-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Νομιζω ειναι και θεμα επιβολης και κυριαρχιας (σαν τις φυλακες ενα πραγμα ) .Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ. Το θέμα είναι μην του μείνει κανένα 'κουσούρι' στο... μέλλον.
-
Καλημέρα σε όλους!
Εδώ και λίγο καιρό μου έχει μπει στο μυαλό η ιδέα να αγοράσω σκύλο. Το πρόβλημα είναι το ότι τόσο εγώ όσο και η κοπέλα μου δουλεύουμε πολλές ώρες την ημέρα και δεν ξέρω αν αυτό θα είναι καλό για το ζώο. Οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία ευπρόσδεκτη!! -
Ο χρήστης Reggy έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Εδώ και λίγο καιρό μου έχει μπει στο μυαλό η ιδέα να αγοράσω σκύλο. Το πρόβλημα είναι το ότι τόσο εγώ όσο και η κοπέλα μου δουλεύουμε πολλές ώρες την ημέρα και δεν ξέρω αν αυτό θα είναι καλό για το ζώο. Οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία ευπρόσδεκτη!!Αν ηταν γατα θα σου ελεγα παρτην και αστην να γυριζει οσο εσυ θα λειπεις (αν πχ εχεις αυλη αφηνεις νερο και φαγητο και οταν θα θελει θα ερχεται να τρωει - εχω 3 και ξερω), ο σκυλος ομως ειναι αλλιως. Αφενος θα στα κανει ολα μανταρα σε θεμα 'αναγκης' (οπου και να τον αφησεις αν δεν τον εκπαιδευσεις - πραγμα οχι ευκολο παντα - θα στα κανει οταν του ερθει) και αφετερου θα στεναχωριεται οταν θα μενει μονος γιατι πολυ απλα δεν θα μπορει να κανει κατι παρα να περιμενει. Απο εκει και περα ξερω πολλους που δεν τους νοιαζουν αυτες οι 'λεπτομερειες' με αποτελεσμα να ακουω συνεχεια σκυλια να κλαινε με τις ωρες.
-
ο σκυλος χρειαζεται την παρουσια σου συνεχεια, θελει την καθημερινη του βολτα, δεν ειναι ανεξαρτητο ζωο οπως η γατα, ειναι μια πολυ μεγαλη αποφαση που θα σου βαλει πολλους περιορισμους στην καθημερινοτητα σου, ακομα και ενα 2ημερο να την κανεις θα πρεπει να τον παρεις μαζι σου.
αν εισαι διαθετιμενος να 'σκλαβωθεις' για το ζωντανο τοτε να το παρεις, αν οχι καλυτερα ασχολησου με καποιο αλλο σπορ, μην ξεχνας ακομα οτι η ζωη ενος σκυλου ξεπερναει τα 12 χρονια, πολες φορες κατα πολυ.
αν τελικα αποφασισεις να αποκτησεις σκυλο, καλο θα ειναι να ριξεις μια ματια στα αδεσποτα που εχουν ολες οι φιλοζωικες εταιριες, θα σε ευγνομωνει για παντα. -
σκυλος η γατα η καποιο αλλο ζωακι, ειναι σαν να εχεις ενα παιδι.
Ειναι μαζι σου στα 13 χρονια, λειπεις στην δουλεια πρεπει να εχει τροφη και νερο, πας διακοπες ? Πρεπει καποιος να το προσεχει, αρρωσταινει θελει φροντιδα...κτλπ
Ειναι μια σκλαβια με την καλη εννοια παντα.
Εαν μπορεις λοιπον να σκλαβωθεις θελεις μια γατα, αφου λειπεις πολλες ωρες, με αυτο το κριτηριο ειχε παρει μια γατουλα η γυναικα μου. Πρεπει να την κανεις στειρωση για να ειναι χαρουμενη μαζι σας, οχι ανησυχη, και για να μην θελει να πηδηξει απο τα μπαλκονια. τροφη, νερο , αμμο για να κανει την αναγκη της και φυσικα αμεριστη αγαπη.
Εχουμε 2 στο σπιτι (αποκλειστικα) στο διαμερισμα γατουλες και 3 στο χωριο. Ειναι υπεροχα ζωα, δεν το εχουμε μετανοιωσει και ας ειμαστε δεσμευμενοι. -
Ο χρήστης Reggy έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Εδώ και λίγο καιρό μου έχει μπει στο μυαλό η ιδέα να αγοράσω σκύλο.Μην αγορασεις! Υιοθετησε!
Σωσε κανα φουκαριαρικο να κανεις και καλη πραξη!
Τα υιοθετημενα ειναι συνηθως πιο εξυπνα και θα σου εχουν για παντα ευγνωμοσυνη. -
Χαρίζεται ολόλευκη κουταβούλα.
Παραλίγο να χτυπήσουμε αυτό το χνουδωτό κουκλί με το αυτοκίνητο (ευτυχώς η Alfetta έχει καλά φρένα... ).
Είναι θηλυκό, δύο μηνών περίπου, και τη φιλοξενούμε μέχρι να βρεθεί κατάλληλη οικογένεια για να της δώσει την αγάπη που της αξίζει. Τα πάει καλά και με άλλα σκυλάκια, είναι πολύ ήσυχη, υπάκουη, έξυπνη και ήδη της κάνουμε αποπαρασίτωση. Πλέον κάνει την ανάγκη της είτε στη βόλτα (πάει με το λουράκι), είτε μόνη της σε πάνα.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να καλέσει στο 6948075885 ή 6982472666, ή να στείλει π.μ.. Βρισκόμαστε στην Αθήνα.Ευχαριστώ!
-
Ωραία φάτσα είναι!!
-
Στην οικογενεια εδω και χρονια εχουμε ενα πανεξυπνο βελγικο λυκοσκυλο. Προσφατα προστεθηκε κι ενα μικρο ημιαιμο λυκοσκυλο. Η μικρη κοιμαται στο κρεβατακι της μεσα στο γκαραζ. Η μεγαλη κοιμαται παντα στον κηπο και μονο με τα χιονια ηθελε να μπει κι εκεινη μεσα. Αληθινη φυλακας η μεγαλη και πραγματικο αγριμι η μικρη.
-
βαλε μας φωτο να τις καμαρωσουμε
-
Παραθέτω μια φωτογραφία από μια συνηθισμένη βόλτα μας.
-
φαση εχουν να τα χαιρεσαι!
-
thanks!!!
-
Ωραία τα σκυλάκια σου Σπύρο!!
Να τα χαίρεσαι
Εμείς έχουμε ένα επανιέλ τον Ερμή
Τον περισσότερο καιρό όμως τον περνάει στο χωριό με τον πατέρα μου γιατί τον λυπάμαι στην Αθήνα.... -
Καταπληκτικός! Ο καλύτερος κυνηγός. Εχει φίλος 3 (Μαμά και δύο κόρε) Απίστευτά έξυπνα πιστά και εργατικά σκυλιά!
-
κουκλος! ωραια να βλεπουμε εικονες τους!
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Χαρίζεται ολόλευκη κουταβούλα.Παραλίγο να χτυπήσουμε αυτό το χνουδωτό κουκλί με το αυτοκίνητο (ευτυχώς η Alfetta έχει καλά φρένα... ).
Είναι θηλυκό, δύο μηνών περίπου, και τη φιλοξενούμε μέχρι να βρεθεί κατάλληλη οικογένεια για να της δώσει την αγάπη που της αξίζει. Τα πάει καλά και με άλλα σκυλάκια, είναι πολύ ήσυχη, υπάκουη, έξυπνη και ήδη της κάνουμε αποπαρασίτωση. Πλέον κάνει την ανάγκη της είτε στη βόλτα (πάει με το λουράκι), είτε μόνη της σε πάνα.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να καλέσει στο 6948075885 ή 6982472666, ή να στείλει π.μ.. Βρισκόμαστε στην Αθήνα.Ευχαριστώ!
Η μικρή τελικά βρήκε οικογένεια, ευχαριστούμε το φόρουμ για τη φιλοξενία.
-
Μπράβο!! Κούκλα είναι και χαίρομαι που βρήκε σπίτι.
Εμείς είχαμε 2 Golden Retriever, αμφότερα μεγάλης ηλικίας. Τον αρσενικό τον χάσαμε το φθινόπωρο σε ηλικία 16 ετών (πάρα πολύ για Golden). Η θηλυκιά (με αρκετά προβλήματα υγείας) μας συντροφεύει ακόμα σε ηλικία 15.5 ετών. Ως παιδί μεγάλωσα με λυκόσκυλα, τα οποία υπερ-αγαπώ!!
-
Ξεκινάω ένα νήμα για τις μεγάλες & αγνές αγάπες μας, συνήθως τετράποδες, εκτός απ τις τετράτροχες και δίτροχες...
Εδώ η συντροφιά, διασκέδαση και παρηγοριά μας στη ξενιτιά, τα τελευταία χρόνια...
Δεν ξέρω αν υπήρχε ήδη αντίστοιχο νήμα, να συνεχίσω εκεί...
Και ένα tip: για να μοιράζετε εύκολα φωτογραφίες μέσω κινητής συσκευής, εγκαταστήστε το Quickimgur, και όταν πατήστε share στη φωτογραφία, επιλέξτε το Quickimgur που θα σας δώσει άμεσα link, και έπειτα πατήστε το εικονίδιο φωτογραφίας στη σύνταξη μηνύματος και επικολλήστε αυτό το link.
-
Προτιμώ τις τετράποδες αγάπες που κάνουν γαβ.
Αλλά δεν μπορώ να είμαι σωστός απέναντί τους. θέλουν από ένα μισάωρο βόλτα το πρωί και το βράδυ + λίγο παιχνίδι μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι (που και τα 2 πρέπει να είναι μεγάλα) όταν επιστρέφεις από τη δουλειά (που πολλές φορές δεν έχεις κουράγιο) κλπ κλπ.
Οι γατούλες ευτυχώς για εσένα πιλιου δεν έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες, αλλά δεν τα πάω καλά μαζί τους.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]