-
Είναι αλλά τα πλεονεκτήματα του λίγο ψηλοτερου αμαξιου και αν δοκιμάσεις μια φορά δύσκολα ξεκολας. Εγώ έκανα την αλλαγή το 2007 με το ραβ που ήταν και πραγματικο suv και συνέχισα με το crossover qashqai επειδή δεν ξανακατεβαινα. (τετρακίνηση άλλωστε 2-3 φορές είχα χρησιμοποιήσει σε 8 χρόνια κατοχής)
Το ότι το έδωσα δεν έχει σχέση με το αν με βόλεψε ως crossover αλλά ως αυτοκίνητο γενικά μιας εξαρχής είχα παράπονα για αυτό και το όλο σύστημα και δίκτυο.
Όποτε ξαναπάρω αυτοκίνητο ταξιδιών μαλλον ψηλό θα είναι πάλι, αν και να πω την αλήθεια είναι εκνευριστικό ότι είναι υπερτιμημένα, ωστόσο λόγω μόδας φεύγουν ευκολότερα και άρα έχουν καλύτερη μεταπωλητικη αξία, που για εμένα είναι πολύ τα πιο σημαντικά πράγματα που κοιτάω σε ένα αμάξι (κατά σειρά μαρκα/δίκτυο, ομορφιά, μεταπωλητικη αξία, τιμή κτήσης και κόστος χρήσης, εξοπλισμός, και τελευταία ολα τα υπόλοιπα οδηγικα, όπως δύναμη, φρένα, στήσιμο κλπ γιατί η χρήση τους είναι οικογενειακή οπότε πάμε στα όρια, χωρίς ταρζανιες και αποφεύγουμε στροφές) -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αν σε κράξει τώρα ο nonos, που θα σε κράξει, δεν θα φταίει αυτός.
Πω πω λες... εσύ ως συνήγορος μιλάς;
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Μιλάω ως κάποιος που ξέρει τον nono, τι αυτοκίνητο έχει και πόσο τον εκνευρίζει να του κάνει προσωπικό attack κάποιος που δεν ξέρει ουτε τι αυτοκίνητο έχει.
nickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μιλάω ως κάποιος που ξέρει τον nono, τι αυτοκίνητο έχει και πόσο τον εκνευρίζει να του κάνει προσωπικό attack κάποιος που δεν ξέρει ουτε τι αυτοκίνητο έχει.
Ας ανοίξει το φόρουμ να δει. Ολόκληρο νήμα έχω ξεκινήσει με το αμάξι που έχω. Αν εκνευρίζεται τόσο εύκολα ας προσέχει τότε και τι λέει που βγάζει συλληβδιν όλους τους κατόχους suv ως περίπου άσχετους που αγονται απο την μόδα αγοράζουν αμάξια που δεν τα χρησιμοποιούν για ότι προορίζονται κλπ κλπ... Επαναλαμβάνω εσείς οι λάτρεις του γκαζιού και των στημένων αμαξιών είστε διαρκώς στις πίστες; αν δεν πατήσατε ποτέ γιατί παίρνετε τα χαμηλομενα αμάξια των πολλών ίππων; μόνο για μόστρα στα φανάρια;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αυτό το ότι κολλάει σε κάποιους ότι το suv το παίρνεις από μόδα τι να πω...
Το ενδεχόμενο να είναι 1.90 ή 120 κιλά ή και τα δύο και να δυσκολεύεται να χωθεί και να βγει από τα χαμηλά γκαζιαρικα κωλοφτιαγμενα αμάξια το σκέφτεσαι; το να έχει βαρεθεί να σκύβει για να βγάλει βάλει το μωρό του από το παιδικό κάθισμα; να θέλει χώρους αποσκευών πάνω από δύο βαλίτσες; να σκέφτεται ότι το καλοκαίρι θα μπορεί να επισκεφτεί μια λίγο πιο κατσαβραχη παραλία χωρίς να βρίσκει;
Μπα απίθανα όλα αυτά μάλλον κορόιδο θα είναι που του φάγανε τα λεφτά!Τώρα αν εσύ έχεις χαμηλό που γίνεται και ψηλό μπράβο σου δεν έχουμε όμως όλοι το αμάξι του.... Μπάρμαν!
Εσύ αλήθεια με το χαμηλό είσαι συνέχεια σε βόλτες οριακής πρόσφυσης; εκμεταλευεσαι το αμάξι σου στα όρια του; ή απλά το γκαζιαρικο αμάξι σου είναι ένα υποκατάστατο της κρίσης μέσης ηλικίας;
Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkΜ αρεσει που σ εκνευριζω
Ποιος μιλησε για κωλοφτιαγμενα, χαμηλα αυτοκινητα? Εκτος απο το ασπρο και το μαυρο υπαρχει και το γκρι Τι σε κανει να πιστευεις οτι δε χωρας σ ενα avensis εν συγκρισει μ ενα rav 4? Σιγα μη σου φυγει η μεση για να βαλεις το μωρο μεσα στο avensis (μιλαμε για φοβερη περιπτωση κωλοφτιαγμενου χαμηλου αυτοκινητου οπως βλεπεις ). Το καλοκαιρι να νοικιασεις ενα κωλοτζιμνι για να πας σ οποια κακοτραχαλη παραλιουλα θες.... Και ΟΛΟ το χρονο να εχεις το πιθανοτερο καλυτερη οδικη συμπεριφορα, λιγοτερους αεροδυναμικους θορυβους, χαμηλοτερο κεντρο βαρους, καλυτερη εμφανιση, ιδιους αν οχι καλυτερους χωρους και παει λεγωντας... Οποτε μπορει και να σαι κοροιδο που αντι να νοικιασεις ενα κουβα να τον σπασεις 2-3 φορες τον χρονο πηρες suv και το τρως στη μαπα ολο το χρονο για μενα
Ναι κι ομως ειναι ενα αμαξι που απο χαμηλο γινεται ψηλο. Ψαχτο. Και δεν ειμαι μπαρμαν ,ουτε μπαρμπαμαν οπως υποννοεις στη τελευταια προταση
Και για να σου λυσω και την απορια, στα λιγοστα πλεον χιλιομετρα που κανω το τελευταιο χρονο λογω ποδηλατου για δουλεια και ωραριου, του μαμαω τη μανουλιτσα του αυτοκινητου Ιδιως οταν βρω στροφιλικι και φτανωντας προς τα δικα μου ορια. Προς. Αλλα και πολλα περισσοτερα να κανα km δε θα πηγαινα σε αλλης φιλοσοφιας αυτοκινητο. Αλλωστε τα προηγουμενα εκανα περισσοτερα.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Γιατι να με ξερει και απο που κι ως που να μ εκνευρισει? Ουτε που ενδιαφερει να ξερει καποιος τι αυτοκινητο εχω. Σιγα το πρεστιζ του αυτοκινητου
Αν εκνευρίζεται τόσο εύκολα ας προσέχει τότε και τι λέει που βγάζει συλληβδιν όλους τους κατόχους suv ως περίπου άσχετους που αγονται απο την μόδα αγοράζουν αμάξια που δεν τα χρησιμοποιούν για ότι προορίζονται κλπ κλπ... Επαναλαμβάνω εσείς οι λάτρεις του γκαζιού και των στημένων αμαξιών είστε διαρκώς στις πίστες; αν δεν πατήσατε ποτέ γιατί παίρνετε τα χαμηλομενα αμάξια των πολλών ίππων; μόνο για μόστρα στα φανάρια;
Αλλον βλεπω τζοχαδιασμενο βασικα
Δε χρειαζεται να σαι στη πιστα για να φχαριστιεσαι. Εχω παει και κει. Και ξεκολλα οτι αναμεσα σε 7ποντο χαμηλωμενο σαξοραλλο και suv δεν υπαρχει τιποτα αλλο -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
...ας προσέχει τότε και τι λέει που βγάζει συλληβδιν όλους τους κατόχους suv ως περίπου άσχετους που αγονται απο την μόδα αγοράζουν αμάξια που δεν τα χρησιμοποιούν για ότι προορίζονται..Και γιατί να σε ενδιαφέρει, και μάλιστα να σε εκνευρίζει, η οποιαδήποτε κοτσάνα πετάξει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα, ή οπουδήποτε αλλού ? Σου άρεσε το συγκεκριμένο όχημα ? Σου κάνει ? Το διάλεξες επειδή το γούσταρες ? Σε εξυπηρετεί στις ανάγκες που πρέπει να καλύψει ? Χ@#$κες λοιπόν για το τι θα πει ή τι νομίζει ο καθένας...
Έχω σταματήσει να προσπαθώ να εξηγήσω σε άλλους ανθρώπους και να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο κόσμο αυτό, με άλλες ανάγκες, άλλες πεποιθήσεις, άλλες προτεραιότητες, άλλα 'θέλω' και άλλα 'γουστάρω'. Τζάμπα κόπος αποδεικνύεται στο τέλος...
-
Πολύ καλή και εύστοχη τοποθέτηση φίλε μου! Έτσι είναι ζούμε σε εποχή που κάποιοι κάνουν τα θέλω τους υπέρτατη αλήθεια! Μου αρέσει; δεν φτάνει να το απολαμβάνω εγώ πρέπει να στο επιβάλω και εσένα και να σου δείξω πόσο λάθος κάνεις! Μα έχω άλλες ανάγκες;! Όχι είσαι λάθος δεν ξέρεις ακούμε και δεν θα χάσεις!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποιος μιλησε για κωλοφτιαγμενα, χαμηλα αυτοκινητα? Εκτος απο το ασπρο και το μαυρο υπαρχει και το γκρι Τι σε κανει να πιστευεις οτι δε χωρας σ ενα avensis εν συγκρισει μ ενα rav 4? Σιγα μη σου φυγει η μεση για να βαλεις το μωρο μεσα στο avensis (μιλαμε για φοβερη περιπτωση κωλοφτιαγμενου χαμηλου αυτοκινητου οπως βλεπεις ). Το καλοκαιρι να νοικιασεις ενα κωλοτζιμνι για να πας σ οποια κακοτραχαλη παραλιουλα θες.... Και ΟΛΟ το χρονο να εχεις το πιθανοτερο καλυτερη οδικη συμπεριφορα, λιγοτερους αεροδυναμικους θορυβους, χαμηλοτερο κεντρο βαρους, καλυτερη εμφανιση, ιδιους αν οχι καλυτερους χωρους και παει λεγωντας... Οποτε μπορει και να σαι κοροιδο που αντι να νοικιασεις ενα κουβα να τον σπασεις 2-3 φορες τον χρονο πηρες suv και το τρως στη μαπα ολο το χρονο για μενα
Νονε,οπως το βλέπω εγω,αν αγόραζα ενα σεντάν τύπου mondeo η passat θα έτρωγα στην μάπα για 365 μέρες τον χρόνο ενα αυτοκινητο που θα μου έβγαζε την πίστη να το κυκλοφόρησω και να το παρκάρω για τα 2-4 άνετα ταξίδια που θα εκανα τον χρόνο,ενω με ενα SUV 40 cm μικρότερο θα είχα ενα αυτοκινητο που και χωράει την οικογένεια μου και μπορω να το χρησιμοποιήσω όλο τον υπόλοιπο χρόνο ως μοναδικό μου αυτοκινητο.
Υγ. Δεν ειναι παντως κακή λύση να εχει κάποιος μονο ενα σούπερ μίνι και να νοικοιαζει στις διακοπές του τζιπαρα η κούρσα. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...ας προσέχει τότε και τι λέει που βγάζει συλληβδιν όλους τους κατόχους suv ως περίπου άσχετους που αγονται απο την μόδα αγοράζουν αμάξια που δεν τα χρησιμοποιούν για ότι προορίζονται..
Και γιατί να σε ενδιαφέρει, και μάλιστα να σε εκνευρίζει, η οποιαδήποτε κοτσάνα πετάξει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα, ή οπουδήποτε αλλού ? Σου άρεσε το συγκεκριμένο όχημα ? Σου κάνει ? Το διάλεξες επειδή το γούσταρες ? Σε εξυπηρετεί στις ανάγκες που πρέπει να καλύψει ? Χ@#$κες λοιπόν για το τι θα πει ή τι νομίζει ο καθένας...
Έχω σταματήσει να προσπαθώ να εξηγήσω σε άλλους ανθρώπους και να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο κόσμο αυτό, με άλλες ανάγκες, άλλες πεποιθήσεις, άλλες προτεραιότητες, άλλα 'θέλω' και άλλα 'γουστάρω'. Τζάμπα κόπος αποδεικνύεται στο τέλος...
You are truly the one
-
...ας προσέχει τότε και τι λέει που βγάζει συλληβδιν όλους τους κατόχους suv ως περίπου άσχετους που αγονται απο την μόδα αγοράζουν αμάξια που δεν τα χρησιμοποιούν για ότι προορίζονται..
Και γιατί να σε ενδιαφέρει, και μάλιστα να σε εκνευρίζει, η οποιαδήποτε κοτσάνα πετάξει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα, ή οπουδήποτε αλλού ? Σου άρεσε το συγκεκριμένο όχημα ? Σου κάνει ? Το διάλεξες επειδή το γούσταρες ? Σε εξυπηρετεί στις ανάγκες που πρέπει να καλύψει ? Χ@#$κες λοιπόν για το τι θα πει ή τι νομίζει ο καθένας...
Θα σου θυμισω το αγαπημενο σου θεμα. Πυραμιδα του Maslow κτλπ Αναγκες αναγνωρισης, επικροτησης της επιλογης και παει λεγοντας....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θα σου θυμισω το αγαπημενο σου θεμα. Πυραμιδα του Maslow κτλπ Αναγκες αναγνωρισης, επικροτησης της επιλογης και παει λεγοντας....
Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό, ακριβώς in-line με την εν λόγω πυραμίδα είναι τα όσα γράφω. Κάτι που αν θυμάμαι καλά είχε παρεξηγηθεί και την προηγούμενη φορά που προσπάθησα να το εξηγήσω, είναι ότι το self-actualization, το prestige και η αίσθηση ολοκλήρωσης/self-fulfilment, δεν εξαρτώνται -μόνο ή ούτε καν στο μεγαλύτερο βαθμό- από τις γνώμες εξωτερικών/τρίτων παρατηρητών, αλλά από το τι αισθάνεται το ίδιο το άτομο. Αυτό που όντως εξαρτάται από άλλους είναι ο σεβασμός, τον οποίο όμως πρέπει να κερδίσεις, ούτε να επιβάλεις ούτε να αγοράσεις μπορείς.
-
Ακριβως λοιπον γι αυτο ειμαι κι εγω εδω ,ν απανταω επι τους ουσιας παντα και τεκμηριωμενα, σ αυτους που νομισαν οτι τα suv ειναι καμια αυτοκινητιστικη αποκαλυψη και θιγονται,εκνευριζονται και ξεκινησαν ν απαντανε επι προσωπικου επειδη τους θιξαμε το κουβα
-
Να χαιρόμαστε όλοι που υπάρχουν αμάξια για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια, ώστε να διαλέγει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει και του αρέσει. Πρόβλημα θα ήταν να μην υπήρχαν επιλογές!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ακριβως λοιπον γι αυτο ειμαι κι εγω εδω ,ν απανταω επι τους ουσιας παντα και τεκμηριωμενα, σ αυτους που νομισαν οτι τα suv ειναι καμια αυτοκινητιστικη αποκαλυψη και θιγονται,εκνευριζονται και ξεκινησαν ν απαντανε επι προσωπικου επειδη τους θιξαμε το κουβαΏρες-ώρες νομίζω ότι είσαι το alter ego του kacey
Πάντως δεν νομίζω κάποιος να είπε ότι τα SUV είναι το αποκορύφωμα της τεχνολογικής εξέλιξης των αυτοκινήτων Μια κατηγορία οχημάτων είναι, με συγκεκριμένα υπέρ και κατά. Απλώς είναι η κατηγορία που προσπαθεί να είναι jack-of-all-trades, με αποτέλεσμα κάποιοι να τα θεωρούν 'καλύτερα' (αν τους ικανοποιούν τα 'υπέρ') και κάποιοι άλλοι να τα θεωρούν 'κατάρα' (αν τα βρίζουν για τα 'κατά').
Εγώ μπορεί να θέλω να φάω το κοκκινιστό πιλάφι μόνο με το κουτάλι, γιατί με βολεύει να πιάνω πολύ ρύζι, και απλώς ισορροπώ το κρέας. Εσύ προτιμάς μόνο με πηρούνι, γιατί προτιμάς να καρφώνεις το κρέας, και ας ζορίζεσαι να μαζέψεις το ρύζι. Κάποιος τρίτος θέλει και πηρούνι και κουτάλι, για να χρησιμοποιεί έκαστο εκεί που πρέπει. Και κάποιος τέταρτος, που του έλαχε κομπλέ σερβίτσιο, έχει και μαχαίρι, για να κόβει το κρέας και να σπρώχνει και το ρύζι. Στην τελική όμως, όλοι θέλουμε και προσπαθούμε να φάμε...
-
Τα suv είχαν παλαιότερα σε σχέση με τα sedan ή τα roadster σοβαρότατα μειονεκτήματα αλλά και από πάντα κάποια ουσιώδη πλεονεκτήματα. Στα μείον τους ο αυξημένος όγκος και η χάλια αεροδυναμική τους με συνέπεια την υποδεέστερη οδική συμπεριφορά , την χειρότερη ενεργητική ασφάλεια αλλά και την αυξημένη κατανάλωση. Την προηγούμενη 10ετία είχαν και χειρότερη παθητική ασφάλεια καθώς η αρχιτεκτονική τους και η κατασκευή τους δεν προέβλεπε εξειδικευμένες βελτιώσεις σε θέματα αναρτήσεων και ασφάλειας της καμπίνας. Για λόγους οικονομίας στο κόστος κατασκευής οι Αμερικανοί κατασκευαστές κυρίως...δεν επένδυαν σε αυτούς τους τομείς. Χρειάστηκε να συμβούν πολλά και κυρίως από την πλευρά των Ευρωπαίων ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα ασφαλή υπερυψωμένα οχήματα και ως τέτοια είναι τα crossovers. Πρωτοπόροι σε αυτό ποιοι άλλοι; Η bmw και η mercedes. Τώρα πλέον κυκλοφορούν πολλά μέλη της κατηγορίας suv και crossover που και άριστη οδική συμπεριφορά έχουν αλλά και παθητική και ενεργητική ασφάλεια συγκρινόμενες με των σύγχρονων hatch. Επιπλέον παρέχουν καλή εκμετάλλευση χώρων και διαθέτουν στοιχεία πολυμορφικών οχημάτων. Η εμφάνιση τους δείχνει να τραβά και τους ελάχιστους οπαδούς που είχαν μείνει σε αυτή την κατηγορία. Το ζήτημα τώρα πάει περισσότερο αλλού για μένα. Στατιστικά και μόνο στις μέρες μας η πιθανότητα σύγκρουσης ενός sedan με ένα suv ή ενός roadster με ένα suv ή ενός supermini με ένα suv ή ενός δικύκλου με ένα suv, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη εντός αστικού ιστού και αυτό δεν είναι καλό. Εάν κάποιος ξέρει πως το μεγαλύτερο χρόνο και χλμ το αυτοκίνητο του θα τα κάνει μεσα στην πόλη, τότε το suv το έχει προτιμήσει για λόγους ψυχολογίας που μάλλον δεν τιμούν το είδος των οχημάτων. Όταν όμως ξέρει πως τόσο οι συνθήκες, οι δρόμοι, τα χόμπυ του και οι ανάγκες του τον σπρώχνουν εκτός πόλης, τότε ναι το suv μια χαρά είναι. Προφανώς δεν είμαι οπαδός του 'Ο θανατός σου η ζωή μου'. Μάλιστα καθώς διαθέτω όχημα πόλης μου είναι αδιανόητο να κινηθώ εντός αυτής με το φορτηγό. Οταν το κάνω είναι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάλι δεν μ' αρέσει. Με λίγα λόγια δεν πρέπει να είμαστε της λογικής αυτό γουστάρω και σε όποιον αρέσει καθώς αυτό δείχνει ότι κακώς βρισκόμαστε ενταγμένοι σε οργανωμένες κοινωνίες ενώ πολλοί από εμάς είναι μάλλον για τα θηρία. Τη μία και μοναδική φορά που κάποιος 'τράκαρε' (ευτυχώς ελαφρά) την σύζυγό μου ήταν ένας παπάρας με πανάκριβο suv που βγήκε με την όπισθεν σε κεντρικό δρόμο και λόγω της περιορισμένης προς τα πίσω ορατότητας του οχήματος του ούτε καν είδε το μικρό sei.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
...Με λίγα λόγια δεν πρέπει να είμαστε της λογικής αυτό γουστάρω και σε όποιον αρέσει καθώς αυτό δείχνει ότι κακώς βρισκόμαστε ενταγμένοι σε οργανωμένες κοινωνίες ενώ πολλοί από εμάς είναι μάλλον για τα θηρία...Αν δεν μιλάμε για οχήματα από το MadMax, την BlackBeauty του Green Hornet ή για κάτοικο Κυψέλης που θέλει να αγοράσει Hummer, ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε, να αγοράζουμε αυτό που μας αρέσει, εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και γενικώς καλύπτει τα 'θέλω' και 'χρειάζομαι' μας.
-
Ώρες-ώρες νομίζω ότι είσαι το alter ego του kacey
Καλη παρεα θα καναμε ,απλα εγω δε δερνω
Εγώ μπορεί να θέλω να φάω το κοκκινιστό πιλάφι μόνο με το κουτάλι, γιατί με βολεύει να πιάνω πολύ ρύζι, και απλώς ισορροπώ το κρέας. Εσύ προτιμάς μόνο με πηρούνι, γιατί προτιμάς να καρφώνεις το κρέας, και ας ζορίζεσαι να μαζέψεις το ρύζι. Κάποιος τρίτος θέλει και πηρούνι και κουτάλι, για να χρησιμοποιεί έκαστο εκεί που πρέπει. Και κάποιος τέταρτος, που του έλαχε κομπλέ σερβίτσιο, έχει και μαχαίρι, για να κόβει το κρέας και να σπρώχνει και το ρύζι. Στην τελική όμως, όλοι θέλουμε και προσπαθούμε να φάμε...
Εμενα βασικα μ αρεσει το καλο φαι...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλη παρεα θα καναμε ,απλα εγω δε δερνωΝονός είναι, έχει μπράβους για αυτές τις δουλειές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλη παρεα θα καναμε ,απλα εγω δε δερνω
Νονός είναι, έχει μπράβους για αυτές τις δουλειές.
-
Peugeot 3008 2016