-
Ξήλωμα ξύλινων δαπέδων και τοποθέτηση πλακιδίων.
Το έχει επιχειρήσει κανείς;;Το σκέφτομαι από την μέρα που μπήκα σπίτι.
Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με ξύλινα πατώματα και έχω απογοητευτεί εντελώς.
Αλλά είμαι άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω που να απευθυνθώ για να πάρω πληροφορίες.Θα έβαζα αγγελία στο texnitesonline αλλά εκεί την πάτησα άσχημα και δεν θέλω να ξαναμπλέξω πάλι.
-
Γιατι έχεις απογοητευθεί από το ξύλινο πάτωμα;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Θα πρέπει να κατανοήσεις ότι το ξύλο είναι ζωντανό υλικό και έτσι έχει τις ιδιαίτερες συμπεριφορές , αλλά έτσι το ζείς . Με τα τριξίματα του , με τα χαράγματα του , με τα σημάδια του . Αλλά και με την απαράμιλλη αίσθηση και την εμφάνιση του .
Εγώ έχω ξύλο σε όλο το σπίτι και γενικά η αίσθηση του ξύλου δεν έχει σύγκριση , είτε χειμώνα , είτε καλοκαίρι . Είναι πολυτέλεια και σε όψη και σε κόστος .
Αρα το να ξηλώσεις το ξύλο για να βάλεις πλακάκια δεν παίζει . Το ξύλο ότι και να έχει συντηρείται .
-
Νομίζω και εγώ πως η αίσθηση που έχει το ξύλο δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Συντήρησέ το και μην το αλλάζεις είναι η γνώμη μου -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Γιατι έχεις απογοητευθεί από το ξύλινο πάτωμα;Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Γιατί έχω δύο δωμάτια (υπνοδωμάτια) τα οποία τα έχω για διακόσμηση.
Δύο αχρηστευμένα δωμάτια. Έχω κάνει υπνοδωμάτιο την κουζίνα.Ούτε να περπατήσω μπορώ, ούτε με παπούτσια μπορώ να μπω μέσα. Το ξύλο είναι ένα χάλι και μισό. Βρομίζει για την πλάκα του, η σκόνη φαίνεται από χιλιόμετρο και κολλάει πάνω στο ξύλο, δεν καθαρίζει με τίποτα, δεν μπορεί να σφουγγαριστεί, η σκούπα απλά πάει πέρα δώθε τη βρώμα. Μπαίνεις μέσα με τις παντόφλες και αμέσως φαίνονται πατημασιές. Άθλιο εντελώς. Το ξύλινο δάπεδο είναι μόνο εστία μικροβίων και ανθυγιεινό για την υγεία.
Απορώ που υπάρχει κόσμος που βάζει παιδιά και μωρά σε δωμάτια με ξύλινα πατώματα.
-
Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το πάτωμά σου Storm...40 χρόνια ζω σε σπίτια με ξύλινα πατώματα και ποτέ δεν είχα κανένα από τα παραπάνω προβλήματα που περιγράφεις. Το ξύλο είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό υλικό για πάτωμα!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
....Το ξύλο είναι ένα χάλι και μισό. Βρομίζει για την πλάκα του, η σκόνη φαίνεται από χιλιόμετρο και κολλάει πάνω στο ξύλο, δεν καθαρίζει με τίποτα, δεν μπορεί να σφουγγαριστεί, η σκούπα απλά πάει πέρα δώθε τη βρώμα. Μπαίνεις μέσα με τις παντόφλες και αμέσως φαίνονται πατημασιές. Άθλιο εντελώς. Το ξύλινο δάπεδο είναι μόνο εστία μικροβίων και ανθυγιεινό για την υγεία.Απορώ που υπάρχει κόσμος που βάζει παιδιά και μωρά σε δωμάτια με ξύλινα πατώματα.
Πιθανότατα έχει χαλάσει το βερνίκι. Τόσους αιώνες και τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι μεγάλωσαν και έζησαν σε σπίτια με ξύλινα πατώματα, αφού δεν έχουμε εξαφανιστεί ως είδος, μάλλον δεν φταίνε τα ξύλινα πατώματα γενικώς...
Αν δεν θες να φαίνονται και όλα όσα λες, πέρνα ένα σατινέ ή ματ (όχι glossy δηλαδή) βερνίκι και είσαι έτοιμος.
-
Τα δάπεδα είναι φρεσκολουστραρισμένα και βερνικωμένα από συνεργείο που έφερα πριν μπω στο σπίτι. Ούτε τριξίματα έχω, ούτε φουσκώματα. Σαν δάπεδα είναι άριστα. Το ξύλο είναι ιρόκο, σκούρο καφέ φουλ γυαλιστερό.
Και σαν σκούρο καφέ που είναι ότι περπατήσει πάνω του φαίνεται. Χάλι εντελώς. Μου θυμίζει το μαύρο Opel Astra που είχα που φαινόταν η σκόνη και η βρώμα από χιλιόμετρο.Μπορώ να αλλάξω χρώμα στο ξύλο; Με βαφή;
-
Εννοείτε οτι αλλάζει χρώμα το ξύλο. Ο μαστορας θα αατεβάσει το βερνίκι με τριβείο, θα βρει το φυσικό ξύλο και μετά το βάφει με το χρωμα της επιλογής σου.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Οι τέσσερις πατωματζήδες που έφερα για να μουν δώσουν προσφορά αυτά μου τα έκρυψαν. Παρόλο που τους είπα ότι θα ήθελα να αλλάξω χρώμα. Τώρα είναι πολύ αργά πλέον.
-
Κοιτα το να το κανεις περισσοτερο σκουρο απο οτι ειναι το φυσικο χρωμα του συγκεκριμενου ξυλου μπορεις ευκολα με την καταλληλη αποχρωση στο βερνικι, το να ανοιξεις το χρωμα ειναι αλλη διαδικασια με αρκετα μεγαλυτερο κοστος και αμφιβολα αποτελεσματα αν δεν ειναι καλος τεχνιτης αυτος που θα το αναλαβει.
-
Να το κάνω ακόμη ποιο σκούρο; Με τίποτα.
Το αντίθετο ήθελα. Να το κάνω ανοιχτόχρωμο γιατί είναι σκούρο καφέ. -
Πιθανοτατα δεν ειναι και η πιο καταλληλη ενοτητα για να κανω την ερωτηση μου,ομως δεν βρηκα κατι πιο καταλληλο..
Εχουμε στο χωριο ενα παλιο πετροκτιστο σπιτι.Ειναι ουσιαστικα ακατοικητο εδω και πολλα χρονια,χωρις ομως να ειναι παρατημενο στη μοιρα του(γινοταν δηλαδη συντηρηση οπως πχ αλλαγη σπασμενων κεραμιδιων κλπ,ωστε να ειναι στατικα ενταξει)
Σε προσφατη επισκεψη μου ομως,διαπιστωσα οτι ο ενας τοιχος εχει παρει κλιση(πιθανον απο καποιο σεισμο,καθως η περιοχη ειναι γενικα σεισμογενης).Η αληθεια ειναι πως η κλιση δεν ειναι πολυ μεγαλη,και αρχικα δεν το αντιληφθηκα καν,καθως δεν υπηρχαν και (εμφανεις) ρωγμες.Μπορει δηλαδη να ειναι καιρο ετσι,χωρις να το εχει παρει καποιος ειδηση..
Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης:
Υπαρχει καποιος τροπος να αντιμετωπιστει/επιλυθει το προβλημα,περα απο το να κατεδαφιστει και να ξαναχτιστει ο εν λογω τοιχος;Εννοειται φυσικα οτι οποιαδηποτε εργασια θα ανατεθει σε ειδικο,απλα ρωτω εδω για να παρω μια πρωτη αποψη..
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Αρχικά βρίσκεις έμπειρο μηχανικό της περιοχής . Αυτός θα δει αν υπάρχει κλίση ή έχει χτιστεί έτσι από την αρχή .
Αν υπάρχει κλίση , ανάλογα με το τι στηρίζει ο τοίχος , θα πρέπει να γίνει η επισκευή .Εχε υπ΄όψη σου ότι τα πέτρινα σπίτια έχουν άλλη λογική στήριξης και αν έχουν βλάβη μπορεί να γίνουν εύκολα επικίνδυνα .
-
Καλημέρα. Σήμερα το πρωί ανοίγω το θερμοσίφωνα (συμβατικός ηλεκτρικός, όχι μπόιλερ) και μετά κανά 10λεπτο λειτουργίας (ίσως και λιγότερο) ρίχνει την αυτόματη ασφάλεια στον πίνακα (Hager MWN520, 20A o τύπος της). Δεν έριξε το ρελέ διαρροής που υπάρχει. Δοκίμασα να τη σηκώσω αλλά δεν οπλίζει και δεν σηκώνεται. Η ερώτηση είναι, να σκεφτώ διαρροή ρεύματος στο θερμοσίφωνα (το πιθανότερο κατ' εμέ, μάλλον λόγω αντίστασης που έσκασε η μόνωση) ή μήπως μπορεί να είναι και θέμα της ασφάλειας στον πίνακα; Το σπίτι (και ο θερμοσίφωνας) είναι 9 ετών, όλα δε τα ηλεκτρολογικά στον πίνακα (και το ρελέ διαρροής) είναι της Hager. Εφόσον είναι διαρροή στο θερμοσίφωνα, το λογικό είναι να πέσει πρώτα η αυτόματη ασφάλεια ή το ρελέ διαρροής;
-
Εγώ σαν μηχανικός θα σου πρότεινα να βρείς άμεσα ηλεκτρολόγο , γιατί διαρροή και θερμοσίφωνο μπορεί να έχουν άσχημες συνέπειες . Δεν είμαστε όλοι ειδικοί σε όλα .
Υπάρχουν πάντα βέβαια κάποιοι παντογνώστες που θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους για να περηφανεύονται όταν σπανίως τα πετυχαίνουν , αλλά δεν λένε κουβέντα όταν όπως γίνεται τις περισσότερες φορές την πατάνε .
-
Τελικά δοκίμασα λίγο μετά να ξανασηκώσω την ασφάλεια του θερμοσίφωνα, και, ω του θαύματος, σηκώθηκε και ο θερμοσίφωνας ζέστανε το νερό χωρίς ο ασφαλειοδιακόπτης να πέσει. Πιθανολογώ ότι κάπου γινόταν βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας (είχε τρομερή υγρασία εδώ τις τελευταίες μέρες)...Θα δείξει βέβαια στην πορεία.
Σε περίπτωση διαρροής ρεύματος υπάρχουν 2 δικλείδες ασφαλείας: πρώτον η γείωση του κυκλώματος (εφόσον δουλεύει σωστά, βλέπε η ωμική αντίσταση της γραμμής γείωσης είναι αρκούντως χαμηλή) και δεύτερον το ρελέ διαρροής, το οποίο το τσέκαρα και σήμερα (από το test button) ότι δουλεύει ΟΚ. -
Περασα διαφανο γυαλλιστικο βερνικι σε σπρει σε ντουλασπι κουζινας με εξαιρετικα αποτελεσματα. Το θεμα μου ειναι οτι θελω να κανω ολη την κουζινα και επειδη κανοντας μονο το ενα ντουλαπι για δοκιμη, κοντεψα να καταστρεψω ολο το σπιτι. Τα μαρμαρα κολλουν οπου και αν πατησεις. Οι παντοφλες μετεφεραν την κολλα παντου. Κοντεψα να δηλητηριαστω ακομα και με ανοιχτα παραθυρα...και ακομα οταν πηγα να το ψεκασω εξω επειδη ποτε δν σταματα να φυσα ο ανεμος επαιρνε το σπρει και πηγαινε παντου με κακα αποτελεσματα στν επιφανεια του ντουλαπιου.
Ερωτηση: υπαρχει διαφανο αυτοκολλητο σαν προστατευτικο φιλμ και gloss σαν αυτα που βαζαμε στα βιβλια στο σχολειο, που να προστευει το ντουλαπι και να του δινει γυαλλαδα; γιατι για να περασω βερνικι θα διαλυσω ολο το σπιτι
-
Το να περασεις βερνικι με πινελο το συζητας;
-
Το εκανα σε αλλο ντουλαπι δοκιμαστικα και βγηκε χαλια. Τραγανο με το ενα τριτο της γυαλλαδας συγκριτικα με το σπρει. Χαλια μαυρα το εκανα
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]