-
Ο χρήστης Jimcorsa έγραψε:
Γενάρη τι εννοείς? Για τα τέλη?Για τα τελη βεβαια. Περισσοτερο ακομα με τη χρονολογια
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για τη χρονολογία ετσι κι αλλιώς δεν θα φαίνεται οτι έχει ταξινομηθει/ εκτελωνιστει μέσα στο 2017? Αλλάζει κάτι αν γίνει η παραλαβή τον γεναρη?
-
Να μη πληρώσεις τέλη και για το '17 λεει ο Νίκος.
Παντως οκ συμβαίνουν κι αυτά, προφανώς έχει γίνει μαλάκια είτε κατα λάθος είτε επίτηδες και κάποιο αμάξι θα υπήρχε που δωθηκε άλλου.
Με το καλο να παραλάβεις !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ναι το σκεφτόμουν αυτό με τα τέλη

Σε ευχαριστώ ούρσους
-
Εμένα πάλι μου θύμισε μια υπέροχη αντιπροσωπεία vw στην Αθήνα που από τους 4 μήνες με πήγε στους 6,μετά στους 8 και όταν πήγαν να πούνε για 10(!!) χρειάστηκε να τους απειλήσω με τον εισαγγελέα υπηρεσίας για να πάρω τα λεφτά μου πίσω...
-
Γιαυτο αγοραζουμε μονο απο μεγαλους ντηλερς. Οι μικροι ειναι επιφοβοι.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Να μη πληρώσεις τέλη και για το '17 λεει ο Νίκος.Παντως οκ συμβαίνουν κι αυτά, προφανώς έχει γίνει μαλάκια είτε κατα λάθος είτε επίτηδες και κάποιο αμάξι θα υπήρχε που δωθηκε άλλου.
Με το καλο να παραλάβεις !
+1
Και βέβαια,το ότι είναι ετοιμοπαράδοτο δε σημαίνει πάντα πως είναι κι εκτελωνισμένο.Το καλύτερο ήταν να έχεις πάρει το VIN (αφού το αμάξι δεν το περιμένεις από το εργοστάσιο,αλλά είναι ήδη κατασκευασμένο και στην Ελλάδα),μόλις έδωσες την προκαταβολή για τον εκτελωνισμό στο όνομά σου.Γιαυτο αγοραζουμε μονο απο μεγαλους ντηλερς. Οι μικροι ειναι επιφοβοι.
+1
Εύχομαι πάντως,αίσιο τέλος!
-
Φίλε ψάξτο γιατί ακούγονται διάφορα και για άλλες περιπτώσεις . Συμβουλεύσου τον δικηγόρο σου ΑΜΕΣΑ .
-
Περιπτώσεις από τον ίδιο ντιλερ εννοείς?
Καταρχήν την επόμενη εβδομάδα εκτός από δικηγόρο, σκέφτομαι να επικοινωνήσω και με opel hellas σίγουρα.
Ελπίζω να λήξει το θέμα αισίως γιατί αν δεν παραλάβω τέλος του μήνα παλι, το πράγμα σοβαρεύει πολυ...
(Πας να κάνεις μια τέτοια αγορά και θα πας ξενερωμενος) :Ρ -
Αφού είναι στις εγκαταστάσεις τους γιατί δεν πας να το δείς; Δεν σου δίνουν κάποια εξήγηση για τη καθυστέρηση;
Όσα VW ετοιμοπαράδοτα έχω αγοράσει σε 1 εβδομάδα τα είχα στα χέρια μου και στη παραγγελία αναγραφόταν το VIN του αυτοκινήτου
-
Η εξήγηση που πήρα είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση λόγω υψηλής ζήτησης (η τελευταία διαφημιστική καμπάνια που τρέχει)...
Θα επιδιώξω πάλι να το δω και από κοντά .
Με προβληματίζει επισης που ολες οι επικοινωνίες που σας ανέφερα έγιναν με πρωτοβουλία δικη μου, κανένα ενδιαφέρον από τη μεριά τους.Αν μπορούσα πλέον σκέφτομαι ότι θα ακυρωνα...
Δεν υπάρχει άλλο αμάξι διαθέσιμο παρά μόνο το 2τροχο και λόγω καιρού κλπ, προγραμματίζεις κάποια πράγματα (επαγγ.ταξιδι)
Πλεον εχω θεμα και με το παρκινγκ που είχα κλείσει για το αμαξι κ με το ζορι βρήκα.Μακάρι φυσικά να λήξει εκεί το θεμα και τελος του μηνα να παραλάβω ενα σωστό προϊόν.
Αλλά...
Το ερώτημα που έχω όμως είναι, γιατί να επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά προς τον πελάτη για οποιαδήποτε αγορα? Υπάρχει προστασία του καταναλωτή?Γιατί να δίνεις ένα σεβαστό ποσό και να βγαίνεις και βλάκας σε αυτή τη χωρα?
Προφανώς αν νομίζεις οτι θα λειτουργήσουν τα πράγματα όπως δικαιούσαι και δεν πας καλά 'ψαγμενος' όπως εγώ, αυτά θα παθεις! -
Τι σημασία έχει η ζήτηση? Από την στιγμή που το έκλεισες και πλήρωσες το αμάξι είναι δικό σου. Διακρίνω δυο λάθη από μέρους σου.....πρώτον, δεν εξοφλούμε (προκαταβολή) αμάξι που δεν έχουμε δει. Δεύτερον , δέχεσαι εύκολα ανυπόστατες δικαιολογίες . Στην θέση σου θα ήμουν ήδη στην οπελ Ελλάς να δω τι συμβαίνει . Έχω πάρει παρά πολλά καινούργια αυτοκίνητα δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό. Να σου πω εδώ ότι προς τιμήν του αντιπρόσωπος της Citroën στην Ελλάδα το 2012 και με την χώρα να καίγεται μου μεταβίβασε πλήρως αμάξι με μόλις 1500 ευρώ προκαταβολή και υπόλοιπο 16 χιλιάρικα . Τα υπόλοιπα τα έδωσα την ημέρα παραλαβής (Τραπεζική επιταγή ) με το αμάξι και την άδεια κυκλοφορίας (που είχε ήδη μεταβιβαστεί ) και μετά από έλεγχο από μέρους μου του οχήματος. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά γιατί και η οπελ είναι σοβαρή εταιρία αλλά και οι αντιπρόσωποι που έχουν παραμείνει είναι καλοί. Πιθανολογώ ότι με τρόπο σου λένε ότι το αμάξι σου πουλήθηκε κάπου άλλου (Δεν πήρες αριθμό πλαισίου στην παραγγελία σου και μάλιστα το τρίτο λάθος σου είναι ότι έδωσες προκαταβολή για αμάξι χωρίς στην δικαιολογία πληρωμής να αναγραφείσα τον αριθμό πλαισίου ) και περιμένουν ένα άλλο για εσένα. Αν καθυστερήσει και άλλο ετοιμάσου να σου κάνουν αντιπροσφορά για όλο αμάξι (άλλο χρωμα, άλλο εξοπλισμό, κλπ)
-
Να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα:
-
το ποσοστο κερδους του εδω ντιλερ δεν ειναι μεγαλο, για μοντελο κοντα στον βασικο εξοπλισμο και δη για αυτοκινητα προσφορας-στοκ συχνα δεν βγαζουν πανω απο 500 ευρω
-
πιο πολλα λεφτα βγαζει ο ντιλερ οσο ξεφευγει το κοστος του αυτοκινητου απο το βασικο μοντελο. Δειχνει στον κατασκευαστη οτι σου εξηγησαν ολα τα options και εξαντλουν τις δυνατοτητες που εχουν να ανεβασουν την τιμη. Εχω πολλες φορες δει οτι οταν ψαχνω για baseline μοντελο ο πωλητης δε δινει ιδιαιτερη προσπαθεια να κυνηγησει την πωληση - ειδικα εφ οσον ειναι στοκ, ειναι βεβαιο οτι θα πωληθει καποια στιγμη με τον εναν η τον αλλο τροπο. Αντιθετα, κυνηγανε παραγγελιες με πολλα εξτρα.
-
μπορει για τον καθενα απο εμας τα 14 χιλιαρικα να ειναι πολλα (ακα να κανεις 10-20 χρονια να τα βγαλεις στην ακρη) αλλα μια οχι και ιδιαιτερα μεγαλη αντιπροσωπεια πουλαει χαλαρα 5-10 αμαξια ημερησιως οποτε δεν μετραει ιδιαιτερα το δικο σου χρημα σε σχεση με αλλων
-
αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ολοι καιγονται για μετρητα. Αν δουν οτι δε θες δανειο και δοσεις, θα κανουν τα παντα για να κλεισουν ντιλ - ποσο μαλλον αν διατιθεσαι να σκασεις τα μισα στο χερι αμεσα. Σ αυτη την περιπτωση ο τυπος πληρωνει σχεδον το κοστος του αυτοκινητου με την παραγγελια απ τα δικα σου λεφτα, οποτε δεν καιγεται για το ποτε θα στο παραδωσει για να παρει τα υπολοιπα
Τα παραπανω δεν σημαινουν οτι τα χρηματα σου δεν εχουν αξια και δεν θα πρεπε να χεις εξυπηρετηθει σωστα - κατι που δεν εγινε. Τα λεω απλα για να μην υπαρχουν λαθος εντυπωσεις οτι τα 15Κ μετρανε τρελα και θα σκοτωθουν να μας εξυπηρετησουν, οταν στη συγκεκριμενη αγορα στην πραγματικοτητα ειναι μεσος ορος κι αν. Οπως οταν αγοραζεις οποιοδηποτε αλλο αντικειμενο απο κινητο-τηλεοραση-whatever απο καποιο eshop και να εχεις προβληματα με καθυστερηση και να βριζεσαι, ετσι μπορει να γινει και με ολοκληρο αμαξι πολυ ευκολα.
-
-
Εγώ είπα και εμίλησα και αμαρτία ουκ έχω...
Να το κοιτάξεις γιατί είναι περίεργο όλο αυτό .
-
To λάθος ήταν ότι δόθηκε μεγάλο ποσό προκαταβολής. Γενικά πρέπει να υπάρχει μια εγκράτεια γιατί ο άλλος το εκμεταλλεύεται. Αν έπαιρνε 1000-1500€ προκαταβολή με την παραμικρή καθυστέρηση άνετα θα πήγαινες αλλού και θα ζητούσες τα λεφτά πίσω. Τώρα ο άλλος με 7000€ δεσμευμένα ξέρει ότι πολύ δύσκολα θα φτάσεις στο σημείο να κάνεις πίσω.
-
Desimo τα λάθη που αναφέρεις είναι υπαρκτα και το δέχομαι. Περα από το οτι είναι 1η αγορά καινούργιου (δεν ήξερες δεν ρωταγες;), η χαλαρότητα από μέρους μου προέκυψε και από το άκουσμα 'ετοιμοπαραδοτο'. Αν δεν ηταν στοκ δεν θα έβαζα κ όλα τα λεφτά, πιθανόν να μην έκανα την παραγγελία.
Δεν δέχομαι όμως όταν ενώ ημουν εντάξει στις υποχρεώσεις μου σαν πελάτης, να βγαίνω 'δουλεμενος', να ανησυχώ για την έκβαση της αγοράς μ και να φτάνω να κάνω εστω και σκέψεις για δικηγόρους κλπ...παραγγελία ψιλοανταλλακτικο από ebay φαντάσου και ειχα καλύτερη αντιμετώπιση από άγνωστο στην άλλη άκρη...και εδώ μιλάμε για ολόκληρο αμάξι. Το λέω για τον καθένα μας καταναλωτή που μπορεί να του τύχει.Kapami επετρεψε μου να διαφωνήσω...
Περισσότερο κέρδος βγάζει ενας ντιλερ μεταχ/νων δλδ από εναν επισημο ντιλερ? Το αμάξι ειναι το innovation αρα όχι η φτωχή έκδοση.
Μου έκαναν δώρο εν τω μεταξύ μεταλ.χρώμα, συναγερμό και υποβραχιονιο (το 3ο το είχα ζητήσει κανονικά)! Που μου έκανε εντύπωση δεν σας κρύβωΕπίσης μια οχι ιδιαίτερα μεγάλη αντ/πια πουλάει 5-10 /μέρα? Στην Ελλάδα? Μακάρι...
Με συγχωρείς, αλλά χωρίς να με ενδιαφέρει τι κέρδος βγάζει ο καθένας 'το όποιο δεν το καθορισα', περιμένω τον ανάλογο σεβασμό και αντιμετώπιση που θα έδειχνα έστω σε εναν συνάνθρωπο, ουτε καν πελάτη...
Η επίσημη opel θα ενημερωθεί παιδιά έστω να εχει γνώση του συμβάντος
-
Δεν ειπα οτι δε θα επρεπε να εχεις τον αυτονοητο σεβασμο Ειπα οτι δεν ειναι καποια ειδικη περιπτωση αυτο που πηρες οποτε σε αντιμετωπιζουν σαν ενα μεσο πελατη τον οποιο και να τον γραψουν λιγο και να τους γκρινιαξει δεν εγινε και τιποτα για την αντιπροσωπεια - ακα μπορουν και τα κανουν.
Επισης ναι οι μαντραδες βγαζουν πολυ περισσοτερα γι αυτο υπαρχουν τοσες μαντρες περισσοτερες απο αντιπροσωπειες.
-
Α να ξεκαθαρισω οτι ο τροπος με τον οποιο βγαζουν πιο πολλα χρηματα ανα πωληση οι μαντραδες ειναι κυριως λογω αθεμιτων μεθοδων Ισχυει παντως οτι για στοκ βασικη εκδοση αμαξι η αντιπροσωπεια μπορει να βγαλει 500 και μετα απο 4 χρονια που θα καταληξει σε μαντρα, ο μαντρας να βγαλει 2000 απο αυτο (γκουχ γκουχ λιζινγκ)
-
Ετοιμοπαράδοτο σημαίνει ότι περιμένει να εκτελωνιστεί. Μόλις εξοφληθεί (αν μιλάμε για μετρητά) ή εγκριθεί το δάνειο εκτελωνίζεται, βγαίνουν πινακίδες, μεταφέρεται στον dealer, γίνεται το PDI (εδώ γελάμε) και παραδίδεται στον πελάτη. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει από 1 ως 2 εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση παραπάνω.
Εμένα θα μου έπαιναν ψύλλοι στα αυτιά. Το καλό σενάριο είναι να το έδωσαν αλλού και το κακό να το ... επισκευάζουν. Οπότε προσοχή στην παραλαβή και δεν υπογράφεις τίποτα αν δεν είσια σίγουρος ότι το αυτοκίνητό σου είναι ΟΚ. Επίσης, διάβασα ότι από τον επόμενο μήνα θα τρέχουν οι δόσεις. Πώς είναι δυνατόν; οι δόσεις ξεκινούν και τρέχουν από την 1η μηνιαία επέτειο από την παράδοση του οχήματος.
Ζήτα να μάθεις αν το αυτοκίνητο έχει εκτελωνιστεί και ημερομηνία εκτελωνισμού. Αυτή θα τη δεις και στην παράδοση του αυτοκινήτου σε κάποιο σχετικό έγγραφο. Αν μεταξύ εκτελωνισμού και παράδοσης μεσολαβεί μεγάλο διάστημα, τότε κάτι πραγματικά βρωμάει (επισκευές; ) Αν σε πάνε τρένο, απείλησε για ακύρωση και ζήτα τα χρήματά σου πίσω. Εξάλλου, εφόσον είναι 'ετοιμοπαράδοτο' μπορείς να το αγοράσεις και από αλλού.
Και τέλος, από τα λίγα που ξέρω, πράγματι η προμήθεια των εμπόρων είναι μικρή. Πιο πολύ στοχεύουν στο να σε κρατήσουν ως πελάτη τους μετά την αγορά (σέρβις, εγγυήσεις ( ) κτλ). Για αυτό και στα τέλη του έτους προτιμούν μικρότερο περιθώριο κέρδους αλλά σίγουρη πώληση.
Στη δική μου περίπτωση όταν αγόραζα το V40 είχα καταφέρει μετά από πολύ παζάρι να πέσω στα 28.000 (ειδική παραγγελία, με μεγάλο παζάρι). Την επόμενη πήγα σε άλλο ντήλερ, πήρα καλύτερη προσφορά κατα 1200 ευρώ και πήγα πάλι στον 1ο ντήλερ και το πήρα 24,8 χιλ. Τέλη νοεμβρίου όλα αυτά.
-
Το τονίζω με δική μου πρωτοβουλία, ζήτησα κωδικο συμβολαιου/δανειου. Έμαθα σε επικοινωνια μου με την τραπεζα οτι το δάνειο τρέχει κανονικά για αυτο το μήνα και 30 Νοεμβρίου εχω την 1η δοση!
Εχθές ζήτησα κωδικο οχήματος, αρ.συμβολαιου και μια ακριβή ημερομηνία παραλαβης. Μου απαντησαν για 30 Νοεμβρίου...
Με τον κωδικό που πηρα δεν βρήκα το αμαξι στο ιντερνετ και τηλεφώνησα στην οπελ ελλας....τους εξήγησα ακριβώς τι έχει συμβεί και τους ζητησα να ελέγξουν το αμαξι και τον κωδικο....πήρα απάντηση παιδιά οτι δεν μπορουν να το ελεγξουν (ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΕΛ?!!!) και πρεπει να επικοινωνησουν με τον έμπορο πρώτα!Περασε και η σημερινη, ξανά επικοινώνησα με οπελ ελλας και δεν ειχαν βγάλει ακρη ακόμα, ψάχνουν το θέμα και θα με ενημερώσουν είπαν....
Εννοείται σκέφτομαι να κοιτάξω για ακύρωση αν γίνεται και γενικότερα να παω σε άλλη εταιρεία....
Πλέον πάμε στα χειρότερα ενδεχόμενα, δυστυχώς...
Θέμα με παραλαβή ετοιμοπαράδοτου αυτοκινήτου