-
Εβαλαν αεροσακους κουρτινας στο καπτουρ ή ακομα εχουν φαεινες ιδεες;
-
Στην Γαλλία βγήκαν τα τεχνικά στοιχεία και οι τιμές .
-
http://citrotemp.cricou.net/gamme/Tarif ... rcross.pdf
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι μλκιες σχεδιαζουνε θεε μου...από τις φορές που θα συμφωνήσω με τον νονό...
-
Προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο και οι τιμές ειναι ίσως πιο χαμηλές από όσο πίστευα οτι θα ειναι (οκ, στη Γαλλία...). Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν πέρα από την εικόνα να έφερνε και κάποιες τεχνολογικές καινοτομίες.
Μου φτιάχνει τη διάθεση να το βλέπω σε σχέση με άλλα της κατηγορίας που ειναι 'εργαλέια'. Καλύτερο και από το 500χ νομίζω.
Το έπαιρνα άνετα και τελικά σε σχέση με τα σχεδόν 18 που έδωσα μόλις για μικρό, θα μπορούσα να κάνω μια υπέρβαση (ακόμα.. τα κλασσικά... ξεκινας με μπατζετ Χ και μετά Χ+1, Χ+2..) και να έπαιρνα αυτό, αλλά αν δε κάνω λάθος θα αρχίσει διάθεση από τέλος του χρόνου. -
Εγώ είμαι εδώ και καιρό ψημένος για το Captur facelift 2017 που λένε ότι θα είναι άμεσα διαθέσιμο. Βλέποντας τα βιντεάκια του aircross ομολογώ ότι ζήλεψα λίγο. Νιώθω ότι το captur έχει αρχίσει να μένει πίσω τεχνολογικά (για αμάξι του 2017). Και στα μεγέθη φαίνεται να υπερέχει το C3: μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στο ίδιο μήκος και στενότερο πλάτος - ιδανικό για Αθηναϊκούς δρόμους... Μήπως να το περίμενα μέχρι Νοέμβρη; Εσείς τι θα κάνατε;
-
Αν δεν επείγει η αγορά περίμενε το να το δεις από κοντά και αυτό.
Αλλά και το Captur IMO πολύ καλή επιλογή παραμένει! -
Ο χρήστης thanos_g έγραψε:
Εγώ είμαι εδώ και καιρό ψημένος για το Captur facelift 2017 που λένε ότι θα είναι άμεσα διαθέσιμοΥποκειμενική η αισθητική ως ένα βαθμό αλλά πραγματικά το Σιτροεν σε σχέση με οποιοδήποτε ανταγωνιστή νομίζω πια παίζει σε άλλη κλάση. Μοιαζει με πρωτότυπο σε αυτοκινητιστική έκθεση εμφανησιακά με ένα αποδεκτό (για εμένα) κραυγαλέο τρόπο. Ειναι ότι πρέπει για ενα (και καλά) κρος όβερ στυλ.
-
Ηρθαν τα αμάξια στην Ελλάδα . Από 14000 δηλαδή ανάλογα με τον Κάκτο
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... stin-elada -
Βγήκαν και οι τιμές . Από 14950
http://configurator.citroen.gr/models/c ... evels.html -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Βγήκαν και οι τιμές . Από 14950
http://configurator.citroen.gr/models/c ... evels.htmlTo configurator δεν είναι ακόμα 100% λειτουργικό μάλλον. Λείπουν οι επιλογές για διχρωμία οροφής και τα tech πακέτα που μπορούν να προστεθούν. Αν δεις στο γαλλικό site παίρνεις ξεκάθαρη εικόνα του τι θα μπορεί να προσφέρεται και πόσο θα στοιχίζει.
http://www.citroen.fr/vehicules-neufs/c ... sions.html
-
Εδώ το βλέπω 1-2 χιλιάρικα κάτω από την Γαλλία .
Πάντως η πλούσια έκδοση με μεγάλους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από 19-21000 . Καλές οι τιμές .
-
Κρίνοντας απο το γαλλικό site διαπιστώνω ότι σχεδόν όλα τα tech καλούδια που διαφημίζουν τόσο καιρό για το Aircross είναι έξτρα (park assist, lane detection, head-up, κλπ. Ακόμα και η κάμερα οπισθοπορείας που είναι σχεδόν παντού στάνταρ ). Επομένως στο αυτόματο που θέλω φοβάμαι ότι θα ξεπεράσουμε το όριο Τσίπρα. Ελπίζω σε κάποια καλή προωθητική ενέργεια μήπως χωρέσουν όλα στα 22.500-23.000 τελική
-
Το diesel Feel 100hp με τάσια στους τροχούς και a/c και μόνο εξτρά το μεταλλικό με χαρτιά πάνω από 20000€ δεν το βλέπω για καλή τιμή....για b class suv το Cactus είναι 2500-3000€ πιο κάτω και είναι και μεγαλύτερο....
-
Επειδή κοίταγα και τις τιμές του Στόνικ που έχει στο τεστ του η σελίδα των 4Τ , το αμάξι έχει πολύ καλές τιμές και καλό εξοπλισμό από τις χαμηλές εκδόσεις .
Εξοπλισμός φινιρίσματος Live :
Air Condition
Αυτόματη λειτουργία προβολέων
Προστατευτικά προφύλακτήρα εμπρός-πίσω σε μαύρο χρώμα
Πίσω φώτα με τρισδιάστατο εφέ (3D)
Μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα*
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
ABS με EBD και Brake Assist
AFIL
ESP με λειτουργιά αντιολίσθησης και Hill Assist
Σύστημα διεύθυνσης μεταβαλλόμενης ηλεκτρικής υποβοήθησης
Speed Limit Information & Intelligent Speed Adaptation
Coffee Brake Alert
Περιοριστής και ρυθμιστής ταχύτητας
Σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Axis*
Ράδιο με 6 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Airflow*πρόσθετος εξοπλισμός Feel
Hλεκτρικά παράθυρα εμπρος -Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω συνεχόμενης λειτουργίας και με σύστημα αναγνώρισης εμποδίου -Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
Color Pack Μαύρο
Προαστατευτικά προφύλακτήρα εμπρός-πίσω σε χρώμα γκρι ανθρακί
Χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος
Προβολείς ομίλης με λειτουργία Cornering Light
Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Steel & Style 3D
Δερμάτινο τιμόνιπρόσθετος εξοπλισμός Shine
Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο σε διάταξη 60/40 & συρόμενα πίσω καθίσματα 2/3 & 1/3
Πίσω φιμέ τζάμια
Citroen Connect NAVΣτην Live βγαίνει μόνο ο 82άρης και ο 100άρης ντίζελ ο οποίος έχει 18490 , αλλά με 560 πάς στην feel και με άλλα 1400 στην Shine . Βέβαια έχουν και άλλα που ακόμα δεν γράφονται μια και ο διαμορφωτής ακόμα δεν είναι πλήρης .
Στην feel ο 110 έχει 17460 , αλλά μόνο 500 παραπάνω έχει ο 120άρης σε σχέση με τον 100 στα 19550 .
Το κάκτους είναι μεγαλύτερο , αλλά ο συνδυασμός του ύψους στο αιρκρός ίσως το κάνει πιο άνετο . Αλλά αν δεν το δούμε από κοντά δεν έχουμε άποψη .
-
Ακριβό το βρίσκω, γιατί αγγίζει (και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει κιόλας) σε τιμή SUV μεγαλύτερης κατηγορίας.
-
Εντάξει επειδή είδα και τον εξοπλισμό του Κάροκ γιατί ετέθη θέμα στα κροσόβερ , νομίζω ότι δεν ξεπερνάει τίποτα .
Να τα λέμε με παραδείγματα γιατί τα μεγαλύτερης κατηγορίας ξεκινάνε εκεί που τελειώνει αυτό και ψιλογυμνά...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Να τα λέμε με παραδείγματα γιατί τα μεγαλύτερης κατηγορίας ξεκινάνε εκεί που τελειώνει αυτό και ψιλογυμνά...Προφανώς θα έχουν λιγότερο εξοπλισμό τα αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας στην βασική τους έκδοση. Αλλά μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σε χώρους, ποιότητα, συμπεριφορά κλπ.). Δηλαδή στα €22.000 του C3 έχει επιλογές σε: QQ, Xtrail, S Cross ακόμα και 4κίνητο, Κuga, Kadjar, CHR κλπ.
-
Εμένα το παράπονό μου είναι το εξής (και ελπίζω κάποιος απο τη Citroen να διαβάζει το φορουμ μήπως προλάβουμε καταστάσεις):
Αυτά που διαφοροποιούν το Aircross απο τον ανταγωνισμό - κατα τη γνώμη μου είναι:
- Το ιδιαίτερο σχέδιο
- Οι χώροι
- Οι (συνήθως ανώτερων μοντέλων) τεχνολογίες που φέρνει στα Small Crossover.
Το (1) είναι υποκειμενικό και το (2) αντικειμενικό και μπράβο στους σχεδιαστές.
Το πρόβλημα είναι στο (3) με την τιμολόγηση. Και εξηγούμαι: Ακόμα και αν πάρει κάποιος το τρίτο και ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού 'SHINE', που ξεκινάει απο 21.300 στο αυτόματο, δεν παίρνει σχεδόν τίποτα σε τεχνολογία! Μάλιστα αν κρίνω απο το Γαλλικό site ούτε καν η διχρωμία που είναι σήμα κατατεθέν του μοντέλου δεν είναι standard στην ακριβή έκδοση, αλλα ας μην ξεφεύγω. Δείτε για παράδειγμα τις πολυδιαφημισμένες 12 Υπηρεσίες διευκόλυνσης της οδήγησης:-Keyless entry and start – Σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί,
-Colour head-up display – Έγχρωμη απεικόνιση ενδείξεων,
-Top Rear Vision reversing camera – Κάμερα στάθμευσης,
-Park Assist – Υποβοήθηση στάθμευσης με αυτόματη λειτουργία τιμονιού σε κάθετες και παράλληλες θέσεις,
-Active Safety Brake – Σε ταχύτητες από 5 km/h έως 85 km/h, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη πρόσκρουση και αν δεν αντιδράσει, ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης. Έως τα 60 km/h υπάρχει και η δυνατότητα αναγνώρισης πεζών,
-Lane Departure Warning System – Σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Λειτουργεί πάνω από τα 60 km/h,
-Blind Spot Monitoring System – Σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για οχήματα που κινούνται στο «τυφλό σημείο» των εξωτερικών καθρεφτών,
-Speed limit recognition system and recommendation – Σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης οδηγού,
-Intelligent beam headlights – Αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας των φώτων,
-Driver Assistance Alert – Λειτουργεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 60 km/h και προειδοποιεί τον οδηγό όταν διαγνώσει ελλιπή συγκέντρωση και μειωμένα ανακλαστικά,
-Coffee Break Alert – Σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για διάλειμμα, μετά από 2 ώρες συνεχούς οδήγησης,
-Grip Control with Hill Assist Descent – Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και αυτόματης κατάβασηςΣχεδόν καμία δεν είναι στάνταρ!
Και ο λόγος που με ενοχλεί είναι οτι στον ανταγωνισμό τα περισσότερα (όχι όλα φυσικά) μπορείς να τα συμπεριλάβεις πριν το αμάξι περάσει τις 23.000 (πάντα στο αυτόματο μιλάω).
Και συγκεκριμένα:- Το Captur 2017 στα 20.520 (έκδοση Dynamic) έχει προαιρετικό μόνο το grip control και το park assist
- To Arona τα έχει σχεδόν όλα προαιρετικά (έκδοση Xcellence), αλλα απο εναν πρόχειρο υπολογισμό μπόρεσα να βάλω τα περισσότερα εντός budget. Περιμένω το επίσημο configurator.
- Το Crossland (έκδοση X-clusive) που είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο έχει σχεδόν τα πάντα standard στα 21.800 εκτός απο χρώμα και keyless. Η Opel βέβαια έχει κάνει το δικό της φάουλ και έχει τιμολογήσει τόσο οριακά στο όριο αλλαγής φορολογίας που μετά το χρώμα, ότι και να βάλεις κοστίζει +1000 ευρώ.
Καταλήγοντας. Περιμένω και στο Aircross το επίσημο configurator με τις τιμές. Αν μοιάζει με της Γαλλίας την πατήσαμε. Θα μου πάει το αυτόματο 24.500 (οπότε τρώει άκυρο). Αν φερθούν έξυπνα και τιμολογήσουν χαμηλά τα εξτρα ή τα βάλουν στανταρ ή κάνουν προσφορές το συζητάμε
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να τα λέμε με παραδείγματα γιατί τα μεγαλύτερης κατηγορίας ξεκινάνε εκεί που τελειώνει αυτό και ψιλογυμνά...
Προφανώς θα έχουν λιγότερο εξοπλισμό τα αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας στην βασική τους έκδοση. Αλλά μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σε χώρους, ποιότητα, συμπεριφορά κλπ.). Δηλαδή στα €22.000 του C3 έχει επιλογές σε: QQ, Xtrail, S Cross ακόμα και 4κίνητο, Κuga, Kadjar, CHR κλπ.
Δεν έχω καθίσει στο αιρκρός , αλλά το S cross σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερης κατηγορίας , όπως και το βιτάρα . Ισως και το τογιότα . Κούγκα , Κατζάρ και τα άλλα είναι , αλλά πάντα πρέπει να τα δούμε και όπως έχω πει είμαι αξιόπιστο μέτρο .
Γιατί για τον ίδιο λόγο δεν είναι ίδια κατηγορία το πάνμικρο Αρόνα...
Citroen C3 Aircross 2018