-
οι γενικες αρχες ειναι οτι τα βιολογικα ειναι καλυτερα. Παραγουμε βιολογικο λαδι και ξερουμε απο τι γλιτωνουμε γιατι στο παρελθον καναμε συμβατικη καλλιεργεια. Στα συμβατικα θερμοκηπια να δεις τι φαρμακα απαγοευμενα βαζουνε. Το ιδιο και στις υπαιθριες καλλιεργειες. Μονο βιολογικες λαικες.
Το ψαρι ειναι ετη φωτος καλυτερο απο το κρεας, Ολοι πανε απο χοληστερινη εαν δε το ξερετε μαθετε το. Στην Ιαπωνια ευκολα ξεπερνανε τα 100 και με αθληματα να κανουν! Ενω ειναι μανιωδεις καπνιστες, επειδη τρωνε μονο ψαρι. Γαλα και γιαουρτι μονο αποβουτυρωμενο.
Καπνισμα επισης κανει κακο σε εσας, πνευμονολογα δε θα υπηρχε χωρις καπνισμα
-
Τα ψάρια είναι ό,τι πιο μολυσμένο υπάρχει, διότι τις θάλασσες τις γεμίσαμε βαρέα μέταλλα κλπ...
-
Αν το συνεχίσουμε το θέμα, θα καταλήξουμε ότι δεν πρέπει να τρώμε τίποτα.
Φυσικά υπάρχει και το 'σανό'. Είναι της μόδας!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν το συνεχίσουμε το θέμα, θα καταλήξουμε ότι δεν πρέπει να τρώμε τίποτα.Δυστυχώς,κατι τέτοιο προκύπτει...
Μεταξύ αστείου και σοβαρού,σε οποιαδήποτε σχετική κουβέντα με φίλους ή συγγενείς καταλήγουμε ότι για οποιαδήποτε τροφή φτάνει στο τραπέζι μας υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες για την ποιότητά της.Εξαιρέσεις λίγες και ισχύουν πιο πολύ για τα ζώα κ τα λαχανικά του θείου στο χωριό ή για τον κηπάκο που έχουμε στην ταράτσα κ.ο.κ...που και εκεί ακόμα υπάρχει αντίλογος! -
Οι φαρμακευτικές εταιρείες πάντως μόνο κερδισμένες βγαίνουν από τέτοια θέματα, αφού τα προβλήματα υγείας λόγω της μη ποιοτικής και ισορροπημένης διατροφής έχουν ανέβει κατακόρυφα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........Και εγώ το ίδιο, από όταν άρχισε να πίνει φρέσκο γάλα (1 έτους) μόνο κατσικίσιο (κυρίως Στάμου και όταν είναι σε έλλειψη, κάποιο άλλο δυστυχώς πιο επεξεργασμένο). Εγώ δεν πίσω γάλα, χρόνια τώρα, αλλά τρώω γιαούρτι και τυρί (αιγοπρόβεια).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........
Και εγώ το ίδιο, από όταν άρχισε να πίνει φρέσκο γάλα (1 έτους) μόνο κατσικίσιο (κυρίως Στάμου και όταν είναι σε έλλειψη, κάποιο άλλο δυστυχώς πιο επεξεργασμένο). Εγώ δεν πίσω γάλα, χρόνια τώρα, αλλά τρώω γιαούρτι και τυρί (αιγοπρόβεια).
Καπουτσινο/λατε δεν πινεις;
Σπανια πινω γαλα αμεσα αλλα εμμεσα με καφεδες, παγωτα (παγωμενη κρεμα ειναι), τυρια, γιαουρτια το γαλα ειναι παντου. Γαλα, αλευρι, αυγα ειναι η βαση για τα περισσοτερα φαγωσιμα τυπου ψωμι, μπρισκοτα, κεικ, μπισκοτα, γλυκα κλπ
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Υπάρχει emoticon που τρώει popcorn στο forum?Προσεχε φιλε να ειναι βιολογικος ο σπορος όμως
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καπουτσινο/λατε δεν πινεις;Όχι....καφέ με γάλα ποτέ! Και δεν μου αρέσει αλλά με πειράζει και στο στομάχι. Πέρα από το ότι η καζεϊνη του γάλακτος (μια από τις 2 πρωτεϊνες του) σε συνδυασμό με τα οξέα του καφέ καθίσταται ιδιαίτερα δύσπεπτη. Γενικά τον καφέ μου τον πίνω σκέτο (black), χωρίς γάλα και ζάχαρη με εξαίρεση τον Ελληνικό, που θα βάλω μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Όπως έγραψα Άγη, τρώω αρκετά γαλακτοκομικά, αλλά κατά 95% είναι Αιγοπρόβεια (και κατά 99% Ελληνικά).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ψάρια είναι ό,τι πιο μολυσμένο υπάρχει, διότι τις θάλασσες τις γεμίσαμε βαρέα μέταλλα κλπ...ολα τα ξερει ο συνταξιουχος και ασε τους αλλους που δεν ξερουν και δουλευουν στην υγεια με μεταπτυχιακο διδακτορικο και υποτροφια της Αμερικης
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........
Και εγώ το ίδιο, από όταν άρχισε να πίνει φρέσκο γάλα (1 έτους) μόνο κατσικίσιο (κυρίως Στάμου και όταν είναι σε έλλειψη, κάποιο άλλο δυστυχώς πιο επεξεργασμένο). Εγώ δεν πίσω γάλα, χρόνια τώρα, αλλά τρώω γιαούρτι και τυρί (αιγοπρόβεια).
Καπουτσινο/λατε δεν πινεις;
Σπανια πινω γαλα αμεσα αλλα εμμεσα με καφεδες, παγωτα (παγωμενη κρεμα ειναι), τυρια, γιαουρτια το γαλα ειναι παντου. Γαλα, αλευρι, αυγα ειναι η βαση για τα περισσοτερα φαγωσιμα τυπου ψωμι, μπρισκοτα, κεικ, μπισκοτα, γλυκα κλπ
Βασικα πινω μονο ελληνικο και αν θελω το καλοκαιρι καποιον δροσιστικο.......fredo espresso! Αμφοτεροι με μαυρη ζαχαρη. Τυρι αυστηρα λαδοτυρι Μυτιληνης και αναγκαστικα για τα παιδια και λιγο φετα ........
Οσοι τρωνε ψαρια,να το ξανασκεφτουν για αυτα που προερχονται απο ιχθυοκαλλιεργιες,χιλιες φορες καλυτερα ο ταπεινος γαυρος,σαρδελα,μαριδα κτλ -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Τα ψάρια είναι ό,τι πιο μολυσμένο υπάρχει, διότι τις θάλασσες τις γεμίσαμε βαρέα μέταλλα κλπ...
ολα τα ξερει ο συνταξιουχος και ασε τους αλλους που δεν ξερουν και δουλευουν στην υγεια με μεταπτυχιακο διδακτορικο και υποτροφια της Αμερικης
Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι εννοείς. Πολλοί γιατροί πάντως λένε πλέον να αποφεύγουμε το ψάρι και αποδίδουν πολλές ασθένειες σε αυτά.
-
Ποιοι ειναι οι γιατροι αυτοι και που το γραφουν αυτο??? Εχω την εντύπωση οτι αυτα τα γραφουν οι ιδιου γιατροι που λενε οτι εχουν βρει και το φαρμακο για το καρκίνο και παρουσιαζουν διάφορες συνταγές οπως την φραπελια, τα πικραμυγδαλα και αλλα κουλά που διαβαζουμε στο ιντερνετ καθε λιγο. Σιγουρα καποιο θεμα υπαρχει οπως και με τις υπολοιπες τροφες, το νερο και το ιδιο το αερα που αναπνέουμε. Καποιες υψηλες συγκεντρωσεις σε βαρεα μεταλα εχουν μετρηθει σε μεγαλα ψαρια οπως σολωμός τονος κ.α. λογω του οτι αυτα τα ψαρια αλιευονται σε μεγαλη ηλικια. Στα μικροτερα ψαρια οπου δεν εχουν τοση μεγαλη διάρκεια ζωης δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Για αυτο για σιγουρια παιδια σαρδελιτσα, γαυρο, αθερίνα κ.α. Ειδικα η σαρδελα διατροφικα ειναι πολυ πιο πλουσια απο πολλα αλλα ειδη και ακριβοτερα καθώς περιεχει απο τα πιο υψηλα ποσοστα σε λιπαρα Ω που ειναι ευεργετικα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά...αν πιάσουμε την κουβέντα για το τι πρέπει να τρώμε και τι όχι θα κλαίμε όλοι.
Έχω στην Ήπειρο ένα χωράφι και ο αγρότης γείτονας καλλιεργεί ντομάτες με υδροπονία-θερμοκήπιο και ένα τμήμα ανοιχτού τύπου και τα πουλάει σε σούπερ μάρκετ. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες.
Αν δείτε τι μπουκάλι-χημικό υπάρχει στο καλάθι με τα σκουπίδια, θα καραφλιάσετε...Πριν μερικά χρόνια που είχε κυρίως ντομάτες υπαίθριες, μια καλοκαιρινή μέρα λίγο πριν κόψει τις ντομάτες πιάνει μια βροχή και του ζαρώνουν οι ντομάτες. Έτσι συμβαίνει αν σου πιάσει βροχή και είναι ώριμες.
Ε...την επόμενη μέρα πάει τις ψεκάζει ένα σκεύασμα και είχανε γίνει σαν μούρη γριάς που έκανε πλαστική από το τράβηγμα -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Έχω στην Ήπειρο ένα χωράφι και ο αγρότης γείτονας καλλιεργεί ντομάτες με υδροπονία-θερμοκήπιο και ένα τμήμα ανοιχτού τύπου και τα πουλάει σε σούπερ μάρκετ. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες.
Αν δείτε τι μπουκάλι-χημικό υπάρχει στο καλάθι με τα σκουπίδια, θα καραφλιάσετε...Ναι, αλλά αν φάμε από αυτές τις ντομάτες θα βγάλουμε τρίχες ............ παντού ....
-
Την Δευτέρα στο Lidl είχαν προσφορά 5,45€ το 200αρι Nescafe και αδειασαν παλετες την ίδια μέρα.
Στην ίδια τιμή σήμερα τον βρήκα στον Σκλαβενιτη σε μεγάλο απόθεμα. -
Συνηθως ετσι γινεται,οι προσφορες επαναλαμβανονται σε διαφορα ΣΜ,γιαυτο αν δεν βρειτε ή δεν προλαβετε κατι μαλλον θα το βρειτε την επομενη βδομαδα σε αλλο ΣΜ
-
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
https://pockee.com -
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
https://pockee.comΠαλιά ήταν καλό γιατί μπορούσες να συνδυάζεις προσφορές. Πλέον οι περισσότεροι το έχουν παρατήσει..
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
https://pockee.comΠαλιά ήταν καλό γιατί μπορούσες να συνδυάζεις προσφορές. Πλέον οι περισσότεροι το έχουν παρατήσει..
Εντάξει αφού έχει χρησιμοποιηθεί έστω και παλιά θα το δοκιμάσω. Εμένα με ενδιαφέρει μην γίνεται καμία κομπίνα γιατί πρέπει να δίνω τα στοιχεία των αποδείξεων από όπου ψωνίζω. Τεσπα θα το δοκιμάσω και θα δω.
Σούπερμαρκετ