτονται μηχανικές ή ηλεκτρικές βλάβες, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι συντηρήσεις και οι επισκευές του αυτοκινήτου λαμβάνουν χώρα στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Suzuki.
Τα παραπάνω αναγράφονται και στην 1η σελίδα του πράσινου βιβλιαρίου επέκτασης εγγύησης που έχετε στην κατοχή σας (επισυνάπτεται), στη σελ.11 άρθρο 8 ''Πρόγραμμα Επιθεώρησης και συντήρησης''.
Επιπρόσθετα, σε απάντηση του ερωτήματος που αναφέρετε στο 2ο σκέλος της αλληλογραφίας σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για κάθε επισκευή που λαμβάνει χώρα σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Suzuki, ο κατασκευαστής παρέχει Εγγύηση 2 ετών από την ημερομηνία επισκευής για την εργασία και τα ανταλλακτικά.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Τ. Λεύκαρος
Τεχνική Υποστήριξη &
Εκπαίδευση δικτύου Suzuki
* -
-
Τα 2 χρόνια εγγύησης σε εργασία και ανταλλακτικά από την ημερομηνία που θα μπει το εργοστασιακό ανταλλακτικό σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ισχύει και στην Opel και ας μην είναι το αμάξι εντός εγγύησης. Όποτε πηγαίνω με το Corsa που είναι 15ετίας μου το λέει ο μάστορας ότι έχω 2 χρόνια εγγύηση. Πιθανολογώ ότι αυτή η διετία στην εγγύηση είναι από την Ε.Ε. που θέτει ως ελάχιστο χρόνο εγγύησης σε πολλά γενικά προϊόντα τα 2 χρόνια. Παλιά κάποιες αντιπροσωπείες έδιναν έναν χρόνο εγγύησης. Μετά βγήκε αυτός ο νόμος των τουλάχιστον 2 ετών και οι εγγυήσεις πήγανε 2 χρόνια το λιγότερο. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο παίζει.
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου,,είμαι στα 3100 χλμ και τελευταία μου έχει παρουσιάσει καθοδόν,τρίξιμο στην δεξιά πλευρά του ταμπλό προς τις περσίδες.Οχι συνέχεια αλλά στην περισσότερη διαδρομή,και ειδικά έχω παρατηρήσει ότι ξεκινάει με το που το αυτοκίνητο πατήσει μια καλή λακούβα.Από την εμπειρία σασ τι λέτε να φταίει ? αξίζει να το πάω στο συνεργείο να το δω η είναι αρκετά καινούργιο το αυτοκίνητο για να το ανοίξουν ?Δεν έχω εντοπίσει τριγμό σ'εκείνο το σημείο (και γενικά δεν έχω ακόμη κάποιο θέμα με τριγμούς).Μήπως χτυπάει κάτι μέσα απ'το ντουλαπάκι του συνοδηγού και νομίζεις πως είναι από τον αεραγωγό;
Επίσης,μερικά προληπτικά tips εξάλειψης θορύβων και τριγμών είναι να βάλεις πλαστικά πατάκια σε ποτηροθήκες και σε κάθε είδους θήκες σε πόρτες,κονσόλα,υποβραχιόνιο.Υπάρχουν ειδικά για αυτό το σκοπό και με μικρό κόστος σε ebay,aliexpress κ.ά. Έχω διαπιστώσει πως τριγμός από το πίσω μέρος μπορεί να προέρχεται α) αν έχεις ρεζέρβα στο πορτμπαγκάζ από μη καλή στερεοποίησή της και των παρακείμενων εργαλείων β) από την εταζέρα του πορτμπαγκάζ,αν έχει βγει από τα λαστιχένια στηρίγματά της που υπάρχουν στα πλαστικά άμφω,πίσω από τα καθίσματα.γ)αν τα πίσω καθίσματα κατά την αναδίπλωση,μετακίνηση και επανατοποθέτησή τους δεν έχουν πιάσει καλά στα άγκιστρα ασφαλείας τους.
-
Και εγώ έχω κάποιο τριγμό δεξιά και τελευταία και πίσω από το τιμόνι - καντράν. Δεν τους έχω εντοπίσει. Εμφανίζονται μόνο αν κινουμαι σε κακό οδόστρωμα με κάποια ταχύτητα όχι όταν πηγαίνω σιγά. Σε εθνική τίποτα. Μόνο πρόβλημα ο τζόγος των παραθύρων που παίζουν σε ισχυρούς πλευρικους ανέμους και παρήγγειλα ανεμοθραύστες.
-
Εγω ενα θορυβο που ακουγα σε ανωμαλιες του δρομου ή οταν ανεβαινα καμια ραμπα ηταν απο την ενωση του φιλτρου αερος με τον πλαστικο σωληνα που παει μπροστα στην μασκα. Εβαλα υφασματινη ταινια και τελος. Θόρυβος απο δεξια (τακ τακ) κανει μεσα στο ντουλαπάκι το μικρο αμορτισερακι που το ανεβωκατεβαζει αλλα ακουγετε πολυ λιγο ισα ισα οταν τσουλαει το αμαξι και στριβεις...
SUZUKI SX4 SCROSS