-
Φιλε Ανδρεα χρονια πολλα. Το αυτοκινητο ειναι φτηνο για αυτα που προσφερει αλλα οχι φτηνιαρικο. Πολλα πραγματα επανω του ειναι απλα αριστα συγκριτικα με αλλες λυσεις. Το μοτερ για παραδειγμα ειναι Α ν α φ ο ρ α στην κατηγορια κυβισμου. Η οδικη του συμπεριφορα ειναι πολυ καλη αλλα δεν ειναι σπορ οπως του qq.
-
Χρόνια πολλά Σπύρο καλή χρονιά. Καλύτερα που είναι λιγότερο σπορ η ανάρτηση από του qq. Το λέω λόγω του χαρακτήρα του.
-
Το Duster (όπως αναφέρει και το όνομα του) έχει ξεκάθαρα χωμάτινο χαρακτήρα. Κανείς από τους ιδιοκτήτες Duster δεν θα επέλεγε QQ (στα ίδια λεφτά βγαίνει η Energy), Tiguan, Ateca, κλπ και το αντίθετο. Γιατί για την χρήση που θα τα ήθελε, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα ήταν μετριότατα. Ας ψάξει όποιος θέλει στο Youtube για βίντεο των παραπάνω αυτοκινήτων σε off road καταστάσεις, να δει πόσα βίντεο υπάρχουν για το Duster και πόσα για τα υπόλοιπα. Τα περισσότερα από τα λίγα έτσι και αλλιώς off road βίντεο του Tiguan για παράδειγμα είναι από την παρουσίαση του αυτοκινήτου σε κλειστή, ελεγμένη από την VW, πίστα. Για το QQ δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ψηλό.
Οπότε πριν αρχίσουμε τους χαρακτηρισμούς τύπου 'μέτριο' σε όλα, θα ήταν καλό να σκεφτούμε σε τι κοινό απευθύνεται και αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση στην αγορά με τέτοιο χαρακτήρα σε αυτά τα λεφτά. Επίσης, για σκληρή χρήση εντός και εκτός δρόμου, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η αντοχή και η αξιοπιστία και όχι η πολυτέλεια και η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό. Όσο πιο προσεγμένο είναι τόσο σε αποτρέπει από το να το 'κακομεταχειριστείς' και να το λερώσεις.
Μέχρι τότε, ελπίζω οι ιδιοκτήτες του Duster να συνεχίσετε να το χαίρεστε όπως του αρμόζει, ειδικά εσείς που είσαστε νότια και σας έχουν πιάσει τα χιόνια τώρα. Περιμένουμε φωτογραφίες!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
...και δεν υπαρχει στα χρηματα αυτα καποιος ανταγωνιστηςΣε αυτό είναι το θέμα όλο...
-
Τα ιδια λεμε ολοι μαζι. Ικανο και τιμιο για εκτος και μετριο στα υπολοιπα
-
Μαλλον αυτολιβανιζομαστε...
-
Σε καταναλωτική/καπιταλιστική/παγκοσμιοποιημένη κοινωνία ζούμε. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Και για όλες τις ανάγκες, φυσικές και τεχνητές. Το προϊόν αυτό είναι μια επιλογή και αν ρωτώνται αυτοί που το επέλεξαν, εφόσον αποδείχθηκε πως κάλυψε τις ανάγκες τους, θα πουν καλά λόγια. Τι άλλο;
Εγώ δεν θα πω αν είναι καλό, μέτριο ή κακό. Θα πω πως κάλυψε τις ανάγκες μου απολύτως. Και αυτές είναι διαφορετικές από των περισσότερων εδώ, εξού και αγόρασα το διαφορετικό μοντέλο, 4x2 βενζίνης. Και το θεωρώ ως ένα ικανοποιητικό αυτοκίνητο πόλης και όχι μόνο εκτός δρόμου ή χωματόδρομου. Όσο για τις πολυτέλειες, έχω μπει σε σπίτια με γύφτικα χαλιά και κόντρα πλακέ έπιπλα και έξω στην πυλωτή υπάρχει BMW ή Mercedes. Εγώ θα τα προτιμούσα ανάποδα. Δεν ξέρω, μου φαίνεται πως πολλοί προτιμούν την επίδειξη από την απόλαυση. -
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Όσο για τις πολυτέλειες, έχω μπει σε σπίτια με γύφτικα χαλιά και κόντρα πλακέ έπιπλα και έξω στην πυλωτή υπάρχει BMW ή Mercedes. Εγώ θα τα προτιμούσα ανάποδα. Δεν ξέρω, μου φαίνεται πως πολλοί προτιμούν την επίδειξη από την απόλαυση.Πέστα!
-
+1000
-
μα κάθε γύφτος που σέβεται τον εαυτό του έχει μια ......BMW!!!!
-
Σωστοι!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μα κάθε γύφτος που σέβεται τον εαυτό του έχει μια ......BMW!!!! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μα κάθε γύφτος που σέβεται τον εαυτό του έχει μια ......BMW!!!!Μαζί με τους χασάπηδες ..
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Μαλλον αυτολιβανιζομαστε...Εχεις απόλυτο δίκαιο και ειλικρινά ειναι σκόπιμο να σταματήσει και το θάψιμο απο τη μια πλευρά και το λιβάνισμα απο την αλλη.
Πρέπει να εισαι εντελως μα εντελως συνειδητοποιημένος για να πας σε Dacia Duster.
Οσο καλα υποσύνολα και να εχει, ο αγοραστής αγόραζει σύνολο και εκει ο καθε υποψήφιος πρέπει να υπολογίσει τα θέλω και τα μπορώ του. -
Βέβαια και ένα καλό αυτοκίνητο απόλαυση είναι. Όπως απόλαυση είναι να πάρεις το Duster και να πας εκεί που δεν πάνε τα πιο ασφάλτινα SUV.
-
Καλα βασικά το κορυφαίο ειναι να χεις τη δυνατότητα ξεχωριστών οχημάτων ενα ας πουμε για πόλη κι ενα για off Για off θα διάλεγα wrangler
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το wrangler ειναι μια πραγματικα καλη προταση, οχι μονο γιατι εχει τη δυνατοτητα να συνεχιζει εκει που τελειωνει ο δρομος αλλα γιατι εφοδιαζεται με κινητηρες ισχυρους που του επιτρεπουν πολλα παραπανω.
-
Σε αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για τις αντιπροσωπείες της επαρχίας συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν μπορεί να βαριέσαι τη ζωή σου και να μη δίνεις πληροφορίες. Δλδ σε εμένα που είμαι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να αγοράσω το Duster δε δίνεις ούτε μια πληροφορία. Παρά ταύτα εγώ θα το αγοράσω, απλά είναι θέμα χρόνου. Αν για παράδειγμα ήμουν ένας αναποφάσιστος πελάτης που σκέφτεται ανάμεσα σε 2-3 αυτοκίνητα, τότε ο εν λόγω πωλητής και η εταιρεία αυτή δε θα με ξανά έβλεπαν στον αιώνα τον άπαντα. αναρωτιέμαι...δεν παίρνουν ποσοστά σε πώληση αυτοκινήτου οι πωλητές;;;;
Τέλος πάντων κανείς δε θα βγάλει το Duster premium, αλλά δε θα το υποβιβάσει κιόλας. Είπαμε κοιτάς τις ανάγκες σου και καταλήγεις ανάλογα. Για παράδειγμα σε κουβέντα που είχα σήμερα με φίλο που έχει κάποια σεβαστή εμπειρία σε χρήση αυτοκινήτων (γερμανικά, γαλλικά και Ιαπωνικά), με το που άκουσε ότι είμαι στο παρά 5 για το Duster, μου είπε με τη μια 'μακριά από Renault'. Η εμπειρία του από το Scenic μάλλον ήταν οδυνηρή. Εγώ αντιπαρατέθηκα αραδιάζοντας τα καλούδια του κινητήρα του Duster προβάλλοντας και ως επιχείρημα την επιλογή της Mercedes. Γι αυτό και κουφάθηκα όταν διάβασα το σχόλιο του Σπύρου περί μετριότητας κινητήρα κ.λ.π.
Άξιο τετρακίνητο με χώρους σαν και αυτούς και σε αυτή την τιμή δύσκολα βρίσκει κανείς. Απλά καλό θα ήταν να έχουμε μια αναφορά από όλους τους κατόχους (όπως κάνει η ΕΡΑσπορ-λεπτό και σκορ σε κάθε γήπεδο). Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει σε παλαιότερες σελίδες με χιλιόμετρα και προβλήματα. Μιλάω για χοντρά προβλήματα κι οχι για καμένα λαμπάκια κ.ο.κ. Θεωρώ πως το όριο των 100.000 χλμ. είναι ένα καλό όριο για αναφορά σε σοβαρά προβλήματα.
Προσωπικά θα περιμένω να δω το καινούργιο και θα κινηθώ ανάλογα. Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ το παρόν μοντέλο, οπότε αν δεν είναι σουπερ εξαιρετικό σχεδιαστικά το καινούργιο λογικά θα πάω στην τελευταία έκδοση που θα δώσει η Dacia πριν την έλευση του νέου μοντέλου. Ισως να είμαι τυχερός και να δίνουν δώρο καμιά οθόνη αντί για ράδιο-cd ή καμιά έκπτωση. Βέβαια αυτά για να τα μάθω μάλλον θα χρειαστεί να κατέβω μέχρι Αθήνα γιατί εδώ πάνω υπάρχει γενικότερη βαρεμάρα και δύσκολα θα 'ξεκλειδώσω' το στοματάκι κάποιου πωλητή να μου πει τι παίρνω με 'περίπου 22 χιλιάρικα' όπως χαρακτηριστικά μου είπε. Λες και παίρνω πιτόγυρο με 3 ευρώ και αμα δεν είναι καλό το πετάω στον κάδο. Σεβασμός μηδέν στον πελάτη. Λες και πληρώνουμε με κουρκουμπίνια!!!
Καλή πρωτοχρονιά σε όλους. ελπίζω οι 'τυχεροί' της Ν.Ελλάδας να ανεβάσουν καμια φωτό με τα ξεσκονιστήρια μέσα στα χιόνια. -
Να πω ένα προβληματάκι;
Το παρμπρίζ, με αυτόν τον καιρό, θαμπώνει ευκολότερα και ξεθαμπώνει δυσκολότερα από όσο είχα συνηθίσει σε άλλα αυτοκίνητα. Ευθύνεται φυσικά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά αυτό το έχω 5 χρόνια, δηλαδή και σε άλλα 2 αυτοκίνητα. Το έχετε παρατηρήσει και εσείς; Πως αντιμετωπίζεται; -
Μηπως το εχεις ρυθμισμενο στην ανακυκλωση; Εννοω την εισαγωγη του αερα;
Dacia Duster