-
Διαβάζω πολλές πηγές και ας μην τις παραθέτω, συνήθως επιλέγω τις ελληνικές, επειδή εδώ είναι ελληνικό φόρουμ και δεν ταιριάζει να γεμίσει με αγγλικές αναφορές.
Σαν άνθρωπος - και επιστήμονας - έχω μάθει να ακούω και να εξετάζω κάθε άποψη, ακόμη και όταν αυτή είναι παράλογη, προτού την απορρίψω ή την αποδεχθώ. Μετά από όσα έχεις γράψει στο φόρουμ τόσο καιρό, σπάνια βρίσκω κάποια αντικειμενικότητα στα γραφόμενά σου, αν και φυσικά υπάρχουν ενίοτε και σωστές παρατηρήσεις. Η οπαδικού χαρακτήρα αντιπαράθεση **και **για τα αυτοκίνητα είναι δείγμα ανωριμότητας. Δεν είμαι οπαδός καμιάς μάρκας, καμιάς χώρας και καμιάς ηπείρου. Προσπαθώ να βλέπω τα θετικά και τα αρνητικά σε κάθε αμάξι και να μην παραβλέπω καμιά από τις πλευρές του. Έχω γράψει θετικές και αρνητικές κριτικές για κάθε μάρκα, γιατί όλες έχουν και τις μεν και τις δε.Το να προσπαθείς να παρουσιάζεις ακόμη και τα αρνητικά ως θετικά ή και το αντίστροφο είναι παντελώς ανούσιο και φανατικό. Επίσης, το να αναφέρεις σε νήμα για γαλλικά αυτοκίνητα τα ίδια και τα ίδια αρνητικά σχόλια για τα γερμανικά ή για άλλα αυτοκίνητα είναι ένδειξη μεγάλου κολλήματος. Που παρεπιπτόντως - και έχοντας γερμανικό αμάξι ο ίδιος - δεν παύω να ψάχνω και να καταγράφω κάθε αρνητικό που θα βρω πάνω του και να μην αυταπατώμαι - ότι π.χ. η συγκεκριμένη εταιρία είναι αξιόπιστη - και να είμαι πρόθυμος να ρίξω θάψιμο στην πρώτη στραβή.
Αν πιστεύεις ότι έγραψα για το aircross για να μειώσω τη citroen ή και εσένα προσωπικά, κάνεις μεγάλο λάθος. Αυτή θα ήταν συμπεριφορά νηπίου. Παρέθεσα λοιπόν και την πηγή που καταγράφει με δεδομένα και νούμερα στοιχεία για το αμάξι. Κόλλημα πάντως με τη citroen ή με οποιαδήποτε εταιρία δεν έχω. Άλλωστε έχω καταγράψει και τελευταία το ότι μου αρέσει το c3 πάρα πολύ και σύντομα θα έχω την ευκαιρία να το οδηγήσω κιόλας, εφόσον το πήρε συγγενικό μου πρόσωπο. Το aircross όμως δεν μου αρέσει καθόλου...
-
Άλλη μια κριτική...που πάλι δεν παραπέμπει σε κορυφαίο αμάξι...
http://www.newsauto.gr/test-drive/dokim ... di-100-ps/
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100 PS
[spoiler=:1nh2nrn7]Με ένα ολόφρεσκο μοντέλο η Citroen μπαίνει εκ νέου πολύ δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV αυτοκινήτων, λανσάροντας στην ελληνική αγορά το νέο C3 Aircross. Το νέο γαλλικό δημιούργημα προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel και εμείς επιλέγουμε να δοκιμάσουμε την αρκετά ενδιαφέρουσα έκδοσή του με τον 1.600άρη diesel των 100 ίππων.
Υπερυψωμένο αμάξωμα με μοντέρνες γραμμές
Το Citroen C3 Aircross ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά λόγω της πολύ μοντέρνας σχεδίασης του αμαξώματός του. Εδώ, η Citroen επέλεξε να εξελίξει τη νεότερη σχεδιαστική της φιλοσοφία στη μικρή κατηγορία που μας έδειξε στην τελευταία γενιά του Citroen C3, επενδύοντας σε ένα μυώδες αμάξωμα με πολλές καμπύλες, αρκετές γυάλινες επιφάνειες, αλλά και τα χαρακτηριστικά λεπτά εμπρόσθια φώτα που συνδυάζονται με μεγάλα τετραγωνισμένα φωτιστικά ακριβώς από κάτω τους. Επιπλέον των παραπάνω δεν λείπουν τα στοιχεία που τονίζουν και τον off road χαρακτήρα του C3 Aircross, όπως είναι οι «ποδιές» στους προφυλακτήρες, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά, αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (178 χλστ.). Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 4,15 μέτρα το γαλλικό μοντέλο τοποθετείται στην «καρδιά» των μικρών SUV, έχοντας επιπλέον ένα αρκετά μακρύ μεταξόνιο 2.600 χιλιοστών.
Ντιζαϊνάτη και πρακτική καμπίνα
Όπως στο αμάξωμα του νέου C3 Aircross, έτσι και στο εσωτερικό η Citroen επέλεξε μια αρκετά μοντέρνα και ντιζαϊνάτη σχεδίαση, με τετραγωνισμένα μοτίβα και όμορφους χρωματισμούς, που παραπέμπει και πάλι στο αντίστοιχο τμήμα του Citroen C3. Το παρών δίνει και η επίσης γνωστή μας κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η οποία εκτός του συστήματος πολυμέσων φιλοξενεί και το χειρισμό για τον κλιματισμό, ενώ ακριβώς από κάτω της έρχονται να τοποθετηθούν ο διακόπτης για το σύστημα Grip Control και το Hill Descent Assist, αλλά και το μπουτόν για την εκκίνηση του κινητήρα. Στο ποιοτικό κομμάτι, τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ως επί το πλείστον σκληρά στην αφή, με μόνο ένα οριζόντιο κομμάτι στο κέντρο του ταμπλό να διαθέτει λεπτό μαλακό υλικό. Το φινίρισμα κρίνεται συνολικά καλό, αλλά όχι αψεγάδιαστο.
Το νέο Citroen C3 Aircross εκτός από το ρόλο του νέου μικρού SUV της γαλλικής εταιρείας καλείται να παίξει και αυτόν του αντικαταστάτη του μικρού πολυχρηστικού C3 Picasso, εξ ου και η Citroen το έχει εφοδιάσει με μια σειρά από στοιχεία που τονίζουν την πρακτικότητα του εσωτερικού του. Έτσι λοιπόν, εκτός από τις άφθονες θήκες για μικροαντικείμενα ή τα κουρτινάκια στα πίσω παράθυρα, στο εσωτερικό υπάρχει και ένα πολύ πρακτικό πίσω κάθισμα που όχι μόνο διαιρείται σε ποσοστό 60:40, αλλά επίσης σύρεται σε μια διαδρομή 150 χλστ. Ανάλογα λοιπόν με τη θέση του πίσω καθίσματος διαμορφώνεται και η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, το οποίο μπορεί να προσφέρει από 410 έως και 520 λίτρα ωφέλιμου όγκου, όντας από τα κορυφαία της κατηγορίας. Μάλιστα, στοιχεία όπως το πολύ χαμηλό κατώφλι του ή το διπλό δάπεδο, τονίζουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά του. Σε ό,τι αφορά τέλος στους χώρους για τους επιβάτες, το C3 Aircross φιλοξενεί με άνεση 4 ενήλικες, ενώ ένας μεσαίος πίσω καθήμενος θα απαιτηθεί να κάνει κάποιες παραχωρήσεις για να χωρέσει λόγω κυρίως του διαθέσιμου πλάτους (υπάρχει και εντελώς επίπεδο δάπεδο).
Σβέλτος diesel με καλή οικονομία
Η αρχική επιλογή diesel κινητήρα του νέου Citroen C3 Aircross είναι αυτή με τον γνωστό 1.600άρη BlueHDi των 100 ίππων ισχύος και 25.9 kgm ροπής. Το μοτέρ αυτό προσφέρει θετικό τράβηγμα από χαμηλά, ικανοποιεί συνολικά με την απόδοσή του και παρέχει καλές επιδόσεις, ενώ παράλληλα δεν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο εσωτερικό από πλευράς θορύβου-κραδασμών. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται δεν είναι 6τάχυτο, αλλά 5άρι με μακριά κλιμάκωση και κάπως χαλαρή αίσθηση κατά το κούμπωμα. Στόχος εδώ της Citroen είναι να βοηθήσει τον κινητήρα να επιτύχει πολύ καλά νούμερα κατανάλωσης, κάτι που στην πράξη το C3 Aircross το καταφέρνει, μιας και σε πραγματικές συνθήκες η μέση κατανάλωση που είδαμε δεν ξεπέρασε τα 6.0 λτ./100 χλμ.
Άνετο στο δρόμο και με Grip Control για κίνηση και εκτός
Στο δρόμο το νέο Citroen C3 Aircross αποκαλύπτει ότι προσανατολισμός του είναι η παροχή υψηλού επιπέδου άνεσης, αφού η μαλακά ρυθμισμένη ανάρτηση φροντίζει ώστε να μην μεταφέρονται από πλευράς κραδασμών στο εσωτερικό οι ανωμαλίες του οδοστρώματος. Εντός πόλεως το C3 Aircross είναι ευκολοδήγητο, παρέχει πολύ καλή ορατότητα λόγω των αρκετών γυάλινων επιφανειών του, ενώ η θέση οδήγησής του είναι πιο υψηλά τοποθετημένη από ένα τυπικό χάτσμπακ και βοηθά στην εποπτεία των τεκταινομένων. Στην εθνική το γαλλικό μοντέλο εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια, ενώ στις στροφές η σταθερότητα είναι τονισμένη και οι κλίσεις από το αμάξωμα λογικές. Το τιμόνι με τη σειρά του παρέχει την πληροφόρηση που απαιτείται.
Για όποιον θελήσει να κινηθεί εκτός δρόμου, παρότι απουσιάζει η τετρακίνηση το C3 Aircross έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με περισσότερη άνεση από ό,τι ένα συνηθισμένο δικίνητο SUV λόγω του προαιρετικού συστήματος Grip Control. Πρόκειται για ένα σύστημα που παρεμβαίνει στη λειτουργία του ESP ώστε να βοηθήσει την πρόσφυση των εμπρός τροχών σε λάσπη, χώμα, χιόνι κ.λπ., ενώ παράλληλα συνδυάζεται και με το Hill Descent Assist, που ελέγχει αυτόματα την κατάβαση του αυτοκινήτου. Πολύ σημαντική δουλειά στο πεδίο της πρόσφυσης στο χώμα κάνουν και τα ελαστικά M+S, με τα οποία συνδυάζονται οι εκδόσεις με το Grip Control.
Από 18.490 ευρώ με καλό εξοπλισμό
Το κόστος για την έκδοση diesel με τον κινητήρα των 100 ίππων του Citroen C3 Aircross ξεκινά από τα 18.490 ευρώ, στην εξοπλιστική επιλογή Live. Ο εξοπλισμός που συνοδεύει την έκδοση αυτή είναι άκρως ικανοποιητικός, αφού στάνταρ υπάρχουν ESP, 6 αερόσακοι, τα Συστήματα Coffee Brake Alert/Ακούσιας αλλαγής λωρίδας/Αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα κ.α. Στο πεδίο της βενζίνης, η αρχική επιλογή με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 82 ίππων και στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού Live κοστίζει 15.300 ευρώ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς: 100 PS/3.750 rpm
Ροπή: 25.9 kgm/1.750 rpm
Μετάδοση: Στον εμπρόσθιο άξονα
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 11.5 sec
Τελική ταχύτητα: 175 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 4.0 l/100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 104 gr/km
Τέλη κυκλοφορίας: 101,92 €
Βάρος: 1.278 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.150/1.760/1.640 mm
Μεταξόνιο: 2.600 mm
Χώρος αποσκευών: 410-520 lt
Τιμή: 18.490€[/spoiler:1nh2nrn7] -
Για τα οδηγικά του χαρακτηριστικά από το Top gear με βαθμολογία 7:
https://www.topgear.com/car-reviews/cit ... ss/driving
Driving
What is it like on the road?[spoiler=:14j6ij77]The people-carrier heritage does come into play here, in that the screen pillars are a fair way forward and get in the way of your view thorugh tight corners. Also, the driving position leaves your legs rather upright, so it’s tricky to attack the pedals smoothly.
Still, the upright sides, large glass area and flattish bonnet – those are the SUV cues – make it otherwise an easy thing to place on a narrow street.
Engines are familiar enough from other Peugeot/Citroen group cars. The best driver is the plucky three-cylinder 1.2-litre, which makes up to 130bhp. We’ve tested it in 110bhp form, and it’s pretty silent and gets predictably onto boost.
The lowest price version is an 82bhp naturally aspirated version of the same engine. You’re going to have to rev it like crazy to get any performance because it’s shy of mid-range shove. Its peak torque figure is just 87lb ft, versus 151lb ft for the 110bhp turbo.
We tried the 110bhp engine mated to a six-speed automatic transmission, which matches the manual’s performance but costs a bit in economy. The auto ‘box is a night-and-day improvement over Citroen’s diabolical old single-clutch automated manual, but it’s still a mite jerky indecisive at times. You can over-ride it with the lever.
Finally diesels, which are tunes of the company’s 1.6 – a civilised example of the diesel species. They have outputs of 100bhp and 120bhp, and both come with a manual. The odd-shaped gearlever, inconsistent shift action and unprogressive clutch mean you need a bit of practice to co-ordinate everything smoothly, but if you’re a half-competent driver it shouldn’t be an issue for long.
On the road it feels Citroen-like, but in some ways better than the C3 on which it’s based. To cope with the extra height, the roll stiffness is increased, but also made more progressive and damped with more precision. So it feels more natural through sequences of bends. Unfortunately an overly light and remote steering setup gags the fun.
More important though, the suspension tackles bumps with suppleness and decent hush. Even sharp transverse ridges, often a Citroen bugbear, get dealt with reasonably calmly.
As claimed by its name, the Aircross will do a bit of crossing. At least of land, not air. It has decent ground clearance and soft long-travel suspension, with the weight over the driving wheels. For an extra £400 you can add a traction-control system with a choice of calibrations for various surfaces, as well as a low-speed hill-descent assist, and, as part of the same bundle, all-season tyres. There’s no 4WD option, mind.[/spoiler:14j6ij77]
-
Και από το autoexpress...
http://www.autoexpress.co.uk/citroen/c3-aircrossEngines, performance and drive
3.8
[spoiler=:1cnxnhm1]There's not much fun to be had in a C3 Aircross, but it delivers reasonable comfort and refinement instead.
On the move, the C3 Aircross feels pretty much like a slightly larger, taller version of the C3 - and in the most part, that's no bad thing. The two cars share a lot of components because they're both based on PSA's familiar PF1 platform.This isn't the most sophisticated set of chassis parts on the market - indeed, it can be traced right back to the old Peugeot 206 - but a string of updates over the years has kept it respectable, and the C3 Aircross implementation is one of the best we've yet experienced.
It continues PF1's well-known trait of allowing the occasional sharp road imperfection to jar through into the cabin, unfortunately, but the extra bit of travel afforded by the Aircross’s extra height does make it feel a bit more accomplished than a C3.
It hangs on surprisingly well, too. The Aircross shows decent resistance to pronounced body roll, and while the steering is far from communicative, it’s direct enough for you to learn to lean on it.
This is not the type of car that you'll get a great deal of enjoyment from driving at the limit - but should you carry a bit too much speed into a corner, it's worth knowing that the Aircross will punish you not with any sideways drama but with predictable, consistent understeer.
We've tried examples on 17in and 16in wheels and the larger tyres have a tendency to scrub across the tarmac; the 16-inchers actually behave themselves too, but there is a noticeable groan from the straining sidewalls.
The PureTech petrol engine is available with three power outputs - 81bhp and 118Nm, 109bhp and 205Nm or 129bhp and 230Nm. The diesel options are two versions of the same 1.6-litre BlueHDi unit, producing either 98bhp and 254Nm or 118bhp and 300Nm.
We've spent most time in the mid-range petrol, complete with an automatic gearbox. It's a refined enough engine, only feeling strained when you get to around 4,000rpm - but possessing enough torque to make sure you shouldn't have to do that very often.
The auto box, meanwhile, is an Aisin unit that’s also seen use in various Minis; it’s not infallible, but it’s generally smart enough for swift, smooth progress on all but the twistiest of roads.
We've also tried high-powered diesel, which feels a more grown-up offering altogether - helped, no doubt, by hefty torque that cuts in at around 1,250rpm. It’s not the quickest C3 Aircross on paper (that’s the high-powered petrol) but it’s almost certain to be so in the real world. The diesel engine - PSA’s well-proven 1.6 - is a great little motor, blending that admirable bottom-end shove with smoothness that only starts to break up at levels of revs that you simply don’t need to use.
We tried this engine with the six-speed manual, which is a solid enough gearbox let down by a slightly vague linkage (a typical PSA trait, unfortunately) and a squared-off, stylised gearknob that isn’t particularly comfortable in the hand.
The C3 Aircross isn't really designed to for serious off-roading, but Citroen does offer its Grip Control system as an option if you know you're going to get the wheels muddy from time to time. It's basically an advanced stability programme that can be altered depending on the surface you're driving over - and it includes a hill descent setting that will take the car down steeper slopes at a gentle, easily controlled speed.[/spoiler:1cnxnhm1]
-
Με βαθμολογία 3 και εδώ : http://www.evo.co.uk/citroen/c3-aircross
What’s it like to drive?
[spoiler=:1c7yncss]Whatever its on-road manners, the C3 Aircross scores instant mass-market appeal for its cabin design and materials. In higher trim levels particularly, it’s a far more interesting and cheerful environment than most rivals.The “metropolitan grey” trim of our test car had a hard-wearing, tweed-like feel and a colourway you might expect to find on an Ikea sofa or on some high-end luggage, and while there’s not a great deal of side support in cornering, the flat surfaces of both the front and back seats are much more comfortable than they initially appear. It feels like an honest approach and, like the regular C3, only serves to highlight how humourless the relentless push for 'premium' has become.
There’s also a useful amount of adjustment to the controls, so most body shapes should be able to find something that suits – though the reasonably high driving position may give the tallest drivers a squeeze. Less appealing is Citroen's touchscreen infotainment system, mostly because that's your only access to the air conditioning controls. It seems to be improving bit by bit as we try it in different models, but it's still a flawed system to use once on the move.
On the road, there’s actually some entertainment to be had, with the same kind of lightweight, nimble feel already present in the standard C3 and the C4 Cactus. You’ll not detect much feedback through the steering, but the rack is light and precise. Cars with mud and snow tyres – part of the grip control option – don’t steer quite as accurately (there’s an initial deadness to the steering not present in models on regular tyres), though all versions hang on longer than you’d expect before tyre squeal begins and traction breaks.
Push harder and there’s safe understeer, and a lift of the throttle brings the nose smartly back in line. The ride quality isn’t quite as pillowy as you’d expect given Citroen’s recent focus on comfort – there’s a firmness that suggests Citroen has prioritised body control over pliancy given the car’s taller stature – but there’s enough give that you’re unlikely to curse it on your commute.[/spoiler:1c7yncss]
-
Νομίζω ότι με αδικείς κατάφωρα . Αρχικά γράφω πολύ λιγότερο από άλλους , γράφω ελάχιστα ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ μοντέλων , ακόμα και αν δεν μου αρέσουν τα αμάξια , ακριβώς γιατί θέλω να αποφεύγω τις αρνητικές κριτικές και γράφω μόνο σε γενικά και συγκριτικά . Από την άλλη όμως δεν δέχομαι αμετροεπείς και εμπαθείς κριτικές σε αμάξια που μου αρέσουν , ιδιαίτερα όταν τα άτομα που τα γράφουν είναι κολλημένα . Δεν αφορά εσένα αυτό .
Οτι έχω γαλλικά και συμπάθεια στα γαλλικά είναι γνωστό . Επίσης είναι γνωστό ότι έχω αντιπάθεια σε κάποια γερμανικά που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες και στην θεοποίηση τους που κάνουν κάποιοι . Δεν κρύβομαι .
Ακόμα η αντικειμενικότητα που λές απλά δεν υπάρχει . Γιατί ο καθένας μας κρίνει υποκειμενικά και σε σχέση με τις δικές του προτεραιότητες και επιθυμίες .
Κολλήματα πάντως δεν έχω . Αλλά δεν έχω και άγχος να δειχθώ μέσω του αυτοκινήτου . Απλά γιατί την έχω περάσει ήδη αυτή την φάση...
Για τις κριτικές που αναφέρεις των εγγλέζων τις έχω ανεβάσει ήδη και όπως έγραψα και στο αρχικό σχόλιο είναι μεταξύ 7 και 8 .
Top Gear 7.0
What Car? Magazine 6.0
Car Magazine 8.0
Evo Magazine 7.0
Autocar 7.0
Auto Express 8.0
rac.co.uk 6.5
Carbuyer 8.0
Business Car Magazine 8.0E μέτριο δεν το λες σε καμία περίπτωση ....
-
https://www.carwow.co.uk/citroen/c3-aircross
Εδώ τις έχει και τις 9 .
https://www.carwow.co.uk/seat/arona
Εδώ έχει το αρόνα και από κάτω τον ανταγωνισμό .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Νομίζω ότι με αδικείς κατάφωρα . Αρχικά γράφω πολύ λιγότερο από άλλους , γράφω ελάχιστα ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ μοντέλων , ακόμα και αν δεν μου αρέσουν τα αμάξια , ακριβώς γιατί θέλω να αποφεύγω τις αρνητικές κριτικές και γράφω μόνο σε γενικά και συγκριτικά . Από την άλλη όμως δεν δέχομαι αμετροεπείς και εμπαθείς κριτικές σε αμάξια που μου αρέσουν , ιδιαίτερα όταν τα άτομα που τα γράφουν είναι κολλημένα . Δεν αφορά εσένα αυτό .Διαφωνώ με τη στάση αυτή ιδίως όταν συνοδεύεται από καλοπροαίρετη κριτική. Ασφαλώς είναι ανούσιο να μπαίνω κάθε μέρα στο topic του aircross και να γράφω μόνο 'είναι άσχημο αμάξι'. Προφανώς δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση κάτι τέτοιο. Αν όμως συνοδεύεται και από στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του και ενημερώνει τους αναγνώστες που ενδεχομένως σκέφτονται να το αγοράσουν, τότε μπορεί να είναι ωφέλιμο να ενημερωθούν και για τα θετικά και για τα αρνητικά του.
Επίσης κανένα topic-θέμα δεν ανήκει σε κανέναν μας. Όπως εγώ μπορώ με κόσμιο τρόπο να γράψω για το C3 έτσι και εσύ και ο καθένας μπορεί να γράψει ουσιαστικά μηνύματα για ένα bmw, μια alfa, ένα ford κοκ.
Και ας μην κάνουμε ανούσιες γενικεύσεις για εταιρίες ή ακόμη και για αμάξια. Δεν ισχύει το ότι 'όλα τα.... είναι έτσι ή αλλιώς'. Υπάρχουν πλέον τόσα αμάξια και με τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά ακόμη και στο κάθε μοντέλο, που πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι για να το τι γράφουμε. Π.χ. κοίταζα τα χαρακτηριστικά του aircross και είδα ότι ανάλογα με την έκδοση το αμάξι έχει από αρκετά καλές επιδόσεις, έως επιδόσεις 'τάφου'. Προφανώς δεν είναι όλα τα aircross ίδια και το ίδιο σε μεγάλο βαθμό ισχύει για τα περισσότερα μοντέλα!Πάντως για να επιστρέψω στο αμάξι, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με τα θετικά και τα αρνητικά του, και ίσως ένα αναλυτικό και αντικειμενικό συγκριτικό και με τα υπόλοιπα αμάξια αυτής της κατηγορίας να μας έδινε μια καλή εικόνα για αυτήν! Άλλωστε φαίνεται ότι είναι η νέα μόδα αυτά τα αμάξια!
Αν θυμάμαι καλά ψάχνεσαι για τέτοιο αμάξι...και μάλλον έχεις ήδη προσανατολιστεί -
31 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου το βράβευσαν .Που ως γνωστόν είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ δεν τα 'παίρνουν' από πουθενά!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
31 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου το βράβευσαν .
Που ως γνωστόν είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ δεν τα 'παίρνουν' από πουθενά!!
Τουλάχιστον είναι αποτέλεσμα από ψήφους από 31 διαφορετικές χώρες και με φανερά αποτέλεσμα.. Αν κάτι δεν είναι αντικειμενικο είναι τα γερμανικά και αγγλικά άρθρα που βλέπουμε μεταφρασμένα κ εδώ κατά καιρούς.. Ξέρουμε ότι οι δύο αυτές χώρες προωθούν τις δικές τους μάρκες η αυτές που έχουν εργοστάσια σε Γερμανία και Αγγλία... Εγώ θα έλεγα να μετεφραζαν για αλλαγή και κάνα γαλλικό η ιταλικό άρθρο. Έχουν καταντήσει βαρετά και αναξιοπιστα τα αγγλικά κ γερμανικά reviews κ κάποια ελληνικά που βασίζονται πάνω σε αυτά η τα μεταφράζουν
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Τουλάχιστον είναι αποτέλεσμα από ψήφους από 31 διαφορετικές χώρες και με φανερά αποτέλεσμα.. Αν κάτι δεν είναι αντικειμενικο είναι τα γερμανικά και αγγλικά άρθρα που βλέπουμε μεταφρασμένα κ εδώ κατά καιρούς.. Ξέρουμε ότι οι δύο αυτές χώρες προωθούν τις δικές τους μάρκες η αυτές που έχουν εργοστάσια σε Γερμανία και Αγγλία... Εγώ θα έλεγα να μετεφραζαν για αλλαγή και κάνα γαλλικό η ιταλικό άρθρο. Έχουν καταντήσει βαρετά και αναξιοπιστα τα αγγλικά κ γερμανικά reviews κ κάποια ελληνικά που βασίζονται πάνω σε αυτά η τα μεταφράζουν
Για τα γαλλικά άρθρα δεν ξέρω,αλλά επειδή γνωρίζω τα ιταλικά, στα περισσότερα site τους που διαβάζω τις δοκιμές,γράφουν όντως καλά λόγια για το C3aircross,εστιάζοντας σε χώρους,άνεση και σε ομαλή ποιότητα κύλισης στο δρόμο (αν κι όπως αναφέρουν λόγω του ύψους,οι Γάλλοι έχουν 'σκληρύνει' την ανάρτηση σε σχέση με το C3,για να έχει λίγες κλίσεις).Για το τιμόνι λένε πως είναι μεν κάπως ελαφρύ και χωρίς σπορ διάθεση,αλλά μεταδίδει τις βασικές πληροφορίες του δρόμου.Για την ποιότητα εσωτ. κάνουν κάποιες νύξεις,αλλά η γενικοτέρη εικόνα λόγω των ποικίλων χρωματικών διαφοποιήσεων μέσα-έξω,τους μένει αρκετά καλή.
Γενικώς,όντως είναι πιο θετικοί στις κρίσεις τους για το αμάξι σε σχέση με τους Βόρειους.Και μου κάνει λίγο εντύπωση,γιατί κι οι Ιταλοί έχουν επίσης τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία.Βέβαια,έχοντας γνωρίσει τους Ιταλούς δεν είναι και ιδιαίτερα σωβινιστές.
Τελικά,ίσως είναι και θέμα ταμπεραμέντου οι διαφορετικές κριτικές.Άλλο το μεσογειακό,άλλο το βορειοευρωπαϊκό. -
Οι Ιταλοί σαν μεσογειακοί είναι της δικής μας νοοτροπίας του στυλ το γρασίδι του γείτονα είναι πιο πράσινο απο το δικό μου. Και κάπως έτσι παρήγγειλαν Leon οι carabinieri αντι Giulietta.
Όσο αφορά τον ειδικό τύπο προσωπικά, λίγο με ενδιαφέρει πλέον τι γράφει. Πάω κάνω test drive (δεν είμαι Alonso) αλλά ούτε και οδηγός της Κυριακής , διαβάζω απο το ιντερνετ για θέματα αξιοπιστίας, πραγματικές καταναλώσεις και βασίζομαι στην κρίση μου. Έχω βαρεθεί πλέον περιοδικά που δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους και ενω πληρώνω 5-6 ευρώ διαβάζω ¨ θα θέλαμε τον κινητήρα του Α, την εγγύηση του Β, τους χώρους του Γ, με την τιμή του Δ¨ και να βγαίνει πάντα νικητής αυτό με το καλό armaflex στο ταμπλώ. -
Το Drive πάντως λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πάντα βγάζει νικητή αυτό που είναι καλύτερο οδηγικά.
-
Και γω το c3 aircross θα ψηφιζα για best buy της χρονιας είναι το πιο ολοκληρωμενο σε ολους τους τομεις σε σχέση με τα αλλά πιθανά. Πολύ καλη πρόταση
για μια μέση ευρωπαικη οικογένεια μεσαίου εισοδηματος που κατοικεί σε πολη.. -
Eντάξει επειδή έχουμε πολλά χλμ στην πλάτη μας μπορώ άνετα να κράξω τα κόμπλεξ των γραιών της Αλβιόνας .
Θυμάμαι το 91 ήμουν στην Ολλανδία διακοπές και μόλις είχε βγεί το ΖΧ και διάβασα στο εξώφυλλο του What CAR Q : ZX better than Rover ? !!!Και το ρόβερ ήταν το 214 νομίζω ένα αμάξι που ήταν αισχρό σε ποιότητα κατασκευής . Ετσι οι Αγγλάρες . Το Ρόβερ ήταν η κορυφή . Μετά το βόξωλ και καμιά γιαπωνέζα που φτιαχνόταν στο Σάντερλαντ
Το Ντράιβ μεταφράζει το Οτοκάρ
-
Είναι ατοπο να κρίνουμε τα σημερινά αυτοκινητα με βάση το τι ισχυε πριν 30, 20 ή 10 χρόνια. Οι αλλαγές είναι τεράστιες, τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια. Για να έχουμε άποψη πρέπει να έχουμε επαφή με τα τωρινά μοντέλα. Ένα Ford 15 ετιας δεν έχει σχέση με τα σημερινά...
Αν δεν πιασουμε τιμόνι στα σημερινά αυτοκινητα, γραφουμε αναμνήσεις κ όχι κριτικές! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Drive πάντως λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πάντα βγάζει νικητή αυτό που είναι καλύτερο οδηγικά.Το drive είναι το μόνο περιοδικό πλεον στην Ελλάδα που έχει τόσο μανία με το Vw group και έχει τη Vw ως σημείο αναφοράς. Αφου εστιάζει οπως λες τόσο πολύ στα οδηγικά χαρακτηριστικά τότε γιατί έχει τέτοια αγάπη για την Vw? εκτός και αν η Vw έχει top οδηγικά χαρακτηριστικά πλέον και έχω χάσει επεισοδια.. Μέχρι και το autotriti που το θεωρούσα πάντα γερμανόφιλο έχει αρχίσει και κράζει τα τελευταία χρόνια την Vw και έχει κάνει άρθρα για το Polo diesel που έσβηνε, για την αναξιοπιστία και τις βλάβες της Vw που είχε βγει η πιο ζημιάρικη μάρκα μαζί με την Bmw, για το Polo που έχει τα χειρότερα φρένα της κατηγορίας του.. Δεν θεωρώ σοβαρό περιοδικό το autotriti άλλα είχε απόλυτο δικαιο στα κραξίματα για την Vw και όντως είναι μεγάλη αλήθεια ότι το Polo έσβηνε άλλα κανείς άλλος δεν έκανε άρθρο για το Polo που έσβηνε απλώς κάποιοι το είχαν επισημάνει όταν το δοκίμαζαν.. Το drive καμιά απολύτως αναφορά για το Polo που έσβηνε.. Το drive κάποια άρθρα τα μεταφράζει από το autocar όπως είχαν μεταφράσει και ένα άρθρο για το C3 aircross πριν λίγους μήνες όταν δεν είχε έρθει ακόμα Ελλάδα .. Το άρθρο δεν είχε καθόλου αντικειμενικότητα, είχε ανακρίβειες και έβγαζε κακία για την μάρκα Citroen.. ¨ελεγε για το C3 aircross ότι επιτέλους έβγαλε η Citroen ένα μοντέλο με στροφόμετρο και παράθυρα πίσω που είναι κανονικά χωρίς ανάκληση.. Πήρε δηλαδή ένα μεμονομένο περιστατικό με το Cactus
και το γενίκευσε .. Γιατί δεν έγραψε και για το νέο fiesta : ''Eπιτέλους ένα ford που ανοίγει προς τα πάνω το πορτμπαγάζ (ecosport).. Γιατί το drive γράφει για το νέο kia stonic ότι έχει παντού σκληρά πλαστικά όπως μας έχει συνιθίσει η συγκεκριμένη κατηγορία? Ενω για το C3 aircross λέει ότι έχει μαλακά πλαστικά μόνο στη φάσα του ταμπλο... Δηλαδή το stonic το δικαιολογεί λέγοντας ότι έτσι μας έχει συνιθίσει η κατηγορία αλλά για το C3 aircross κάνει παράπονο ότι έχει μαλακά πλαστικά μονο σε ένα σημειο?? Δηλαδή ήθελε να έχει παντού?? Κανονικα θα επρεπε να πει για το C3 aircross στο άρθρο ότι έχει και λίγο μαλακό πλαστικό σε αντιθεση με τα stonik, arona, juke, t roc και άλλα που έχουν παντού σκληρά πλαστικα.. Πολλές απαιτήσεις έχει το drive για το C3 aircross.. Ξεχνάν οτι και η Giuelietta που είναι κ premium έχει ελάχιστο μαλακό πλαστικό η η προηγούμενης γενιάς X1 που τα πλαστικά του παρέπεμπαν σε αμάξι αξίας 12.000 ευρω.. Αν είναι αντικειμενικό το drive να ρίξει γερό κράξιμο για το vw t roc που έχει παντού σκληρά πλαστικά παρόλο που ξεκινάει απο 20.000ευρω... Και διαφωνώ που λέει για το stonik ότι η κατηγορία αυτη μας έχει συνιθίσει σε σκληρά πλαστικά.. To C4 cactus, το C3 aircross, το 2008 και το crossland έχουν μαλακό πλαστικό έστω και λιγο -
Και το ρόβερ ήταν το 214 νομίζω ένα αμάξι που ήταν αισχρό σε ποιότητα κατασκευής . Ετσι οι Αγγλάρες . Το Ρόβερ ήταν η κορυφή . Μετά το βόξωλ και καμιά γιαπωνέζα που φτιαχνόταν στο ΣάντερλαντΌπως πάντα κυνηγάς φαντάσματα. Ναι, προφανώς οι Άγγλοι εστιάζουν στα δικά τους αυτοκίνητα, όπως όλοι οι λαοί, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους Γάλλους πλην των ανεκδότων που κυκλοφορούν εκεί (όπως εδώ με τους Πόντιους). Μια χαρά εκθειάζουν τα γαλλικά αυτοκίνητα όταν αξίζουν. Διάβασε ας πούμε τις κριτικές για τη νέα Alpine 110!!!
Ακόμα μια φορά επιδεικνύεις άγνοια. Τα περισσότερα άρθρα του Drive είναι δικά τους και επειδή ξέρω προσωπικά τα παιδιά, γνωρίζω πόσο καλοί οδηγοί είναι (με έχει πάει ο ΜΓ βόλτα μέσα στην πίστα των Σερρών με i8), αλλά και πόσο αμερόληπτοι κριτές. Κατέβαινε ο Μιχάλης από κάθε αυτοκίνητο μετά την μέτρηση και έλεγε τις εντυπώσεις του οι οποίες καταγράφονταν. Αυτά που έλεγε όταν κατέβαινε αναψοκοκκινισμένος από κάθε αυτοκίνητο, αυτά ακριβώς διάβασα στο επόμενο τεύχος, καμία 'παράγκα'! Η μετάφραση του Autocar είναι μόνο σε περιπτώσεις σπάνιων αυτοκινήτων που δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι ίδιοι ή σε πρώτες παρουσιάσεις που τα ελληνικά μέσα λείπουν. Το άρθρο για την Ferrari 812 αυτού του μήνα είναι δικό τους (ΜΓ)!!! Πάντως όλα αυτά μάλλον θα σου φαίνονταν πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά...
Το drive είναι το μόνο περιοδικό πλεον στην Ελλάδα που έχει τόσο μανία με το Vw group και έχει τη Vw ως σημείο αναφοράς. Αφου εστιάζει οπως λες τόσο πολύ στα οδηγικά χαρακτηριστικά τότε γιατί έχει τέτοια αγάπη για την Vw? εκτός και αν η Vw έχει top οδηγικά χαρακτηριστικά πλέον και έχω χάσει επεισοδια..
Καμία σχέση! Ναι έχεις χάσει επεισόδια αλλά μόνο ως προς την δήθεν αγάπη του Drive για το VAG. Σπάνια κερδίζει VAG σε συγκριτικά!!!
Για τα πλαστικά που λες ούτε γνωρίζω, ούτε με νοιάζει. Τα δικά μου αυτοκίνητα είναι αγορασμένα μόνον με οδηγοκεντρικά κριτήρια! -
Σχετικά με το drive δεν αναρέρομαι σε συγκριτικά αλλά σε δοκιμές.. Συγκριτικά του drive δεν εχω δει για να έχω άποψη.. Στο ιντερνετικό τους site πολύ σπάνια βάζουν συγκριτικά.. Στο περιοδικό δεν ξέρω τι βάζουν .. Μια φορά μόνο το είχα αγοράσει.. Σχετικά με τα μαλακά πλαστικά ούτε εμένα με νοιάζουν.. Είναι το τελευταιο κριτήριο που θα κοίταζα για αγορά αυτοκινήτου.. Αλλά επειδή δίνουν πολύ σημασία οι δημοσιογράφοι έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα επίτηδες.. Αναφέρονται αρκετοί δημοσιογράφοι για τα μαλακά πλαστικά στα Vw.. Που είναι κ εγώ δεν τα βλέπω??? Το polo του πατέρα μου δεν έχει σε κανένα σημείο μαλακά πλαστικά.. Αν τα βάζουν μόνο στην πλούσια εκδόση που δοκιμάζουν οι δημοσιογράφοι κακώς. Για το golf και focus της εποχης 2005 μας τα έπριζαν κάποιοι δημοσιογράφοι για το πόσο πολλά μαλακά πλαστικά έχουν αυτά τα δύο.. Εγώ γιατί δεν τα είδα τα μαλακά πλαστικά? το focus μονο στο πάνω μερος του ταμπλό είχε και οι πόρτες του ηταν με διαφορά οι πιο κούφιες της κατηγορίας.. Το golf είχε ένα πολύ λεπτό μαλακό πλαστικό στο ταμπλό που δεν ήταν όμως αφρώδες όπως στο ceed, C4 και astra.. Με πολύ δυσκολία είχα καταλάβει ότι είναι μαλακό πλαστικό το ταμπλό του golf.. Βασικά μαλακό δεν θα το έλεγα απλώς δεν ήταν εντελώς σκληρό η εντελώς κούφιο.. Έχω μπει σε όλα τα μικρομεσαία εκεινης της εποχής εκτός απο την a class... Το πιο ποιοτικό ξεκάθαρα της κατηγορίας ήταν το astra.. Ξεκάθαρα ποιο ποιοτικό το αστρα από Α3 και σειρά ένα.. Θέλω να καταλήξω ότι για άλλα μοντέλα μας τα έπριζαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι έχουν μαλακά πλαστικά και άλλα είχαν στην πραγματικότητα.. Το astra, το ceed, και το C4 είχαν σε πολλά περισσότερα σημεία μαλακά πλαστικά σε σχέση με το golf και focus.. Επίσης έχω μπει σε πολλά μοντέλα της opel και της Citroen που έχουν μαλακά πλαστικά και στις πίσω πόρτες.. Ford και Vw δεν έχω πετύχει κάποιο με μαλακό πλαστικό στην πίσω πορτα , ούτε καν το ακριβό passat και mondeo . Ούτε η νέα octavia που την θαυμάζουν για τα υλικά της έχει μαλακό πλαστικό στις πίσω πόρτες.. Πολλές τσιγκουνιές τελικά βλέπω ότι κάνει το υποτιθεμενο υπερποιοτικό group.. Και μετά μας λέει το drive ότι το C3 aircross έχει μονο μαλακό πλαστικό στη φάσα του ταμπλο και πουθενα αλλόυ... Είδαμε και κάποιες άλλες μάρκες που εκθειάζουν οι δημοσιογράφοι πόσα πολλά μαλακά πλαστικά έχουν... Εδω έχω δει πολλά premium να έχουν στα περισσότερα σημεία σκληρά πλαστικά αλλά κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμμονή με τα γαλλικά και στο τέλος θα απαιτήσουν ακομα και το C1 να βάλει μαλακά πλαστικά παντου... Το συμπερασμα μου είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ παραπληροφόρηση στον χώρο του αυτοκινητου... Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χαρη...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και το ρόβερ ήταν το 214 νομίζω ένα αμάξι που ήταν αισχρό σε ποιότητα κατασκευής . Ετσι οι Αγγλάρες . Το Ρόβερ ήταν η κορυφή . Μετά το βόξωλ και καμιά γιαπωνέζα που φτιαχνόταν στο Σάντερλαντ
Όπως πάντα κυνηγάς φαντάσματα. Ναι, προφανώς οι Άγγλοι εστιάζουν στα δικά τους αυτοκίνητα, όπως όλοι οι λαοί, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους Γάλλους πλην των ανεκδότων που κυκλοφορούν εκεί (όπως εδώ με τους Πόντιους). Μια χαρά εκθειάζουν τα γαλλικά αυτοκίνητα όταν αξίζουν. Διάβασε ας πούμε τις κριτικές για τη νέα Alpine 110!!!
Ακόμα μια φορά επιδεικνύεις άγνοια. Τα περισσότερα άρθρα του Drive είναι δικά τους και επειδή ξέρω προσωπικά τα παιδιά, γνωρίζω πόσο καλοί οδηγοί είναι (με έχει πάει ο ΜΓ βόλτα μέσα στην πίστα των Σερρών με i8), αλλά και πόσο αμερόληπτοι κριτές. Κατέβαινε ο Μιχάλης από κάθε αυτοκίνητο μετά την μέτρηση και έλεγε τις εντυπώσεις του οι οποίες καταγράφονταν. Αυτά που έλεγε όταν κατέβαινε αναψοκοκκινισμένος από κάθε αυτοκίνητο, αυτά ακριβώς διάβασα στο επόμενο τεύχος, καμία 'παράγκα'! Η μετάφραση του Autocar είναι μόνο σε περιπτώσεις σπάνιων αυτοκινήτων που δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι ίδιοι ή σε πρώτες παρουσιάσεις που τα ελληνικά μέσα λείπουν. Το άρθρο για την Ferrari 812 αυτού του μήνα είναι δικό τους (ΜΓ)!!! Πάντως όλα αυτά μάλλον θα σου φαίνονταν πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά...
Το drive είναι το μόνο περιοδικό πλεον στην Ελλάδα που έχει τόσο μανία με το Vw group και έχει τη Vw ως σημείο αναφοράς. Αφου εστιάζει οπως λες τόσο πολύ στα οδηγικά χαρακτηριστικά τότε γιατί έχει τέτοια αγάπη για την Vw? εκτός και αν η Vw έχει top οδηγικά χαρακτηριστικά πλέον και έχω χάσει επεισοδια..
Καμία σχέση! Ναι έχεις χάσει επεισόδια αλλά μόνο ως προς την δήθεν αγάπη του Drive για το VAG. Σπάνια κερδίζει VAG σε συγκριτικά!!!
Για τα πλαστικά που λες ούτε γνωρίζω, ούτε με νοιάζει. Τα δικά μου αυτοκίνητα είναι αγορασμένα μόνον με οδηγοκεντρικά κριτήρια!Δἰα ξέρουμε έχεις ζήσει εκεί και έχεις αποκτήσει καποφτίδικη νοοτροπία . Το ανέφερα το παράδειγμα γιατί το δικό τους αμάξι εκείνη την εποχή ήταν τριμπούρδελο . Χειρότερο από όλα τα άλλα ευρωπαικά . Γερμανικά , γαλλικά , ιταλικά .
Αλλά αυτοί το θεωρούσαν σημαντικό απλά επειδή ήταν εγγλέζικο . Σαν να λέγαμε εμείς ότι όλα ήταν χειρότερα από το πόνυ και το φάρμα
Δεν είχε κάποια σύγκριση με τα σημερινά . Διασκεδάζω που προσπαθείτε με φτηνά επιχειρήματα να απαξιώσετε την πρόταση μου . Και βέβαια Διούλη οι χαρακτηρισμοί πάνε και έρχονται .
Για την Αλπίν τι να πουν ? Δεν βγάζουν κάτι ανάλογο και το παίζουν υπεράνω...
Πες λοιπόν στα παιδιά που τα ξέρεις ότι το άρθρο για το αιρκρός απλά τους μεγαλώνει και άλλο την αναξιοπιστία τους . Πιθανότατα να μην τους νοιάζει τίποτα άλλο από τα non papers ...
Για την Φερράρι απλά θα μου φαινόταν και θα ήταν στενή για μένα . Και ναι αν μου περίσσευαν 300 χιλιάρικα δεν θα τα έβαζα σε ένα αμάξι που δεν θα μπορούσα να το ευχαριστηθώ στο δρόμο , αλλά ίσως σε ένα trawler ή κάτι ανάλογο .
Για τα υπόλοιπα σου απάντησε ο φίλος που τα παρακολουθεί περισσότερο τα πιτσιρίκια που κρίνουν τα πάντα , αλλά τα λένε όπως θέλουν .
Citroen C3 Aircross 2018