-
Ο χρήστης johnnyfini έγραψε:
Πηγα τα ειδα τα mazda
Eιναι πραγματι σε αριστη κατασταση,και τα λαστιχα δεν φαινονται καμμενα και κομμενα απο ηλιο προφανως καπου μεσα τα ειχαν.Ο υπευθυνος με τιμιοτητα μου απαντησε οτι ειλικρινα δεν ξερει που ηταν φυλαγμενα ολα αυτα τα χρονια.
Δεν φτανει την στιγμη αυτη το μπατζετ μου μεχρι εκει,αλλα και ενας δευτερος λογος που το εβγαλα απο το μυαλο μ ειναι ο χωρος πισω,θελω 5θυρο.Δεν με βολευει στο φορτωμα το σενταν.
Παντως ειναι οντως ευκαιρια.Όπως έγραψε κ ο Διας... είναι η ευκαιρία του αιώνα...την οποία αφήνεις για να ρισκάρεις με αμφιβόλου ποιότητας κ αξιοπιστίας επιλογές μεταχειρισμένων που απλά θα ελπίζεις να μην...
The choice is yours of course...edit: να προσθέσω ότι είμαι γενικά υπέρ των μεταχειρισμένων μετά από εξονυχιστικό έλεγχο... αλλά όχι όταν η διαφορά της τιμής από ένα καινούργιο είναι ασήμαντη...
-
Υπάρχει και ενα στην βασικη εκδοση πιο φτηνο μου ειπε
ξερει κανεις τι εδινε αυτη η εκδοση? -
Πάντως θα συμφωνήσω με τους περισσότερους....1.000 φορές προτιμότερο το καινούργιο και ειδικά το Mazda! Για €1.800 πάνω από το budget σου, καλύτερα να βάλεις δόσεις παρά να πληρώσεις αυτό το ποσό σε μερικά χρόνια σε συνεργεία και επισκευές.
-
Ότι γράφει ο από πάνω.
Αν πήγαινα για αμάξι τώρα ή αν τα έβγαζαν τον Ιούνιο του 2014 που έψαχνα εγώ θα χτύπαγα άνετα ένα από αυτά και ας είχα budjet μέχρι 7500€. Θα έκανα το σκ@το παξιμάδι αλλά σαν αμάξι το 3, είναι γαμάτο.
edit. Hμουνα γκαντέμης και εκείνη την περίοδο δεν έπαιζε κάποιο της προκοπής να το τσιμπαγα -
Μιλαμε για αυτοκίνητο που ειναι ακίνητο επι 7 σχεδόν χρονια με άγνωστες συνθήκες φύλαξης κ πλέον ειναι 1 γενιά πισω (το καινούριο 3 βγήκε το 2013 αν θυμαμαι καλα)...Η μακρόχρονη ακινησία δε σας προβληματίζει καθόλου; Το δε μοτέρ σαν προδιαγραφες τουλαχιςτον δεν ειναι κάτι αξιόλογο.βεβαια αν θυμαμαι όλο το αμάξι ειναι made in Japan ...Ποσο είχε καινούριο πριν κλειςει η αντιπροσωπεία τουλαχιςτον για να εκτιμήσουμε ποσο ευκαιρία ειναι, θυμάται κανεις;
-
Απ οτι εψαξα νομιζω 19000-20000 ειχαν καινουργια.
Το μοτερ με προβληματιζει κ μενα με τα 105 αλογα.
Ειναι ευκαιρια απο την αποψη οτι περνεις καινουργιο απατητο αυτοκινητο,σε τιμη που πωλουνται μεταχειρισμενα.
Τωρα στα ιδια λεφτα βρισκεις σαφως πιο γρηγορο οχημα αλλα παντα με το ρισκο του μεταχειρισμενου. -
Εντάξει το μοτέρ του δε συγκρίνεται με του σιβικ νομιζω.ουτε η πρακτικότητα της πισω πόρτας. Εσυ κρίνεις βεβαια τι σου κανει καλύτερα.
-
Ασχετος απο ιταλικα αλλα κι αυτο μ αρεσει και ειναι οικονομικη λυση
https://www.car.gr/8870060-lancia-delta ... hp-argento -
Ωραίο αυτοκίνητο, αξιόπιστο και με αρκετά καλούς χώρους. Έχε στα υπόψιν ότι τσιμπάει στην κατανάλωση.
-
αυτη η επιλογη αυτοκινητου ρε παιδι μου πολυ δυσκολη
το δελτα το ειδα και στα 150 αλογα ισχυει το ιδιο για αξιοπιστια η ειναι ζορισμενο το μοτερακι του?
οταν λες τσιμπαει στην καταναλωση?
καποιος που το εχει να μας πει νουμερα
δεν κυκλοφορω πολυ στην πολη -
Ασχετος απο ιταλικα αλλα κι αυτο μ αρεσει και ειναι οικονομικη λυση
https://www.car.gr/8870060-lancia-delta ... hp-argentoΟτι πιο αξιοπιστο τα μικρα τουρμπατα του γκρουπ εν συγκρισει με τον ανταγωνισμο του. Λιγο πιο τσιμπημενη καταναλωση ομως. Ξεχνα ευκολη μεταπωληση με τη delta αν σ ενδιαφερει αυτο σα θεμα. Το καντραν-ασημι πλαστικα βγαζει μια φτηνια απο κοντα επισης. Πολυ καλο αμαξι κατα τ αλλα και πανεμορφο. Αν σε καλυπτει κοιτα και για bravo.
Μη κοιτας αμαξια απο μαντραδες. -
Σε 150αρι bravo που είχα κάνει κάμποσα χιλιόμετρα η μέση κατανάλωση πολύ δύσκολα έπεφτε κάτω από 10 εντός πόλης, με λίγο πιο βαρύ πόδι χτύπαγε εύκολα 12αρια. Εκτός πόλης σε ήρεμο ταξίδι πέφτει γύρω στα 8. Γενικά αποδοτικό μοτέρ, λίγο old school στην λειτουργία του γιατί δεν είναι τόσο γραμμικό όσο τα τελευταίας κοπής, προσωπικά μου άρεσε. Χαμηλά έχει αρκετό lag. Το 120αρι σε grande punto που έχω οδηγήσει είναι πολύ πιο γραμμικό αλλά με πολύ λιγότερη ζωντάνια.
Το bravo είναι σαφώς πιο ευχάριστο οδηγικά, η delta δίνει έμφαση στην άνεση. -
Για μεταπωληση δεν με πολυνοιαζει γιατι δεν αλλαζω ευκολα αυτοκινητο,φανταστειτε οτι το HRV το εχω απο το 2003.
Δεν ψαχνω ΤΙΣ επιδοσεις,απλα να μπορω να κανω μια προσπεραση σε επαρχιακα κομματια, χωρις να ειμαι με την ψυχη στο στομα.(Με τα 125 του HRV μια χαρα την παλευα)
Στην εθνικη να κινουμαι ανετα μεχρι 160-180.Στροφιλικια κτλ δεν το κυνηγαω με παιδια μεσα.
Στην Αθηνα δεν κυκλοφορω παρα μονο 6 μηνες χειμωνα κι αυτο μονο παιδια σχολειο και σουπερ μαρκετ.
Αυτο που χρειαζομαι ειναι να εχει χωρο πορτ μπαγκαζ μινιμουμ 380 λιτρα.
Με το HRV παντως εκτος απο λαδια κτλ αναλωσιμα και μια φορα που αλλαξα δισκο πλατο δεν θυμαμαι να εχω κανει κατι αλλο στα τοσα χρονια.
Γι αυτο κοιταζα προς ΗOnda μερια,για την αξιοπιστια.
Βεβαια δεν ειμαι κολλημενος, και ξερω πως πολλα αυτοκινητα πλεον ειναι αρκετα αξιοπιστα.
Απλα πιστευω πως τα Ηonda εχουν λιγοτερο ρισκο στην αγορα μεταχειρισμενου,αφου δυσκολα σ αυτα τα χρηματα να βρω με λιγοτερα απο 80.000 πραγματικα χιλιομετρα.
Το bravo η αληθεια ειναι πως δεν μ αρεσει η φατσα του.
Αλλα το delta που το ειδα στο δρομο σημερα (χρονια κυκλοφορει το ξερω αλλα εγω δεν κοιταζα αυτοκινητα παρα μονο τωρα που μπηκα στο τρυπακι για αλλαγη) μ αρεσε πολυ.
Τωρα για την καταναλωση,ναι ειναι ενα θεματακι αυτο.
Σε diesel θα ταν μια λυση το delta?
Περιπου 15.000-17.000 χιλ κανω τον χρόνο τα πιο πολλα Εθνικη και επαρχιακο,δεν ξερω αν με συμφερει. -
Αναρωτιέμαι , αυτα τα Mazda που πόσταρε ο φίλος, με δεδομένο οτι δε έχουν ταξινομηθεί ποτε έχουν εργοστασιακή εγγύηση; Θεωρητικά η εγγύηση δεν εχει να κανει με την απουσία εδώ αντιπροσωπείας..πχ μπορεις να πας στο δίκτυο της γειτονικής χώρας να στην παρέχουν.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αναρωτιέμαι , αυτα τα Mazda που πόσταρε ο φίλος, με δεδομένο οτι δε έχουν ταξινομηθεί ποτε έχουν εργοστασιακή εγγύηση; Θεωρητικά η εγγύηση δεν εχει να κανει με την απουσία εδώ αντιπροσωπείας..πχ μπορεις να πας στο δίκτυο της γειτονικής χώρας να στην παρέχουν.Υπάρχει εγγύηση, αφού υπάρχουν επίσημοι επισκευαστές Mazda στην Ελλάδα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία παραγωγής ή την ημερομηνία ταξινόμησης? Για την BMW (είχα αγοράσει αυτοκίνητο το 2004 με ημερομηνία παραγωγής 2001) ισχύει από την ημερομηνία ταξινόμησης, οπότε η εγγύηση με κάλυψε κανονικά όταν χρειάστηκε να αλλάξω κρεμαγιέρα.
Για την Mazda από εδώ:http://www.mazda-gr.com/service-and-maintenance/warrenty
Εργοστασιακή Εγγύηση
Η Εργοστασιακή Εγγύηση περιλαμβάνει:•Εγγύηση για Νέα Αυτοκίνητα με διάρκεια 3 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα, όποιο επέλθει πρώτο
•3 χρόνια Εγγύηση Βαφής και Διάβρωσης των μεταλλικών μερών του αμαξώματος, κατά της διάβρωσης της επιφάνειας, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων
•12 χρόνια Εγγύηση κατά της Διάτρησης των μεταλλικών μερών του αμαξώματος (διάτρηση λόγω διάβρωσης) ανεξαρτήτως χιλιομέτρων
•Το προνόμιο της μεταβίβασης της Εργοστασιακής Εγγύησης σε μετέπειτα ιδιοκτήτες.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εργοστασιακή Εγγύηση, παρακαλώ επικοινωνήστε με έναν Επίσημο Επισκευαστή Mazda ή ανατρέξτε στο φυλλάδιο της εγγύησης του οχήματός σας.
-
Ναι τον εμπιστευομαι απο την αποψη το τι θα παρω,επειδη ο ομιλος που δουλευει εχει και μεταχειρισμενα
τωρα αν ειναι να βγαλει βλαβες μετα ειναι αλλο θεμα
καποια αλλη εναλλακτικη εκτος του honda?
τα c5 1.6 τουρμπάτα?Αν και αναφέρθηκε το όνομά μου και η C5 μου στο παρόν thread, δεν το πήρα πρέφα παρά μόνο σήμερα
Κατ΄αρχήν, μιας και ρωτάς για C5 και γαλλικά γενικότερα, θα πω ότι παρόλο που η δική μου C5 έβγαλε μαζεμένα 3-4 προβλήματα (τα οποία επιλύθηκαν με αυθεντικά ανταλλακτικά εντός επίσημης Citroen, με εγγύηση κλπ κλπ), από όσο έχω διαβάσει και καταλάβει, δεν βγάζουν προβλήματα, αντιθέτως βγάζουν ελάχιστες -και αν- βλάβες. Η C5 είναι μεγάλο και άνετο αυτοκίνητο, με την hydractif (HA3+) είναι μαγικό χαλί και ο ορισμός του οικογενειακού cruiser. Η έκδοση 1.6THP θεωρώ ότι είναι και η βέλτιστη από πλευράς επιδόσεων, τιμής, κατανάλωσης, πάγιων χρήσης κλπ.
Και τέλος το shameless plug η C5 μου είναι προς πώληση, ρίξε μια ματιά για να ξέρεις τι να περιμένεις, έχω κάποιες γενικές πληροφορίες εκεί για να μάθεις 2-3 πραγματάκια για το συγκεκριμένο μοντέλο/κινητήρα. Η δική μου τιμή ίσως είναι εκτός budget σου, αλλά υπάρχουν 2-3 φθηνότερες που φαίνονται σε καλή κατάσταση, ρίξτους μια ματιά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αναρωτιέμαι , αυτα τα Mazda που πόσταρε ο φίλος, με δεδομένο οτι δε έχουν ταξινομηθεί ποτε έχουν εργοστασιακή εγγύηση; Θεωρητικά η εγγύηση δεν εχει να κανει με την απουσία εδώ αντιπροσωπείας..πχ μπορεις να πας στο δίκτυο της γειτονικής χώρας να στην παρέχουν.
Υπάρχει εγγύηση, αφού υπάρχουν επίσημοι επισκευαστές Mazda στην Ελλάδα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία παραγωγής ή την ημερομηνία ταξινόμησης? Για την BMW (είχα αγοράσει αυτοκίνητο το 2004 με ημερομηνία παραγωγής 2001) ισχύει από την ημερομηνία ταξινόμησης, οπότε η εγγύηση με κάλυψε κανονικά όταν χρειάστηκε να αλλάξω κρεμαγιέρα.
Για την Mazda από εδώ:http://www.mazda-gr.com/service-and-maintenance/warrenty
Εργοστασιακή Εγγύηση
Η Εργοστασιακή Εγγύηση περιλαμβάνει:•Εγγύηση για Νέα Αυτοκίνητα με διάρκεια 3 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα, όποιο επέλθει πρώτο
•3 χρόνια Εγγύηση Βαφής και Διάβρωσης των μεταλλικών μερών του αμαξώματος, κατά της διάβρωσης της επιφάνειας, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων
•12 χρόνια Εγγύηση κατά της Διάτρησης των μεταλλικών μερών του αμαξώματος (διάτρηση λόγω διάβρωσης) ανεξαρτήτως χιλιομέτρων
•Το προνόμιο της μεταβίβασης της Εργοστασιακής Εγγύησης σε μετέπειτα ιδιοκτήτες.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εργοστασιακή Εγγύηση, παρακαλώ επικοινωνήστε με έναν Επίσημο Επισκευαστή Mazda ή ανατρέξτε στο φυλλάδιο της εγγύησης του οχήματός σας.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την ημερομηνία παραγωγής ; Σε ολα τα αυτοκίνητα απο την ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφοριας δεν ειναι;
Το μονο που δεν ξερω ειναι το οτι πρόκειται για μοντέλο που δεν παράγεται πια... -
πηγα μια βολτα σημερα σε 2 μαντρες να δω απο κοντα τα lancia χωρους κτλ.
Ωραιο αυτοκινητο και στο εσωτερικο,αλλα με αθλια πλαστικα ξεθωριασμενα,βεβαια επειδη χαζεψα και αλλα αυτοκινητα,ολα ειχαν ξεθωριασμενα σημεια ειτε στους λεβιεδες ταχυτητων ειτε στο τιμονι ειτε στους διακοπτες παραθυρων.Εχει πεσει τοσο πολυ η ποιοτητα των υλικων ρε σεις? Τι διαολο,τοσο πολυ γυριζουν τα χιλιομετρα.
Ρωτησα εναν που ελεγε 70.000 χιλ.για ενα civic που η κατασταση του μεσα ηταν για πανω απο 150.000χιλ. και μου λεει αν αποδειχτει οτι ειναι γυρισμενα τα χιλιομετρα κανουμε επιστροφη χρηματων.
Δεν υπαρχει ελεγχος? να τους τα κλεισουν.
Εμενα το HRV τοσο χρονων αυτοκινητο και δεν εχει τοση ζημια.
Τα μονα που ειδα σε καλη κατασταση ηταν κατι octavia.
Ξερω για τους μαντραδες αλλα ειναι ολοι ετσι? -
Εχει πεσει τοσο πολυ η ποιοτητα των υλικων ρε σεις?Όχι.
Τι διαολο,τοσο πολυ γυριζουν τα χιλιομετρα.
Ναι. Επίσης μερικοί ιδιοκτήτες είναι κάφροι και δεν τα προσέχουν καθόλου. Αν δεις το τιμόνι του δικού μου Focus με 235.000 χλμ, δεν θα πιστεύεις ότι έχει πάνω από 100.000. Και βλέπεις κάποιοι άλλα με 150.000 και νομίζεις ότι γύρισαν από τον πόλεμο!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μη κοιτας αμαξια απο μαντραδες.
Επιλογή μεταχειρισμένου οικογενειακού 8-10.000