-
Σε ευχαριστώ αλλά μάλλον τα κατάφερα. Βρήκα γιατί δεν μπορούν να μπουν τα SP3 στο μαραφετάκι.
Θέμα ρυθμίσεων στο BIOS είναι και κάτι με SATA Drivers...
Τώρα κάνω ένα φρέσκο setup των SP2 στο μαραφετάκι και μετά θα βάλω τα SP3.Αν προκύψει κάτι θα ρωτήσω εκεί που λες...
THANKS!!!!!!!!
-
Μια κάμερα ip (που θέλω να την συνδέσω με το ethernet της, όμως) χρειάζεται και router ή μπορεί να μπει κατευθείαν στο ethernet port της μητρικής;
Θέλω να βάλω υπολογιστή στο υπόγειο (που δεν έχω internet εκεί) και να συνδέσω κάμερα που να κοιτάει στην έξοδο. -
Χρειάζεται router, switch κλπ. Η λύση crossover καλωδίου δεν ενδείκνυται για ip κάμερα. Άσε που δεν θα βρεις εύκολα στο εμπόριο.
nickthetrib from tapatalk
-
Οποτε βαζω ενα ρουτερ απο παλιες συνδεσεις που ειχα, και κανω δουλεια;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Οποτε βαζω ενα ρουτερ απο παλιες συνδεσεις που ειχα, και κανω δουλεια;Ναι.
ΑΑΑΑΑ, Κόψε το wifi, DHCP server κλπ από το παλιό router για μην μπερδεύονται οι άλλες συσκευές σου (κινητά κλπ). -
Το έγραψα στο FB μου οπότε το ποστάρω και εδώ για συζήτηση
Επειδή με/μας έχουν πρήξει τις τελευταίες μέρες με όλα αυτά τα άρθρα περί Apple, καινοτομίας, πως άλλαξε τη ζωή μας το iPhone, πως ο Jobs είναι ο πιο influential άνθρωπος στην τεχνολογία κλπ κλπ, και καθώς μερικοί από εμάς δεν γεννηθήκαμε το 2007, δεν ανακαλύψαμε την τεχνολογία μέσω Apple ή/και Jobs, και φυσικά ασχολούμαστε με την πληροφορική για περισσότερο από τα τελευταία 15-20 χρόνια, μερικά σχόλια ειδικά για όλο αυτό το σούσουρο περί Apple για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι:
-
Ξεκινάω από τα απλά: το iPhone δεν καινοτόμησε ούτε σε ένα σημείο του. Σχεδόν εξ'ολοκλήρου αποτελεί αντιγραφή/συρραφή ήδη υφιστάμενων features από άλλες συσκευές (PDA και smartphones). Ήδη υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν καλύτερες συσκευές από αυτό.
-
Η Apple ποτέ και πουθενά δεν καινοτόμησε, δεν έφερε cutting-edge τεχνολογία, δεν πρωτοτύπησε ούτε σε ένα feature των συσκευών της. Ακόμα και αυτό που θεωρείται ως πραγματικά ground-breaking προϊόν της, το iPod, είναι λογική μετεξέλιξη του walkman της Sony. Αντίστοιχα τα Lisa και Mac με βασικό χαρακτηριστικό τους το GUI ήταν αντιγραφές από άλλο ήδη υφιστάμενο σύστημα.
-
Αν ο Jobs είναι ο πιο influential άνθρωπος στο τομέα της τεχνολογίας, τότε τι πρέπει να πούμε και πως να χαρακτηρίσουμε τους Gates, Richie, Torvalds, Roberts, Sinclair, Cerf & Kahn ? Μιλάω μόνο για μερικούς από τους σύγχρονους του Jobs, και δεν τους αναφέρω όλους (π.χ. Tramiel, Sugar κλπ) για να μην πάω πιο πίσω σε Turing και Babbage και θεωρηθεί ιεροσυλία
-
Αυτό που έκανε πάντα, και κάνει ειδικά σήμερα ('00s και '10s) με τρομερή επιτυχία η Apple, είναι να πακετάρει και να προμοτάρει πολύ όμορφα και επιτυχημένα τα μοντέλα της, και φυσικά να τα διαφημίζει αδιαλείπτως και ασυστόλως. Αυτό το κάνει ίσως καλύτερα από κάθε άλλη εταιρεία στο κόσμο, και εδώ προφανώς πρέπει να της βγάλουμε το καπέλο. Γι'αυτό και έχει τα μεγαλύτερα profit margins στον τομέα της τεχνολογίας.
Αυτές οι λίγες σκέψεις, ελπίζοντας να μη δω ακόμα ένα fashion-victim να μιλάει για 'το καλύτερο κινητό στο κόσμο' ή για τον 'πατέρα του σύγχρονου τεχνολογικού κόσμου'....
-
-
Σωστά όλα τα παραπάνω. Ειδικά από την στιγμή που πέρασαν από RISC σε Intel αρχιτεκτονική, δεν προσφέρουν τίποτα διαφορετικό. Το μόνο που μπορεί να πεις είναι η ευκολία του iOS, αν και τα Windows Phones είναι ακόμα πιο εύχρηστα!
-
Πιστεύω ότι η Apple ξεχώριζε κυρίως λόγω Software και λιγότερο λόγο hardware (ειδικά στην Intel εποχή). Διαχειρίζεται (ή διαχειριζόταν) πολύ καλύτερα την υπολογιστική ικανότητα σε σχέση με τα Windows.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν γένει.
-
Από τα ΧΡ και μετά δε νομίζω να υπολείπονται τα Windows σε σταθερότητα. Ίσως ισχύει το αντίθετο μάλιστα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από τα ΧΡ και μετά δε νομίζω να υπολείπονται τα Windows σε σταθερότητα. Ίσως ισχύει το αντίθετο μάλιστα.Έχω διαφορετική άποψη...ειδικά όχι τόσο σε σταθερότητα όσο σε 'σκουπίδια' που μαζεύονται μετά από 2-3 χρόνια.
-
H Apple εξαρχής βασίστηκε σε ένα και μοναδικό feature: το GUI της LISA και αργότερα του Mac. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι πολλοί, είναι ότι το τελικό GUI που είδαμε τότε, ήταν αντιγραφή από την Xerox, με εντολή/απόφαση του Jobs μάλιστα. Αντιθέτως, αν είχε αφεθεί να συνεχίσει ανενόχλητος τη δουλειά του ο Raskin, ίσως και να θεωρούσαμε σήμερα τον Jobs, τον Wozsniak και τον Raskin τους 'πατέρες' του GUI, ή έστω 'συν-πατέρες'. Όπως έγινε όμως τελικά, η ιστορία έγραψε ότι το MacOS (μέχρι και σήμερα) βασίστηκε σε αντιγραφή/'βελτίωση' του προϋπάρχοντος GUI της Xerox.
Μάλιστα ο Tramiel και η αλλαξοκωλιά Atari/Commodore μετά από ένα χρόνο έφερε τον 'Jackintosh' AtariST και την Amiga, οπότε ούτε εδώ μπορείς να πεις ότι η Apple πρωτοτύπησε ή καινοτόμησε με κάποιον ξεκάθαρο τρόπο.
Όσο για το θεωρούμενο και ως μοναδικό ground-breaking προϊόν της, το iPod, σαν συσκευή αποτελούσε μια απλή μετεξέλιξη του walkman, ίσως η πραγματική καινοτομία του Jobs ήταν να πείσει παραγωγούς και τον κοσμάκη να μεταφέρουν και να καταναλώνουν το υλικό σε ψηφιακή μορφή.
-
Υπερβαλεις σιγουρα. Για παραδειγμα ολα τα προιοντα της Microsoft απο αλλους τα αγορασε (Dos, Mach) ή τα αντιγραψε απο αλλα προιοντα (Lotus, Wordperfect). Βεβαια ειχε μικροτερη επιτυχια απο την Apple. Δεκτον οτι το GUI το πηρε απο την Xerox το οποιο ομως δεν ηταν βιομηχανικο προιον αλλα lab. Εγω θυμαμαι τα X Windows σε Sun Workstation να ειναι φοβερο GUI ealry 90s. Που ειναι τωρα αυτες οι εταιρειες? Περα απο την βασικη ιδεα η Apple εβγαλε πολλες πατεντες σε πολλα μικρο πραγματα που δεν μπορεις να τα καταλαβεις αφου δεν χρησιμοποιεις τα προιοντα της. Ομως αυτες εκαναν την διαφορα στην εμπηρεια χρησης.
Το iPhone οταν βγηκε ηταν ψιλοφολα μονο ειχε αυτο το smooth scrolling. Αργοτερα μολις βελτιωθηκε η ισχυς και η τεχνολογια εγινε Νο 1 και αυτο γιατι η εταιρεια ειχε επιτυχια στο marketing αρχικα για να υποστηριξει την ιδεα.
-
Για το θέμα της καινοτομίας, πρωτοπορίας κλπ, δηλαδή για τον Jobs έναντι των υπολοίπων που αναφέρω, όχι απλά δεν υπερβάλλω, και λίγα λέω. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν ξέρει καν ποιος είναι ο Roberts ή ο Torvalds, αλλά χωρίς αυτούς ο πλανήτης μας δεν θα ήταν σήμερα αυτός που είναι. Αλλά έχουμε ήδη δύο ταινίες για τον Jobs, και συζητάμε αν και πόσο ήταν πιστές στον ίδιο τον άνθρωπο. Καταλαβαίνετε που το πάω, έτσι ?
Για το θέμα του GUI τα είπαμε, η Apple πήρε/'δανείστηκε' το -έστω εργαστηριακό- προϊόν μιας άλλης εταιρείας, το πακετάρισε και το πούλησε σαν δικό της. Ελάχιστοι σήμερα ξέρουν για την Xerox. Όπως επίσης ελάχιστοι -τουλάχιστον από τους νεότερους- γνωρίζουν για την διαμάχη Tramiel-Jobs, για το γιγαντιαίο boom των micros που ήταν κυρίως λόγω Sinclair, άντε και του Sugar κλπ.
Παρομοίως, το iPhone δεν είχε ούτε ένα καινοτόμο/πρωτοποριακό/καθαρά-Jobs-ικό feature. Ήταν όπως είπα συρραφή/αντιγραφή από ήδη υφιστάμενες συσκευές. Το παρουσίασε ωραία ? Το πακετάρισε έξυπνα ? Το διαφήμισε/προμοτάρισε καλύτερα από κάθε άλλον ? Πιθανότατα ναι. Αλλά καινοτόμο, πρωτοποριακό, καλύτερο κοκ προϊόν, δεν ήταν.
Όσο για τις πατέντες που κατέχει η Apple, εδώ έχει δημιουργηθεί ολόκληρο ανέκδοτο ειδικά για το πως η Apple κλέβει ιδέες άλλων, τις πατεντάρει πρώτη, και μετά δημιουργεί ολόκληρο και ξεχωριστό revenue stream από τις μηνύσεις που κάνει στους αρχικούς κατόχους των ιδεών αυτών
Τέλος, δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να ασχολούμαι με Apple συσκευές επί μονίμου βάσεως, καθώς οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι μου, όταν έχουν πρόβλημα με κάποια Apple συσκευή τους, στρέφονται σε μένα (ως πιο ειδικός και γνώστης). Γι'αυτό και σιχτιρίζω την ώρα και τη στιγμή που πρέπει αναγκαστικά να ασχοληθώ με αυτές τις παπάτζες...δεν ξέρω αν με νιώθεις
-
Αντωνη εισαι λαθος. Αν δεν θεωρεις καινοτομια να μικρυνεις ολοκληρο UNIX λειτουργικο και να το βαλεις στην παλαμη του κοσμου και να το φτιαξεις με τετοιο τροπο ωστε να δουλευει εισαι φαουλ. Το iPhone ηταν ο πρωτος φουλ υπολογιστης τσεπης και ηταν και τηλεφωνο ταυτοχρονα. Στα 2 προηγουμενα χρονια ειχαμε προσπαθειες της Nokia και αλλων για κατι παρομοιο και σε σχεση με το iPhone τα μηχανηματα που εβγαλαν ηταν χαλια.
Και για να καταλαβεις οτι εισαι προκατελειμενος οταν αναφερεις τον Gates που ηταν το σουπερ βυσμα στους υπολογιστες με το γεγονος οτι η μητερα του ειχε σημαντικη θεση στην IBM και αυτη του εδωσε την δουλεια για το λειτουργικο και αυτος ο αθεοφοβος το αγορασε ετοιμο απο αλλη εταιρεια, τα παραθυρα τα εβγαλε μετα τον Μακιντος και το ΝΤ που ειναι τα σημερινα παραθυρα το αγορασε ετοιμο απο αλλη εταιρεια (ειναι το γνωστο Μαχ). Επισης Excel/Word ηταν αντιγραφες του Lotus/Wordperfect και το Explorer το αγορασε ετοιμο απο αλλη εταιρεια.
Ειναι ακριβα τα προιοντα Apple αλλα σχεδιαστικα ειναι καλυτερα απο πολλα αλλα και στην πραξη ειναι ποιο φθηνα απο αντιστοιχες υλοποιησεις αλλων κατασκευαστων λογω μεγεθους της εταιρειας. Πχ αν θελεις αλουμηνιενο λαπτοπ οι επιλογες ειναι περιορισμενες και αν το σκαλισεις θα δεις οτι η Απλ ειναι φθηνοτερη απο αντιστοιχα PC.
-
Πρώτος υπολογιστής τσέπης ? Μάλλον εσύ υπερβάλλεις. Και τότε τα άπειρα PPC/WM PDAs και smartphones μέχρι εκείνη τη στιγμή τι ήταν ? Όσον αφορά καθαρά το λειτουργικό, τo android (πολύ πιο 'καθαρό' linux από το iOS) προηγείται χρονικά του iOS σχεδόν δύο χρόνια. Για να μην σε πάω μια ολόκληρη δεκαετία πίσω και στα πρώτα Communicators (δύο από τα οποία είχα την τιμή να κατέχω και να δουλέψω). Ή αν προτιμάς να μιλήσουμε μόνο για Symbian, τότε θα πάμε πίσω μόλις 7 χρόνια. Και δεν αναφέρω καν τα PDAs που μπορούσαν να μετατραπούν σε κινητά τηλέφωνα (και από δαύτα είχα).
Για το τι και πως 'αγόρασε' ο Gates, δεν μου λέει κάτι, από τη στιγμή που σχεδόν οτιδήποτε έχει βγάλει η Apple το έχει αγοράσει/δανειστεί/'δανειστεί' από κάποιον άλλον. Το θέμα είναι ότι ο Gates και η MS καθόρισαν -και ακόμα καθορίζουν- το παρόν και το μέλλον της πληροφορικής, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι έκανε ποτέ ο Jobs και η Apple.
Τέλος, για το θέμα της τιμής, είναι προφανές ότι οι ίδιοι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν επιβεβαιώνουν το 'φθηνότερο' που λες, καθώς η Apple είναι πρακτικά monopoly (λόγω κλειδωμένου OS και κλειστού συστήματος) άρα καρπούται πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του consumer surplus, που αποδεικνύεται από το τεράστια profit margins που έχει. Πράγμα που σημαίνει υψηλότερες τιμές, χαμηλότερα specs, μεγαλύτερα κέρδη για τον monopolist. Αντιθέτως, το σχεδόν perfect competition περιβάλλον των PCs και των android συσκευών μεταφέρει το producer surplus στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερες τιμές για καλύτερες συσκευές με ανώτερα specs.
-
Περι dash cam (σα τους ρωσους ενα πραμα )
Μιας και ολοι εχουμε ιστοριες αγριοτητας απο τους ελληνικους δρομους και προσφατα ειχα μια παρ ολιγον περιπετεια με εναν τσαμπουκαλεμενο κλασικο τραμπουκο που με ειδε να ερχομαι με πρασινο φαναρι ενω αυτος ειχε κοκκινο και παρ ολα αυτα το εσφαξε και βγηκε με αποτελεσμα την παρολιγον στουκα, σκεφτομαι να βαλω μια dash cam.
α) το εχει κανει ηδη κανεις εδω
β) υπαρχει κατι διακριτικο ωστε να μη χρειαζεται να βαζω βγαζω τη καμερα οπου παω
γ) εχει κανεις καποια προταση; -
Για εμένα το ερώτημα είναι αν είναι νόμιμη η βιντεοσκόπηση.
Δεν γνωρίζω νομικά τι ισχύει. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Περι dash cam (σα τους ρωσους ενα πραμα )Μιας και ολοι εχουμε ιστοριες αγριοτητας απο τους ελληνικους δρομους και προσφατα ειχα μια παρ ολιγον περιπετεια με εναν τσαμπουκαλεμενο κλασικο τραμπουκο που με ειδε να ερχομαι με πρασινο φαναρι ενω αυτος ειχε κοκκινο και παρ ολα αυτα το εσφαξε και βγηκε με αποτελεσμα την παρολιγον στουκα, σκεφτομαι να βαλω μια dash cam.
α) το εχει κανει ηδη κανεις εδω
β) υπαρχει κατι διακριτικο ωστε να μη χρειαζεται να βαζω βγαζω τη καμερα οπου παω
γ) εχει κανεις καποια προταση;Εγώ έχω βάλει στο Fiesta ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη με κάμερα οπισθοπορείας, δεύτερο video-in, και ενσωματωμένη πρόσθια camera για DVR. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο ή 'νόμιμο' να μαγνητοσκοπείς άλλους (γιατί π.χ. δεν είναι κάμερα που τραβάει στο εσωτερικό του οχήματος, τραβάει τον εξωτερικό χώρο), αλλά ως υλικό θεωρώ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαλεύκανση περιπτώσεων με αμφιβολίες/αντικρουόμενες απόψεις/καταθέσεις.
-
Η βιντεοσκοπηση δεν ειναι νομιμη χωρις την αποδοχη και του αλλου και δε μπορει να χρησιμοποιηθει σε δικαστηριο.
Παρανομο επισης ειναι και να φαινετε ο αριθμος κυκλοφοριας αλλων οχηματων καθως και το να εμφανιζετε το προσωπο τους, προσωπικα δεδομενα. -
Ερώτηξις...
Ημουν λαλίστατος εχθές, γιατί
Μετά από 3 έτη, το μέσο παραγωγής μου άρχισε να χαλάει. Εκαψε τη κάρτα γραφικών (μια nvidia) και για να ερθει η dell-allienware να μου την αλλάξει επήρε (ναι!!!) 0.7k μαζί με την καινούργια... Χέστηκα για την nvidia, δεν το έχω για παιχνιδομηχανή, αλλά δεν χέστηκα να το κυττάζω σβηστό και να με πρήζουν οι πελάται...
Οπότε έχωμε θέμα, καθώς κάθε ημέρα εκτός λειτουργίας κοστίζει παραπάνω...
Σκέφτομαι αυτό
Dell Alienware 17 R4 (UHD/i7-7700HQ/32GB/1TB+1TB SSD/GeForce GTX 1070/W10)
το οποίο είναι το μετά αυτουνού που έχω.
Από ότι όμως μου μισοείπε ο πωλητής, υπάρχει κάποιο θέμα χωροταξικό (δεν παίρνει...) τους 2 extra aftermarket ssd 1tb samsung evo του παλιού, έχει λέει κάτι pcie και m.2. Κλασσικός hdd δεν παίζει, σηκώνω μια ντουζίνα virtual.
Αυτό το σασί το ξέρει κανένας? Παίρνει άλλους 2 δίσκους 2.5 (=3 σύνολο όπως το παλιό?) ή μόνο pcie? Αυτός ο 2ος δίσκος που γράφει τι είναι 2.5? Αλλάζει με τους δικούς μου?
Υπάρχει άλλο κτήνος που να παίρνει? Με on-site εγγύηση?R.S.
Γιατί δεν κοιτάς μόνος σου ρε βλάκα?
Απάντηση
Από το 2000 που ξεφορτώθηκα την hardware εταιρεία που είχα, ορκίστηκα να μην ξαναμπλέξω. Η γατόσουφρα είχε γίνει αεροδρόμιο...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]